Oulun 3.10. Toto4-ravien vihjeet ja tallikommentit

Raviviikko alkaa Oulun Äimärautiolla Lumijoki-raveilla klo 18 alkaen.
Tip Chip on yksi Toto4-2:n pelisuosikeista.

Raviviikko käynnistyy Oulun Äimärautiolla klo 18 alkaen. Toto4-pelissä palautusaikaa on noin klo 19.20 saakka.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Marko Hakkarainen, E.V. Wenlalla (3) on ollut paljon ongelma ja vaivoja. Tamma nyt jaloillaan, ja katsotaan mitä se startissa tekee. E.V. Wenla voisi pystyä 18-19-tulokseen. Vasta kolmatta kertaa radalle tuleva ihan ravurin oloinen hevonen on vielä melkoinen kysymysmerkki.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pitävän alustan tarvitseva E.V. Wenla lähtee hyvin. Juoksupaikalla ei ole tälle isoa väliä.

Varustemuutokset: Koelähdön tapaan kokolapuilla jatketaan.

LÄHTÖ 2

Mauri Jaara, Tasaisen kivaa työtä tekevä ravivarman oloinen Virkkutar (5) voisi jo kohtaa voittaa totolähdön.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Virkkutar lähtee hyvin. Paalu on pieni, ja keulajuoksua saatetaan lähteä nyt tavoittelemaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Jorma Hannus, Poika Vauraus (3) on mennyt hyvin viimeiset startit, ja tullut ihan perille asti. Tässä sillä on muutamia kovia hevosia vastassaan, mutta juoksun onnistuessa kärkisijoillekin pitäisi olla jonkinlaisia mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta voidaan ajaa, jos sinne päästään.

Varustemuutokset: Viime startit on ajettu varvaskengällä. Se tekee Poika Vaurauksen ensimetreillä hieman epävarmaksi, mutta muuten se on ollut tuolla balanssilla parempi.

Kalevi Salmela, Tauon aikana Tuulenpoju (10) seisoi kuukauden karsinassa ja oli sen jälkeen vielä toisen kuukauden treenaamatta. Nyt orilla on alla vasta kaksi starttia tuon paussin jälkeen, joten vaikka viimeksi esitys oli hyvä, niin mitään varmaa on vaikea ennalta lähteä lupaamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että Tuulenpoju saa mahdollisimman pitkään matkata selässä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Tuulenpoju (10) oli viimeksi pikkuisen liian innokkaana johtavan rinnalla. Loppusuoralla jouduin sitä hieman tukemaan. Rauhallisempana pysyessään se olisi voinut voittaa. Ennen tuota kisaa Tuulenpojulla oli valmentajan mukaan ajettu treeneissä vain hiljaisia vauhteja, joten hevosen uskoisi nyt startti alla parantavan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tuulenpoju pystynee tekemään omaa juoksuaan.

Mauri Jaara, Upea Ursula (14) on hieman hätäinen starttitilanteessa. Kolmos- ja nelosradat ovat sille hankalia. Viimeksi se lähti ensimmäisellä lähtöyrityksellä ravilla matkaan, mutta hyväksytyssä tuli laukka. Tamma on hirmukunnossa. ekakerralla nelonen viitonen hirmukunnossa nyt sopiva lähtöpaikka hätäinen alussa

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nyt lähtöpaikka on viime kertaa sopivampi ravilla kovaa avaavalle Upea Ursulalle. Katsotaan, miten homma lähtee kehittymään. Keulaan pääseminen ja sieltä ajaminenkin on mahdollista.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Janne Lukkari, Tip Chipillä (1) kaikki vaikuttaisi olevan sillä tavalla kuin kilpahevosella kuuluukin olla. Sama tunne jäi myös lauantaina ajetusta puolireippaasta mailin harjoituksesta. Starttiväli venyi hieman pitkäksi, kun lähellä ei ole ollut tarjolla käypiä sarjoja. Tästä löytyi rahallisesti sopiva tehtävä. Toiveikkaina matkaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tip Chipille käy monenlaiset reissut. Selkäjuoksu sopii mielestäni ruunalle hieman paremmin. Kuski saa ajaa kisassa niin kuin parhaaksi katsoo.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Tip Chip (1) on hyvässä kunnossa. Ruuna pääse aivan kohtuudella matkaan, mutta ykkösrata ei ole sille ihan paras mahdollinen lähtöpaikka. Katsotan sitten, miten juoksu lähtee menemään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole Tip Chipille isoa merkitystä.

Tuomas Pakkanen, Oikein kovan esityksen lauantaina Forssassa tehnyt J.C. Lady Princess (7) vaatii kokonakin reipasta ajoa, joten en usko lyhyestä starttivälistä olevan ainakaan haittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka lähtöpaikka on ulkona, niin heti eteenpäin koetetaan ajaa. J.C. Lady Princess vastaa hyvin keulasta, joten sinne yritetään.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Antti Ojanperä, Taulu ei kerro totuutta Tir Du Cauxin (9) tämän hetken vireestä. Hyviä esityksiä kovissa porukoissa tehnyt ruuna olisi viimeksi ravia mennessään voinut vaikka voittaa. Syksyn raskaammat kelit suosivat, ja niitä ajatellen hevosta on yritetty rakentaa. Loppuviikosta ajetuissa viimeistelyissä Tir Du Caux oli tavallista tahmeampi. Olimme olleet reissussa, ja tuon takia se oli vähemmällä liikkeelle. Vauhtia ja sitkeyttä lisää saaneelle Tir Du ei kannata mielestäni peleistä täysin unohtaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski ajaa varmaan sen mukaan, miltä hevonen tuntuu käteen.

Varustemuutokset: Suunnilleen samoilla jatketaan. Tällä voi käyttää nykyään rautakengän sijasta edessä alumiineja. Katsotaan sitten maanantaina millä balanssilla kisa ajetaan. Vetolappuja ei todennäköisesti laiteta.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Marko Hakkarainen, Aslan L.C. (3) on tehnyt hyvät esitykset kahdessa viime startissaan. Bodenissa jäi aika paljon voimia käyttämättä. Rovaniemellä minun olisi pitänyt lähteä aiemmin kiriin. Vaikka ruuna kiri tosi vahvasti, ei se ehtinyt hurjassa lopetuksessa kuin kolmanneksi. Monella tapaa eteenpäin menneelle hevoselle on tullut vauhtiakin lisää.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Aslan L.C. ei lähde erityisen terävästi, mutta se pystyy pitämään kovaa vauhtia pitempäänkin. Rohkeasti ajetaan, ja ainakin viimeinen kierros tullaan vauhdilla.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli myös vetolaput ovat taas käytössä.

Tuomas Pakkanen, Lappeessa Boulder Rail (5) alkoi jostain syystä puoltamaan ja jouduin pudottamaan sen sisälle. Vaikeista asemista ruuna tuli loppua hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti avaava Boulder Rail voi päästä alussa keulaan. Maltilla 3100 m ajetaan, ja sopiva selkä voi kelvata eteen. Lopussa sitten kokeillaan.

Marko Hakkarainen, Ihan mukavassa kunnossa kilpaileva Good Jewel (6) ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa. Onnistuneella reissulla rahasijoille voisi olla mahdollisuuksia. Good Jewel jaksaa pitää hyvin vauhtinsa, joten pitkästä matkasta ei pitäisi olla haittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nättiä juoksua tammalle lähdetään hakemaan.

Varustemuutokset: Lyhyen starttivälin takia Good Jewel joutuu nyt juoksemaan kevyet kengät alla, mikä pieni miinus.

Veikko Tolkkinen, Terve ja ihan hyvänoloinen Steel Anemone (9) on peruskunnossa, mutta ei aivan kesäisessä iskussa. Matka on tammalle tuttu ja turvallinen. Steel Anemone osaa tulla lopussa, ja jos hevonen on samanlainen kuin sunnuntain viimeistelyssä, niin onnistuneella juoksulla voitto on mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jonkinlainen paikka pitää yrittää hankkia, jottemme jää liian kauas kärjestä. Matkavauhdista paljolti riippuu, milloin kirin joutuu aloittamaan. Hyvissä ajoi viimeisellä takasuoralla reissuun on ainakin suunnattava. Tasaisen tappava matkavauhti oli Steel Anemonelle paras.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Susanna Laulumaa, Captivate (12) teki perjantaina Ylivieskassa hyvän esityksen, ja voitto oli lopulta aika helppokin. Kisan jälkeen se on ollut syönyt hyvin ja ollut virkkuna. Meidän hevosilla ei ole koskaan ajettu näin lyhyellä starttivälillä, joten tuon vaikutus suoritukseen on ennalta pieni arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa päättää taktiikan. Hannu Torvisen mukaan Captivate oli perjantain startissa hieman virtavana, joten selkäjuoksukaan ei tunnu tähän kohtaan yhtään hullummalta vaihtoehdolta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jani Hartikainen, Tallissamme on ollut hevosia sairaana. Vaikka Saladinon (14) veriarvoissa ei ole ollut varsinaista sanomista, niin aivan täysin kohdallaan nekään eivät ole olleet. Epävarmoin miettein tähän kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Matalalla profiililla ajetaan. Selkäjuoksua tavoitellaan, ja toivotaan, että Saladino tulee kunnialla maaliin asti.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Ahti Antti-Roiko, Oulussa Spicy Day (1) jäi täysissä voimissaan pussiin, kun se ei saanut lopussa kiritilaa. Kaustisella meno oli jäykkää. Tammaa on tuon jälkeen hierottu ja hoidettu. Nyt sen pitäisi olla taas parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Spicy Day osaa avata terävästi. Oulussa se ei lähtenyt normaalin kovaa matkaan. Tämä on tehnyt keulasta hyviä esityksiä. Jos sinne päästään, niin sieltä myös ajetaan. Toissa kerralla tamma oli sen oloinen, että se olisi oppinut tulemaan myös takaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Emilia Hirvi, Dear Josie (3) oli viimeksi hieman normaalia nihkeämpi. Sille annettiin tuon jälkeen limaa irrottavaa lääkettä , ja tamma sai pikkuisen huilia. Treeneissä Dear Josie on ollut yhä iloinen ja positiivinen. Uskon, että vire on säilynyt entisellä hyvällä tasollaan. Vauhtia löytyy, enkä usko lyhyen matkan haittaavan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarvittaessa Dear Josie pääsee oikeasti kovaa matkaan. Tälle käy sekä keula- että selkäjuoksu. Paikkaa johtavan rinnalla kannattaa yrittää välttää. Kuski saa päättää lopullisen taktiikan tilanteen mukaan.

Varustemuutokset: Vetolapuilla ja -palloilla jatketaan. Kengät pysyvät jalassa.

Jyri Mämmi, Frode Saknussen (9) laukkasi viimeksi lähtöön. Ruuna suuntasi reissuun jo toisessa kaarteessa. Vauhti meni kolmannella puolikkaalla reippaaksi, joten hevonen ymmärrettävästi hyytyi kiertelyyn. Hyvän esityksen ja kovan tuloksen edellisessään johtavan rinnalta tehneen Frode Saknussenin kunnon ei pitäisi lauantaina ajetun viimeistelynkään perusteella olla hävinnyt mihinkään. Ruunalla on ajettu tänä vuonna maileja. Se on pystynyt pudottamaan ennätyksiään, joten lyhyen matkan pitäisi käydä siinä kuin täydenkin. Onnistuneella juoksulla Frode Saknussenin pitäisi pystyä kamppailemaan totosijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eturivistä oli ollut helpompi lähteä. Täältä olemme toisten armoilla. Frode Saknussen on tullut sekä selkä- että keulareissuilla.

Varustemuutokset: Kaksi viimeistä Frode Saknussen on juossut ilman kenkiä. Nyt alla on kevyet alumiinit, joilla ruuna on tällä kaudella monesti kilpaillut. Balanssin muutoksella ei pitäisi olla tälle hevoselle isoa merkitystä.

LÄHTÖ 8

Jorma Hannus, Vic Afeidas (6) oli Virpiniemen harjoitusraveissa jostain syystä parempi kuin koskaan ennen. Ruuna teki 18-tuloksen, ja lopetti viimeisen puolikkaan 13-vauhtia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alussa pitää ajaa hieman eteenpäin, jotta pääsimme jonkinlaisiin juoksuasemiin. Vic Afeidaksella voi ajaa joko selästä tai keulasta.

Mauri Jaara, Unbelievable Story (9) teki viimeksi ihan hyvän juoksun.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Tuomas Pakkanen, Ditchback Dear (1) oli Vieremän paikallisissa hyvä keulasta, ja se jaksoi runtata perille asti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Molemmat minun ajamani tulleet Ditchback Dearin voitot ovat keulasta, jolta paikalta se on varmaan paras. Voltista suhteessa paremmin lähtevä tamma, ei ole auton takaa erityisen terävä, joten lähtöpaikka ei suosi.

Varustemuutokset: Vieremän kisaan kurkkutuki oli vaihdettu erilaiseen, mistä oli hevoselle ilmeistä hyötyä.

Tuomas Pakkanen, Mainioita juoksuja tehnyt George Birdland (4) oli hyvä viimeksikin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti avaavalla ruunalle koetetaan saada paikka kärjen tuntumasta. Tarvittaessa George Birdland pystyy tekemään pitkänkin kirin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Plein de Cran (5) on tehnyt ajamissani starteissa tasaisen mukavia esityksiä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ylivauhtinen juoksu suosisi Plein de Crania.

Kaisa Soukka, Elo-syyskuun vaihteessa Caraway Runner (8) tuli myyntiin, ja tein heti kaupat. Sitä on treenattu kuukauden verran, enkä löydä hyvällä asenteella harjoittelevasta ruunasta mitään negatiivista sanottavaa. Mukavanoloisella voitontahtoisella hevosella on tarkoitus ajaa joku startti syksyllä. Ensi vuosi on tähtäimessä, ja sitä varten talvi on tarkoitus treenata.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tavoitteet ovat tuonnempana. Caraway Runnerilla ajetaan tässä rakentavasti ensi kautta ajatellen, eikä huonolta paikalta lähdetä pää märkänä voitosta tappelemaan.

Varustemuutokset: Perusvarusteilla aloitetaan.

Jani Hartikainen, Easy Vacationin (12) veriarvot ovat taas kohdillaan, ja se on tuntunut treeneissä ihan hyvältä. Tallissa on muita sairaana, joten mitään ihan varmaa tämän kanssa ei voi luvata. Vaikka Easy Vacation ei ole vielä terävimmillään, niin juoksun onnistuessa se voi nytkin jotenkin pärjätä. Tauon takia hevoseen pitää suhtautua kuitenkin pienellä varauksella.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paussilta tullaan, eikä mitenkään henkseleistä paukutellen kisaan lähdetä. Nätisti on tarkoitus ajaa. Mihinkään kierrokseen kiriin ei ryhdytä, mutta toisaalta ei sisäradallekaan tarvitse mennä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 10

Ahti Antti-Roiko, Kaustisella Catchmeifyoucan (1) lähti 40 pakilta laukatta matkaan. Kotona ravivarma tamma on porukassa hätäinen ja arka. Kisassa tultiin vasta viimeiset 300 m kovaa. Hevonen tuli voimissaan maaliin, kun en ehtinyt ajaa hevosta enkä avata korvia. Kovemmalla matkavauhdilla Catchmeifyoucan olisi voinut mennä sekuntia paremman ajan. Ravilla kolmen sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tälle on selvä etu, kun startissa ei ole vastustajia molemmilla puolilla, ja ravilla pääsemiseen selvästi paremmat mahdollisuudet. Alkuun ei kuitenkaan satsata.

Varustemuutokset: Viime starttiin varusteisiin tehtiin aika paljon muutoksia. Tuosta tuntui olevan hyötyä, joten niillä jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Vielä kesällä laukkoja ottanut Mountain Bliss (3) on mennyt tuosta eteenpäin. Viimeisissään se on tehnyt hyvät esitykset keulasta ja kuolemasta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mountain Bliss voisi päästä keulaan, mistä se vapautuu juoksemaan rennommin.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Marko Hakkarainen, Tosi isoksi kasvanut jaksava E.V. Luca (9) on vielä hieman keskentekoinen. Ori oli Kuopiossa vielä hieman toisohjainen, mutta esitys oli kuitenkin hirmuhyvä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisohjaisuuden takia E.V. Lucalla on tässä vaiheessa pa-rempi ajaa selässä, joten takarivi paikka sopii.

Varustemuutokset: Kengitystä hieman kevennetään, jotta ravia saataisiin helpommaksi.

T4-vihje

Illan T4:n vaikuttaa aika selkeäpiirteiseltä. Yllättäjät ovat kortilla , ja eniten pelatut vahvoilla, joten kovin moninumeroisen kertoimen mahdollisuus ei tunnu kovin suurelta.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Viimeksi huikeita kyytejä kierroksen kahden laukan välillä siirtynyt Upea Ursula (14) ei ole epävarmuutensa takia kaikkein luotettavin rivin ankkuriksi. Ravilla hurjakuntoinen tamma voisi olla tässä vaikeakin voitettava .

Yllättäjäehdokas

Nousuvireisellä Poika Vaurauksella (3) tavoitellaan keulareissua. Johtoon päästessään ruuna voisi pystyä puolustamaan paikkaansa pitkään.

Arvoitus

Viime kerran lupaavasta esityksestä huolimatta Tuulen Pojun (10) suorituskyky ei ole Kalevi Salmelan mukaan itsestään selvyys. Orilla oli kesällä kahden kuukauden lähes totaalitauko, joten kuntopohjan pitävyys on pieni kysymysmerkki.

Juoksunkulku

Liukkaasti lähtevä Mervin Jaska (5) on todennäköisesti alussa nopein. Senioritamma seuraili Oulussa johtavan takaa asiallisesti totoon, joten samanlainen reissu luulisi olevan nytki tähtäimessä, joten sopiva selkä kelvannee eteen. Jorma Hannuksen tavoittelee nousukuntoiselle Poika Vauraukselle (3) keulajuoksua. Käytettävän kengityksen takia ihan ensimetrit on otettava hieman varman päälle. Saatuaan vauhdin päälle ruuna saattaa edetä vetotöihin. Yhden pakin kovan kolmikon kaikki avaavat mainiosti. R.R. Samulle (12) saatetaan viime kerran tapaan hakea selkäjuoksua. Kalevi Salmela toivoi Tuulen Pojulle (10) myös nättiä reissua. Upea Ursula (14) pääsee ravilla räväkästi liikkeelle, ja startin onnistuessa sillä saatetaan kokeilla päästä jo alkumatkasta johtoon.

A: 14,10,12 B: 3,6 C: 15,9,13,11 D: 5,8,7,4

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Tir Du Cauxin (9) taulu ei sinänsä lupaa paljoa, mutta suoritukset kovissa Hopeadivisioonan porukoissa ovat olleet hyviä. Varsinkin esitys Forssassa laukan jälkeen oli tosi vahva. Vastaava tässä, edelliskertoja selvästi kevyemmässä seurassa voisi riittää voittoon.

Yllättäjäehdokas

Hyvään kuntoon noussut Boztheman (5) pääsee auton takaa näppärästi liikkeelle, joten se voi saada oikein maukkaat asemat asiallista kiriään varten .

Juoksunkulku

Sisempää ei lähdetä erityisen vauhdikkaasti, joten Forssan pitkällä matkalla takaa hienosti kolmanneksi kirinyt J.C. Lady Princess (7) saattaa kovana avaajana räväyttää seiskaradalta kärkeen. Tuomas Pakkasen mukaan tamma vastaa keulasta hyvin, joten asemia puolustetaan. Sen ulkopuolelta starttaava Bone's Quick Girl (8) on nopea auton takaa, mutta näistä asetelmista johtoon pyrkiminen voi olla tuhoon tuomittu vaihtoehto. Mukavasti avaavalle Bozthemanille (5) haettaneen nättiä juoksupaikkaa kärjen läheltä. Tip Chip (1) ei ole ihan starttiraketti, mutta ykkösradalta se saanee kuitenkin kivan paikan kärjen tuntumasta. Vahva Tir Du Caux (9) pystyy tekemään omaa juoksua, ja sillä voidaan tilanteen mukaan lähteä reissuun jo aika varhaisessa vaiheessa kisaa.

A: 9 B: 1,7,5 C: 8,4 D: 6,10,3

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Keulapaikka on pitkälläkin matkalla edullinen juoksuasema. Takamatkasta huolimatta Captivate (12) tuntuu todennäköisimmältä tuohon tehtävään. Palautuminen perjantain 3100 m kisasta on arvoitus. Johtopaikalla juossut ruuna oli ollut kuskin mukaan kisassa hieman virtana. Tässä vastaava saattaisi tietää voimia loppumista ennen maalia, joten muunkin laista taktiikkaa saatetaan tänään soveltaa. Hirmuesityksiä Ruotsissa tehneellä Aslan L.C.:llä (2) meni aikaa sopeutua Suomeen tulon aiheuttamiin muutoksiin. Viime kisoissa meno on ollut lupaavaa, ja tässä huippukyvykäs menijä saattaa alkaa lunastamaan siihen kohdistuneita odotuksia.

Yllättäjäehdokas

Todennäköisesti kivan reissun kärjen takana saava Boulder Rail (5) on. Viime vuoden keväällä ruuna voitti Oulussa 3100 m sellaisella reissulla.

Juoksunkulku

Boulder Rail (5) lienee alussa paalun nopein. Vastus on kova, ja Tuomas Pakkanen aikoi tavoitella ruunalle nättiä selkäreissua, joten hyvä hevonen kelpaa eteen. Captivate (12) on tehnyt hyviä esityksiä keulasta, mistä perjantainenkin voitti tuli. Se oli ollut johtopaikalta hieman turhan menevänä, joten Susanna Laulumaa piti selkäjuoksuakin mahdollisena. Keulapaikan edun käyttämättä jättäminen tuntuu kuitenkin hieman epätodennäköiseltä. Aslan L.C. (3) ei ole mikään starttiraketti, mutta kovin huonoihin asemiin se ei kuitenkaan tästä jääne. Marko Hakkaraisen mukaan se pystyy menemään kovaa pitempäänkin, joten kovin pitkään ihan nöpöhölkkää keulassa ei voida mennä. Jos takamatkalta ei ajeta heti eteenpäin, niin veturin tehtävät kelpaavat. Veikko Tolkkinen lähtenee hyvin sunnuntain viimeistelyissä menneellä Steel Anemonella (9) reissuun jossain kohtaa viimeisellä takasuoralla.

A: 12,9,3 B: 5 C: 10,6,13,1,14,4,7,8

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1

Varmaehdokas

Liukkaasti lähtevällä Dear Josiella (3) on kolmosradalta hyvät saumat päästä keulaan. Emilia Hirven mukaan vireen pitäisi olla pitkästä starttivälistä huolimatta säilynyt ennallaan, joten tamma saattaa johtaa tätä lyhyen matkan kisaa alusta loppuun.

Yllättäjäehdokas

Spicy Day (1) ei päässyt viimeksi Oulussa sisäradalta kovin kummoisesti matkaan, mutta parempaakin starttinopeutta siltä on nähty. Ahti Antti-Roiko uskoi tamman olevan nyt notkeampi, joten mielipaikalle keulaan pääsyyn voisi olla pikku saumat.

Juoksunkulku

Mailin kisassa johtopaikka on etu. Sisimmiltä radoilta avataan räväkästi. Suosikki Dear Josie (3) on saanut mainion kolmosradan, joten se on ehkä todennäköisin keulassa juokseva. Sen ulkopuolelta starttaava Glamdring Slim (4) lähtee myös tosi lujaa, joten alku saatetaan mennä jopa turhan kovaa. Bebina (2) on asiallinen starttari, mutta sillä tuskin lähdetään tappelemaan johtopaikasta verissä päin, vaan hyvät asemat kärjen läheltä kelpaa. Spicy Day (1) ei päässyt toissa kerralla Oulun ykköseltä normaalin terävästi liikkeelle. Nyt tamman pitäisi olla Ahti Antti-Roikon mukaan hoitojen jälkeen letkeämpi. Viime vuonna Spicy Day otti Oulussa sisäradalta (etusuora) auton takaa keulat, eikä sama ole nytkään ihan mahdotonta. Frode Saknussen (9) lähtee kisaan asiallisten avaajien takaa, joten ori voi päästä aloittamaan kirinsä aika kivoista asemista.

A: 3,9 B: 10,4,1,2,12,6 C: 11,7,5,8

T4-systeemit

Pieni: 14,10,12 (3,6) 9 (1,7) 12,3,9 (5,10) 3,9 (10,4) = 18 riviä
Suuri: 14,10,12,3,6 (15,9) 9 (1,7) 12,3,9,5 (10,6) 3,9,10,4,1,2,12,6 (11,7) = 160 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Kivalta lähtöpaikalta starttaavan varmasti suorittavan George Birdlandin (4) jääminen mitalien ulkopuolelle tuntuu ennalta melkoisen epätodennäköiseltä..

Yllättäjäehdokkaat

Västerbopaperdoll (3) saattaa päästä nyt helposti johtoon. Se juossee joko keulassa tai heti sen takana, joten kolmen sakkiin saattaa olla saumoja.

Arvoitukset

Tallia vaihtaneella Caraway Runnerilla (8) tähdätään ensi vuoteen. Kuukau-den starttivälillä ja kasiradalta sillä voidaan ajaa tänään aika passiivisesti. Vaikka Easy Vacationin (12) veriarvot ovat palanneet normaaleiksi, niin mitään varmaa iskukyvystä Jani Hartikainen ei uskaltanut ennalta luvata. Piippuhyllyn paikalta hän ei väkisin aikonut kärkisijoja tavoitella.

Juoksunkulku

Eturivissä ei ole montaa oikein reipasta starttaria. Kolmosradaltaan Västerbopaperdollilla (3) on hyvät saumat päästä keulaan. Viimeksi rankan alun uu-vuttama tamma ei jaksanut puristaa täysillä maaliin asti, joten hieman vaikea arvata tämän kerran taktiikkaa. Mainiossa kunnossa kilpaileva Jaro's Domain (7) osaa lähteä reippaasti, ja seiskaradasta huolimatta sillä saatetaan ajaa heti eteenpäin. Tuomas Pakkanen ei katsonut olevan tarvetta satsata starttiin, vaan George Birdlandille (4) riittää sopiva juoksupaikka kärjen tuntumasta. Vieremällä uuden varusteen ansiosta keulasta vahvasti suorittanut Ditchback Dear (1) ei ole ollut auton takaa erityisen nopea, ja johtoon pääsy tuntuu hieman epätodennäköiseltä. Jos M.T. Jaquelinella (7) on ravipäivä, niin Toni Granath voi suunnata vahvalla tammalla jo varhain eteenpäin. Caraway Runner (8) ja Easy Vacation (12) pystyvät molemmat tekemään omaa juoksua. Kumpikin palaa kisaan pikku tauolta, eikä huonoilta lähtöpaikoilta menestystä lähdettäne hakemaan ihan kynsin hampain.

A: 4 B: 1,7,8,12,6,3,5,9 C: 2,10 D:11

Muut lähdöt

1. 13. Lumi-Kustaa – 6. Väiste – 10. Välkyn Vesku – 12. Sarin Ilo – 11. Lahjustus – 5 . Erehys – 16. Tim Myrberg – 8. Äitin Poika – 4. Laukero – 9. Hai Hanei
2. 2. Grossfire Gale – 6. Black Maya – 8. My Dahliaa – 10. Janda Saknussen – 15. Dark Beer – 13. Knickerbocker
3. 4. Välkyn Väiski – 3. Mathilde – 6. Tovin Lento – 1. Kalevatar – 14. Kaamoksen Kaataja– 10. Ramiinin – 16. Päivän Pokeri Valo (5. Suvi-Siiri – 12. Rööperi –15. Takenote)
8. 10. Diablo Star – 4. Bianca Creek – 2. Kivarin Rock – 1. Cee Over Her Eyes – 9. Unbelivable Story – 12. Double Cross (6. Vic Afeidas – 5. Endless Zefyr)
10. 9. E.V. Luca – 1. Catchmeifyoucan – 3. Mountain Bliss – 7. Umberta Jet– 8. Claycape Boost – 6. Decamerone – 10. Blue Moon Stella

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen