Ensimmäinen kuninkuusraviranking on julkaistu – kärjessä Costello ja Juliette Lax

Hallitseva ravikuningas Costello pitää itseoikeutetusti rankingin kärkipaikkaa. Tammojen puolella ykkönen on tänä vuonna kaikki laukattomat starttinsa voittanut Juliette Lax.
Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengittäjä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind ja Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen. Törmänen tunnetaan myös huikeaan menoon yltyneen Eetin osaomistajana ja Lind viime vuoden Satakunta-ajon voittajan Kansainvälisen valmentajana, toisena kasvattajana ja osaomistajana.
Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.
Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat neljän kuukauden päässä, ja kesää kohti mentäessä spekulaatiot hevosten ympärillä kiihtyvät. Seuraavat kuninkuusravirankingit ilmestyvät 2.5., 29.5., 26.6. ja 17.7. Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019.
Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.-4.8.2019.

Lisätietoja: Johanna Heinonen, tiedottaja, Lahden Kuninkuusravit p. 050-4426784