JULIETTE LAX MAKSIMIPISTEIN RANKINGIN KUNINGATTARENA

Häikäisevää työtä tehnyt Juliette Lax sai vuoden toisessa Kuninkuusravirankingissa kaikilta raatilaisilta korkeimmat mahdolliset pisteet. Tämän vuoden seitsemästä startistaan kuusi voittanut tamma oli ykkönen myös ensimmäisessä Kuninkuusravirankingissa, mutta nyt ero muihin on kasvanut. Tammojen rankingin kakkosena on Huimariina 49 pisteellä ja kolmantena hallitseva kuningatar Akaasia 45 pisteellä. Huimimman nousun rankingissa tekee Liisan Tulilintu, joka huhtikuussa sai ainoastaan 4 pistettä. Ensimmäisen rankingin julkaisun jälkeen Liisan Tulilintu aloitti kautensa esityksillä, jotka nostavat sen rankingin sijalle viisi, 28 pisteellä.

Orien puolella kuningas Costellon sairastelu on antanut tilaa haastajille. Rankingin kärkeen Costellon rinnalle on noussut mm. viime lauantaina Porissa Kultaloimen voittanut Tähen Toivomus, molemmat keräsivät 57 pistettä. Ranking-kolmikon täydentää kaukana kärkikaksikon takana Välähdys 39 pisteellä. Se ei ole vielä aloittanut kilpailukauttaan tänä vuonna.

Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind ja Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.

Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.

Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat kolmen kuukauden päässä, ja kesää kohti mentäessä spekulaatiot
hevosten ympärillä kiihtyvät. Seuraavat kuninkuusravirankingit ilmestyvät 29.5., 26.6. ja 17.7.
Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019.
Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.-4.8.2019.

Lisätietoja: Johanna Heinonen, tiedottaja, Lahden Kuninkuusravit p. 050-4426784,
johanna.heinonen@jokimaanravit.fi