Magic Monday 17.12. Vihjeet Oulun lähtöihin

Vesa Varmasen kokoama vihje- ja kommenttipaketti Oulun osuuteen Magic Monday - raveista.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Ville Pohjola, Jeppas Roulett (2) sai viimeksi tarvitsemansa kivan reissun. Jäimme lopussa hieman kiinnikin, mutta tuo saattoi tehdä tälle hevoselle vain hyvää. Kovia meillä on tässä vastassa, ja itse olisi tyytyväinen sijoitukseen neljän viiden sakissa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jeppas Rouletille nätti selkäjuoksu on paras vaihtoehto. Sellaisen hyvin liikkeelle pääsevä ruuna voisi tästä saada.


Jani Hartikainen, Parin laukkastartin jälkeen Going Abovea (5) saatiin hoidettua, ja se oli taas parempi. Kotona hevonen on ollut tuon jälkeen hyvänoloinen. Going Above on ollut yleensä startissa terävämpi, kun sillä on päästy ottamaan ennen kisaa puolireippaampi treeni. Lauantaiksi suunniteltu ratahiitti jäi tekemättä, kun olosuhteet eivät olleet ihan kohdallaan. Viimeistelyt jouduttiin tekemään kotioloissa. On hieman vaikea sanoa, mikä tuon vaikutus on suorituksen tässä startissa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski ladannee puolireippaasti avaavalla Going Abovella alussa vähän eteenpäin, kun läheltä kärkeä tälläkin olisi etu ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Ranch Penelopen (7) molemmat etukengät tipahtivat viime startissa, mikä pilasi kisan. Edellisessään hevonen näytti jaksavuutensa kestämällä ilman selkää tekemänsä pitkän kiriin maaliin asti. Tuon juoksun perusteella Ranch Penelope tuntuisi olevan hyvässä kunnossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ranch Penelope avaa reippaasti. Lähtöpaikka on ulkona, ja pitää katsoa vähän tilanteen mukaan, miten kannattaa ajaa.


LÄHTÖ 2

Jani Hartikainen, Euphorian (5) häntäremmi katkesi viimeksi heti alkuun. Jouduin kantamaan hevosta koko matkan eikä sitä pystynyt yhtään päästämään. Tuo huomioiden Euphoria oli mainio tuossa kisassa. Olisi ollut hyvä päästä ajamaan tässä välissä, mutta vähäisten pisteiden takia ruuna ei ole päässyt mukaan. Tämä on ollut parempi, kun startti on ollut lähekkäin. Näin pitkällä starttivälillä kookas ja isot lihakset omaava Euphoria voi olla hieman nahkea.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Euphorialla ei ole hillitöntä palaa, ja tasainen reipas matkavauhti kävisi sille paremmin.


Varustemuutokset: Samoilla jenkkityylisillä kärryillä kuten viimeksi jatketaan. Ne tuntuivat avittavan Euphorian menoa.


Janne Soronen, Enter Mayweather (11) oli viimeksivarmantuntuinen ja ravasi hyvin. Otin loppukurvin varoen, missä kohtaa voittaja pääsi karkuun. Suoraa ruuna tuli riskisti ja kiri vielä mainiosti toiseksi. Tässä vaiheessa vahvuus on tämän hevosen paras ominaisuus. Näiden ravien hevosistamme odotan eniten Enter Mayweatheriltä, ja ehjällä juoksulla sillä pitäisi olla tässä ihan mukavat voittosaumat.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Alku otetaan yhä varman päälle. Eturivistä olisimme olleet nopeammin kärkipäässä. Enter Mayweather ei tunnu väsyvän helposti, joten sillä voi tilanteen mukaan ajaa jo matkalla eteenpäin. Loppukaarteessa kolmatta rataa kannattaa välttää.


Varustemuutokset: Kahteen viimeiseen Enter Mayweatherin varusteet on saatu kohdillaan, ja noilla samoilla edelleen jatketaan.


LÄHTÖ 3

Ville Pohjola, Kaikissa kolmessaviimeisessäänmainiot esitykset tehnyt Vincent Lax (7) tuntuu menevän jääradalla hyvällä tyylillä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ainakin viime kerran perusteella Vincent Lax pääsee auton takaa hyvin liikkeelle. Jos hevonen lähtee nyt vähänkään samalla matkaan, niin aika lähelle kärkeä voisimme heti päästä. Paikka johtavan rinnalla saattaisi olla tälle hankala.


Varustemuutokset: En usko, että hyvin toimineita varusteita aletaan muutella.


Tuomas Pakkanen, Pitkältä tauolta palannut Leksus (11) ravasi Kuopiossa hyvin. Ruuna oli saanut erilaista treeniä, mistä oli ollut ilmeinen hyöty. Jos Leksuksen itseluottamus pysyy kasassa, niin se voisi tähän kisaan vaikka hieman parantaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravia matkaan, ja sitten toisella kierroksella ajetaan eteenpäin.


T65-1 / LÄHTÖ 4

Janne Soronen, Nyt hieman parempana ollut Sannu Mustang (2) on jäänyt kahdessa viimeisessään pussiin. Alkukesästä tamma sai nopeasti rahaa. Itseluottamuksen kasvattamiseksi sille on annettu tuon jälkeen monissa starteissa nättejä juoksuja. Viimeisissään hevonen on ollut maalissa meneväinen ja voimissaan. Kunnossa oleva Sannu Mustang on saanut hyvän lähtöpaikan, enkä olisi kauhean yllättynyt, jos se juoksun onnistuessa olisi voittokamppailussa mukana.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sannu Mustangilla on vielä sen verran vähän kokemusta auton takaa starttaamisesta, ettei se oikein ymmärrä lähteä kovaa. Tamma on nopea, ja voi päästä tässäkin yllättävän terävästi matkaan. Sannu Mustangin kaikki viisi voittoa ovat tulleet keulasta, joten sieltäkin saatetaan kokeilla ajaa. Tilanteen mukaan kuitenkin mennään.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Filius Felixin (7) kanssa ei viime startin jälkeen ole ilmaantunut mitään miinusmerkkistä. Pärjäämisen edellytys tässä hyvätasoisessa lähdössä on juoksun onnistuminen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Filius Felixillä on ollut viime aikoina huonoja lähtöpaikkoja, ja tuon takia startti on otettu maltilla. Katsotaan sitten tilanteen mukaan, millä taktiikalla ajetaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.Ville Pohjola, King Casperilla (8) oli hokin polkema jalassa, ja tuon takia sillä on nyt vähän taukoa alla. Kasirata hieman mutkistaa tehtävää. On Vähänen arvailujen varassa, että minkälainen juoksu nyt on tulossa. Jos ihan viimeiseksi ei jouduta pakittamaan, niin ei lähtöpaikka pärjäämisen ajatellen kuitenkaan ihan mikään katastrofi ole.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöön ei varmaan kannata liikaa panostaa. Tuolloin King Casper voisi ajautua johtavan rinnalle, mistä se ei ole aina rauhoittunut juoksemaan. Selkäreissulla ruuna tuntuisi olevan parhaimmillaan.


Hannu Hietanen, Hyvät juoksut viimeisissään tehnyt Quite Special (11) joutui Seinäjoella pitkänsä kirinsä päätteeksi tulemaan loppukaarteen neljättä rataa pitkin, mutta puristi vielä hienosti ihan totosijan tuntumaan.Jääradan pitäisi sopia Quite Specialille. Lähtöpaikasta huolimatta hevoseen luotetaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan ensin alkutohinat. Jossakin kohtaa, mahdollisesti jo ajoissa, eteenpäin on lähdettävä ajamaan.


T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 1

Kari Lehtonen, Hyvän esityksen Vermossa tehnyt Hamis Fameraiser (3) oli ennen Tampereen starttia huonolla syönnillä, ja esitys siellä oli vaisu. Mahaa jouduttiin hieman lääkitsemään, ja varoajan takia hevonen joutui jäämään pois Oulun 76-lähdöstä. Keskiviikon treeneissä Hamis Fameraiser oli oikein hyvän tuntuinen, ja tuon perusteella sillä tuntuisi kaikki olevan taas kunnossa. Kaviot eivät mahdollista kenkien poisottamista, joten kesä ei ole sille ihan parasta aikaa. Talviset hokkikelit ovat Hamis Fameraiserille suhteessa etu, ja Oulun kaltainen jäädytetty rata sopii tälle parhaitten.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos keulaan päästään, niin ihan ketä vaan ei eteen päästetä. Tilanteen, mm. alkuvauhdin mukaan sitten hieman katsotaan, että millä taktiikalla kokeillaan ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Willy Wingston (4) voitto ei ollut viimeksi tuskan takana. Tuon kisan jälkeen sitä liikuteltu ihan normaalisti, ja kaikki hevosella vaikuittasi olevan ennallaan. Talviradat tuntuvat käyvän Willy Winstonille mainiosti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Willy Winston on lähtenyt reippaasti, ja katsotaan sitten, mihin paikkaan tästä päästään.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Janne Soronen, Smooth Criminal (5) on parantanut kahteen viimeiseen. Kaustisella ruuna kiri lopun ihan uloimpia ratoja pitkin vahvasti toiseksi. Lähtö on tasokas, mutta juoksun onnistuessa napakasta alustasta pitävä Smooth Criminal voi tässäkin pärjätä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarvittaessa Smooth Criminal pystyy avaamaan, niin kovaa, että tässäkin johtoon pääseminen voisi olla mahdollista. Tuo voisi maksaa loppua ajatellen liikaa, kun suosikki pääsee matkaan meidän sisäpuolelta. Loppua hyvin kirivälle Smooth Criminalille kaavaillaan tässä selkäjuoksua.


Varustemuutokset: Viime starteissa käytettyjä varusteitaei ole tarvetta muutella.


Tuomas Pakkanen, Vaikka Dreaming Blues (8) lähtee lujaa, niin näin ulkoa sillä ei kannata nyt liikaa starttiin satsata. Kengistä on tälle haittaa. Dreaming Bluesille ei ole nyt sellaisessa vireessä, että se olisi tähän kisaan pelihevosia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun hieman panostetaan. Katsotaan sitten, mihin päästään.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan,


Ville Pohjola, Oulussa huonoista asemista kivan esityksen tehnyt ja hyvin vauhtinsa perille asti pitänyt Better Boost (9) ei ole muissa viime starteissaan erityisesti loistanut. Kovassa porukassa rahasijaa tavoitellaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätin reissun tarvitsevan Better Boostin ei tarvitse nyt kierrellä, joten lähtöpaikka tuntuu sopivalta.


Hannu Hietanen, Asiallisia juoksujatehneeltä Proud Leaderiltä (10) on ihan paras terä puuttunut. Petri Salmelan mukaan se on saanut viime starttien jälkeen hoitoja, ja hevonen on ollut nyt treeneissä pirteämpänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Aiemmin paikka johtavan rinnalla oli hyvä Proud Leaderille. Nykyään se ei oikein tykkää mennä tuolta paikalta, ja selkäjuoksu on nyt enemmän mieleen.


T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Jani Hartikainen, Minulla ei ollut viimeksi tarkoitus ajaa ihan tuolla taktiikalla. Keulahevosen hieman hiljentäessä Easy Vacation (1) ajautui aivan tämän rinnalle. Kuten ruuna on tehnyt ennenkin tuolta paikalta, se aloitti kovan prässäyksen, ja kolmas puolikas mentiin reipasta. Esitys oli hyvä. Treeneissä ei ole ilmaantunut mitään murheita, ja hevonen on tuntunut kotona edelleen aika samanlaiselta.. Sisäradan lähtöpaikka hieman arveluttaa. Ensisijainen tavoite on päästä ravilla matkaan. Jos hevonen ei rauhoitu starttiin, niin alkuun on tuolloin pienoinen laukkariski. Easy Vacationilla on tässä useampi hyvä vastassa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tältä lähtöpaikalta kuskin on ajettava, miten pystyy. Toivotaan, että Easy Vacation saa nyt viime kertaa tasaisemman juoksun.


Varustemuutokset: Uusia ideoita ei ole tullut, joten samoilla varusteilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Mainion esityksen Kuopiossa tehnyt Faith In Life (3) on ollut hankala ennakoitava. Jos kaikki onnistuu, niin niillä kerroilla ruuna on ollut aika hyvä. Viime startin jälkeen on tehty tavanomaisia hommia, ja Faith In Life on normaali treeneissä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä olleessa Faith In Lifelle on käynyt vähän kaikenlaiset juoksut, joten annetaan hevosen lähteä tästä omaa vauhtiaan liikkeelle.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Tuomas Pakkanen, Flash Sprucella (5) oli välillä jotain pientä tautia, ja se oli starteissaan aika vaisuna. Nyt hevonen tuntuisi olevan menossa parempaa suuntaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Flash Bruce lähtee kovaa, ja eteenpäin heti ajetaan. Taktiikka määräytyy sen mukaan, miltä hevonen startissa käteen tuntuu.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Ennenviime starttia ajopaikat olivat meillä turhan kovina. Tuon takia Rio Crowen (6)meno oli kisassa jäykkää ja kaarrejuoksu huonoa. Nyt treenipaikat ovat olleet paremmalla mallilla, joten uskon Rio Crowen olevan taas oma itsensä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hieman tasavauhtinen, hyvin matkaan pääsevä Rio Crowe menee aika tavalla kaikilla juoksuilla.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Kari Lehtonen, Hieman varovaisin mielin suhtauduinpikku tauolta palanneen Johnny Englishin (7)mahdollisuuksiin tiistain Tampereen kisassa. Hevonen oli kuitenkin tuntunut kuskin käteen sen verran mainiolta, että hän uskalsi ajaa rohkeasti. Tuon esityksen perusteella ruuna tuntuisi olevan nyt hyvässä iskussa. Startti alla Johnny English voisi hieman parantaa, ja juoksun hieman ikävältä lähtöradalta onnistuessa, kärkisijakin voisi olla taas mahdollinen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Johnny English lähtee tarvittaessa niin kovaa, että seiskaradaltakin keulaan pääsemiseen voisi olla mahdollisuudet. Tämä tuntuu tulevan vähän kaikenlaisilla juoksuilla, joten alussa voi hieman katsoa, että miten tilanne lähtee kehittymään.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Ville Pohjola, Coy's Rain (9) on tehnyt kaikkiin kolmeen viime starttiin mainiot esitykset. Paremmilla tuureilla mitalien väri olisi voinut olla kirkkaampikin. Hyvän kuvan itsestään jättänyt hevonen kärsi Kuopion irtopintaisesta alustasta. Oulussa on jäärata, jonka hyvän pidon ansiosta Coy's Rain voisi pystyä pykälän verran parempaan suoritukseen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivi on hyvälle avaajalle pikku miinus. Toisaalta kuolemapaikalla juosseen Coy's Rainin on varmaan välillä hyvä saada selkäreissua.


Varustemuutokset: Ei ole puhetta muutoksista.


Ville Pohjola, Viime kisaanpitkältä tauolta palannut Caraway Runner (10) oli hyväoloinen ja ravi käytti. Jäimme johtavan rinnalle, eikä tuo paikka käy tälle. Kun ruuna vielä painoi matkalla liikaa ohjille, meni homma vaikeaksi. En pyydellyt lopussa, ja hevonen sai vain hölkkäillä maaliin. Ihan puhtaat paperit Caraway Runnerille tuosta esityksestä annan. Talvikelit ovat käyneet tälle mainiosti, ja Caraway Runner on mielestäni tässäkin huomionarvoinen hevonen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Caraway Runnerille olisi etu, jos matkalla pidettäisiin vauhtia. Tuolloin se voisi sopivan selkäreissun saatuaan olla kirivaiheessa vaarallinen.Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen