Oulu 8.8.2016 Toto4-vihjepaketti

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L1/2 Pam Hallover: Tamma on emänsä ainut varsa, ja vielä sellainen laiskottelija ja ihmettelijä. Sillä on käyty radalla tosi vähän. Jos tamma ottaa kilpailemisen enemmän tosissaan, pystyy se parantamaan ajallisesti paljon. (Iikka Nurmonen)

L1/9 Crystal Cool: Hevosta on treenailtu tässä välissä, ja se voisi parantaa vielä lisää. Takarivin lähtöpaikka on tälle ollut aiemminkin miinusta, mutta saa nähdä onko tuohon tullut muutosta. (Kimmo Kärkkäinen)

L1/11 Capricorn Lindy: Sain vetää viimeksi keulassa hiljaa, mutta hevonen taipui maalisuoralla. Paransi se kuitenkin kokeesta ja on ravivarman oloinen hevonen. Pakilta on vaikea olla ihan kärjessä. (Santtu Raitala)

L2/2 Dew's Princess: Tammalle jäi Kaustisella voimat talteen, ja sen perusteella se voisi menestyä jossain. Lähtönopeutta löytyy asiallisesti. Uberta Jet on onnistuessaan tosi hyvä hevonen, mutta muuten tässä voisi pärjätäkin. (Santtu Raitala)

L3/2 Herra Helminen: Hevonen ravasi ja toimi viimeksi hyvin ja meni kovaa läpi. Alleajossa se oli vielä huono. Jos ravi käy, pystyy ori taas kärkeen. (Pertti Heikkinen)

L3/3 Vinksahti: Kaustisella ajettiin vain startti alusta loppuun ravilla. Hevosen korvia tukittiin lisää, ja se vei varmaan vauhtejakin pois. Lapuan esitys oli vauhtien puolesta tosi positiivinen. Hyvillä mielin matkaan. (Santtu Raitala)

L4/2 Frazier Boko: Oriin pitäisi avata voltista ihan hyvin. Hevonen on ollut tosi hyvä viime kilpailuihin, ja luotan siihen ennakkoon paljon. Keulaan ajaminen on yksi vaihtoehto, mutta en ole tämän hevosen kohdalla huolissani juoksupaikasta. (Santtu Raitala)

L4/16 Leemark's Ambrose: Hevonen on ollut hyvässä kunnossa koko kesän. Lähtöpaikka on vähän vaarallinen, sillä vaikka startti onnistuu, on johtavan rinnalle jääminen riskinä. Pakko tuosta on kuitenkin yrittää eteenpäin. Etukengittä jatketaan, ja hevosessa ei pitäisi olla viime treenien perusteella mitään vikaa. (Tuomas Vasala)

L5/4 Rosi's Bianca: Vieremällä päästiin keulaan ja tuli kevyt voitto. Tamma avaa voltistakin hyvin, mutta saattaa laukatakin. Kaikki on kunnossa ennen kisaa. (Kimmo Kärkkäinen)

L6/3 Justine's Joy: Uskoisin saavani tammalla ensimmäiset keulat. Suosikille ei aleta vastaamaan väkisin, mutta tilanteen mukaan mennään. Tältä löytyy selkäjuoksulla tosi terävä kiri loppuun. (Iikka Nurmonen)

L7/8 Millstone's Lissom: Tamma oli viimeksi rankan juoksun jälkeen lopulta asiallinen. Kunto on edelleen kohdallaan, mutta juoksut ovat menneet usein vaikeasti. Nytkin on huono paikka. Vaikea sanoa etukäteen, lataanko tällä kertaa auton takaa kovaa liikkeelle. (Iikka Nurmonen)

L7/10 Benjamin Duo: Vauhdinjako oli viimeksi liikaa vastaan. Hevosella olisi pitänyt olla sekki viimeksi, kun se haparoi kiihdytyksessä hieman. Paikka on vaikea ja vie pärjäämissaumoja paljon pois. (Santtu Raitala)

L9/6 Modern Seabee: Mikkelin esitys näytti lupaavalta, kun hevonen laukkasi voimia tallella. Tammassa on paljon hyvää, kun se alkaa suorittamaan kapasiteettinsa tasolla. Lähtönopeus auton takaa on OK. Odotan tältä onnistuneella juoksulla paljon. (Santtu Raitala)Toto4-vihje:


Lähtö 4, Toto4-1:

Toinen kierroksen suurista suosikeista starttaa avauskohteessa. 2 FRAZIER BOKO kohtasi Vieremällä Einari Vidgrenin muistoajossa tosi kovan vastuksen ja nousi päätöspuolikkaalla ulkokautta kirimällä kuudenneksi. Esitys oli linjassa aiemman kanssa, ja nyt nelivuotias on sopivan näköisen tehtävän edessä. 3 ON VA VOIR saattaa ajaa keulasta, mutta Frazier Boko on menestynyt monipuolisena hevosena muualtakin. Santtu Raitala ei ole juoksunkulusta huolissaan ja tietää ajokkinsa kilpailevan loistokunnossa.

Muusta porukasta erottuvat 3 On Va Voir ja 16 LEEMARK'S AMBROSE. Ensin mainittu sai Cartivet Meetingin finaalissa sopivan juoksun toisessa ulkona ja nappasi arvokkaan kakkossijan. Kunto on kohdallaan ja niin on myös kiihtyvyys voltista. Leemark's Ambrose oli viimeksi Bodenissa loistava, ja tamma on muutenkin mennyt tämän kauden aikana paljon eteenpäin. Nyt lähtöpaikka tarkoittaa sitä, että alkuun on satsattava, missä piilee omat riskinsä. Kuolemanpaikalta voittaminen yllättäisi.

Jonkun muun voitto yllättäisi jo enemmän. 12 BERTO VAIKKO oli Pihtiputaalla loistava, mutta sen jälkeen ei niin hyvä. Lyhyt starttiväli voi olla hyväkin asia, mutta takamatkalta voittaminen vaatii joka tapauksessa huippusuorituksen. 7 PRINCE DEAN saa usein epäsopivia juoksuja, ja viimeksi Vieremällä kiristä tuli pitkä. Nopea avaaja on lyhyellä kirillä vaarallinen.

A: 2 B: 3,16,12,7,14,10,15


Lähtö 5, Toto4-2:

Tasainen lähtö, jota lähetystapa mutkistaa entisestään. 4 ROSI'S BIANCA sai viimeksi vaihteeksi hyvän lähtöpaikan ja kontrolloi lähtöä keulasta perille saakka. Tamman viime volttilähdöstä on pitkä aika, mutta normaalisti se avaa itsestään kovaa. Askeleet voivat kuitenkin seota laukan puolelle tiukassa paikassa.

9 GLOBAL PASSION on parantanut tasaisesti, ja toissa kerralla tuli jo voitto pitkällä kirillä. Ylivauhti auttoi tuolloin paljon, mutta Vaasassa tuli juoksunkulun puolesta vastaavasti kuokkaan. Tamma jäi toiseen ulos väsyvän taakse jumiin jo kirilenkin alussa, eikä ehtinyt enää mukaan kärkitaistoon. Kunto riittää tässä tehtävässä pitkälle. 8 DIZEBELL GRAN nousi viimeksi pitkällä kirillä neljänneksi ja oli aivan hyvä. Tamma on ollut muutenkin nousujohteinen ja voi saada sisäradan paikalta nappireissun.

7 SWEET SURVIVER palaa taas pieneltä tauolta. Kapasiteetti on tähän porukkaan kovaa luokkaa, mutta onnistumisia tulee laukkojen vuoksi harvoin. Tamma osaa avata kovaa, mutta ensimmäisessä kaarteessa on laukkariski. 5 ELVIRA DI QUATTRO avaa voltistakin hyvin ja saa tarvitsemansa hyvän juoksun. Keulasta voittaminen on vaikeaa, mutta lyhyellä kirillä kärjen takaa se voi onnistua.

A: 4,9,8,7 B: 5,10,6,2,3,11,1


Lähtö 6, Toto4-3:

6 ANAHEIM KEMP on etenkin keulaan päästessään vaikea voitettava. Ruuna ei päässyt viimeksi sisäradalta pois, ja juoksusta tuli lopulta täyttä taktiikkaa. Pussin suu pysyi kiinni perille saakka. Nyt nopea avaaja saanee johtopaikan haltuunsa, sillä numerolla 3 JUSTINE'S JOY ei aleta täydellä matkalla väkisin vastaamaan suosikille. Anaheim Kemp on tehnyt ajoittain vaisuja suorituksia, joten varmistetaan se isommalla Toto4-kupongilla.

Justine's Joy pystyy menemään kovaa sekä alussa että lopussa, ja tamma pystyy haastamaan suosikin tarkalla juoksulla. Lähtönopeus riittää keulaan, ja jatkossa Iikka Nurmonen voi ajaa sopivan hevosen takaa. Viimeksi Kaustisella vastus oli kivenkova ja tamma sai keulassa koko matkan painetta. Lopun taipuminen oli ymmärrettävää. 4 GLOBAL PERFECTION kiri Porissa lopun sisäkautta hyvin ja nappasi totosijan. Nyt juostaan täyttä matkaa, mutta se ei ole ruunalle ongelma. Kunto on kohdallaan ja paikka suosii nopeaa avaajaa.

1 SOPHIE SAVAGE joutui käyttämään Kajaanissa voimansa alusta alkaen, ja noutaja tuli päätöspuolikkaalla. Nyt paikka on hyvä ja voimat säästyvät luultavasti maalisuoralle. 10 BRISO HERMAN on pienen tauon ja takarivin vuoksi vain haastajia, vaikka hevonen on luokaltaan koko porukan parhaita.

A: 6 B: 3,4,1,10,7,12,2


Lähtö 7, Toto4-4:

2 DIXIE EXCLUSIVE meinasi laukata Bodenissa kiihdytykseen ja tippui porukan perälle. Ruuna nousi ulkokautta vauhdilla kolmanneksi ja teki parhaan esityksensä uusista käsistä. Ravin pitää parantua vielä lisää, mutta muuten suosikki on valmis palaamaan voittokantaan. 3 HAMTARO S kiri viimeksi maalisuoran kovaa ja jatkaa nousukunnossa. Ruuna ei ole enää kovin hanakka voittamaan, mutta näistä asemista luvassa on taas sopiva selkäjuoksu.

7 NAUGHTY LA MARC on ollut tasaisen hyvä kärryillä ja ilman. Vahvalla hevosella on ajettu ominaisuuksien mukaan, ja myös tässä tarvitaan vauhtikestävyyttä. Aikainen kuolemapaikalle ajaminen voi olla edessä. 8 MILLSTONE'S LISSOM taipui viimeksi kuolemanpaikalta kovan matkavauhdin jälkeen. Tamma jatkaa kunnossa, mutta kasiraiteelta luvassa on taas ongelmia.

10 BENJAMIN DUO on ihan hyvässä iskussa, mutta viimeksi matkavauhti oli liikaa vastaan. Takarivin paikka on ruunalle miinus, ja totoon nouseminen edellyttää apuja juoksunkululta. 1 MR BIG S on liikkeellä suoraan tauolta matalalla profiililla. Ruunan luokka riittää näissä tehtävissä jatkossa varmasti.

A: 2 B: 3,7,8,10,1,4


Toto4-vihjesysteemit:

2
4,9,8,7 + 5,10
6 + 3,4,1
2,3,7,8

Pieni systeemi: 16 riviä
Suuri systeemi: 96 riviä


Lähtö 9, Troikka:

Illan tasokkain lähtö päättää karkelot. 6 MODERN SEABEE laukkasi Mikkelissä noususta ja olisi ravilla mennyt vielä selvästi kovemman ennätysajan. Tamma ei ole vieläkään luotettava kilpuri, mutta kapasiteetti riittää vielä tätä kovemmissakin porukoissa. Santtu Raitala pitää hevosta hyväluokkaisena ja on ennakkoon luottavainen.

1 GOOFY GOOF on nostanut viime aikoina tasoaan paljon. Viimeksi ruuna nousi vauhtijuoksussa toiselle ilman vetoapua 800 jäljellä ja puristi varmaan voittoon. Nopea avaaja on nappiasemista troikan perushevosia. 4 TIM HANNIBAL oli Mikkelissä iso pettymys, kun kiri katkesi loppukurvissa pahoin. Ruuna on ailahdellut ennenkin, eikä kunnossa pitäisi olla mitään vikaa.

2 ALSO STARRING ei päässyt viimeksi haamusuorituksen tehneestä Goofy Sunrisestä ohi, mutta kiri varmaksi kakkoseksi. Tamman kunto on kohdallaan, mutta vastus on aiempaan nähden hieman tasokkaampi. Hyvä lähtöpaikka puolestaan nostaa nopean lähtijän osakkeita. 5 IMAGINE LOOK on eturivin nopein, jos alkuun satsataan tosissaan. Kunto on nousemaan päin, ja tasaisessa lähdössä juoksuasemat ovat monesti ratkaisevia.

A: 6,1,4,2 B: 5,10,3,12,11,7Muut lähdöt:


Lähtö 1:

A: 9,2,8 B: 6,15,1,4,13

Lähtö 2:

A: 4 B: 2,10,6,3,9

Lähtö 3:

A: 2,4 B: 3,1,5

Lähtö 8:

A: 1,5,2 B: 8,7,10,3,6