Oulun 28.11. Toto4-ravien vihjeet ja tallikommentit

Raviviikko alkaa Oulun Äimärautiolta.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1
Mauri Jaara, Perjantain viimeistelyssä asiallisesti suorittanut E.V. Bena (3) on saanut nyt enemmän liikettä kuin ennen Kaustisen kisaa, joten ruuna saattaa hieman parantaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vielä yhden startin jälkeen on vaikea sanoa millainen juoksu sopii parhaitten. Mahdollisimman kovaa matkaan yritetään päästä.

Varustemuutokset: Nyt hokit alla, mutta tuolla ei ole vaikutusta hevosen suoritukseen.

Tapio Kalaja, Lopussa kiinnijäänyt Red Raider (8) teki viimeksi positiivisen esityksen. Kapasiteetiltaan hyvä hevonen jatkaa samanlaisessa kunnossa. Juoksun onnistuessa Red Raider voi yltää tässä vaikka kuinka korkealle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vauhtijuoksu olisi toiveissa. Jos kyyti rauhoittuu liikaa, niin eteenpäin lähdetään ajamaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Timo Salmela, Mukavasti Jyväskylässä suorittanut Sweet Malkin (5) on tehnyt muutenkin tasaisen kivaa jälkeä. Viitosradastakaan ei pitäisi pienessä lähdössä olla haittaa. Vaikka treeniolosuhteet eivät ole olleet meilläkään päin parhaat mahdolliset, niin kohtuullisesti harjoittelemaan on pystytty. Juoksun onnistuessa pärjäämiseen pitäisi olla edellytyksiä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sweet Malkin on vain tavallinen, jolle käy vähän kaikenlaiset reissut.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Kari Alapekkala, Pikku tauolta Rovaniemellä hyvän esityksen tehneellä Willy Fog (12) on ollut tällä kaudella ongelmia, minkä takia tämä vuosi on mennyt alakanttiin. Nyt hevonen tuntuu menneen oikeaan suuntaan. Juoksun onnistuessa pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Willy Fogilla ei ole pitkään aikaan ajettu voltista. Mitään ihan tarkkaa en osaa hevosen lähtönopeudesta sanoa, mutta mikään starttiraketti se ei kuitenkaan ole. Koetetaan saada kohtuullinen paikka parijonosta, ja kiriä sieltä lopussa kamppailuun mukaan.

Varustemuutokset: samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 2
Tapio Kalaja, Opetuslähdössä oikean oloiselta hevoselta vaikuttanut Outfield Olga (5) on valmentajan mukaan treenannut hyvin.

LÄHTÖ 3
Aleksi Kytölä, Kelpo juoksun Mikkelissä tehnyt Lötens Elina (6) on kehittyvä varsa, jonka kanssa tähänkin kisaan lähdetään pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka sopii nopealle avaajalle.

Varustemuutokset: Kaikki startit hokit alla juossut Lötens Elina jatkaa samoilla varusteilla.

Mauri Jaara, Jos ailahteleva Kumiukko (7) tekisi ihan totta, niin se olisi ihan hyvä hevonen. Lyhyestä starttivälistä voi olla Kumiukolle etua.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Kumiukko jaksaa mennä.

Santtu Raitala, Hyvin lähtevä Katajan Kunnari (12) on nopea hevonen, joka saaneen täältäkin jonkinlaiset asemat.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pitää koettaa ajaa nyt selissä pitempään kuin viimeksi.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Matti Soronen, Big Lebowski (1) on ollut jo pitkään asiallisessa kunnossa. Huonoilta lähtöpaikoilta pärjääminen on ollut vaikeaa, kun ruuna on toisten takaa nihkeämpi. Big Lebowski on tehnyt parhaat esityksensä keulasta. ruuna lähteä mahdollisimman reippaasti ollut keulasta paras hokit ei ole hevoselle etu ollut koko ajan huonoilta lähtöpaikoilta mahdollisuuksia

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mahdollisimman kovaa matkaan yritetään.

Varustemuutokset: Muuten samoilla mennään, mutta nyt hokit ovat alla. Ne ovat Big Lebowskille pieni haitta, ja saattavat huonontaa hieman lähtönopeuttakin.

Jonna-Jasmiina Sarkkinen, Callaway Scoopin (2) hieman jumissa ollut selkä on saattanut olla laukkojen syynä. Vaivaa on hoidettu. Treenikelit ovat olleet viime aikoina huonoja, ja tuon takia aika maltillisesti harjoituksissa on menty. Lauantaina ajamani viimeistelyn perusteella hevonen tuntuisi olevan kunnossa, ja ravikin on hyvää. Porukkakaan ei vaikuta liian kovalta tasokkaana pitämälleni hevoselle. Jos selkä on maanantaina kunnossa, niin odotan tämän kerran hyvistä alkuasemista monesti huonoista lähtöpaikoista kärsinyttä Callaway Scoopia totosijalle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Callaway Scoop sai jossain vaiheessa aika rankkoja reissuja, joten aika maltillinen juoksu hevoselle olisi tarkoitus antaa. Eturivissä on joitakin hyviä lähtijöitä, mutta jos ori keulaan pääse kuitenkin keulaan, niin mukavaa se tietenkin olisi.

Varustemuutokset: Callaway Scoop juoksee nyt hokkikengässä, millä se on tehnyt mainiota esityksiä.

Martti Pellikka, Vaikka Mike Facen (6) taulu on hieman murheellinen, niin hyvältä paikalta ruuna voisi tässä pärjätäkin, eikä sijoitus neljän sakissa yllättäisi. Treenikelit kelit ovat olleet vähän kehnoja, mutta niin ne ovat olleet varmaan muillakin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hokkikengässä Mike Face saa lähteä reippaasti. Keulastakin voidaan ajaa, jos sinne päästään.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Minna Piironen, Hyvät esitykset tehneellä Minto's Don Juanilla (7) on ollut vähän epäonnekkaat reissut viimeisissään. Kuopiossa tilaa tuli liian myöhään, eikä ruuna ehtinyt räväkästä lopetuksesta huolimatta kuin kuudenneksi. Joensuussakin näytti pitkään pahalta. Vapaata löytyi juuri ajoissa, ja Minto's Don Juan ehti kiriä loppusuoralla varmaan voittoon.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on aika ulkona verkkaiselle avaajalle. Minto's Don Juan on paras vapaalta. Kirissäkään ruuna ei ole yhtä halukas, jos selkä on edessä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan kuin viimeksi.

Timo Salmela, Bewitch Boy (11) oli keväällä flunssassa. Tuon perästä sitä päätettiin alkaa laitella talvea varten, minkä kelit sopivat paremmin riskille hieman tasavauhtiselle menijälle. Hyviäkin esityksiä heti tauolta tehnyt Bewitch Boy on tuntunut treeneissä koko ajan paremmalta, mutta ihan tarkkaa virettä on ennalta vaikea tietää. Tähän kisaan ei ole vielä hirveitä odotuksia, ja katsotaan miten muiden mukana pysytään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Bewitch Boy pystyy menemään reipasta, joten kova matkavauhti olisi toiveissa. Parhaimmillaan ruuna kykenee selässä pitkään vahvaan kiriin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Martti Pellikka, Christel Face (12) on hieman huono spurttaamaan. Kun tässä on paljon kiertämistä, niin tamman nouseminen kärkisijoille olisi minulle yllätys.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätti selkäjuoksu Christel Facelle pyritään saamaan, jonka perästä tamma sitten nousee mihin nousee.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Aleksi Kytölä, Kesällä kipeänä ollut Cosmos Limburgia (1) ei ollut käynyt ennen Jyväskylän taukokisaa ollenkaan radalla. Siihen nähden vauhtinsa maaliin asti hyvin pitäneen ruuna esitys oli mainio. Startti tuntuu terävöittäneen hevosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvä avaaja saanee tästä hyvän juoksun. Keulastakin voidaan ajaa, mutta myös sopiva selkä saattaa kelvata eteen.

Varustemuutokset: samoilla jatketaan.

Minna Piironen, Minto's Starmanilla (3) on ollut viikolla toisessa etusessa aavistuksen verran lämpöä. Poisjäämisriski on olemassa, mutta katsotaan tilannetta vielä aamuun asti. Minto's Starman on ollut treeneissä ihan hyvänoloinen. Tämä on ollut parempi, jos startti on ollut lähellä, joten yli kuukauden välillä ruuna ei ole varmaan terävimmillään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Minto's Starman on sellainen puolihyvä lähtijä, joka voi jäädä tästä johtavan rinnalle. Keulasta ruuna ei ole parhaimmillaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Susanna Laulumaa, Kouvolassa vauhti hiljeni toisella puolikkaalla, ja virtavana ollut Captivate (4) otti sisäradalla laukan. Tällä ei ajeta normaalisti erityisen kovaa treeneissä, mutta nyt huonojen olosuhteiden takia vauhdit ovat olleet vielä rauhallisempia. Tarhassa ollessaan ruuna sai perjantaina takajalan kannalle pienen haava. Päällisin puolin tilanne näyttää näin sunnuntaina olevan jo ihan ok. Aavistuksen verran mietteliäänä kisaan tällä kertaa tullaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Captivate ei ole huono lähtijä, mutta ei ihan kaikista nopeinkaan. Keula- että selkäreissut käyvät hyvän paikan saaneelle ruunalle.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Kari Alapekkala, Edellisissään hyvin suorittaneen Hayai Chikaran (9) esitys viimeksi oli pikku pettymys. Hokit jouduttiin laittamaan alle, eikä hevonen ollut niillä yhtä hyvän tun-tuinen. Hayai Chikara on aiemmin mennyt hyvin hokit alla. Nyt on treenit on ajettu hokeilla, ja toivotaan hevonen on taas tottunut niihin. Ollakseen parhaimmillaan tämä tarvitsee treeneissä aika reipasta kyytiä. Nyt harjoitteluolosuhteet ovat olleet huonoja. Puoliväkisin yritin ajaa viime viikon puolivälissä kovempaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä olleessaan Hayai Chikaralle käy kaikenlaiset reissut.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Susanna Laulumaa, Hilde Småbo (10) tuli Kouvolan taukokisaan varovaisella laitolla. Tamma teki kisassa johtavan rinnalta asiallisen suorituksen, vaikka viimeiset 150 m olivatkin vielä hieman liikaa. Se sai tuosta hyvän startin alle. Tämä tarvitsee enemmän liikettä kuin Captivate, joten huonoista harjoitteluolosuhteista saattaa olla tälle isompi haitta. Hilde Småbolla oli sunnuntaina iltapäivällä ajetussa treenissä pirteänä. Terveyden suhteen hevosen asiat ovat ihan ok-mallilla. Hilde Småbo voi olla hyvänä päivänään vaikka ykkönen, mutta sitten huonona vaikka viimeinen. Saattaa olla, ettei Hilde Småbo ole vielä tässä kisassa ihan terävimmillään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu olisi Hilde Småbolle mieleen, kun se tykkää ohitella.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Santtu Raitala, Archie Ride (1) jäi viimeksi lopussa hieman kiinni. Tilaa saadessaan se olisi voinut olla kolmas neljäs. Ruuna ei ole ollut kuitenkaan ihan sellainen kuin toivoin. Tuon takia en halunnut lähteä kauemmas kisaamaan. Kun lähellä ei ole ollut sopivia tehtäviä, niin starttiväli on venynyt hieman pitkäksi. En usko hevosen olevan kuitenkaan tukkoinen. Sunnuntaiaamun viimeistelyissä Archie Riden oli ihan ok. Ne ajettiin hieman terävämmin kuin aiemmin, minkä toivon näkyvän hevosen esityksessä kisassa. Archie Riden treeniotteiden perusteella on ollut hieman vaikea tietää minkälaisen esityksen se kisassa tekee.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Archie Ride on nopea startista. Sisäradan paikka ei ole Oulussa kiihdytyksen kannalta paras mahdollinen. Pidän kuitenkin aika todennäköisenä, että ruuna saa pidettyä keulat. Sieltä kokeillaan sitten ajaa.

Varustemuutokset: Jos rata on tarpeeksi napakka, niin jenkkikärryt voidaan ottaa käyttöön.

Mauri Jaara, Breedlove (2) teki oikein mainion juoksun Bodenissa ja tuon perusteella hevonen on hieman nousussa. Jos hyvin ravannut ruuna on taas samanlainen, niin sen ei tarvitse tässä hävitä kenellekään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvän juoksun tarvitseva Breedloven pitäisi saada tässä sellainen.

Minna Piironen, Ennen Joensuun taukostarttia Minto's Romeolla (4) ei ollut ratahiittejä alla. Tuo huomioiden esitys tyydytti minua. Loppusuoraa tultiin vain niin kovaa, ettei ruunan vauhdit ihan riittäneet. Lyhyt matka ei suosi, mutta pakko kisaan oli tulla, kun oikein muutakaan ei ollut tarjolla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Minto's Romeolle tasaisen reipas matkavauhti olisi paras. Ruunalle on hankalaa, jos alussa mennään kovaa, välillä otetaan vauhtia pois, ja sitten lopussa vauhti taas kiihtyy.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Tallistamme aloittanut hieman huollettu M.T.Illustrious (10) tuli Kuopin kisaan todella näteillä viimeistelyillä. Rehellisesti perille asti tulleen tamman esitys oli siihen nähden yllättävän hyvä. Alussa ravin kanssa oli hieman hakemista, mutta sekin parani loppua kohti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: M.T.Illustrious on mukana ylisarjassa, joten takarivi vielä hieman tunnustelustartissa voi olla hyväkin. Loppuvuodesta tälle olisi tarjolla tosi mainioita tehtäviä. Toivotaan, että kärki ajaa kovaa, jotta pärjäämiseen olisi mahdollisuudet.

Varustemuutokset: Viime kisaan ei tehty mitään virityksiä, vaan ajettiin avovehkeillä ja pumpulit korvissa.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Hannu Torvinen, Willy Wingston (1) oli Kuopiossa jostain syystä tosi paineissaan ja laukkasi alkuun. Muuten hevonen oli oikein hyväntuntuinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Willy Winston on nopea lähtijä, mutta Oulussa ykkösrata ei ole paras mahdollinen kiihdytyksen kannalta. Tämä tulee muualtakin kuin keulasta, eikä johtoon pääseminen ei ole välttämätöntä.

Tapio Kalaja, Ruotsissa paljon ilman kenkiä juossut meille syyskuun lopussa tullut Loving You Deeply (2) kilpailee nyt ekakerta hokkakengässä. Bodenissa tamma teki kaikki kengät jalassa ihan asiallisen esityksen. Loving You Deeply on treenannut kohtuullisesti, mutta hokkikenkien takia matalalla profiililla kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevälle tammalla on tarkoitus tarjota selkäreissua.

Varustemuutokset: Hokat on nyt alla.

Petri Klemola, Quiet Leader (3) oli pirteä viimeksi. Lauantaina Turussa hevosemme olivat vaisuja. Muidenkaan tallin hevosten viime esitykset eivät ole olleet ihan normaalilla tasolla. Vaikka tällä ei ole ollut mitään sairauden merkkejä näkyvissä, niin ihan varma Quiet Leaderinkään terveydentilasta ei voi ennalta olla

Ajotaktiikka / juoksutoive: Quiet Leader huono ei ole ihan huono lähtijä. Ruuna ei ole kuitenkaan erityisen nopea ensiaskelillaan, joten se on vain harvoin päässyt juoksemaan keulassa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Aleksi Kytölä, Yritin lähteä Sunbird Chelseallä (6) Vermossa ehkä hieman turhan kovaa matkaan, ja laukka tuli starttiin. Hevonen ei ollut väsynyt, mutta en hennonut ajaa maaliin asti. Kouvolassa kärki sai ajaa alkumatkan kävelyä. Kun tämä ei ole kauhean pätkänopea, niin mainiosta esityksestä huolimatta tamma ei yltänyt ihan kärkisijoille. Hyvässä kunnossa olevan Sunbird Chelsean kanssa lähden tähän kisaan pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos ei sitten heti startista, mutta jo varhaisessa vaiheessa on tarkoitus lähteä vahvalla hevosella ajamaan eteenpäin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Meillä treeniolosuhteet ovat olleet todella huonot, eikä reipasta ole päästy ajamaan. Minulle olisi iso yllätys, jos kovaa liikettä tarvitseva Donnie Brasco (7) olisi heti terävimmillään, ja samanlaisessa iskussa kuin ennen pientä huoltotaukoa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Donnie Brasco on pyrkivä startissa, ja sen on pakko antaa vähän aikaa mennä. Yritetään löytää asemat parijonosta. Paikka johtavan rinnalta ei sovi tälle sovi ollenkaan.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Timo Salmela, Mukavan esityksen Jyväskylässä tehnyttä Drinks Pleasea (12) on hoidettu tässä välissä. Hevonen tuntuisi olevan ihan hyvällä mallilla, ja jossain sopivammassa tehtävässä pärjääminen on jatkossa mahdollista. Tässä meillä on vastassa kovat hevoset, ja huonolta lähtöpaikalta menestyminen tuntuu ennalta aika vaikealta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Koetetaan saada hevoselle kiva reissu, ja sen perästä tavoitellaan kirillä rahasijoja.

Varustemuutokset: Viimeksi kaikki kengät alla juossut Drinks Please on kilpailut aika usein ilman kenkiä. Ruunalla ajetaan tälle talvelle ekakertaa hokeilla, joka saattaa on sille aavistuksenomainen miinus, mutta ei varmaan sen isompi kuin muillekaan.

LÄHTÖ 8
Mauri Jaara, Villihuuma (6) teki Rovaniemellä hyvän juoksun. Tässä tehtävä on kovempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Villihuuma on tarkka aika juoksustaan.

Mauri Jaara, Vilma Lyydia (8) on välillä takaa erikoinen, kuten viimeksi, eikä hommasta tule silloin mitään. Tamman kunnossa ei pitäisi olla vikaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienessä porukassa päästäneen laukatta matkaan. Ravilla Vilma Lyydia osa avata kovaa.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Mauri Jaara, Toissa kerralla She Is Cecilia (7) säikähti jotain auton takana. Raville selvittyään tamma kulki loppumatkan 15-vauhtia. Viimeksi She Is Cecilia teki mainion esityksen, ja hyvillä mielin sen kanssa tähän kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: She Is Cecilia voitti viimeksi keulasta, ja terävällä avaajalla satsataan nytkin alkuun.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Santtu Raitala, Hyvät juoksut viimeisissään tehneen Shestheone Pellinille (8) on kurvijuoksukin on ollut hieman aiempaa helpompaa. Lähtöpaikka on kehno, mutta juoksun onnistuessa kyvykäs tamma voi pystyä täältäkin pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaarrejuoksussa saattaa olla yhä hankaluuksia, joten eteenpäin kokeillaan ajaa.

Kari Alapekkala, Bone's Star (12) lähtisi hyvin, joten rata 12 on hevoselle melkoinen miinus. Parempi pärjääminen näistä asetelmista tuntuu aika vaikealta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu täältä tulee. Kokeillaan sitten lopussa, kuinka korkealle on mahdollisuuksia.

LÄHTÖ 10
Santtu Raitala, Oleg (10) oli viimeksi hyvä lämmitykseen ja muutenkin. Starttiin kengät otettiin pois eikä ravi sujunut ollenkaan. Napakalta vaikuttanut Oleg voisi olla tässä mahdollinen pärjääjä.


T4-vihje

Lämpöisten avoimeen ryhmään (T4-3) on vaikea esittää kovin perusteltua varmaa, mutta kolmen muuhun kohteen löytyy helposti ankkuriehdokas.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Varmaehdokkaat

Callaway Scoop (2) on kova hevonen sarjoihinsa. Ravilla pysymisessä on ollut välillä ongelmia, mutta juuri mitään muuta heikkoutta ainakaan talvikelien aikaan lahjakkaasta orista on vaikea löytää. Viime kisan jälkeen tallia vaihtaneen Callaway Scoopin treenarille startti uran ensimmäinen vastuuvalmentajana. Minto's Don Juan (7) on kisan toinen kova. Minna Piirosen mielestä vapaalta radalta parhaitten menevä ruuna on hidas alussa, ja seiskarata (kuutosrata poisjäännin jälkeen) on miinusta. Toisaalta Minto's Don Juanille käy mainiosti paikka johtavan rinnalla, minne pääsemiseen pitäisi olla mahdollista.

Yllättäjäehdokas

Mike Facella (6) on nyt hokit alla, ja tuon takia Martti Pellikka us-kaltaa satsata lähtöön. Keulaan päästessään ruuna voisi pystyä pitämään asemansa pitkäänkin.

Juoksunkulku arvaus

Big Lebowski (1), Callaway Scoop (2), Aqua's Katya (3) ja Mike Face (6) ovat kaikki asiallisia avaajia. Niillä kaikilla (ehkä Aqua's Katyaa lukuun ottamatta) saatetaan puolustaa asemia, jos keulaan päästään. Verkkaisesti käynnistyvä Minto's Romeo (7) voi jäädä alussa taka-alalle. Selvästi virkeämmin vapaalta radalta menevällä ruunalla saatetaan edetä jo aika varhain johtavan rinnalle. Vahvasti kirivä tauolta palaava Bewitch Boy (11) hyötyisi kovasta matkavauhdista.

A: 2,7 B: 9,3,1,6,11 C: 12,10,8,4

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat

Säännöllisesti kilpailleelle Captivatelle (4) vaikeiden treeniolosuhteiden aiheuttama heppoinen harjoittelu ei ole kovin iso haitta. Kouvolassa sisäradalla kuumana käyneellä ja laukanneella ruunalla on nyt mainiolta lähtöpaikaltaan mahdollisuudet päästä pysyvään keulaan. Viime viikolla takajalkaan tulleesta pienestä haavastakaan ei taida olla haittaa, joten voittoon hyvät saumat, mutta silti 75 % peliosuus tuntuu aika korkealta.

Yllättäjäehdokkaat

Kaikkien muiden kuin suosikin voitto olisi tässä yllätys. Hyvin tauolta aloittanut Cosmos Limburgia (1) saanee terävänä avaaja kuskin haluaman sisäratareissun, ja tuureilla voi olla saumoja jopa voittoon.

Arvoitus

Hyvänä ollessaan koviin esityksiin kykenevä Hilde Småbo (10) pystyy kirimään loppua kovaa. Ollakseen parhaimmillaan tauolta palaileva tamma on Susanna Laulumaan mukaan vaatinut reipasta treeniä, mikä ei ole ollut nyt kelien takia mahdollista.

Juoksunkulku arvaus
Ravilla terävästi avaava Cosmos Limburgia (1) ottanee alussa aika helposti keulat. Suuren suosikin selkä kelvannee eteen, ja Captivate (4) saattaa edetä jo varhaisessa vaiheessa hallintapaikalle, mistä sillä myös ajetaan. Hyvästä selästä matkaan pääsevä Hayai Chikara (9) voi saada kivat asemat kärjen läheltä.

A: 4 B: 1,9,10 C: 7,5,11 D: 2,6,8

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas

Jos joku tähän ennalta tasaiseen koitokseen on pakko varmaksi ehdottaa, niin maililla keulassa juokseva voisi olla tuohon tehtävään jotenkin perusteltavissa. Ensimmäisenä johtopaikalle on se tyrkyllä ykkösradasta huolimatta Archie Ride (1).

Yllättäjäehdokas

Viime startin perusteella selvässä nousukunnossa oleva Breedlove (2) pääsee asiallisesti liikkeelle, joten kivan reissun ruuna voi kakkosradalta saada..

Juoksunkulku arvaus

Ykkösrata ei ole Oulussa etu, mutta tosi startti nopea Archie Ride (1) pystynee pitämään kiihdytyksessä muut ulkopuolellaan. Lyhyellä matkalla asemista pidetään kiinni. Hyvin viime aikoina avanneella Lightsonlightsoffilla (6) saatetaan pyrkiä myös vetotöihin. Breedlove (2) lähtee asiallisesti, mutta sillä ei voi ajaa keulasta. Paikka toisella radalla kärjen lähellä olisi ruunalle ideallinen. Minto's Romeo (4) ei käynnisty niin liukkaasti, että pääsisi ainakaan heti kärkeen. Rehti menijä taitaa olla tässä porukassa ainoa, joka voi pärjätä johtavan rinnalta. Tosi mielensä juoksun vaativa Dixie Exclusive (9) voi saada tässä oikein kivan reissun tarkasti ajoitettavaa kiriään varten, mutta myös pussiin jääminen on mahdollista.

A: 4,1,9,2 B: 6,10 C: 3,5,8

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Hannu Torvisen mukaan viimeksi jostain syystä startissa kuumana käynyt ja sen takia laukannut Willy Winston (1) ei hävinnyt Kuopion lyhyessä ryhmässä takarivin paikalta kuin tällä matkalla näihin sarjoihin tosi hurjalle keulassa juosseelle Callela Lancelotille. Edellisessään ruuna runttasi kasiradalta ekatakasuoralla keulaan, josta irtosi viimeisellä puolikkaalla ylivoimaiseen voittoon. Vaikka Willy Wingston on terävä starttari, niin kiihdytyksen onnistumisen Oulun yhä hieman hankalalta ei ole varmaa, kun ulkopuolella on useampi terävä avaaja. Keula ei ole kuitenkaan voiton edellytys, vaan hevonen osaa tulla myös takaa.

Yllättäjäehdokkaat

Tähänkin tehtävää laatuisa Sunbird Chelsea (6) on suorittanut hyvin myös viime starteissaan. Omaan juoksuun kykenevälle vahvalle hevoselle käy vähän kaikki juoksupaikat. Kun hieman hitaammat hokkikelit saattavat olla vielä etu, niin tamman aamupäivän alle viisi prosentin kannatus T4:ssa tuntuu aika käsittämättömän vähäiseltä.

Huomio!

Ollakseen parhaimmillaan Donnie Brasco (7) tarvitsee treeneissä reipasta liikettä. Harjoitusolosuhteet ovat olleet parin viime viikon aikana huonot, eikä Marko Hakkarainen uskonut ruunan olevan heti samassa iskussa kuin pikku huoltotaukoa. Donnie Brasco on hänen mukaan aika virtavana starttitilanteessa, joten seiskaradalta juoksun onnistuminen edellyttää hyviä tuurejakin.

Juoksunkulku arvaus

Jos Willy Winston (1) onnistuu pitämään startissa muut ulkopuolellaan, niin keulasta kisa varmaan ajetaan. Ainakin ilman kenkiä Loving You Deeply (2) on nopea auton takaa. Jos hokit eivät hidasta menoa, niin johtoon pääsykin saattaa olla mahdollista. Tapio Kalaja aikoi antaa tammalle vielä tässä kisassa selkäreissun. Liukkaasti lähtevät Zell Memento (4) ja Crystal Eye (5) saattavat nekin osallistua kiihdytykseen. Ensin mainitulle haettaneen hyvää paikkaa parijonosta, mutta jälkimmäisellä saatetaan kokeilla ajaa johtopaikalta, jos sinne päästään. Donnie Brascolla (7) on vaarana joutua kiertämään kolmannen kautta toiselle ilman vetoapua. Sunbird Chelsean (6) syömähammas on vahvuus, ja Aleksi Kytölä aikoi ajaa tammalla mahdollisesti jo varhain eteen päin.

A: 1 B: 6,10,3,5,9,2,7 C: 4,9,12,8

T4-systeemit

Pieni: 2,7 (12,10) 4,1 (9,10) 1,4,9,2 (6,10) 1,6 (10,3) = 32 riviä
Suuri: : 2,7,9,3,1,6,11 (12,10) 4,1,9,10 (7,5) 1,4,9,2,6,10 (3,5) 1,6 (10,3) = 336 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Seiskaradaltakin räväkästi avaava She Is Cecilia (7) voi päästä vaikka johtopaikalle, josta sen tippuminen troikkasijoilta tuntuu aika epätodennäköiseltä..

Yllättäjäehdokas

Mahdollisesti kivan sisäratareissun ysiradalta saava King Journey (9) on esittänyt viime starteissaan asiallisia otteita, eikä sijoittuminen mitaleille olisi iso yllätys.

Arvoitus

Kahdessa viimeisessään M.T. Jacqueline (6) on sortunut perussyntiinsä alkulaukkaan. Kunto noiden juoksujen perusteella näyttäsi pysynee hyvänä. Johtavan rinnalta vahva tamma pystyy tässäkin menestymään, eikä voittokaan ole mahdottomuus. Ehjän juoksun tekeminen hevoselle on kuitenkin usein aivan liian vaikeaa.

Juoksunkulku arvaus

Ulkoradoilta lähdetään sähäkästi. Joko She Is Cecilia (7) tai Shestheone Pellini (8) päässee johtoon, josta myös ajetaan. Sunday's Robertta (1) lähtisi ulkoa terävämmin, mutta nytkin tamma voi saada edulliset juoksuasemat heti kärjen takaa.

A: 7,8 B: 6,2,1,10.9,4,3,5 C: 11,12

Muut lähdöt

1. 3. E.V. Bena – 5. Sweet Malkin – 12. Willy Fog – 8. Red Raider – 7. Armani Press – 1. Chachip – 16. Afrodite Lloyd (14. Ranch Messi – 10. Opal Leader)
2. 6. Filius Felix – 5. Outfield Olga – 1. Engine Train – 3. Legal Wurst
3. 9. Tuli-Rubiini – 6. Lötens Elina – 3. Larsin Vappu – 7. Kumiukko – 1. Liipotti
8. 4. Wauhti – 8. Vilma Lyydia– 2. Ekopetus – 1. Poika Vauraus – 6. Villihuuma (9. Hissun Haaste)
10. 12. Aavan Sisu – 1. Vaarao – 7. Rööperi – 5. Rivaltti – 3. Hennylän Tähti – 4. Hullupoika (10. Oleg – 2. Menovisku )

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen