Kuninkuusravien kävijäkyselyn tulokset -uutinen Kunkkareiden nettisivuille

Kunkkarikävijä kiittää - ja tulee tapahtumaan ensi vuonnakin.

Kuninkuusravit järjestetään joka vuosi, mutta kuten elämässä yleensä, mitään ei voi vetää vanhalla rutiinilla. Joka vuosi tapahtumajärjestäjät kuuntelevat herkällä korvalla kunkkarikävijöiden tunnelmia ja toiveita, miten tämä raviviikonloppu voisi olla vieläkin ikimuistoisempi. Lahden Kuninkuusravit tänä vuonna toteutti kävijäkyselyn, jonka tuloksia Seinäjoen Kuninkuusravit nyt opiskelee.


”Kuninkuusravit on jättimäinen festari, jossa yleisö seuraa hevosia, pelaa, viettää aikaa ja kuluttaa palveluita. Odotukset ovat aina korkealla, kun kyse on suomalaisen raviurheilun päätapahtumasta. Kuluttajakäyttäytyminen ylipäätään ja aiemmilta vuosilta kerätyt palautteet ovat avainasemassa tapahtumakokonaisuuden suunnittelussa”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo.


Tämän vuoden kuninkuusraveissa kiiteltiin erityisesti yleistä tunnelmaa ja viihtyvyyttä, sisääntulon ja ravipelaamisen sujuvuutta sekä kilpailuselostuksia ja ravikilpailijoiden haastatteluita. Toisaalta laadukkaiden taustahaastatteluiden kuuluvuutta tapahtuma-alueella olisi voinut petrata.


”Meillä Seinäjoella olemassa olevat tilat täytyy käyttää tehokkaasti, mihinkään “alueelle ripotteluun” ei ole vaaraa sortua. Meille isona apuna on kaupungin mittava suurtapahtumien perinne ja varsinkin niiden taustalla olevat ammattilaiset. Heidän kokemuksestaan ja verkostoistaan on paljon hyötyä. Yksi avainhenkilö tuosta joukosta on rekrytoitukin meidän organisaatioon.”


Kävijäkyselyn ohella Lahti kartoitti Kuninkuusravikävijöiden rahan käyttöä tapahtumaviikonlopun aikana. Kävijät kuluttivat tapahtuma-alueella ja Lahdessa kaikkiaan 14,5 miljoonaa euroa. Eniten rahaa käytetään majoitus- ja ravintolapalveluihin, mutta myös esimerkiksi ostoksiin, polttoaineeseen ja taksiin.