Oulun lauantain Toto76-vihjeet ja tallikommentit

Lauantain Oulu Toto76-peliin vihje- ja kommenttipaketti. Päivitykset vihjeisiin lauantaina aamupäivällä luettavissa Äimäraution kotisivuilta (linkki sivuille alla).

Lähtö 5, Toto76-1:

Seinäjoella kohdanneet 2 Jimmy Ray ja 1 Diesel Degato olivat onnekkaita lähtörata-arvonnassa ja starttaavat mailille selkeänä suosikkiparina. Jimmy Ray paikkasi lähtölaukkansa hienosti kirimällä takajoukoista kiihtyvässä vauhdissa kolmanneksi, ja Diesel Degato otti puolestaan varman voiton samantasoisella loppuvedolla. Ruunan lähtönopeus ei välttämättä riitä keulojen pitämiseen. Jimmy Rayllä ei välttämättä satsata kakkosradalta starttiin, mutta hevosella voi viime suorituksen perusteella ajaa maililla aktiivisesti.

B-porukka on tosi tasainen, ja etenkin kuin moni viime aikoina hyvin suorittanut hevonen on joutunut vaikeisiin asemiin. 7 Son's Line nousi viimeksi kaukaa takaa kolmannelle kierros jäljellä ja eteni jo kakkossijalle, muttei jaksanut pitkää urakkaansa ihan perille saakka. Nopea avaaja voi jäädä painamaan ohjille, jos alkuun satsataan voimalla, mutta se ei välttämättä tarkoita maililla saumojen katoamista. 10 Hataar The Brave kiri Teivossa sisäratajuoksulla hyvin, mutta tarvitse näistä asemista voittoon saakka hieman juoksunkulun apua.

6 Ocu on menestynyt pääosin Harstadin helpommissa lähdöissä, mutta hevosen viime näyttö kotimaisilla radoilla oli vakuuttava. Ori puski 14-vauhtisen kirinsä vahvasti perille saakka ja eteni voittoon pitäneen Fakir Nyxin tuntumaan. 3 Rose's Nella avaa vauhdilla ja saattaa pystyä auttamaan tallikaveriaan onnistuneen juoksun saamisessa. Tamma jäi viimeksi painamaan keulassa ohjille, eikä jaksanut pitää asemiaan maaliin saakka. Vastus on nyt kovempi.

A: 2,1 B: 7,10,6,3,9,4,11,5,8 C: 12


Lähtö 6, Toto76-2:

Ikäluokkatasollakin menestynyt 10 Minto's Daisy Star kokeilee 76-tasolla ja saa suosikin viitan, vaikka takarivistä luvassa on työläs juoksu. Viime startissa edelle jäi vain Ypäjä Hereiam, ja tamma taisteli toiselta ilman selkää rehdisti perille saakka. Kova startti saattoi viedä lahjakasta hevosta lisää eteenpäin.

3 Quiet Leader on juossut viime aikoina tätä kovemmissa porukoissa, eikä hevosen suorituksia voi mennä moittimaan. Nopea avaaja piti viimeksi Aisha Simonin vanavedessä neljänneksi, ja nyt eturivin kalusto näyttää sopivalta keulajuoksua ajatellen. Ruuna voi olla tällä matkalla parempi selästä, ja kaksi muuta A-hevosta saattavat tulla aikaisin eteenpäin. 1 Don Juan Sisu ei pystynyt Kuopiossa parantamaan toisesta ulkoa, kun maalisuora tultiin kärkihevosten toimesta tosi kovaa. Matka suosii vauhtikestävää hevosta, mutta sisäradan lähtöpaikka puolestaan ei.

2 Saul on kyvykäs tauoltapalaaja, ja Antti Ojanperän hevoset tapaavat tulla iskussa kilparadoille. Ruunan syksyyn mahtui raviongelmia ja epäonnistumisia, ja suosikkien lyöminen vaatii ruunalta lähes huipputason menoa. 11 Valnes How Lovely hyötyy juostavasta matkasta tuntuvasti, eikä takarivin lähtöpaikka ole tasaiselle avaajalle oleellinen miinus. Viime kerran tappio keulaan etenemisen jälkeen oli pieni pettymys.

A: 10,3,1 B: 2,11,6,12,5,8,9,4 C: 7


Lähtö 7, Toto76-3:

Huippu- vs. haastajadivarissa neljä hevosta jää kotitalliin, mutta lähtö on edelleen tosi visaisen näköinen. 7 Carmikasvakuutti viime voitossaan etenemällä keulahevosen rinnalta varmoin ottein ykköseksi. Ori ravasi paremmin kuin edellissä kilpailuissa, mikä on luonnollisesti hyvä merkki, mutta hevosen suoritusvarmuuteen ei ole täyttä luottoa. Alleajo ja pruuvi kertovat tämän hevosen kohdalla päivän vireen hyvin.

1 Ruhvanan Urho on tehnyt viime kuukausina hyvää työtä ja menestynyt aina laukan välttäessään. Viime startissa tuli kolme hyppyä, mutta esimerkiksi edelliskerran suoritus divisioonafinaalissa oli takuulla tässä porukassa riittävää tasoa. 9 Ekon Kava voitti Oulussa lopulta varmasti, ja Jukka-Pekka Kauhanen keskittyi vain pitämään hevosen tasaisesti ravilla läpi matkan. Ruunan vauhtivarat riittävät tässäkin, mutta hyppyriski kasvaa kyytien koventuessa.

11 Pikku-Ryti voitti viimeksi yllättäjänä ja eteni uuteen divisioonaan, mutta ei tämänkertainen tehtävä näytä ruunalle takamatkasta huolimatta erityisen vaikealta. Santtu Raitala saattaa päästä nopealla avaajalla sisärataa pitkin aivan kärjen tuntumaan. 2 Lintikka suoritti viimeksi keulahevosen takaa vain tasaisesti, ja tässä porukassa totosija edellyttää otteiden kohentumista.

A: 7,1,9 B: 11,2,16,15,13,8 C: 4,5,12


Lähtö 8, Toto76-4:

2 Rio Crowe starttaa tammalähdön selkeänä suosikkina, ja myös haastajalauman kaksi ensimmäistä nimeä erottuvat muusta porukasta selvästi. Marko Hakkaraisen valmennettava on tehnyt uudessa kotimaassaan kolme hyvää suoritusta ja voi päästä aktiivisella ajolla nopeasti joukon johtajaksi. Tammalla ajettiin viimeksi aikaisin keulahevosen rinnalle, ja homma näytti viimeisen takasuoran lopussa pahalta, mutta hevonen kontrasi vielä hienosti ja eteni takaisin kakkossijalle.

14 Heidi Ale palasi yhden poisjäännin myötä Seinäjoelle kuukauden tauolta, mutta sopivassa tehtävässä tuloksena oli silti ilmava kirivoitto. Tamma on pärjännyt tätä kovemmissakin porukoissa, mutta Oulussa näistä asemista voittaminen vaatii paljon. Pitkä kiri taitaa olla pakollinen taktiikka, jos suosikki pääsee aikaisin johtoon. 7 She Is Cecilia avaa voltista kovaa ja ottanee ensimmäiseen kurviin mentäessä keulat, mutta suosikin vetoapu voi hyvin kelvata Tuomas Pakkaselle. Tamma sai viimeksi kiritilat johtavan takaa maalisuoralla ja spurttasi vauhdikkaassa lopetuksessa niukasti kärkeen.

13 Global Lizzie kiri Teivossa positiivisesti perille ja voi saada nyt vetoapua Heidi Alesta. Voitto vaatii lisää parannusta tai suosikkien epäonnea. 12 Paradise Leader viimeisteli voittamalla helpon lähdön Kaustisella ja kohtaa nyt pari kovaa. Lähtöpaikka on yönmusta ja vastaa lähes 20 metrin takamatkaa.

A: 2 B: 14,7,13,12,10,9,5,6,8,11 C: 1,3,4


Lähtö 9, Toto76-5:

Päivän kovatasoisin ja pelillisesti mielenkiintoisin lähtö. Mukana on kolme osallistujaa suomenhevosten absoluuttiselta huipulta ja todella iskukykyinen haastajaporukka paalulla. 14 Polara erottuu hieman muista, muttei mitenkään auringonkirkkaaksi ykkössuosikiksi. Ruuna harasi viimeksi Costelloa vastaan minkä pystyi ja oli selvästi parempi kuin 7 Diktaattori. Lähtöasemat ovat ruunalle laukkariskin kannalta pulmalliset.

Diktaattori ei kyennyt viimeksi kärkikaksikon vauhtiin, ja viime aikoina vastassa on ollut ainakin yksi liian kova pala purtavaksi. Nopea avaaja saanee hyvät kiriasemat paaluhevosten takaa ja pystyy jatkamaan totoputkeaan. 11 Tähen Toivomus palasi Joensuussa tauolta suurena suosikkina, mutta hevosen suoritus jäi tasapaksuksi ja kausi jatkuu kysymysmerkillä maustettuna. Viime kauden meriitit pitää edelleen muistaa, ja parannusta on varmasti luvassa.

3 A.T. Eka on tehnyt Diktaattorin tapaan oikein hyvää työtä, mutta voitot ovat kiertäneet. Viimeksi edelle jäi 1 Tee Wee Paroni, joka sai nautiskella A.T Ekan vetoavusta maalisuoralle saakka. Tee Wee Paronin voittoputkelle ei näy loppua, vaikka tehtävät ovat koventuneet kaiken aikaa. Rima nousee jälleen tuntuvasti, mutta vaikea ruunaa on sivuuttaa peleistä näin hyvistä asemista.

A: 14 B: 7,11,3,1,4,12,5,9,2 C: 6,8,10,13,15


Lähtö 10, Toto76-6:

2 Valtroks voitti viime starttinsa keulasta lopulta ylivoimaisesti, vaikka Veli-Erkki Paavola ei meinannut saada ajokkiaan kunnolla vauhtiin, kun takaa hyökättiin. Ruuna ei tee kilparadoilla vieläkään täyttä totta, mutta sen lahjat kantavat vielä tässä vaiheessa uraa kärkisijoille. Kovimmat haastajat ovat saaneet selvästi vaikeammat asemat, ja keulavoittoon on viime kerran tapaan isot saumat.

12 Tutun Impi teki toissa kerralla tosi lupaavan suorituksen alkulaukan jälkeen ja voitti Jyväskylässä terävällä loppuvedolla varmasti. Tamma voi parantaa edelleen, ja suosikin niittaaminen näistä asemista vaatiikin sitä. 6 Punta-Pate on napannut voittoja helpommista lähdöistä, mutta hevosen pohjia ei olla toisaalta vielä katsottu kunnolla. Uran ensimmäinen autolähtö voi tuottaa ongelmia, mutta todennäköisesti Punta-Pate avaa ravilla ja kovaa.

5 Koskelan Helemi ei saanut viimeksi täyttä kirisaumaa maalisuoralla, tai tamma lähinnä piti vauhtinsa hyvin ja ajautui parin hiljentävän taakse. 9 Joutava oli välistartissaan pettymys, mutta hevosen kuntoa on varmasti tähdätty enemmän tähän kisaan. Vastusta on enemmän kuin viimeksi, joten selkeää parannusta kaivataan.

A: 2 B: 12,6,5,9,8,11,1,3 C: 4,7,10


Lähtö 11, Toto76-7:

Mielenkiintoinen lähtö, jossa valmentajakaksikon Antti Ojanperä - Kati Lindsberg hevoset valtaavat rankingin parhaat paikat. 3 Ypäjä Hereiam viimeisteli Äimärautiolla voittamalla sopivan lähdön keulasta varmoin ottein. Ykkössija vaati työntekoa, kun suosikki joutui avaamaan kovaa keulapaikan saamiseksi, eikä vauhti rauhoittunut pitkäksi aikaa. Johtopaikan saaminen voi maksaa tässäkin, jos se ylipäänsä onnistuu, kun ulkoa avaa lujaa 5 Mr Hot Shot. Se latasi viimeksi johtoon ja sai rinnalleen tallikaverin 4 Finally Famous, mutta kärkipari ei kestänytkään kuin maalisuoran alkuun saakka. Finally Famous ei saa suorituksestaan moitteita, mutta Mr Hot Shot oli ilman muuta pettymys.

9 Tir du Caux hyötyisi muiden suosikkien kilvoittelusta alussa, ja ruunalla voi tarvittaessa ajaa kuolemanpaikalle esimerkiksi tallikaverin vetoavuksi. Viimeksi tuli tappio keulasta suurena suosikkina, kun taaempaa iskenyt Callela Leonard pääsi yllättämään parin sadan metrin aikana. 6 Protector on juossut kauden alkuun Bodenissa ja tehnyt kaksi lupaavaa suoritusta. Ruuna avaa kovaa, mutta juoksu voi silti mennä helposti vaikeaksi. Hevosen luokka riittää tällä tasolla, mikä nähtiin jo viime kaudella.

7 Mr Looba Looba kohtasi Solvallassa kovia ja kiri sisäradalta oikein hyväksi kolmoseksi. Hevosen kunto lienee nousussa tauon jäljiltä, mutta lähtöasemat verottavat voittosaumoja tuntuvasti. 10 Elliot Boko ei pystynyt viimeksi keulahevosen rinnalta kärkeen, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Lähtö on nyt pykälän verran tasokkaampi, joten ruunalta vaaditaan huippusuoritus totosijan eteen.

A: 3,5,4,9 B: 6,7,10,1 C: 2,8,11,12


Toto76-vihjesysteemit:

2,1 (7,10)
10,3,1 + 2,11 (6,12)
7,1,9,11 + 2,16,15 (13,8)
2 (14,7)
14,7,11,3,1 (4,12)
2 (12,6)
3,5,4,9 + 6,7 (10,1)

Pieni systeemi: 480 riviä
Suuri systeemi: 2100 riviä​​​​​​​