Nordic King - Maailman suurin kylmäverijuoksu


Ravikuningas Jokivarren Kunkku on nyt myös Pohjoismaiden kuningas!

Nordic King on maailman suuripalkintoisin kylmäveristen ravikilpailu, sillä finaalin voittaja kahmaisee 50 000 euron palkinnon. Superlatiivien käyttö ei jää "suuripalkintoisimpaan" - Nordic King ajetaan myös maailman uusimmalla raviradalla. Toto-ravit ajettiin ensimmäisen kerran juhannuksena 2016 Härmän PowerParkin radalla.

Jokivarren Kunkku voitti kesällä 2015 ravikuninkuuden, mutta yksi kuninkaan titteli ei riittänyt. Kunkku teki historiaa nappaamalla myös maailman ensimmäisen Nordic King nimen yhdessä ohjastaja Jorma Kontion kanssa huippuajalla 19,9a/1609m. 50 000 euron voiton myötä Kunkun kokonaisansiot ponnahtivat jo yli 400 000 euron.

Juhannusta ja ensimmäistä Nordic Kingiä juhlittiin PowerParkin raviradalla, huvipuistossa ja Power Palacessa sekä sen viereisellä ulkoalueella. Raveja oli kahtena päivänä, mutta juhlimisintoa riitti kolmeksi päiväksi. Sitä edesauttoivat muun muassa artistit Paula Koivuniemi, Jari Sillanpää, Popeda, Eino Grön ja JVG.

PowerParkin omistavan yrityksen Lillbacka Powerco Oy:n toimitusjohtaja Pekka Lillbacka ennustaa, että Nordic King tulee jatkumaan vuosittaisena maailman parhaiden kylmäveristen kilpailuna. Kolmen päivän aikana kävijöitä oli yhteensä 24 000.

- Viihteen ja huippuraviurheilun yhdistelmä toi heti ensimmäisellä kerralla mittavan yleisömäärän PowerParkiin.

Finaalin selostaja Antti Pylkkänen kehui raveja Hevosurheilu-lehdelle antamassaan haastattelussa.

- Paikka on ainutlaatuinen, päivän kilpailu on ainutlaatuinen, tässä saa olla omalta pieneltä osaltaan tekemässä historiaa.
Jorma Kontio

ajankohtaista


Välähdys on Nordic King 2017