Vihjeet Oulu maanantai 4.6.

Toto5 päivän pääpelinä! Vesa Varmasen kokoama kommentti ja vihjepaketti T5 peliä koskien. Vihjeet kaikkiin illan lähtöihin löytyy Äimäraution kotisivuilta. (Linkki alla)

Ojanperällä menestyssaumoja T5 kohteissa (kuva Gerard Forni)

T5-1 / LÄHTÖ 4

Tapio Kalaja, Ajamassani startissa Benjamin Duo (2) on oli ihan pirteän oloinen, mutta juoksu epäonnistui pahasti. Sopivalta lähtöpaikalta ruuna voisi pystyä seuraamaan kärkeä kivasti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvälle avaajalle lähdetään hakemaan nättiä reissua.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samat varusteet kuten niissä starteissa, joissa ole Benjamin Duo ohjastanut, eli esimerkiksi ilman sekkiä.


Tuomas Pakkanen, Vieremän paikallisraviesityksen perusteella Here To Rock F:n (3) parempaan pärjäämiseen on tällaisessa porukassa hieman vaikea uskoa.


Antti Ojanperä, Tir Du Caux (7) oli hyväntuntuinen lauantai viimeistelyissä, ja olin tosi tyytyväinen sen otteisiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tir Du Caux lähtee ulkoradoilta hyvin matkaan. Mitään ei erikoisia toiveita juoksun suhteen ei ole, mutta eteenpäin täältäkin ajettaneen.


Kengitys- ja varustemuutokset: Tir Du Caux juoksee nyt kengät alla. Ruuna on tehnyt myös tuolla balanssilla oikein hyviä esityksiä.


Ari Aatsinki, Hurricane Johnny K.:ta (9) ei ole haluttu mitenkään erityisesti viritellä. Odottelen, että ruuna alkaa pikku hiljaa starttien myötä tulemaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvä avaaja on joutunut takariviin. Sisärataa pitkin nyt ajetaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät otetaan pois, mikä helpottanee hevosen menoa.


Marko Hakkarainen, Tasaisen hyviä juoksuja tehneen M.T.Illustriousin (12) on piippuhyllynpaikalta vaikea aivan kärkikamppailuun yltää. Rahaa kokeillaan kuitenkin saada.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Meitä tietenkin auttaisi, jos kärki vetäisi kovaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samat kuin viimeksi, mutta nyt kaikki kengät ovat alla.


T5-2 / LÄHTÖ 5

Ari Aatsinki, Nemea Geisirillä (1) ajettiin ekastartissa kuolemasta. Toista kertaa peräkkäin tuota ei haluttu tehdä, ja tamma jäi viimeksi lopussa johtavan taakse pussiin. Nemea Geisir on asiallisen oloinen hevonen, joka menee koko ajan eteenpäin. Onnistuneella juoksulla Nemea Geisir voisi kyetä 18-alkavaan tulokseen. Odotan tammalta tässä hyvää suoritusta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva hyvälle lähtijälle. Kuski saa ajaa parhaaksi näkemällään taktiikalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Anne Takapuro, Like A Citrinellalle (3) lähtösuora ja ensimmäinen ovat vielä hankalia. Lahjakas aloittelija lopetti Seinäjoella viimeisen puolikkaan 15-vauhtia. Kiimat ovat haitannet, ja paha sellainen on taas päällä. Ehyellä reissulla Like A Citrinella uskoisi roikkuvan tässäkin rahasijoille.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että alkumatka päästään ravilla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla varusteilla kuin Seinäjoella jatketaan


Tuomas Pakkanen, Oulun startissa Jailhouse Trainilla (4) ei ollut oikein rattia. Tuon takia päätettiin, että se tulee meille vähäksi aikaa. Muutaman viikon meillä treenannut tamma ei ole ollut huono hiiteissään. Jailhouse Train ei ole hevosena ollenkaan nolo. Tämä on herkkä suustaan, ja sieltä tamma on meille tulon jälkeen hieman hoidettu. Vielä tällä kertaa jo hyvä suoritus tyydyttäisi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Suustaan herkkää innokkaasti matkaan lähtevää Jailhouse Trainia ei voi oikein ottaa alussa kiinni. Nelosrata ei ole tälle ihan helppo, mutta ravilla pitää yrittää päästä liikkeelle.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jalassa ja korvat hyvin tukittuna ajetaan.


Mika Kurkinen, Yhä kasvavaa Cordial Capricciota (5) ei ole valmisteltu mitenkään erityisesti viime starttiin, joten noin hyvä esitys tuli itsellenikin täytenä yllätyksenä. Kaikin puolin mukava hevonen on lahjakkaimmanoloinen valmennettava mikä minulla on koskaan ollut. Hyvin startin ottaneen ruunan treeneissä on jatkettu yhä entisellä linjalla, eikä sitä ole laitettu millään tavalla tiukalle. Uran avausstartissa tulleen laukan otan omaan piikkiin. Laitoin hevoselle hieman väärät varusteet, ja se hätääntyi alussa laukalle. Ehjää nättiä reissua tavoitellaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Viitosradalta startti täytyy ottaa yhä hieman tarkasti. Kuski saa ajaa parhaaksi katsomallaan taktiikalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samat varusteet kuin viimeksi.


Mauri Jaara, Aika arvoituksellinen Suzie Cue (7) ei riittänyt Kajaanin kovassa lopetuksessa voittajalle. Hyvin startin ansiosta eteenpäin menneelle tammalle jäi Rovaniemellä tosi paljon varaa. Uskoisin Suzie Cuen kykenevän menemään matkan 18-vauhtia läpi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Viimeksi juoksulangalta hyvin juoksun matkaan päässyt Suzie Cue on ehkä paras keulasta. Tuolta paikalta se vastaa hyvin ohitusta yrittäville.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Vieremällä Greedy Pepperille (11) jäi kaikki talteen, kun tilaa ei löytynyt. Aukkoa saadessaan se olisi voinut voittaa tuon kisan. Ruuna on vahvistunut viime kaudesta, mikä on näkynyt parantuneena ravina. Greedy Pepper voisi kyetä tässä 17-17,5 tulokseen. Ehkä hieman parempaankin, jos kiriin saadaan vetoapuja. Greedy Pepper on mielestäni tähän lähtöön ihan oikea hevonen, jolla lähdetään ajamaan nyt ihan hyvistä sijoituksista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikka on sopiva, ja ruuna voi päästä tässä nopeasti paalun hevosten perään. Toisella kierroksella Greedy Pepperillä voi lähteä sitten ajamaan kilpaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla kuin viimeksi ajetaan. Kengät ovat taas alla, mutta tuo ei ole Greedy Pepperille merkittävä haitta.


Tapio Kalaja, Rovaniemen startissa Sorella Aggiornata (12) jätti itsestään hyvän kuvan. Tuon perusteella tamma voisi olla tässä ehjällä juoksulla aika korkeallakin. Sorella Aggrionatalla on voltista lähtöön laukkavaara.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireipas matkavauhti olisi tälle sopivinta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Vetopallot saatetaan lisätä varusteisiin.


Antti Ojanperä, Cash No Limit (13) on olemassa hyvä hevonen, jolla kaikkien asioiden pitäisi olla kunnossa. Kahdelta pakilta se joutuu tässä juoksemaan, mutta uskon Cash No Limitinpystyvän nousemaan täältäkin lähelle.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Taktiikka katsotaan tilanteen mukaan, kun Cash No Limitillä voi ajaa monella tavalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Viimeksi ilman kenkiä juossut Cash No Limit menee nyt kengät jalassa. Se on mennyt hyvin myös tällä balanssilla.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Ari Aatsinki, Kovasti tulollaan oleva Denver Brodde (3) voisi juoksun onnistuessa olla tässä mahdollinen totohevonen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Aika kovaa lähtevälle ruunalle tavoitellaan paikkaa kärjen läheltä. Lopussa siiten koetetaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Anne Takapuro, Viimeksi Vermon kovassa tammalähdössä 10-lopetuksessapussiin jäänyt In Ice Princess (5)olisi kuskin ja monen muun mielestä ollut tilaa saadessaan toinen maalissa. Pitkään hyviä esityksiä tehnyt jatkaa kunnossa. Juoksunkulku ratkaisee menestyksen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa avaava In Ice Princess on ruukannut ottaa eturivistä keulat. On pieni vaara, että tamma jäisi johtopaikalta painamaan liikaa ohjille ja tyhjentää itsensä. Talvella Jyväkylässä In Ice Princess voitti koko matkan johdon perästä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Hyvin kengittä viime starteissaan menneelle In Ice Princessille jäävät nyt kengät taakse. En osaa sanoa kuinka minkälainen merkitys tuolla seikalla on, muttei kovin isoa. Kokolapuilla kilpaillut tamma olisi avovehkeillä rauhallisempi, ja tuo varustevaihtoehto on yhä harkinnassa.


Ari Aatsinki, Kennet Sisu (10) alkaa olla jo aika hyvällä mallilla, mutta tällainen lähtöpaikka vie pärjäämismahdollisuuksia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Mukavaa juoksu ja sen perästä lyhyt kiri olisi tälle parasta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.


Tuomas Pakkanen, Jos Flash Spruce (11) olisi ollut parhaimmillaan, niin se olisi viimeksi kestänyt noinkin kovan alkuvauhdin jälkeen perille asti. Nyt esitys tauosta huolimatta oli minulle pettymys. Sykkeet olivat viikon treeneissä vielä hieman turhan korkealla. Startti saattoi viedä hevosta eteenpäin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältä tulee selkäjuoksu, mikä sekin käy Flash Sprucelle.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät ovat yhä jalassa, ja muutenkin samoilla jatketaan.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Esko Majala, Pikku hiljaa eteenpäin menevä Dilba Sisu (2) teki viimeksi hyvän startin. Mainiossa kunnossa talliin tullut tamma on ollut meillä 24 tuntia ulkona. Tuosta on saattanut olla sille hyötyä. Dilba Sisulla on ollut ongelmia loppukirin kanssa, ja tässä olisi tärkeintä, että hevonen tulisi nyt maaliin asti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on nyt parempi. Hyvälle avaajalle haetaan selkäreissua toisella radalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Tuomas Pakkanen, Pölyisillä keleillä Jimmigrationilla (5) on ollut taas ongelmia kurkun kanssa. Esitys Vieremällä oli aika nahkea, ja sama tahti jatkui myös lauantain viimeistelyissä. Toivotaan, että Jimmigration parantaa starttiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Mahdollisimman kovaa yritetään liikkeelle lähteä. Jos keulaan päästään, niin sieltä koetettaneen ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Hieman vapaammin ilman kaikkia kenkiä menevälle Jimmigrationille jää nyt takakengät alle.


Marko Hakkarainen, Elämänsä aikana paljon terveysongelmista kärsinyt Passing Game (9) palailee radoille. Tamma vaatinee vielä jonkin startin alle, ja jo tässä kärkisijoille yltäminen tulisi minulle isona yllätyksenä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Passing Gamella on kurvijuokseminen ollut vielä hieman hakusessa. Tuossa suhteessa lähtöpaikka on sopiva, kun pääsemme ajamaan sisäratoja pitkin.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät alla ja normaalivarusteilla jatketaan.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Petri Klemola, Hyvä loppukauden viime vuonna tehnyt Surprise Leader (2) sai Kouvolan jälkeen vastakalvontulehduksen. Tuon takia se oli kuukauden ajamatta. Hyvin talven harjoitellut ruuna sairastui keväällä samaan virukseen kuin muutkin tallissamme, ja huhtikuun treenit jäivät tekemättä. Aikataulu radoille palaamiseen on varmaan hieman liian nopea. Kesän ikäluokkakilpailuja ajatellen kilpaileminen oli kuitenkin aloitettava. Hevosen vire on tässä kohtaa itsellenikin aika tavalla täydellinen arvoitus, mutta mainiosti treenaavan Surprise Leaderin kanssa hyvillä mielin kisaan lähdetään. Kolmivuotiaan Surprise Leader paransi koko ajan starttien myötä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Surprise Leader ei osaa vielä avata kauhean kovaa. Toisaalta rauhallisen hevosen tämän kanssa ei tarvitse startissa hirveästi passailla, kun paikka johtavan rinnallakaan ei ole tälle mikään ongelma.


Kengitys- ja varustemuutokset: Tähän kisaan varusteita ei aleta vielä mitenkään virittelemään, vaan peruskamppeilla aloitetaan.


Tapio Kalaja, Zell Mementolla (4) on ollut joka vuosi vähän pidempi kuntopiikki. Tasapaksusti alkukauden kisoissa suorittaneen orin parin viime kisojen otteissa on alkanut näkymään positiivisia merkkejä. Toissa kerralla pussiin jääneen hevosen esitys oli jo hyvä, ja Bodeniin se paransi vielä tuosta. Oikeanlaiselta nyt käteen tuntunut Zell Memento on voinut mennä vielä eteenpäin, ja jo samanlaisena jatkaessaan sillä on tässä pärjäämismahdollisuudet


Ajotaktiikka / juoksutoive: Zell Memento tarvitsee nätin reissun.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kavioiden takia kenkiä ei ole voitu viime starteissa ottaa pois Ilman etukenkiä Zell Memento pääsee terävämmin matkaan. Ne riisutaan pois, jos on mahdollista. Muuten samat varusteet.


Heikki Mikkonen, Kaksi tosi starttia tehnyt Gollum (5) oli Vieremällä tosi lopussa tosi vaisu. Varmaa syytä tuohon ei ole löytynyt. Ruuna juoksi edelliset ilman kenkiä, ja viime ne olivat alla. Treenien perusteella hevosella kaikki tuntuisi olevan kunnossa. tosi starttia kengät olla jalassa nyt otettä kengät pois syytä vaikea tietää treenien perusteella kaikki kunnossa


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa yritetään lähteä, ja jos keulaan päästään, niin sieltä kokeillaan ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Optimi balanssilla mennään ja kengät otetaan pois.


Marko Hakkarainen, Frazier Boko (10) ei ole tässä kisassa olemassa sen huonompi kuin muutkaan osanottajat. Kilpailemaan ei ole päästy. Tuo voi tietenkin näkyä hevosen vireessä. Oikein hyvillä tuureilla mainiosti treeneissä menneellä Frazier Bokolla voisi olla tässä pikkusaumat yllätykseen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Frazier Boko menisi rennommin vapaalta radalta, joten lähtöpaikka on jonkinlainen haitta


Kengitys- ja varustemuutokset: Frazier Bokoa helpottaa, jos kenkiä päästään ottamaan pois.