Toto76 vihje Ouluun lauantaina 12.5.

Vesa Varmasen kokoama vihjepaketti Oulun Toto76 pelin kohteisiin. Kaikkien lähtöjen kattava vihjepaketti luettavissa kokonaisuudessaan. Oulunravit.fi

Lähtö 5, Toto76-1:

Hopeadivarissa on mukana paljon juuri ja juuri pronssidivisioonarajan ylittäneitä hevosia, mutta lähtö on silti tasoltaan päivän parhaimmistoa. Mukana on monta vauhtikestävää hevosta, ja luvassa tuskin on tylsää taktiikkajuoksua. 3 Zeus Kemp jäi Forssan pitkällä matkalla kolmanneksi, muttei saa moitteita lähdön kärkiparin oltua huippukova. Ruuna parantaa kesää kohti on oli jo viime syksynä vahvasti matkalla kohti avoimia sarjoja.

7 Tessa's Devil sai rauhoittaa Vermossa tahtia vasta ensimmäisen takasuoran lopussa, ja päätössatanen oli liikaa huipputasoisessa lähdössä. Ruuna pamauttaa auton takaa niin kovaa matkaan, että muilla ei taida olla sanomista keulapaikan suhteen. 2 Vic De Luxe laukkasi viime startissa kolmanteen kurviin, ja kurainen rata saattoi olla syynä askelvirheeseen. Ruuna kiri edellisessä startissa lujaa maaliin, ja tuolloin vastassa oli vähintään tämäntasoinen ruotsalaisseurue.

9 Minto's Daisy Star jäi Tammaderbyssä lopulta pussiin ja näytti rintaman takana jäätävän hyvältä. Tamma oli jo karsinnassa vahvasti plusmerkkinen, ja ikäluokkatason menestyjillä on tapana pärjätä 76-lähdöissä. Edestä lähtee vain kohtalaiset avaajat, ja juoksusta uhkaa tulla vaativa. 1 Don Juan Sisu ei voinut Seinäjoella Grainfield Acelle mitään, mutta pisteli lähes kymppivauhtisella kirillä kakkoseksi ja jatkoi lupaavia esityksiään. Ori saattaa lähteä kenkiä riisumalla nähtyä kovempaa matkaan, mutta keulojen puolustaminen yllättäisi kovasti.

A: 3,7,2 B: 9,1,8,4,6,11,12 C: 5,10


Lähtö 6, Toto76-2:

10 Faija on noussut 12-vuotiaana elämänsä iskuun, ja alla on jo useampi nousujohteinen suoritus. Viimeksi Mikkelissä 22-vauhtinen avauskierros keulassa oli lopulta liikaa, mutta ori korjasi ennätyslukemiaan eikä luovuttanut missään vaiheessa kokonaan. Vermon voitto lohkesi kovassa seurassa lähinnä nappijuoksun ansiosta, mutta juosta silti täytyi. Faija on tehnyt parhaat suorituksensa kärkiporukasta, ja takarivistä edessä voi olla aikainen reissutus.

Viime syksyn Kriterium-kakkonen 5 Herra Heinämies palaa tauolta 76-tasolle ja on luonnollisesti lähdön ykkösseurattava. Voitto vaatii noin kolmen sekunnin ennätysparannuksen, mikä ei missään tapauksessa ole mahdoton asia. Ori on mennyt talven aikana eteenpäin, mutta tätä starttia tuskin ajetaan hampaat irvessä, kun viisivuotiaalle suomenhevoselle on tarjolla parempiakin lähtöjä. 4 Veluuri yllätti Mikkelissä takakengittä kirimällä maalisuoran ulkokautta tulisesti ja ehtimällä kakkoseksi. Tamma paransi aiempaan nähden paljon ja pystyy samalla tasolla jatkaessaan tässäkin totoon.

3 Jepulis on koristellut tulosriviään tätä helpommissa lähdöissä, mutta hevosen kunto on toisaalta koko ajan nousemaan päin. Viime voitto tuli tiukassa kolmen hevosen taistossa, ja nyt viivalla on muutama selvästi kovempi naama. 11 Myrskyn Tuuli laukkasi Kuopiossa toiseen kaarteeseen ja jäi taustalle. Edelliset startit sisältävät yhden 76-voiton, mutta tempun uusiminen näistä asemista vaatii paljon.

A: 10,5 B: 4,3,11,7,2,6,9 C: 1,8,12


Lähtö 7, Toto76-3:

A-kaksikko erottuu muista viime näyttöjensä puolesta. 5 Boulder Lucky on ilman kenkiä kuin eri hevonen, ja Ylivieskan kirjavatasoisen lähdön perusteella kunto on kohdallaan. Keulassa juossut Boys Going In oli liian kova pala purtavaksi, mutta suosikki kiri painokkaasi perille saakka ja teki voitavansa kakkossijan arvoisesti. Ruunalta löytyy nähtyä enemmän lähtönopeutta, mutta selkäjuoksu on ollut normaalisti taktiikkana.

8 Aragorn Hoss mankeloi Maarianhaminassa keulahevosen, mutta joutui itse taipumaan maalisuoralla olus totosta. Suoritus oli joka tapauksessa hyvä, ja nopealla avaajalla on hyvät keulasaumat eturivin uloimmalta lähtöradaltakin. Viimeisin voitto irtosi johtopaikalta maltillisen matkavauhdin päätteeksi. 11 Onboard Broline jäi Uumajassa pussiin ja jatkaa keskinkertaisesta sijoituksesta huolimatta iskussa. Suosikkiparin haastaminen näistä asemista vaatii silti huipputason jälkeä. 2 Tarabuso Jet puristi Rovaniemellä tallikaverinsa 4 Smooth Criminal edelle ja oli selityksittä parempi, mutta Smooth Criminal voi saada lähtönopeutensa turvin taas paremman juoksun. Sillä on tällä tasolla enemmän merkitystä kuin viime lähdössä.

A: 5,8 B: 11,2,4,12,9,1 B: 3,7


Lähtö 8, Toto76-4:

13 Hollywood Hills voitti ensimmäisenä hevosena koskaan kaikki neljä Stayer Cupin karsintaa ja on finaalissa itseoikeutettu suosikki, muttei mikään varma voittaja. Pitkältä pakilta on luvassa vielä karsintoja vaikeampi tehtävä, sillä välipaalulta löytyy monta kelpo pitkän matkan menijää. Etukenkien riisuminen auttaa suosikkia, mutta viime Vermon lähtölaukka muistutti pelikansaa sen haavoittuvuudesta.

9 Zirkon Hoss voitti Ylivieskassa keulasta helposti ja irrotti muista päätössatasella kevyesti, vaikka ravi ei ollut sataprosenttisen kaunista. Alla on kaksi hyvää starttia, ja hevosen luokka riittää oikeana päivänä vielä parempaan. Juoksuradan lähtöpaikka sopii jenkkikärryillä mielellään kilpailevalle ruunalle hienosti, ja Tuomas Pakkanen saattaa iskeä jo avauspuolikkaalla kohti keulapaikkaa. 2 Filius Felix voitti Bodenissa sopivan lähdön keulasta nauraen ja hakee tässäkin johtojuoksua. A-kaksikko oli karsinnassa selityksittä parempi, joten hieman lisää tehoja vaaditaan.

5 Crystal Bay kiri toissa startissaan lupaavasti, mutta kunnon suuntaa ei nähty viime startissa täysin, kun ensimmäisen kaarteen laukka vei menestyssaumat. Orilta löytyy näyttöjä 2600 metriltä, ja luvassa on peesijuoksu sisäradalla. 8 Bunker Shot voitti Vermossa johtavan takaa tyylikkäästi, mutta nyt juoksusta tuskin tulee yhtä suotuisaa. Nuori tamma voi toki parantaa edelleen.

A: 13,9 B: 2,5,8,6,7,15,14 C: 1,3,12


Lähtö 9, Toto76-5:

Kova tammakolmikko kansoittaa A-ryhmän, ja paalulta pakomatkalle pyrkivä 7 Die Kaisern rankataan ensimmäisenä. Sen viime kilpailu oli Tammaderbyn karsinta, eikä suoritusta voi moittia finaalista tippumisesta huolimatta. Tamma ei saanut takajoukoista kunnon kirisaumaa, mutta pisteli maalisuoran sisäkautta hyvällä paineella, eikä ollut maalissa täysin väsynyt. Die Kaisern on vaihtanut tässä välissä tallia, mutta hevosen kunto tuskin on muuttunut parissa viikossa suuremmin.

16 Juliet Ale kiri Tammaderbyn finaalissa hienosti kakkoseksi ja teki tavalliseen 76-tammalähtöön peilattuna jättiluokan suorituksen. Die Kaisern voi saada juoksunkulun turvin niin ison edun, ettei Juliet Alella välttämättä ajeta väkisin voitosta. Sille on jatkossa tarjolla paremmin sopivia tehtäviä. 15 M.T. Kitty näytti Kuopiossa maalisuoralle tultaessa voittajalta, mutta askel alkoi painaa ja ulkoa kovaa kirinyt Driller Man ehti linjalla edelle. Ylivauhtia keulassa vetänyt tamma saa suorituksestaan puhtaat paperit ja jatkaa nousussa kohti kesää.

4 Jimmigration juoksi Lahden rajuvauhtisessa lähdössä valtaosin kolmannessa sisällä ja sinnitteli lopussa parhaansa mukaan. Kengittä ajaminen on tuonut tammaan lisää tehoja. Startin onnistuminen voltin neloselta arveluttaa, vaikka lähtönopeus auton takaa on kunnossa. 14 Miss Golden Quick voitti viimeksi montéssa yllättäjänä ja vakuuttavalla suorituksella. Edellinen kärrylähtö oli sekin positiivinen, kun tamma kesti kuolemanpaikan hyvätasoisessa porukassa.

A: 7,16,15 B: 4,14,9,6,12,3,10,13,2,5,8 C: 1,11


Lähtö 10, Toto76-6:

6 Evartti laukkasi Mikkelissä kaksi kertaa ja olisi ilman jälkimmäistä hyppyä osallistunut voittotaistoon. Ori lähti etenemään viimeisellä takasuoralla ahnaasti, kun Antti Ojanperä käänsi sen vapaalle, mutta laukka seurasi hyvin nopeasti. Mikkelin rata oli tuona iltana pehmeä ja vaikutti aiheuttavan monelle muullekin hevoselle ongelmia. Jorma Kontio istuu nopean avaajan rattaille ja vastus näyttää sopivalta.

4 Kobardi oli yksi Mikkelissä laukkailleista, mutta ruuna ehti kulkemaan ravilla vauhdikkaasti ja paljasti jatkavansa vireessä. Vermon suoritus keulahevosen rinnalta oli oikein hyvä, ja lähtönopeus riittää ainakin samoihin asemiin pääsemiseen. 9 Ekosan voitti aiemmin mainitun Mikkelin lähdön keulahevosen takaa, eikä aivan kaikki ollut pelissä. Takarivin lähtöpaikka on myrkkyä nopealle avaajalle, ja tuureja tarvitaan. 5 Vaellus matkasi Suomen Cupin finaalissa toisessa ulkona ja sai maalisuoralla vapaata, muttei pystynyt kovaa lopettaneiden kärkihevosten vauhtiin. Edellinen suoritus raskaimman kautta ansaitsee kehuja tappiosta huolimatta. Maili ei vaikuta tässä vaiheessa Vaelluksen parhaalta matkalta.

A: 6 B: 4,9,5,2,3 C: 1,7,8,10


Lähtö 11, Toto76-7:

Lähtöasemat ratkaisevat tämän vuoden Number Onen suosikkien voimasuhteet. 2 Top Of The World tähtää kakkosradalta keulaan ja pystyy viime starttien valossa lähelle rataennätyslukemia 11,2. Ruuna jäi Mikkelissä keulahevosen rinnalle, mutta se ei ollut maltillisen avauskierroksen vuoksi valtava haitta. Keulahevosesta ei ollut asiaa ohi, mutta Top Of The World tarjosi vankan haasteen.

9 Next Direction on jo osoittanut menevänsä kaikki matkat, mutta takarivistä saattaa tulla silti kiire. Edes kuolemanpaikalle pääseminen ei välttämättä onnistu, jos tätä kilpailua halutaan ylipäänsä ajaa niin aktiivisesti. Ruuna osoitti Seinäjoki Racessa kuuluvansa maan lämminverieliittiin, ja tiedossa voi olla viime kauden kaltainen tilivuosi. 3 Express Duo kiri Mikkelissä vihaisesti maaliin, vaikka matkavauhti oli vastaan. Ori on löytänyt viime aikoina muutenkin itseään, ja vain lähtöpaikka suosikin ulkopuolella estää pääsyn A-ryhmään.

4 Big Headache jäi Joensuun hurjassa kissa-hiirileikissä kakkoseksi, kun keulassa täyttä höyryä vetänyt All In kesti kuin kestikin voittoon. Ruunan suoritus oli tappiosta huolimatta hyvä, ja kunto lienee edelleen noususuunnassa. Vastus on merkittävästi viime kertaa kovempi. 5 Ypäjä Hereiam jäi viime kilpailussaan alusta alkaen surkeisiin asemiin, eikä heikkoa sijoitusta kannata huomioida. Viivalla on muutama tosi kova, ja totosija edellyttää suotuisaa reissua.

A: 2,9 B: 3,4,5,6,7 C: 1,8