Oulun 10.12. Toto76-ravien vihjeet

Toto76-karuselli pysähtyy Elian Webin kotiseudulle Oulun Äimärautiolle

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L1/4 Eko-Tähkä: Ruunalla on voltin neloselta konkreettinen laukkariski. Seinäjoella oli sama numero, mutta ei hevosia ulkopuolella ja siinä mielessä helpompi alku. Jos ravia lähteminen onnistuu, pystyy hevonen voittoon. (Santtu Raitala)

L2/6 Sweet Malkin: Lähtöpaikka on aika ulkona tasaiselle avaajalle. Viimeksi hevonen oli hyvä, mutta laukkasi balanssiongelmien vuoksi. (Timo Salmela)

L3/5 A.T. Eka: Ruuna voitti viimeksi keulasta, mutta pystyy kyllä pärjäämään muualtakin. Alkumatkasta on pieni laukkariski, mutta vitosradan ei pitäisi lisätä sitä. Odotukset on ravilla ihan kärkeen. (Harri Kotilainen)

L4/2 Vincitrice: Tamma on saanut aika tasaisen näköiseen lähtöön hyvän paikan. En pelkää laukkaa, jos alun ottaa vähän rauhassa. Tämä on noussut viime kisoihin hyvään kuntoon ja voi pärjätä tässäkin. (Harri Kotilainen)

L4/8 Smooth Criminal: Kasirata on iso haitta, mutta tuoltakin ladataan alkuun. Tälle hevoselle kiinniottaminen alussa ei sovi. Jos juoksu sujuu voi ruuna pärjätä, sillä sen pitäisi olla parempi kuin viime kisassa (Santtu Raitala)

L4/8 Smooth Criminal: Ruunalla oli viimeksi pientä probleemaa ja se taipui keulapaikalta lopussa. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, ja ainakin suoritustason kannalta se pystyy parempaan. (Janne Soronen)

L5/6 Shestheone Pellini: Tamma ravasi viimeksi aiempaa sulavammin ja oli oikein hyvän tuntuinen käteen. Tällä on kapasiteettia vielä parempaan, ja jos ravin kanssa ei ole ongelmia, on odotukset korkealla. Lähtönopeutta löytyy, ja keulaan tähdätään. (Santtu Raitala)

L9/13 All Laid Out: Tällä on ollut vaikeita lähtöpaikkoja ja hankalia reissuja. Volttilähtö pitäisi onnistua hyvin. Ori voi menestyä juoksun onnistuessa takamatkalta. (Timo Salmela)

L10/2 Sudbury: Lähtöpaikka on tälle hevoselle hyvä ja ajan tuosta tilanteen mukaan joko sisärataa tai toista rataa pitkin. Ihan voitto yllättäisi hieman, mutta näistä asemista kärkipään sija ei. (Santtu Raitala)

L12/10 Kivarin Rock: Ruuna tuntui viimeksi ennen starttia tosi hyvältä, ja laukka jäi siksi harmittamaan. Tällä on ollut ravin kanssa ongelmaa, mutta se puoli tuntuisi olevan nyt kunnossa. Paikka on iso miinus, sillä ruuna ei yritä toisten takaa kunnolla. (Santtu Raitala)

Lähtö 1:

Tähkä-hevoset nousevat päivän avauslähdön suosikkikaksikoksi. 4 EKO-TÄHKÄ jäi viimeksi Kaustisella numeron 7 RALLI-TÄHKÄ taakse, mutta ero oli tiukassa voittotaistossa pieni. Nyt ensin mainittu saa 20 metriä etumatkaa ja on sen vuoksi melko selvä ykköshevonen. Ralli-Tähkä on mennyt viime aikoina ravia, mutta aiemmat laukkastartit kannattaa vielä muistaa.

Kolmas A-hevonen on 11 POIKA VAURAUS, joka jäi viimeksi johtavan kantaan pussiin. Ruuna on menestynyt parhaiten lyhyellä kirillä, mutta tässä lähdössä vauhdikas kiripuolikas voi riittää voittoon taaempaakin. Lähtönopeutta löytyy sen verran, että pitkä takamatka ei ole sinänsä ongelma.

6 EKOPETUS meni toissa kerralla ravia ja sijoittui kuolemanpaikalta kakkoseksi tätä kovemmassa porukassa. Ruunan kapasiteetti on voittosummaan nähden korkea, mutta laukkoja tulee lähes joka kerta. 9 WOIMA on hakenut itseään jo pidemmän aikaa, ja Seinäjoen välistartin suoritus oli jälleen tasapaksu. Ori voi parantaa lyhyellä starttivälillä, ja kyvyt riittävät tässä porukassa kärkeen.

A: 4,7,11 B: 6,9,8,1,2,3


Lähtö 2:

Toisen lähdön paletti meni sekaisin numeron 4 PERFECT REVERIE jäätyä pois. 8 E.V. BENA sai viimeksi lounasraveissa painetta läpi matkan, mutta piti johtopaikalta sisukkaasti voittoon. Ruuna pystyy parantamaan vielä lisää, mutta vaikeat lähtöasemat ja kohentuva vastus vaikeuttavat tehtävää. Aktiivinen ajo voi tosin poikia tässä keulapaikan. 6 SWEET MALKIN laukkasi viimeksi kesken hyvän nousun ja on tulosriviään parempi. Ravin kanssa on usein ongelmia, ja puuttellinen lähtönopeus tietänee taas hankalaa juoksua.

5 LUCKY LACROSSE puristi viimeksi E.V. Benan takana kakkoseksi ja saanee nopeana avaajana taas onnistuneen juoksun. Paikka suosikin perässä voi tietää totosijaa, jos ruuna pystyy vielä parantamaan hieman. 1 BELPION jäi samassa lounasravilähdössä neljänneksi, mutta tuli kärkiporukassa maaliin. Tamma voi parantaa pari starttia alla lisää ja kannattaa huomioida sisäradalta peleissä.

A: 8,6 B: 5,1,2,10,12,7


Lähtö 3:

5 A.T. EKA saattaa napata voltin vitoseltakin suorat keulat, mutta myös 2 VILMA LYYDIA lähtee ravilla kovaa matkaan. Ensimmäinen sata metriä on keulapaikan kannalta ratkaiseva, ja A-hevosista johtoon pääsevä saa heti ison edun. A.T. Eka vastasi viimeksi Villiauralle tulisessa lopetuksessa ja jatkaa loistokunnossa. Vilma Lyydia sai Killerillä vaihteeksi tarkan juoksun ja kiri maalisuoralla ilmavasti arvovoittoon.

6 EVARTTI voitti kesäkeleillä Pikkukunkun ja nappasi Derbyn kakkosrahat, joten rahasarjassa vastus on nopeasti kovaa tasoa. Oriin vauhdit riittävä tässäkin, mutta suoraan tauolta voittaminen vaatii heti huippusuorituksen. 7 TÄHTI KEPU ei ole ollut tauon jälkeen parhaimmillaan, mikä olikin odotettua kesän treenitietojen perusteella. Kunto kohoaa kaiken aikaa, ja ruuna voi innostua kovassa seurassa yllättävän hyvään suoritukseen.

A: 5,2 B: 6,7,3,8


Lähtö 4, Toto76-1:

Toto76-rivin avaava tammavoltti ei ole pelillisesti helpoimmasta päästä. 1 MOONWHISPER masentui viimeksi kuolemanpaikalta, mutta ei saa yhden esityksen vuoksi tuomiota. Tammalla on nyt ensimmäistä kertaa hokit alla, ja sen vaikutus suoritukseen nähdään vasta kilpailupaikalla. Sisäradan turvin suosikki vaikeasti arvioitavassa lähdössä.

8 ALSO STARRING lähti Bodenissa hyvin matkaan, mutta sortui pian laukalle ja sai jatkossa raskaan juoksun. Se ei tammaa haitannut, ja kolmanneksi nouseminen vaati tosi hyvän suorituksen. Kasirata voltissa on riskitekijä, mutta juoksun onnistuessa Mauri Jaaran ajokki on kirissä vaarallinen. 13 HILDE SMÅBO on vielä arvausosastoa, sillä tamma jäi viimeksi taktiikkajuoksussa ajamattomaksi. Alla on pari starttia, ja hevosen luokka on jo riittänyt tätä kovemmissakin lähdöissä.

2 VINCITRICE otti voittonsa vahvoilla esityksillä, mutta tätä kevyemmissä porukoissa. Tammalta löytyy taistelutahtoa, ja lähtöpaikkakin on sopiva toisen radan selkäjuoksua ajatellen. 3 CHRISTEL FACE kiri viime startissaan takajoukoista sisukkaasti maaliin ja jatkaa kunnossa. Tuomas Pakkanen saattaa tähdätä pitävään johtoasemaan. 4 CHICOTTE CHIC oli viimeksi oikein hyvä, mutta lähtö oli toki tämänkertaista selvästi helpompi. Tamma pystyy parantamaan lisää, ja Ari Moilanen rattailla on mielenkiintoinen lisä.

A: 1,8,13,2,3,4 B: 7,12,5,9,6,11,15,14,16


Lähtö 5, Toto76-2:


Toinen kohde ei helpota tehtävää paljoa, etenkin kun odotettavissa on reipas alkyrynnistys. 10 RIM BAY KICKAPOO hyötyisi takarivin paikalta kovasta matkavauhdista, mutta voitto vaatii silti paljon. Hokkikengitys on suosikin kohdalla kysymysmerkki, ja viime startistakin on jo kolme viikkoa aikaa. Ruunan luokka on näihin sarjoihin rautaa.

3 PRINCE DEAN on ollut jo monta kertaa tosi hyvä, ja hevosessa on tapahtunut silminnähden muutos parempaan. Ruuna paineli jo ennen Oulun voittokisaa radalla paineet ohjissa ja tekikin loistavan suorituksen. Viime voitto tuli kliinisesti keulasta isona suosikkina. Lähtönopeus ei välttämättä riitä tässä parhaille, mutta parijonostakin voi ehtiä. 2 BOULDER LUKE voitti viimeksi kirimällä maalisuoran selvästi kovempaa kuin kärkijoukko. Paikka on loistava, etenkin maililla ja tasaisessa lähdössä.

4 MR MALLORCA on yksi keulaan tähtäävistä, mutta sillä saatetaan ajaa lyhyestä matkasta huolimatta selästä. Ori voitti viimeksi keulasta niukasti, mutta pystyy ainakin maililla paljon virtavampaan suoritukseen.

A: 10,3 B: 2,4,5,7,12,9,8,6,1


Lähtö 6, Toto76-3:

Suosikit erottuvat matalimmassa 76-lähdössä, mutta yllätyksiä nähdään usein juuri tässä sarjassa. 6 SHESTHEONE PELLINI ravasi Santtu Raitalan mukaan viimeksi aiempaa paremmin, ja voittoesitys olikin kehujen arvoinen, vaikka juoksu menikin sujuvasti. Tamma pystyy vielä parempaan ja tähtää tässä koko matkan johtoon. Jos ravin kanssa ei ole ongelmia, on suosikin ulkopuolelta ohi tuleminen tosi vaikeaa.

7 IMPRESS IT on edelleen kääntämätön kortti, vaikka viimeksi tuli jo arvovoitto Nuorten Sarjassa. Avauskierros mentiin maltilla, ja oriin pitikin ottaa voitto keulasta. Kovaan lopetukseen jäi varaa, ja tämän lähdön voittaminen vaatiikin enemmän. 4 MAN OF MILL oli Lahdessa monelle pettymys, mutta ei ruuna lopulta kovin pahasti taipunut. Edelliskerran esitys oli räikeä tipsi kenelle tahansa lähdön nähneelle, mutta vastus oli tuossa kisassa todella arkinen. Ruuna voi voittaa tämän lähdön, etenkin tarkalla juoksulla kenties suosikin takaa.

9 HILARIOUS HANGOVER kiri Kaustisella takajoukoista hyvin perille, etenkin kun tehtävä oli ennakkoon takamatkan takarivistä hyvin vaikea. Tamma on tehnyt hyvän kolmivuotiskauden ja riittää luokaltaan tässäkin tehtävässä. 5 SILKY JET on ollut viime aikoina kohtalainen tätä vaikeammissa tehtävissä. Tamma hakee hyvää juoksua ja voi yltää totoon asti.

A: 6,7 B: 4,9,5,10,2,4,1,12,11,3


Lähtö 7, Toto76-4:


5 PEHVERI tähtää keulaan ja voi toistaa viimekertaisen ykkössijansa. Se meni tosin Kuopiossa tiukille, kun rinnalle vyörynyt Iidan Tähti laukkasi voittonsa hieman ennen maalia. Aleksi Kytölä kommentoi lähdön jälkeen ajaneensa keulassa liian hiljaa ja otti tiukille menemisen omaan piikkiinsä. Ori on vapaalta radalta paras, joten taktiikkaa tuskin vaihdetaan.

7 SAVON KUUKUISKAAJA on toinen keulaspesialisti, mutta suosikin ohittaminen alussa ei taida onnistua. Viime voitto tuli johtopaikalta, ja ori paransi selvästi otteitaan aiempaan nähden. 3 TURTILO piti viimeksi kuolemanpaikalta asemansa ja nappasi kakkossijan. Ruunan kunto on kohdallaan, mutta maalisuoralla ohittaminen taitaa vaatia muiden taipumista.

2 AINON ILO hakee hyvistä asemista tarkkaa juoksua. Maalisuoran taisteluun kaivattaisiin pykälä tai pari lisää, mutta näistä asemista totosija on joka tapauksessa saavutettavissa. 11 AKKAATTA alkaa kuntoutua, mutta ravin kanssa on edelleen paljon ongelmia. Kiertäminen nostaa laukkariskiä, ja lähtöpaikka on siksi iso miinus.

A: 5 B: 7,6,3,2,11,8,9,4


Lähtö 8, Toto76-5, Toto4-1:

Valiodivarin suosikkipari erottuu muusta porukasta selvästi. 5 SUIVIKAS on Jyväskylän voiton jälkeen suosikki, mutta Ari Moilasella vahvistuva 6 VIRIJORI on taatusti kova haastaja. Jos Virijori etenee aikaisin keulaan, saattaa se vastata rinnalle vyöryvälle Suivikkaalle maaliin asti. Suivikas tekee luultavasti oman hyvän suorituksensa ja on lähes väkisin kahden parhaan joukossa. Virijorilla on puolestaan alla pussituksia, eikä taulu kerro totuutta hevosen kunnosta.

2 KOIVIKON KALLE alkaa kuntoutua ja oli viimeksi parijonon keskivaiheilta jo asiallinen. Nyt lähtöasemat ovat paremmat, ja ori kannattaa huomioida jollain tavalla peleissä. 3 PIKKUKAHVELI on viime laukkailun jälkeen lähdön lottopallo, mutta ei kyvykästä hevosta voi sivuuttaa kokonaan peleistä. Viimeksi ensimmäinen laukka tuli täysin yllättäen. 9 VEKTORIN MAINE jatkaa kunnossa, mutta takarivi on tässä seurassa iso miinus. Ruuna tuskin voittaa tätä lähtöä pitkällä kirillä.

A: 5,6 B: 2,3,9,4,10,1


Lähtö 9, Toto76-6, Toto4-2:


Matka ja sarjamääritys nostavat lähdön mielenkiintoa paljon. 13 ALL LAID OUT on tehnyt Suomen puolella pari kanuunakiriä takajoukoista, ja vieläpä maan parhaita lämminverisiä vastaan. Nyt viivalla ei ole kovinta kaartia. Kaksi poisjääntiä helpottavat tehtävää, mutta viivalla on muitakin kovakuntoisia.

8 MAFFIOSO FACE nappasi Vermossa Käpylä GP:n kakkosrahat ja ansaitsi leipänsä kovassa porukassa aivan itse. Ruuna kiri kolmannesta ulkoa väkevästi perille, ja nyt kyytiin hyppää maan ykkösnimi Mika Forss. Sisäradan paikka voltissa on pieni kysymysmerkki. 3 IDA'S OWEN laukkasi viimeksi lähtöön, mikä tiesi voittoputken katkeamista. Ruuna kulki askelvirheen jälkeen kovaa ja jatkaa hyvässä kunnossa. Ravia lähteminen ei ole tälläkään kertaa varmaa.

12 MINTO'S ROMEO hyötyy matkasta, ja Oulun esityksen perusteella kuntokin voi riittää tässä kärkeen. Alla on pari starttia pienen tauon jälkeen, ja hevosella on varmasti tähdätty tähän kisaan. 5 CAPTIVATE ei välttämättä taivu voltin vitoselta tarpeeksi kovaa matkaan, ja Ida's Owenin ulkopuolelle jääminen olisi iso ongelma. Ruuna kohtaa nyt muutaman kovan ja jää haastajaleiriin.

A: 13,8,3 B: 12,5,10,6


Lähtö 10, Toto76-7, Toto4-3:

3 HERBIE SISU jäi viimeksi radalta kaksitoista kuolemanpaikalle, eikä lopputulokselle kannata antaa suurta painoarvoa. Oulun voittoesitys oli loistava, mutta toki tätä selvästi helpommassa lähdössä. Suosikilla on hyvät saumat edetä keulaan ja voittaa lähtö. 11 RANCH KELLY kiri viimeksi ulkokautta painokkaasti perille ja jatkaa edellisen kisan viitoittamalla tiellä. Vahva tamma voi voittaa takarivistäkin, mutta se voi vaatia aikaista kuolemanpaikalle etenemistä.

4 THAI ARMANI on juossut Norjan puolella ihan hyvätasoisia lähtöjä, mutta vaikea hevosta on suhteuttaa tämän lähdön vastustajiin. Myös 8 WASA WARRIOR on kilpaillut erilaisissa sarjoissa, ja nyt kyvykäs ruuna joutuu kasiradalta kovan tehtävän eteen. Viime Umeån esitys raskaalla juoksulla oli vielä Oulun suoritusta parempi.

12 TIP CHIP on tasainen työmyyrä, joka voi riittää tässäkin seurassa kärkipäähän. Lähtöpaikka on iso miinus, vaikka hevonen pystyykin tekemään oman juoksunsa. 6 VALLE STREAMLINE piti viimeksi keulat ja voitti varmasti. Rima nousee tuntuvasti, ja voiton uusiminen olisi yllätys.

A: 3 B: 11,4,8,12,6,1,2,7,10


Lähtö 11, Toto4-4:

5 HAYAI CHIKARA on keulaan päästessään kiinni voitossa, sillä hevosen kunto riittää lähdön voittamiseen ja raviongelmat pysyvät sisäratajuoksulla taka-alalla. Viime startti meni mahdottomaksi kolmannessa sisällä, kun keulahevonen sai vetää matkalla tosi hiljaa. 6 BONHOMME ei voinut Seinäjoella ylivoimaiselle mitään, mutta nappasi kakkosrahat varmoin ottein. Ruuna on löytänyt kuntonsa ja kohoaa suosikin kaveriksi A-ryhmään.

10 TRADE A PHOTO voitti Rovaniemellä nappijuoksulla ja sai viimeksikin lopulta onnistuneen reissun. Tamma voi tarvita tässäkin onnea, mutta viime kerran vastus oli jo aika kovaa tasoa, joten hevosen kuntokin on kohdallaan. 11 BE MY HOT STUFF oli viimeksi yllättävän terävä ja voi parantaa lyhyellä starttivälillä. Ruuna ei aina yritä tosissaan, mutta kapasiteetti riittää tässä porukassa korkealle.

7 TODAY'S POPULAR pysyi viimeksi Kaustisella ravilla ja onnistui kakkossijan arvoisesti. Hevonen näytti Suomen avauskisoissaan hyvää kapasiteettia, mutta raviongelmat astuivat nopeasti kuviin. Nyt tuon suhteen on tapahtunut parannusta. 1 MINTO'S STARMAN ei ole ollut aivan parhaimmillaan, mutta ainakin lähtöpaikka sopii tässä vaiheessa tosi hyvin.

A: 5,6 B: 10,11,7,1,4,3,9,12


Lähtö 12:

Päivän päättävä maili kulminoituu jo kiihdytykseen. 3 LEON DAHLIA oli viimeksi hyvä pitkällä kirillä ja on voittanut aiemmin lähtöjä keulapaikalta. Nopea avaaja on yksi johtopaikalle hamuavista. 1 PAPA GALLON osaa sekin avata kovaa, mutta viime keulajuoksu ei tuonut hyvää lopputulosta. Viime esitys oli asiallinen, mutta nelivuotias pystyy parempaankin.

2 SANDELSSON on ollut viime kakkossijoissaan hyvä, ja ruunan kiri saattaa purra ylivauhdin tapahtuessa. Viimeksi voitto vaihtui kakkossijaan aivan loppumetreillä. Matka on pieni arvoitus, mutta asemat suosivat vahvasti. 9 LUCAS GRAN puutui viimeksi keulasta, eikä jaksanut edelliskerralla johtavan takaa aivan totoon. Ruunalla on lahjoja, ja tarkka selkäreissu voi poikia tässä troikkasijan.

4 GOOFY SUNRISE on eturivin nopein, mutta laukkariski on kovassa kiihdytyksessä korkea. Ruuna tykkää painaa alusta asti kovaa ja voi kestää maililla perille saakka. 7 BLADY BOLS BLUE tulee kisaan kaksi voittoa alla, mutta parin kuukauden tauolta. Hevosen kyvyt on jo nähty, ja viime tauoltapaluussa kunto oli heti kohdallaan.

A: 3,1 B: 2,9,4,7,10,6


Toto76-vihjesysteemit:

1,8,13,2,3,4
10,3,2,4
6 + 7
5
5,6 + 2
13,8,3 + 12
3,11,4

Pieni systeemi: 432 riviä
Suuri systeemi: 1728 riviä