Oulun Toto4-ravien 31.10. vihjeet

Vihjeet Oulun maanantai-illan 31.10. raveihin.

Äimärautiolla ravataan maanantai-iltana Muhos-ravit klo 18 alkaen. Tässä Vesa Varmasen kattava paketti vihjeitä ja tallikommentteja.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1
Mauri Jaara, Kajaanin mukavan esityksen perusteella odotin Oulussa Kumiukolta (3) enemmän. Se jäi kuitenkin jullittelemaan ja laukkasi. Terveenä olleen orin pitäisi pystyä viime kertaa parempaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti lähtevän Kumiukon pärjääminen ei ole niinkään kiinni juoksupaikasta kuin siitä, että millä mielellä hevonen sattuu olemaan.

LÄHTÖ 3
Marko Hakkarainen, E.V. Wenla (5) meni Oulussa loppusuoralla toisohjaiseksi. Tamman suuta hoidettiin tuon jälkeen. Sataneen lumen takia emme päässeet viime viikolla ajamaan ihan toivotusti, mutta en usko tuolla olevan vaikutusta tämän suoritukseen. Sunnuntain treenit nostivat menestystoiveita. Niiden perusteella E.V. Wenla pystyy parempaan kuin mitä viimeksi Kuopiossa nähtiin. Tamma voisi pystyä menemään matkan 17-18 haarukkaan. Ylisarjasta huolimatta E.V. Wenla on mielestäni tässä yksi mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos E.V. Wenla osaa lähteä viitoselta ravia, niin se voi avata aika kovaakin. Johtoon päästessään hevonen saattaisi juoksuttaa muita pitkään.

Varustemuutokset: Lämmityksessä kokeillaan ajaa avovehkeillä. Jos tuo toimii, eikä E.V. Wenla pelkää esim. varjoja, niin kokolaput saatetaan jättää pois.

Miika Tenhunen, Joensuussa suhteellisen helposti voittanut Grace Sundance (11) esitti Kuopiossakin hyvän 1300 m kirin kolmatta pitkin. Tamma ei tee selässä aina täyttä totta, ja sellaisena päivänään se on ollut aika nahjus. Oikeana hetkenään Grace Sundance pystynee tässäkin vahvaan loppuvetoon, kunhan päästään sisäradalta ulos.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Grace Sundancelle käy hyvänä päivänä vähän kaikenlaiset juoksut. Sillä pystyy lähtemään hyvissä ajoin eteenpäin. Jos keulassa pidetään kovaa alkuvauhtia, niin tamman kyydit riittävät myös lyhyemmällä kirillä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Todella isokokoisella Basswood Grovella (14) oli nuorempana kasvuvaivoja. Lisää massaa saanut ruuna on vuoden aikana kehittynyt, ja ajan myötä tästä voi tulla oikein hyvä hevonen. Porissa Basswood Grove oli kivasti menneen juoksun perästä ok-kakkonen. Takamatka on aina takamatka, mutta mukavassa iskussa olevalla hevosella saattaisi olla pikkusaumat sakkiin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Basswood Grove lähtee voltista hyvin matkaa, ja pakko yrittää päästä lähemmäs keulaan. Ensimmäiseen kaarteeseen on laukkariski, kun hevonen saattaa heittää tuossa kohtaa vapaalle. Juoksua Basswood Groven pitää vielä saada. Omaan pitkään kiriin se ei vielä kykene, vaan selkä tarvitaan eteen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Susanna Laulumaa, Captivatella (3) on edelleen kaikki ennallaan. Parin viikonkin starttiväli käy tälle ihan hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Captivatelle käy sekä selkä- että keulajuoksu.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Oulun rata osoittautui viimeksi hieman karkeaksi, ja katsotaan laitetaanko hevoselle nyt kantasuojat.

Hannu Korpi, Ulkoa kirinyt vastustaja pääsi Vermossa lopussa yllättämään meidät, ja ihan hyvällä mallilla oleva Man in the Mirror (4) jäi kakkoseksi. Varustemuutosten ansiosta parempaan suuntaan muuttunut ruuna jaksaa nyt mennä. Voittoa tästä kisasta lähdetään hakemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa matkaan yritetään. Keulaan pyritään. Jos sinne päästään, niin sieltä koetetaan ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Mukavassa kunnossa kilpaileva Vie De Adonis (5) on tehnyt jo pitkään tasaisen hyviä suorituksia. Näin vaativassa seurassa voitto yllättäisi, mutta jossain sopivassa tehtävässä ruuna voisi kohta pärjätäkin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vie De Adonis on joskus keulasta voittanut koviakin hevosia. Tässä meillä on sisäpuolella kovia avaajia, joten selkäreissu on varmaan tiedossa.

Janne Lukkari, Kolmen kilometrin kisaa ajatellen Sivori Effen (7) juoksun alku meni Bodenissa liian raskaaksi. Ruuna jäi alussa kolmannelle roikkumaan, ja kuski joutui ajamalla ajamaan johtavan rinnalle. Puolimatkassa selkä tuli eteen. Rehti, sitkeä esitys hieman epäsopivissa olosuhteissa tehtynä palkittiin kolmannella sijalla. Ainakin päällisin puolin Sivori Effe palautui kovasta juoksusta mainiosti, ja sunnuntain hyvin kevyissä viimeistelyssä hevonen oli aivan normaali. Maanantain kisaan oli kolmen viikon starttiväli, joten nyt Sivori Effe saattaisi olla jopa hieman terävämpi. Pärjäämään tällä hevosella pitää aina lähteä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Bodenin raskaan reissun jälkeen tällä ei välttämättä ajeta taas johtavan rinnalta.

Varustemuutokset: Ei muutoksia varusteisiin.

Juha-Matti Paavola, Ilman takakenkiä Fade To Jam (11) on pystynyt tekemään pitempiä kirejä ja pärjännyt paremmin. Kaviot ovat kuluneet. Niitä todennäköisesti säästetään ensi lauantain Seinäjoen mailia varten, ja tässä takakengät pysyvät alla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Fade To Jamille ovat käyneet monenlaiset juoksut. Kengät alla ruuna ei ole pitkässä kirissä yhtä terävä. Radalta 11 olemme vähän muiden armoilla, ja tässä menestystä tavoitellaan enemmän tuurilla kuin voimalla. Kuski saa ajaa kuten par-haaksi näkee.

Varustemuutokset: Takakengät laitetaan alle.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Tuomas Pakkanen, Tricky Hopen (2) viime kerran lopun notkahduksen takia matalalla profiililla kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarkkaa reissua lähdetään tavoittelemaan, ja sellaisen hyvin avaava Tricky Hope tästä saaneekin.

Mauri Jaara, Anaheim Kemp (3) jäi Rovaniemen raskaissa olosuhteissa johtavan rinnalle. Tuollainen ei suosi sitä. Ruuna kesti kuitenkin kolmanneksi, joten esitys oli ihan asiallinen. Kunnossa jatkava Anaheim Kemp pystyy tässäkin juoksun onnistuessa pärjäämään. Lyhyen starttivälin vaikutusta en oikein tiedä, mutta kisan jälkeen hevonen on ollut kotona pirteänä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Anaheim Kemp lähtee terävästi voltistakin. Keulasta voidaan ajaa, mutta myös selkäjuoksu lähellä kärkeä käy.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Jos olosuhteet sallivat, niin kengät edestä otetaan pois.

Aleksi Kytölä, Sauvignon Blance (5) oli notkean ja hyvän tuntuinen sunnuntaiaamuna tehdyissä viimeistelyissä. Normaalisti hieman laiska harjoittelija on tauolta tultaessa kulkenut hiitissä 25-vauhtia. Nyt viikko sitten ajetussa se meni sitten 22-vauhtia kevyesti, mitä pidän hyvänä merkkinä virettä ajatellen. Tamma on ollut usein aika valmis heti paussilta, ja pystynyt voittamaankin. Luottavaisena tämän kanssa aina kisaan tullaan, mutta ihan hampaat irvessä ei nyt kuitenkaan ole tarkoitus voitosta ajaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Voltistakin terävästi avaavalla Sauvignon Blance suunnataan heti eteenpäin, kun keulapaikka käy tammalle mainiosti.

Varustemuutokset: Sauvignon Blance olisi ihan paras ilman kenkiä. Tauolta aloitetaan kuitenkin kevyillä alumiineilla.

Laura Biskop, Mon Cheri Brolinen (6) laukkoihin ei löytynyt selvää syytä. Hevonen saattoi olla tukkoinen, tai päävarustus väärä. Nöyrin mielin tähän kisaa lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että hevonen menee ravia.

Varustemuutokset: Koko laput laitetaan päähän.

Hannu Korpi, Rocking Loven (8) sarjoissa oli kesällä tosi kovia hevosia, ja tuon takia sitä on säästetty syksyyn. Huonojen pisteiden takia se ei päässyt mukaan Porin 76-kierrokselle. Taulu ei kerro totuutta, mutta kunto tosi hyvällä mallilla. Rocking Loven pärjäämiseen minulla on suuremmat toiveet kuin Man in the Mirrorin suhteen. Voittokaan ei yllättäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivi on miinusta nopealle avaajalle. Räväkästi täältäkin pitää yrittää matkaan päästä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kengät ovat jalassa, mutta tuolla ei isoa merkitystä.

Antti Ojanperä, Viimeksi yllättäen hypyn ottanut Herbie Sisu (10) on ihan asiallisessa kunnossa, mutta ihan samanlaista lentoa hevosessa ei ole nyt ollut kuin kesällä. Kovissa lähdöissä ruunalla on ollut vastassa ihan parhaimpia. Juoksun onnistuessa pärjäämisen tässä tehtävässä pitäisi olla mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Herbie Sisulle juoksupaikalla ei ole isoa merkitystä.

Varustemuutokset: Kelin salliessa Herbie Sisu saattaa juosta ilman kaikkia kenkiä, minkä uskon auttavan hevosta.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Ossi Nurmonen, Heinäkuussa meille tullutta Visari Palmaa (4) on treenattu ihan normaalisti. Radalla ei ole käyty. Nuorena hyvin mennyt ruuna kulki kokeessa hyvällä tyylillä. Se tuli viimeisen tuhannen 28-vauhtia, ja päätöspuolikkaan helponnäköisesti 26-kyytiä. Iikan mukaan Visari Palma on voltissa hieman hätäinen, mutta tuon jälkeen hevonen vaikuttaa aika idioottiravivarman oloiselta. Arvoitus esitys tähän ekakisaa on itsellenikin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hevosta treenaava kuski saa ajaa kuten haluaa.

Varustemuutokset: Visari Palma on niin helpporavinen hevonen, että sillä voisi haluttaessa ajaa vaikka ilman kenkiä.

Juha-Matti Paavola, Pitkältä tauolta palaava Menoks (9) on todella laiska harjoittelija, eikä se ole tuntunut kotona kovin erikoiselta. Reilu viikko sitten ajetuissa harjoitusraveissa ruuna oli kuitenkin ihan erituntuinen. Menoks on ollut aina kilpatilanteessa toinen hevonen kuin treeneissä. Tässä en kuitenkaan jaksa ihan uskoa pärjäämiseen. Liikettä se on saanut ja kunnon pitäisi olla aika mukavalla mallilla. Matkakin käy. Menoks tarvinnee vielä joitakin startteja alle ennen kuin menestystä alkaa taas tulla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevälle Menoksille käyvät todella monenlaiset juoksut.

Varustemuutokset: Menoks on ollut parempi ilman kenkiä, ja ne saatetaan ottaa pois. Tuokaan seikka ei lisää luottoa hevoseen niin paljoa, että uskoisin sen tässä pärjäävän.

Jouko Tarvainen, Hevilän (12) koko kesä meni mahdollisesti viruksen takia penkin alle. Nyt se ollut treeneissä taas pirteämpi. Tämä on tullut toisen kilometrin yleensä lujempaa. Vaikka ori ei ole ennen kilpaillut 2600 m, niin juuri pitkän matkan takia tämä tehtävä kiinnosti. Vire on itsellekin ennalta jonkinlainen arvoitus, ja vielä aika matalla profiililla kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hevilälle ensimmäinen tuhat tervan on ollut usein tervan juontia, mutta tuon jälkeen sillä voi lähteä reissuun.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Matkan menevä Hissun Aarre (13) avaava reippaasti , joten se saanee mukavan paikan parijonosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hissun Aarteella kokeillaan ajaa nyt hieman lyhyempää kiriä kuin lauantaina Porissa.

Mikko Väisänen, Porissa kolmas puolikas mentiin kovaa. Hissun Aarteella (13) oli syksyisellä radalla pidon kanssa varmaan hieman ongelmaa. Vanhojen ongelmien takia ravi katosi maalisuoralla, ja loppu meni vaikeaksi. Kuskin mukaan ruuna ei ollut maalissa väsynyt. Hyvin startista palautunut Hissun Aarre oli ihan normaali sunnuntain ajossa. Pitempi matka on käynyt mainiosti vahvalle hevoselle. Raskas keli ei tunnu sopivan tälle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaalla avaajalle viitosratakin käy. Selkäjuoksua toivotaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Viimeksi hyvän esityksen keulasta tehnyt ja lopussa varmasti Siirin Ällille vastannut Vilma Lyydia (16) pystyy täältäkin ravilla kiertämään kärkeen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan katsotaan, että missä kohtaa eteenpäin lähdetään pyrkimään. Viimeiseen tuhannen Vilma Lyydialla voi tulla jo reippaammin.

Varustemuutokset: Samoilla mennään

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Miika Tenhunen, Bad Boy Pressin (2) ainut huono puoli heikko on sen lähtönopeus. Joensuussa se avasi sisäradalta kankeasti. Matkalla sattui vielä huono selkä eteen, eikä ruuna ehtinyt kovasta lopetuksesta huolimatta kuin neljänneksi. Jälkeenpäin osoittautui, että Bad Boy Press oli tuon startin aikoihin räkäinen. Hevosta hoidettiin, ja sen uskoisi olevan nyt vielä parempi. Odotan Bad Boy Pressiltä aika paljon, ja tässäkin sen pitäisi olla yksi mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kakkosradaltakin Bad Boy Press saattaa jäädä alussa takapareihin. Ruuna on parhaimmillaan 1000 m kirillä. Kuolemanpaikka ei sovi.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Sort Of Sorrowille (3) tuli vaivaa kesällä, ja tauolle olisi ehkä pitänyt jäädä jo hieman aiemmin. Se on uinut paljon, ja saanut muutenkin liikettä. Puolitoista viikkoa sitten olleiden Kaustisen lounasravien jälkeen tällä ajettiin hiitti 21-vauhtia läpi, mikä on kovinta mitä on menty. Kunto pitäisi olla kohdillaan, ja luottoa hevoseen on. Tauko on kuitenkin tauko, ja vastus on rahan kertymisen takia koventunut. Sort Of Sorrow on parhaimmillaan hokkikeleillä, ja niihin sillä panostetaan. Noita tehtäviä ajatellen tässä olisi tärkeintä saada nyt hyvä startti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvällä avaajalla voidaan ajaa keulasta, jos sinne päästään. Sopivan vastustajan selkä saattaa tässä vaiheessa kelvata eteen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Takana on jo hokkikenkä.

Erkki Paaso, Zell Memento (5) juoksu meni turhan hankalaksi. Se joutui lähtemään kiriin jo kierros maalia. Kaikki hevosella pitäisi olla yhä ok. Tässä orilla on tasaisen kovat vastustajat.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa ajaa kuten parhaaksi katsoo. Tarvittaessa kovaa matkaan pääsevälle Zell Mementolle selkäjuoksu ja sellaisen perästä maksimissaan ei 600-700 m kiri sopisi mainiosti.

Varustemuutokset: Zell Mementolla on nyt kaikki kengät jalassa. Sillä ei ole isoa merkitystä.

Tuomas Pakkanen, Viimeksi vähän turhan innokkaana lämmityksessä ollut Zell Memento (5) ei pystynyt pitämään lopussa kakkoseksi, mikä oli odotuksiin nähden pieni pettymys. Kiri saattoi olla orille hieman liian pitkä. Kunnossa hevonen tuntuu yhä olevan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Zell Memento osaa lähteä aika kovaa. Tässä saatetaan kokeilla ajaa keulasta.

Jouko Kangas, Meillä treenipaikat ovat olleet aika kovina, joten hieman nätisti jouduttu harjoituksissa ajamaan. Iris Queenille (6) tuolla seikalla ei ole isoa merkitystä. Tamma ei varman voita tätä lähtöä, mutta sopivalla reissulla se on ollut aika varma rahankerääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissua tavoitellaan

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, ja kesäkengät on yhä jalassa.

Mauri Jaara, Mukavan esityksen Kaustisella tauolta tehnyt Tag The Gel (8) on piristynyt, mihin viileämmillä keleilläkin voi olla osuutta. Paremmalta lähtöpaikalta menestystoiveet olisivat olleet korkeammalla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tag The Gel avaa terävästi, mutta nyt joudutaan tavoittelemaan jonkinlaista selkäjuoksua.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Aiemmin takapareista nihkeästi suorittanut Prince Dean (10) teki viimeksi häntäporukoista elämässä juoksun. Nyt terve ruuna oli tuon kisan tapaan sunnuntain viimeistelyissä suora ja hyväajoinen. Prince Dean on suorittanut pitkään tasaisen mainiosti (myös Kajaanissa, missä juoksunkulku oli pahasti vastaan), joten vaikka hevonen on ollut aina takaa nahkeampi, niin ihan lyötynä matkaan ei lähdetä. Jos Prince Dean pääsee aloittamaan kirinsä lähempää kärkeä kuin kahdessa viimeisessä, niin aika monta se varmaa ohittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Monesti suljetulta paikalta kankeammin käynnistynyt Prince Dean lähti viimeksi toisten takaa terävästi matkaan.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

LÄHTÖ 8
Miika Tenhunen, Lahjakasta ja vahvaa Virin Vihtoria (5) vaivasi kesällä hieman vauhdin puute, ja laukatkin johtuivat osittain siitä. Hevosta myös hieman hoidettiin tauon aikana. Yksi kilpailuvauhtinen harjoitus orilla on radalla tehty. Se oli siinä oikein hyvä, ja tuon perusteella starttiin uskallettiin lähteä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Virin Vihtori ei ole alussa mikään raketti, mutta sillä voi ajaa jo ajoissa eteenpäin.

Varustemuutokset: Kengät jalassa, ja ihan pientä hienosäätöä lukuun ottamatta muutenkin samoilla jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Mauri Jaara, Also Starring (1) teki kesällä 15-aikoja, mutta huonoilta paikoilta tuo ei riittänyt kärkisijoille. Viimeksi esitys tauolta oli ihan hyvä, ja nyt startti alla tamman uskoisi pystyvän vielä parempaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissu käy, ja asiallinen avaaja saa tästä vähän väkisinkin kivan juoksun.

Varustemuutokset: Kelillä on vaikutusta kengitysratkaisuun. Ilman kenkiäkin voidaan ajaa. Todennäköisimmin jatketaan viime kerralla käytössä olleella ja hyvin toimineella lyhyellä ja kevyellä alumiinisella kärkikengällä.

Tuomas Pakkanen, Valmentajan mukaan Christel Facen (2) juoksusta tuli viimeksi liian vaikea. Sopivalta paikalta starttaava hyvässä kunnossa kilpaileva tamma tuntuisi illan parhaalta voittosaumaltani.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti avaava Christel Face kestää monenlaista reissua.

Jouko Kangas, Harjoituspaikat ovat olleet hieman kovina, joten aika nätisti on jouduttu viime treenit ottamaan. Vaikea sanoa, onko tuolla merkitystä New Grove Stormille (7), kun meillä ei ole muutenkaan tapana kotona ajaa kovaa. Laukkariski on yhä olemassa, mutta lähtöpaikasta huolimatta ehyellä juoksulla neljän sakkiin odotukset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: New Grove Storm kestää monenlaiset reissut, ja se pystyy tekemään pitkänkin kirin. Vielä tässä vaiheessa kyky tehdä rytminvaihdoksia on hieman huono.

Varustemuutokset: Kesänkin hokit alla juossut New Grove Storm jatkaa samalla balanssilla.

Laura Biskop, En tiedä menikö viimeksi juoksunkulku vain Cold Mermaidenin (10) kannalta liian hankalaksi, vai oliko hevonen vain jostain muusta syystä haluton. Tämän terveydentila on aina vaakalaudalla, joten pärjäämisestä ei uskalla lähteä arvailemaan mitään tarkempaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ei mitään erikoisia toiveita.

Varustemuutokset: Ei muutoksia varusteisiin.

LÄHTÖ 10
Antti Ojanperä, Kunnossa jatkava Shestheone Pellini (10) oli viime startin jälkeen väliin kuumeessa. Pikku huomio tuollekin asialle kannattaa antaa. Tälle päivillä eroa. Tuon näkee aika hyvin jo pruuvissa. Jos tamma menee ekakurvin liukkaasti, niin sellaisena se voi olla vaikeasti voitettavissa. Huonona ollessaan kurvit voivat olla ongelmallisia, ja siinä on riskinsä menestystä ajatellen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Shestheone Pellini lähtee hyvin, ja jos keulaan päästään, niin sieltä myös ajetaan.

Varustemuutokset: Suurin piirtein samoilla jatketaan, ja vain jotain pientä saatetaan muuttaa.

T4-vihje

Pelillisesti mieluista, ja riittävän luotettavanoloista ankkuri oli taas kerran vaikea löytää. Lähinnä tuohon tehtävään sopivimmalta tuntui Muhos-ajossa 60 m pakilta lähtevä Vilma Lyydia.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat

Jo pitkään tosi luotettavasti ja hyvin mennyt Captivate (3) on saanut mainion lähtöradan. Ruunalle käy sekä keula- että selkäreissu, joskin ensin mainittu vielä hieman paremmin. Kun Sivori Effe (7) kohtasi viimeksi edellä mainitun, niin se oli tuolla kertaa parempi. Paikka johtavan rinnalla käy, ja ruuna voi pystyä taas ykköseksi.

Yllättäjäehdokkaat

Man in the Mirror (4) voi päästä keulaan. Jos tuo onnistuu, niin Hannu Korpi aikoi myös ajaa sieltä. Oulun lyhyellä loppusuoralla ruuna voi pystyä pitämään paikkansa maaliin asti. Asiallisesti avaava Ariel Hope (1) voi saada paikan sisäradalta kärjen takaa. Ylivieskan perusteella kirikyky on kohdillaan, joten pienen pienet yllätysmahdollisuudet tammalla saattaisi olla.

Juoksunkulku arvaus

Neljältä sisimmältä radalta lähdetään railakkaasti. Olmin (2) otti voi olla ensimetreillä nopein, mutta kovassa seurassa sillä aletaan tuskin asemia puolustamaan, vaan hyvä hevosen selkä kelpaa eteen. Tuo tarkoitukseen sopivat molemmat Captivate (3) ja Man in the Mirror (4). Niille molemmille keulajuoksu käy mainiosti. Hieman hitaasti käynnistyvä Sivori Effe (7) voi jäädä alussa seiskaradalta takapareihin. Vaikka ruuna sai Bodenissa raskaan reissu, niin lepsuilemaan sillä ei varmaan nytkään aleta. Vauhdin hiljettyä hevosella ajetaan eteenpäin, mikä tehtäneen viimeistään etusuoran alussa.

A: 3,7,4 B: 11,1 C: 6,2,10,8 D: 12,5,9

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Laiskasti harjoitteleva Sauvignon Blance (5) on ollut terävänä tauolta. Nyt tamma on ollut treeneissä Aleksi Kytölän mielestä valmistavissa treeneissä vielä aiempia kertoja paremman oloinen. Räväkkä avaava ei ole koskaan Suomen voltista startannut vastaavalta lähtöpaikalta. Ainakin kotona hevonen oli kuskin mukaan kääntynyt noista asemista liukkaasti. Keulaan päästessään Sauvignon Blance voi vetää alkumatkan aika rauhassa, jolloin se pystyy tulemaan lopun aika rajua vauhtia. Tauko on kuitenkin tauko ja aivan tarkkaa virettä on ennalta mahdotonta tietää.

Yllättäjäehdokas

Hannu Korven mukaan treenien perusteella todella hyvään iskuun nousseen Rockin Loven (8) taulu on päässyt vaatimattomaan kuntoon. Suljettu lähtöpaikka on keulasta paljon voittoja ottaneelle nopealle avaajalle miinus. Jos matkalla pidetään vauhtia, niin sitkeästi perille asti tulevalla Rockin Lovella voisi olla tässäkin voittosaumat.

Juoksunkulku arvaus

Terävästi avaaville Anaheim Kempille (3) ja Sauvignon Blancelle (5) keulajuoksu käy mainiosti, joten alussa saatetaan ajaa jonkin matkaa kilpaa. Tuon ottelun voittaja vetänee porukkaa pitkään. Asiallisesti avaavan Tricky Hopen (2) perästä matkaan pääsevä Rockin Love (8) voi saada kivat asemat. Pienessä porukassa ei Herbie Sisukin (10) saaneen asemat kohtuullisen läheltä kärkeä, mistä se lähtenee ensimmäisenä hyökkäykseen.

A: 3,5,8 B: 10 C: 7,6,9 D: 4,2,1

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas

Keulassa juossut Vilma Lyydia (16) piti viimeksi Siirin Ällin lopussa varmoin ottein takanaan. Nyt tehtävä on erilainen. Laukatta matkaan pääsemiseen on näistä asemista paremmat saumat, mutta ihan varmaa se ei ole tälläkään kertaa. Ravilla tamma avaa kovaa. Kuski voi kääntää vahvan jyrän reissuun jo varhaisessa vaiheessa. Vilma Lyydia saattaa pystyä etenemään keulaan jo ennen ratkaisutuhannen alkamista, jolloin kanssakilpailijat voivat olla heikoilla voiton suhteen.

Yllättäjäehdokas

Vaivattomalla tyylillä kokeessa toisen tuhannen 28-vauhtia kulkenut Visari Palma (4) on tosi pitkältä tauolta melkoinen arvoitus. Sopivasti menneen reissun perästä lahjakkaan hevosen pärjäämiseen voisi olla saumoja.

Arvoitus

Alkukesästä hyvin mennyt Menoks (9) on ollut Juha-Matti Paavolan mukaan treeneissä vielä aika kaukana parhaasta. Kilpailemisesta pitävän orin otteet harjoitusraveissa olivat selvästi parempia. Vaikka matkakin sopii, ei kuski jaksanut uskoa vielä menestykseen.

Juoksunkulku arvaus

Joriini (5) tuntuisi paalun kovimmalta starttarilta. Keulaan päästessään se voi saada pitää paikkansa pitkää. Kolmesta pakista huolimatta Vilma Lyydia (16) saattaa olla ensimmäisenä ulkoradoilla. Sillä ajettaneen rohkeasti eteenpäin, keulapaikka mielessä. Muilla luottaneen lyhyempään kiriin.

A: 16 B: 13,3,4,5,9,7,12 C: 8,15,1,11,6,14,2 D: 10

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1

Varmaehdokas

Jos Sort Of Sorrowilla (3) olisi startteja alla, niin kovalla avaajalla yritettäisiin varmaan ajaa keulasta. Tauolta palaajalle annetaan ymmärrettävästi todennäköisesti selkäjuoksu. Tuo ei vie voittomahdollisuuksia, mutta tekee tuloksesta epävarmemman.

Yllättäjäehdokas

Tag The Gel (8) teki Kaustisella tauolta ihan kivan esityksen. Asiallinen avaaja voi saada täältäkin kivan paikan parijonosta, josta pääjäämiseen saattaisi olla saumat.

Juoksunkulku arvaus

Sort Of Sorrow (3) voi olla ensimetrillä nopein. Antti Ala-Rantala ei aikonut ajaa väkisin keulasta, joten liukkaasti lähtevä Zell Memento (5) saattaa edetä johtoon. Orilla on aiemmin pari kertaa ajettu keulasta, mutta aina joku on tullut lopussa aika helpostikin ohitse. Toki Zell Memento on nyt varmaan elämänsä kunnossa, joten tulos saattaa olla toinen. Hitaasti käynnistyvälle Bad Boy Pressille (2) kakkosrata on varmaan paras mahdollinen lähtöpaikka. Vauhdin hiljettyä Mika Tenhunen kääntänee vahvan menijänsä reissuun. Paikka johtavan rinnalla voi olla tarjolla, mistä ruuna pystyy antamaan keulassa juoksevalle painetta. Elämänsä kunnossa oleva Prince Dean (10) lähti Marko Hakkaraisen mukaan viimeksi aiempien tapojensa vastaisesti toisten takaakin liukkaasti liikkeelle. Edestä lähdetään kovaa, joten ruuna voi saada sopivat asemat lyhyttä napakkaa loppuvetoaan ajatellen.

A: 3,5,10 B: 2,8,12 C: 1,9,4,6 D: 8

T4-systeemit

Pieni: : 3,7,4 (1,11) 3,5,8 (10,6) 16 (13,4) 3,5,10 (2,8) = 27 riviä
Suuri: : 3,7,4,1,11 (6,2) 3,5,8,10 (7,6) 16,13,4 (3,5) 3,5,10,2,8,12 (1,9) = 360 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Tauolta mainiosti aloittanut Also Starring (1) avaa liukkaasti. Selkäreissu käy mainiosti, ja sellaisen kärjen läheltä se nyt suurella todennäköisyydellä saa.

Yllättäjä

Luotettavan hyvin kesällä suorittanut Cold Mermaiden (10) palasi Ylivieskaan tauolta. Esitys amatööri lähdössä oli yllättävän vaisu. Mitään vikaa hevosta ei ole tuon perästä löytynyt. Paikka käy mainiosti normaalisti vahvasti loppua tulevalle tammalle, joka saattaa olla tänään aivan liian unohdettu peleistä.

Juoksunkulku

Yllättävänkin mainiolla suorituksella Suomen uransa Tampereella aloittanut Make Me Rich (4) avaa lujaa. Viimeksi ajettiin selästä, mutta nyt keulajuoksukin voi olla mahdollinen. Also Starring (1) voi saada paikan sen takaa. New Grove Storm (7) saattaa joutua aloittamaan kirinsä aika kaukaakin kärjestä.

A: 1,7 B: 11,10,4,6,12,2,3 C: 8,9,5

Muut lähdöt

1. 2. Larsin Vappu – 3. Kumiukko – 9. Pontriot – 5. Ruska-Poju – 1. Mimmin Myrsky
2. 6. Lilla Longleg – 7. Elegant Duo – 5. Baroness Pegasus – 1. Doreeta – 8.Mar Zefyr – 13. Redhot Pietro – 12. Pink Star – 11. Hanas El Mendi – 14. Sudden Fortune - 16. Caligo
3. 15. Decamerone – 5. E.V. Wenla – 16. Red Raider – 3. Blue Moon Stella – 10. Wild Fourmotion ¬– 6. Wasa Windy – 8. Dreaming Artist –11. Grace Sundance – 14. Basswood Grove (9. Rocktown Sheriff)
8. 7. Kujalan Erätuuli – 9. Hennylän Tähti – 2. Kaamoksen Kaataja– 1. Hullupoika –11. Rööperi – 12. Emman Joihu – 6.Rivaltti (5. Virin Vihtori – 8. Meno Visku)
10. 5. Shestheone Pellini – 9. Kivarin Rock – 3. Maana's Black Rose – 1. Jailhouse Jack – 12. Highest Express–11. Jaro's Domain 4. Steam Pender (2. Applebee's – 10. Maxwell Girl)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen