Magic Monday Oulun vihjeet

Vesa Varmasen vihjepaketti Oulun Magic Mondayhin 5.11.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja


LÄHTÖ 1

Janne Lukkari, Sisäänpäin pikkuisen painava Artie B. Zet (5) oli viimeksi loppukaarteessa kolmannella. Kun tuossa kohtaa kuski joutui sitä hieman korjaamaan, niin laukka tuli. Kaarrejuoksu ei ole tälle ihan helppoa, ja hyppyjä saattaa aina tulla. Artie B. Zet on mennyt treeneissä samalla tavalla kuin jo pitkään, eivätkä kelit ole haitanneet sen harjoittelua.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti avaava Artie B. Zetin startti sujuu parhaitten, kun se saa lähteä mahdollisimman vapaasti matkaan. Ruuna on parempi keulasta ja toiselta ilman vetoapua kuin selästä. Artie B. Zetin kannalta on sitä edullisempaa, mitä sisempää sillä pääsee ajamaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samalla normaalivarustuksella jatketaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Blady Saga (12) oli viimeksi mahdottoman laiskanoloinen. Olisin voinut ajaa keulaan jo viimeisellä takasuoralla. Päätin kuitenkin ottaa loppukaarteen vielä varman päälle. Voitto oli hallittu ja varojakin vielä jäi. Viime esityksenä perusteella nousukuntoon päässyt Blady Saga alkaa olla keväisessä vireessä. Hevonen on taas arvottu huonolle lähtöpaikalle, mikä vaikeuttaa pärjäämistä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisten takana hieman jullitteleva Blady Saga tuntuisi olevan parhaimmillaan vapaalta radalta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ainakaan minulla ei ole tietoa muutoksista.


LÄHTÖ 2

Tuomas Pakkanen, Firetail Avenger (1) oli vielä viimeksi tauolta hieman turhan tasainen.


Arto Komulainen, Hyvässä kunnossa kilpaileva Too Cool For You (4) voi tässä pärjätä, jos juoksu menee sen kannalta hyvin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvällä avaajalla voi ajaa keulastakin, jos se saisi vetää sopivalla tempolla. Rytminvaihdokset ovat Too Cool For Youlle hankalia.


Kengitys- ja varustemuutokset: Too Cool For Youlle ilman etukenkiä juokseminen on etu, ja tuolla balanssilla pyritään taas ajamaan.


LÄHTÖ 3

Petteri Joki, Vasker (2) on tehnyt kärjen läheltä mukavia juoksuja, joten paikka on sopiva.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevälle Vaskerille kokeillaan saada juoksupaikka hyvän hevosen takaa. Lopussa sitten kokeillaan.


Mauri Jaara, Ylivieskan kovassa seurassa Ruhvanan Urhon (5) veto loppui viimeisellä takasuoralla kesken ja ruunahakee vielä itseään. Tarkemmasta vireestä minulla ei ole nyt tietoa, kun hevonen ei ole käynyt nyt meillä hiiteillä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ruhvanan Urho pääsee tästäkin matkaan. Katsotaan sitten, miten lähtee menemään.


Jukka-Pekka Niskanen, Punta-Paten (8) viime startissa ilmenneitä pikku ongelmia on hoidettu. Ori oli viimeksi hyvä tauolta. Tarkempaa tietoa hevosen tämän hetken vireestä minulla ei kuitenkaan nyt ole.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pitää katsoa miltä ori tuntuu ja ajaa sen mukaisella taktiikalla.


T65-1 / LÄHTÖ 4

Mauri Jaara, Filius Felixiä (1) oli päästy nyt treenaamaan halutusti, joten sen viimeksi tauolta tekemä hyvä esitys johtavan rinnalta ei tullut yllätyksenä. Tuon kisan jälkeenkin hevosella on mennyt harjoituksissa kaikki moitteitta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti lähtevä Filius Felix saa tästä hyvä juoksun. Jos keulat saadaan pidettyä, niin sieltä koetettaneen ajaa. Juoksupaikalla ei ole tälle isoa merkitystä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan


Jukka-Pekka Niskanen, Puolimukavastiviimeksisuorittaneen Sunday's Roberttan (2) treenaamista vaikea kelit ovat haitanneet. Onneksi tamma on päässyt starttaamaan aika tasaiseen tahtiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtörata on parempi kuin pitkästä aikaa, ja Sunday's Robertta saanee tästä kivan paikan kärjen läheltä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Muutoksista ei ole ollut puhetta.


Miika Tenhunen, Kaksissaennen Lahden kisaa ajetuissaharjoitusraveissa Miss Summer Star (4) otti voitot tosi hyvillä juoksuilla toisen keulasta ja toisen selästä. Lahden esityksen voi unohtaa. Tamma jännitti kuljetusta pahasti, ja oli perille päästyään aivan märkä. Joensuun kuljetuksessa ei ollut ongelmia, kun siihen löydettiin apuja. Siellä lähtöpaikka mailille oli huono, joten hevoselle annettiin nätti juoksu sisäradalla. Loppusuoraa se tuli lupaavan kovaa. Joka starttiin parantaneella Miss Summer Star ei ollut ajettu kotona vauhdikkaammin, joten uskoisin sen edelleen pykäävän esitystään. Tuntuisi olevan vähän päivästä kiinni, miten Miss Summer Star suhtautuu kuljetukseen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kurvit ovat tälle hieman hankalia. Nopealla avaajalla on satsattava alkuun ja sisäradalle on kokeilta päästä. Miss Summer Starilla voi ajaa keulasta tai selästä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla edelleen mennään.


Tuomas Pakkanen, Pikku ongelmista kärsinyt Sandelsson (6) on tehnyt starteissaan tasaista työtä suuremmin loistamatta. Toivotaan, että hevonen löytää talven korvalla paremman vireen. Tässä kohtaa rahasijaan olisimme tyytyväisiä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaalle avaajalle haetaan tarkkaa reissua.Petteri Joki, Iso ja aika näyttävä Walk Out (12) palaa tähän kisaan tauolta. Hyvin treeneissä menneellä ruunalla olisi paremmista asemista lähdetty menestymään. Lähdön suosikit ovat saaneet mainiot lähtöpaikat, joten niille pärjääminen voi olla vaikeaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tältä paikalta on ajettava aika tavalla tilanteen mukaan. Lopussa sitten kokeillaan, että kuinka korkealle on mahdollisuuksia.


Kengitys- ja varustemuutokset: Paljon ilman kenkiä kilpaillut Walk Out meni hokat alla ajetussa ratahiitissä 18-vauhtia, eikä niillä juokseminen ole sille tuon perusteella mikään kynnyskysymys. Viimeksi silmillä oli vetolaput. Lähtöpaikan takia nyt ajetaan perusvarustuksella ja avovehkeillä.


T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 1

Miika Tenhunen, Ready Pressiä (1) hoidettiin, ja se sai olla välillä hieman helpommalla. Nyt ruunalle on annettu treeneissä pöllyä, ja se on ollut hyvänoloinen. Kesä ei ole tälle parasta aikaa, vaan syksyn ja kevään viileämmät ovat tälle sopivampia. Hyvillä mielin kisaan tullaan. Juoksun onnistuessa Ready Press voi kamppailla tässä kärkisijoista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ready Pressillä on nyt kengät alla, eikä se tässä pystyne keuloja pitämään. Asiallinen avaaja ei jääne kuitenkaan kovin kauas kärjestä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ready Pressillä on nyt kengät, mutta muuten samat varusteet.


Jani Ahopelto, Tulosrivistö ei kerro täyttä totuutta Gold Narvan (2) tämän hetken tilanteesta. Lauantaina ajetuissa viimeistelyissä hevonen oli oikein hyvä, ja tuon perusteella sillä tuntusi olevan kaikki kunnossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin avaavalla Gold Narvalla kuski voi lähteä haluamallaan tavalla. Keulasta tällä ei ole vielä koetettu ajaa, kun se ei välttämättä ymmärtäisi juosta tuolla paikalla. Johtavan rinnalta orilla on sen sijaan kisoissa menty. Tilanteen mukaan on tarkoitus ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli kengät pysyvät edelleen alla.


Mauri Jaara, Kunkaikki Willy Wingstonilla (4) on loksahtanut kohdalleen, niin se näyttää olevan ihan oikea hevonen. Hyvään iskuun nousseella ruunalla jäi ohjastajan mukaan viimeksi vielä varojakin. Starttiväli on lyhyt, joten kovaa ei ole kotona ajettu. Mitään negatiivista hevossa ei ole ilmennyt.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kitaraudan lisäämisestä varusteisiin ja treeneihin tehdyistä muutoksista tuntui olleen apua. Rauhallisena startissa ollut Willy Wingston lähti Oulussa hyvin matkaan. Katsotaan mihin tästä päästään. Jos keulasta mainiosti pärjännyt Willy Wingston pääsee johtoon, niin kokeillaan ajaa. Viime juoksujen perusteella ruuna pystyy pärjäämään myös muunlaisilla reissuilla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Jo viime starteissa pikku nastat alla juossut Willy Wingstonin varusteita ei ole tarvetta alkaa muuttelemaan.


Janne Lukkari, Ambrogio (7) on saanut haasteellisen lähtöpaikan, kun sisäpuolella on useampi nopea avaaja. Pitkään kunnossa olleen hyvin viikolla harjoituksissa menneen Ambrogion vireessä ei ole treenien perusteella tapahtunut notkahdusta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältäkään Ambrogiota ei kannata startissa ottaa kiinni, vaan eteenpäin on alussa jonkin verran päästeltävä. Kuski ajaa niin kuin parhaaksi näkee. Katsotaan sitten, mihin asemiin hevonen nyt joutuu. Juoksupaikalla ei tunnu olevan Ambrogiolle isoa merkitystä. Hyvin keulasta mennyt ruuna on pärjännyt myös takaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ilman kenkiä jatkavan Ambrogion muitakaan varusteita ei muuteta.


Tuomas Pakkanen, Flash Spruce (9) on nyt paremmassa mallissa kuin miten se on ollut viime starttien aikoihin. Sillä on muutama kova vastassa, joille se ei vielä tässä riitä, mutta toivotaan että jatkossa kykenee pistämään niillekin kampoihin. Talvikelejä odotteleva Flash Spruce voisi yltää tässä viiden sakkiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivi on miinusta hyvälle avaajalle. Flash Sprucelle ajellaan kisoja, jotta hevonen saataisiin nostettua taas starttirytmiin mukaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli kengät jalassa, ja tavalliset kärryt takana.


Marko Hakkarainen, Ukebell Jet (10) lähti Kuopiossa ryntäämällä toisten takaa matkaan, ja laukka tuli. Lähtöpaikka on taas samanlainen, joten vaikeaa voi olla. Kyvykkäänoloinen ori treenaa hyvin. Kilpailunäyttöjä kuitenkin tarvitaan, ennen kuin hevosta voi alkaa kehumaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla pitää yrittää matkaan päästä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ukebell Jet ei ole juossut aiemmin juossut hokit alla, joten tuo balanssi on saattanut olla sille hankala. Eteen pyrin vaihtamaan kesäkengät.


Janne Lukkari, Atlas Bibolle (11) ollut heikosti tarjolla sopivia sarjoja, joten se ilmoitettiin tähän mukaan. Hyvin treenaavan ruunan esitykset tämän vuoden kärrylähdöissä ovat olleet turhan tasaisia. Vauhtia olisi kaivattu enemmän. Rahasija tältä lähtöpaikalta olisi hyvä saavutus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Näistä alkuasemista on vain seurattava mitä muut tekevät. Kuski ajaa, kuten hän parhaaksi näkee. Kovasta ylivauhdista olisi nyt hyötyä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät alla kilpaileva Atlas Bibo jatkaa samoilla varusteilla.


T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Janne Soronen, Kaikkiin kuuteen meillä juoksemaansa starttiin Cool On Photos (1) on ollut hyvä. Ruuna on vain kerta kerralta parantanut esityksiään, ja viime juoksu oli varmaan sen paras. Varaakin on vielä joka kerta jäänyt, myös toissa startissa Bodenissa. Viime kisan jälkeisissä treeneissäkään ei ole näkynyt merkkejä huonommasta. Jos Cool On Photos pääsee ravilla matkaan ja saa lopussa tilaa, niin pärjäämiseen pitäisi nytkin nolla hyvät mahdollisuudet. Ehjä esitys on tärkeä, eikä olisi mikään katastrofi, vaikka hevonen jäi lopussa pussiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Muilta radoilta alkuun voisi satsata ilman riskiä, mutta sisäradan paikalta se voisi aiheuttaa liian ison laukkavaaran. Cool On Photos on vielä sen verran varsamainen, että keulasta sille voisi tulla liikaa omia ajatuksia. Selästäkin Cool On Photos kirii hyvin, mutta vauhtikestävällä hevosella olisi tässä vaiheessa helpointa ajaa johtavan rinnalta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kenkien poisottamisesta oli tälle varmaan hyötyä, mutta tuo viritys jätetään ensikauteen.


Arto Komulainen, Ylivieskassa Blue For You (3) ollut ihan priima, ja etupää oli hellänä. Normaalisti tosi ravivarma ruuna rulli ekakaarteessa yli ja laukkaasi. Hevosta on hoidettu uudestaan, ja valmentajan mukaan terveydentila on nyt sellainen kuin mitä se on parhaimmillaan ollut.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on hyvä, ja reippaasti koetetaan liikkeelle päästä. Parhaimmillaan Blue For You on ollut keulasta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Vaikka Blue For You on yrittävä hevonen, niin aina välillä on tuntunut, että se jättää vielä jonkin verran sisäänsä. Vetolaput ovat olleet jo jonkin aikaa varusteissa. Niitä on käytetty kuitenkin vain kerran. Ainakin tuolloin niistä oli hyötyä.


Marko Taittonen, Bajkal Craff (5) oli Oulussa ihan ok, mutta viimeksi helmikuussa kilpailleelle hevoselle 13-vauhtinen päätöslenkki oli ymmärrettävästi tekemätön paikka. Tässä hieman kevyemmän oloisessa tehtävässä lähdetään tavoittelemaan rahasijaa


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasavauhtiselle Bajkal Craffille tasaisen reipas tempo olisi sopivinta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.


Sanna Kulju, Coy's Rain (7) on ollut meillä vasta kaksi viikkoa, joten mitään kauhean tarkkaa en osaa lähteä vielä siitä sanomaan. Hyvin treenattuna ja kunnossa meille tullut hevonen on tuntunut harjoituksissa tosi mainiolta, eikä paikanvaihdoksestakaan ole tuntunut olevan sille haittaa. Tämähän on meille kuitenkin pääasiassa vasta tutustumisstartti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa ajaa tuntemustensa mukaan. Lähtöpaikka olisi voinut olla tietenkin hieman sisempänä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ainoa pikku miinus oli, kun viime viikolla jouduttiin olosuhteiden takia laittamaan Coy's Rainille hokit alle. Katsotaan sitten tilanteen mukaan, millä balanssilla tämä kisa ajetaan. Edellinen valmentajan ehdottamilla varusteilla aloitetaan. Hän kehotti laittamaan hevoselle puolilaput silmille.


Tuomas Pakkanen, Keep Calm (9) teki hyvän esityksen Kuopiossa. Vauhti meni hiljaiseksi, ja ensimmäisellä takasuoralla, ja jouduin lähtemään kaarteessa ajamaan. Tempo meni tuossa vaiheessa kovaksi. Kuulalaakerimaisella pinnalla hevosella oli turhan vähän pitoa, ja loppukurvissa ravi meni hieman nelitahtiseksi. Juoksun onnistuessa Keep Calm voi pystyä tässä haastamaan suosikin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Eiköhän Keep Calm pääse takarivistäkin ihan kohtuudella matkaan. Selkäjuoksuhan tässä tulee. Toivotaan, että kisassa pidetään tempoa yllä.


T65-vihje (Oulun lähdöt 65-kohteet, 1 & 3 & 5)

Kahteen viimeiseen osalähtöön (T65-3 ja T65-5) on viime esitysten perusteella suursuosikeiksi ymmärrettävästi nousevat hevoset. Ensimmäisessä kohteessa (T65-1) pari osanottajaa erottuu kohtuullisen selkeästi muista, joten illan T65-kohteet Oulun vaikuttavat ennalta aika selkeitä.


T65-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Varsin lupaavasti parin kuukauden paussilta aloittanut Filius Felix (1) avaa myös kengät alla varsin näppärästi. Vetotyöt sopivat, jos kaikki vastustajat pysyvät kiihdytyksessä ulkopuolella, on Filius Felixillä mahdollisuudet hallita kisaa alusta loppuun saakka.


Yllättäjäehdokkaat Lahden reipas avaus oli tauolta palanneelle Miss Summer Starille (4) vielä liikaa. Startti näytti vieneen eteenpäin, ja Joensuun maililla takarivistä lähtenyt tammalla suoritti jo kohtuudella. Nopea avaaja on saanut mainion lähtöpaikan. Keulajuoksu sopii, minkälainen reissu Miss Summer Starilla on tässä mahdollisuudet saada. Pitkästä aikaa hyvän lähtöpaikan saaneelle Sunday's Roberttalle (2) sattuu aina välillä haamupäiviä, ja sellaisena tässäkin kaikki sijoitukset ovat mahdollisia.


Arvoitus Walk Outin (12) Suomen ekakisassa ei saatu todellista kuvaa sen kyvyistä. Kovaa avaavalle hieman tasavauhtisen oloiselle hevoselle rata 12 ei ole mikään lottovoitto.


Arvailua juoksunkulusta Filius Felix (1) ja Miss Summer Star (4) tuntuisivat ennalta eturivin nopeimmilta starttareilta. Keulajuoksu on aiemmin sopinut kummallekin hyvin, ja saavutetuista asemista saatetaan yrittää pitää kiinni. Asiallisesti käynnistyvälle Sunday's Roberttalle (2) saattaisi kelvata paikka kärjen takaa. King Kasper (3) on ollut hyvä johtopaikalta. Vain kohtuullisesti lähtevän ruunan lähtönopeus ei ainakaan heti startissa taida riittää mieliasemiin pääsemiseen, mutta jatkossa siihen saattaisi olla tietyssä tapauksessa mahdollisuuksia. Paikka johtavan rinnalla tuntuu olevan hevoselle vastenmielinen, joten noita asemia koetettaneen välttää. Vic Afeidas (7) otti sunnuntaina Ylivieskassaalussa keulat, matkasi johtavan takana ja kiri maalisuoralla ykköseksi. Aivan vastaavanlaista namujuoksua sille on tässä hieman vaikea kuvitella. Menetyksen jatkuminen tässä ihan eritason porukassa on aika epätodennäköistä. Seniorille tavoiteltaneen mahdollisimman nättiä reissua ja sen perään lyhyttä kiriä. Walk Outin (12) rooli juoksutapahtumien suhteen on arvoituksellinen. Muilla startissa todennäköisesti takapareihin jäävillä ei ole oikein näyttöä pitkän kirin osaamisesta, ja on aika vaikea alkaa veikkaamaan, kuka niistä uskaltautuu ensimmäisenä ulkoradoille.


A: 1,3,4 B: 2,12,9 C: 6,7,5,10


T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA-1

Varmaehdokas Willy Wingstonin (4) viime kerran esitys oli varmaan yksi kovin, mitä Suomen lounasraveissa on koskaan nähty. Toista ilman vetoapua matkannut ruuna teki vuoden aikaan nähden hurjat lukemat. Se oli myös Willy Wingstonin uusi täyden matkan ennätys. Edes suurin piirtein vastaavaan kyetessään hevonen taitaa olla tässä muille aivan liian kova voitettava. Laukkariski ei ole kuitenkaan välttämättä täysin pois kuvasta, ja tuo huomioiden aamun peliprosentit eivät ole liian pienet.


Arvoitus Suomen starteissaan selkeästi alle kykyjensä suorittanut hyvin treenaava Ukebell Jet (10) kykenee kolmea viime esitystään parempaan, eikä ori ole välttämättä ihan niin ulkona kuvioista, kun sen peliosuudesta voisi päätellä.


Arvailua juoksunkulusta Kakkosradalta Gold Narva (2) voisi olla alussa nopein. Omistajavalmentaja Jani Ahopellon mainiosti viimeistelyissään esiintyneellä orilla ei ole vielä koskaan ajettu keulasta, joten tuota taktiikka ei lähdettäne tässä kokeilemaan. Paikka johtavan rinnallakin käy hänen mielestä Gold Narvalle. Kovissa seuroissa viime starttinsa juossut asiallisesti avaava Ready Press (1) saanee tästä reissun ihan kärjen läheltä. Hyvin käynnistyvälle Zell Mementolle (3) selkäjuoksu on selvästi parempi vaihtoehto. Reippaasti lähtevälleAmbrogiolle (7) keulajuoksu kävisi mainiosti, mutta sinne näin ulkoa voi olla ilman muiden suotuisaa asiaan suhtautumista hankala päästä. Willy Wingston (4) käynnistyi viimeksi hyvin ja varmasti. Ylivieskan ykkönen tuli pitkällä vahvalla kirillä, ja viimeksi esitys johtavan rinnalta oli suvereeni. Kun vetotyötkin käyvät mainiosti, niin ohjastavalla on mistä valita ajotaktiikan suhteen. Kohtuullisesti autoa seuraavalla Drinks Please (6) on yksi ehdokas johtamaan toisen radan jonoa. Suljetuilta radoilta starttaavat Flash Sprucen (9) ja Ukebell Jetin (10)rooli juoksunkulun suhteen on tässä tilanteessa arvoituksellinen.


A: 4 B: 7,1,2 C: 9,10,3,6,5,11


T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Varmaehdokas Tasoaanuudessa valmennuksessa ihmeellisen paljon nostanut Cool On Photos (1) vaikuttaa tällä hetkellä viime esitystensä perusteella aikalailla väsymättömältä. Taso Nousijadivisioonakarsinnassa on tiukka, mutta sisäradan karikon selvittäessään hurjaan iskuun kohonnut Cool On Photos voi tosi vaikea voitettava.


Yllättäjäehdokkaat Tauon ylivauhtisessa kisassa mainiosti vauhtinsa loppuun asti säilyttänyt Maana's Black Rose (4) kilpaili viimeksi kovassa ylisarjassa. Voittaneesta, hurmoksessa menneestä Willy Wingstonista tamma jäi toki kauas, mutta suoritus oli tuossakin kohtaa ihan asiallinen. Kovatempoisessa kisassa Maana's Black Rose ei ole välttämättä ihan ulkona kärkisijojen suhteen. Ylivieskassa Blue For Youlla (3) asiat eivät olleet kohdallaan, ja ravi mureni jo ekakurvissa. Arto Komulaisen tietojen mukaan hevosen terveystilanne pitäisi olla nyt hyvä. Mainiolta lähtöpaikalta starttaava hyvä avaaja voisi päästä jopa vetotöihin, jotka ovat käyneet sille mainiosti. Oh My God S:n (11) juoksut ei ole viime starteissa onnistuneet. Asialliset kyvyt omaava tamma on varmaan tauluaan paremmassa kunnossa, ja näin unohdettuna pelikelpoisenoloinen.


Arvoitus Uudesta käsistä tässä aloittavan Coy's Rainin (7) tuloskunto tauolta on hieman arvailujen varassa.


Arvailua juoksunkulusta Nykyiskussa ollessaan Cool On Photos (1) ei ole ollut vielä kertaakaan sisäradalla auton takana. Janne Sorosen mukaan muilta lähtöpaikoilta starttiin oli uskallettu satsata, mutta nyt sitä ei aiota tehdä. Jos ruuna selviää ravilla matkaa, ja tilaa jossain kohtaa kisaa tulee, voi vahva menijä pystyä taas jyräämään vastustajat lopussa maanrakoon. Kohtuullisesti autoa seuraavalle Staro Kung Fu (2) koetettaneen saada hyökkäysasemat läheltä kärkeä. Kun kaikki on ollut kohdillaan, on Blue For You (3) ollut startissa valppaana. Jos hevonen alussa nopein, niin asemista yritettäneen pitää tiukasti kiinni. Armani Press (6) saattaa olla pikku tauolta jopa hieman viime esityksiään terävämpi, ja ruuna voi otella alussa kärkipaikasta. Coy's Rain (7) osaa lähteä kovaa, ja seiskaltakin saatetaan päästellä heti eteenpäin. Kun Keep Calmin (9) edestä lähtevällä suosikilla startti otetaan ilmeisesti hieman varman päälle, on ruunan juoksuasemia ja -tapahtumia ennalta hieman vaikea ennustella.


A: 1 B: 9,3,7,4,11,6,2,5


Muut lähdöt

  1. 5.Artie B.Zet – 12.Blady Saga –6.Veer – 2.Silveriina – 10.Tiger Lavec – 8.My Bikini Workout(1.Carlos Topline – 3.Ranch Penelope –7. Hell Racer)

  2. 6. Gretchen – 4.Cool For You – 10.Boulder Dream – 1.Firetail Avenger – 2. Raison Si Si – 7.Ida Luxi (5.Slipper Step)

  3. 8. Punta-Pate – 1.Corinna – 6.Takenote – 2.Vasker – 4.Meren Ritari (11.Ekon Kava)


(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen