Kuopion 12.12. Toto4-ravien vihjeet

Raviviikko alkaa Kuopion Sorsasalosta.
Oulun Raviliigan Sahara Crack It starttaa tänään Kuopiossa.

Toto4-1, Lähtö 4

Ranking: A: 5 B: 8,9,2,1,7,4,3,6

Toto4-vihjerivimme varma starttaa heti avauskohteessa. Ossi Nurmosen treenattavat ovat kilpailleet alkutalvesta hurjassa vireessä ja hänen valmentama 5 Debra Boko on paperilla sopivassa porukassa selkeä suosikki. Viimeksi Kuopiossa tamma jäi painamaan keulassa naruille ja kangistui täydellä matkalla maalisuoralla kolmanneksi. Nyt matka on puoli kierrosta lyhyempi, joten tamma voi vetää nyt hyvinkin perille saakka.

8 Freddie Ale on vaihtanut tallia viime startin jälkeen. Viimeksi Kouvolassa ruuna taipui keulasta loppukurvissa, 29.10. Porissa T76-finaalilähdössä ruuna seuraili takapareissa loistamatta. Tätä ennen Vermosta hevosella on keulasta ykkönen ja kakkonen. Pienessä lähdössä ulkoradan lähtöpaikka ei ole täysin toivoton, mutta suosikin lähtiessä sisäpuolelta voitto tulisi heti pienenä yllätyksenä.


Toto4-2, Lähtö 5

Ranking: A: 12,11,5,9 B: 1,7,4 C: 3,2,6,10

Oulun Raviliigan 12 Sahara Crack Itin voittoputki pääsi katkeamaan viimeksi Bodenissa, mutta se voi hyvinkin jatkua Kuopiossa maanantaina. Lähtöpaikka on ruunalla suorastaankin surkea ja lisäksi Kuopiossa on todella vaikea ehtiä takaa voittoon saakka. Ruuna kilpailee kuitenkin hurjassa vireessä ja pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 21.11. Killerillä normaalia raskaammalla radalla ruuna haki johtopaikan 1. takasuoran alussa ja voitti lopulta vaivatta.

11 Honorary Consul jäi viimeksi Kuopiossa lähdöstä taustalle, mutta kulki lopun lujaa ja kiri viim. puolikkaalla kuudenneksi uudella ennätyksellä. Ruuna päässee auton takaa varmemmin matkaan ja on juoksun onnistuessa vaarallinen. 5 Leemark's Beauty voitti viimeksi Kuopiossa suoraan tauolta, jälleen on kuukausi edellisesti startista, mutta tarkalla juoksulla tamma on jälleen vaarallinen. Viimeksi tamma luovutti keulat kierros jäljellä ja kiri maalisuoralla ohi Sandellsonista. 9 Ready Press on kyvykäs hevonen, mutta se on jäänyt kertaalleen pois viime startin jälkeen ja on nyt kysymysmerkki.


Toto4-3, Lähtö 6

Ranking: A: 2,6,10,11 B: 3,1,5,12,9,4,8

Kolmas Toto4-kohde on paperilla tosi tasainen. 2 Charexcel on saanut suosikeista parhaan lähtöpaikan. Viimeksi Oulussa ruuna nousi 900 ennen maalia 3. ulkoa kolmannelle ja puristi reippaassa lopetuksessa toiseksi. 6 Hogwarts Express voitti yllättäjänä 3.12. Killerillä T76-lähdön. Ruuna nousi loppukurvissa 3. sisältä johtavan rinnalle ja nappasi maalisuoralla ykkösen. 10 Tag The Gel laukkasi viimeksi Oulussa lähtöön ja sai lopulta asemat 4. sisältä, mistä vaihtoi viim. takasuoralla 3. ulos. Loppukurviin ori nousi kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla varmasti ykköseksi. Ori on jaksava ja kyvykäs, mutta laukat sotkevat usein menoa. 11 Bad Boy Press juoksu meni viimeksi Killerillä täysin pieleen ja sen startin voi unohtaa. Jos ruuna ei ottanut vaativasta startista itseenä, ei sekään ole tässä täysin ulkona.


Toto4-4, Lähtö 7

Ranking: A: 7,3,1,8 B: 10,5,2,6,9,4,12,11

Myös päätöskohde on tasainen ja vaikeasti veikattavissa. 7 Pehveri voitti 29.11. Kuopiossa keulasta kun rinnalla ollut Iidan Tähti laukkasi maaliin ja näin Aleksi Kytölän treenattava peri voiton. Lauantaina Oulussa ori antoi maalisuoralla keulasta periksi. Ori on ollut paras vapaalta radalta, mutta paras terä tuntuu olevan edelleen kateissa.

3 Minskaus on kohonnut kovaan iskuun. Viimeksi Kuopiossa tamma laukkasi 1. kaarteen lopussa talapareista jääden taustalle. Matkalla tamma eteni 4. ulos, mistä käänsi loppukurviin kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla rintamasta ykköseksi. 1 Puulan Tuuli voi petrata paljon saatuaan startin alle, viimeksi Kuopiossa tamma nousi 3. sisältä 3. ulos kierros jäljellä ja kohosi selässä kolmannelle loppukurvissa ja tuli hieman tasaisesti neljänneksi. 8 R.R. Valssitar pystyy hyvinä päivinä koviin esityksiin, mutta heikompana päivänä tamma voi olla perin vaisu.


Vihjeet Toto4-pelin ulkopuoliset lähdöt:

1: 8 Karmelita - 9 Joipi - 10 Lento-Pekka - 1 Humiro
2: 8 George Igor - 16 Blow In The Sky - 11 Metafora - 7 Boss Amiraal
3: 4 Viekova - 9 Poika-Ramiini - 8 Lintikka - 11 Villiäijä
9: 3 Vaniere - 5 Oogie Boogie - 10 Just For Me - 16 Arch Angel
10: 13 Meleko Elevis - 1 Charmi - 7 Turbo-Väinö - 10 Jollex


Vihjerivit:


Toto4- vihjerivi

T4-1: 5 Debra Boko (8,9)
T4-2: 11 Honorary Consul, 12 Sahara Crack It (5,1)
T4-3: 2 Charexcel, 3 Dellarose, 6 Hogwarts Express, 10 Tag The Gel, 11 Bad Boy Press (5,12)
T4-4: 1 Puulan Tuuli, 3 Minskaus, 7 Pehveri, 8 R.R. Valssitar, 10 Fortunatar (5,2)


50 riviä, 10 €


Troikka (lähtö 7)

I: 1 Puulan Tuuli, 3 Minskaus, 7 Pehveri
II: 1 Puulan Tuuli, 3 Minskaus, 7 Pehveri
III: 1 Puulan Tuuli, 3 Minskaus, 5 Ärsyke, 7 Pehveri, 8 R.R. Valssitar, 10 Fortunatar

24 yhdistelmää, 12 €


Troikka (lähtö 9)

I: 3 Vaniere, 5 Oogie Boogie
II: 3 Vaniere, 5 Oogie Boogie, 10 Just For Me, 11 Wakefull Diver, 16 Arch Angel
III: 3 Vaniere, 5 Oogie Boogie, 10 Just For Me, 11 Wakefull Diver, 16 Arch Angel


24 yhdistelmää, 12 €


Päivän Duo:

I: 2 Charexcel, 6 Hogwarts Express, 10 Tag The Gel, 11 Bad Boy Press
II: 3 Minskaus, 7 Pehveri

8 yhdistelmää


Ohjastaja-/valmentajakommentit:

Pasi Väisänen
2(8) George Igor: Ruunalle lähtöpaikka on iso miinus, se lähtisi kovaa liikkeelle, ajetaan nätisti tämä startti. Odotan hevosta neljän sakkiin. Tämä on Iso hevonen jota napakka rata suosisi.

5(7) Absolut Arctica: Ruunalla myös odotukset 4 joukkoon, ajetaan alkumatka maltilla ja isketään lopussa. Keulasta ei ole ollut parhaimmillaan, koska on siitä liian totinen. Tauon aikana on hoidettu.hevosen suuta.

Sari Kivelä
6(6) Hogwarts Express: Ruunalla on kaikki ok. Hevonen palautui mainiosti Killerin startista. Kaksi kertaa olen ajanut tässä välissä ja hieroja kävi kevyesti hevosen läpi. Lauantaiset vedot tuntui pirteiltä, joten toivon että maanantaina taistellaan totossa! Samalla varustuksella näillä näkymin mennään maanantain startti ja toivotaan, että startti vie eteenpäin myös lauantain finaaliin jossa vastus kova!

Saara Räsänen
10(2) Troodon: Taukoa on lähinnä sen takia että itselläni oli "varsomistauko" ja sen takia aikaa meni enemmän vähän eri asioihin hetken aikaa. Mitään vastoinkäymisiä ei ole hevosella ollut. Joitakin hiittejä on ajettu mutta ei kovin kovavauhtisia, keskiviikkona ajoin vähän reippaampaa ja tuntui ihan positiiviselta. Ravia pitäisi mennä jos meinaa pysyä muiden mukana, ja tosi tyytyväisiä oltaisiin jos pysyisi näin suoraan tauolta muiden matkassa jotenkuten