Vihjeet Oulu Magic Monday 15.4.

Vesa Varmasen kokoama vihjepaketti Magic Mondayn Oulun lähtöihin.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja


LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Ajamassani viime vuoden startissa Fifth Anenue Vice (5) teki hyvä juoksun. Hevosen tämän hetken vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa.


Marko Hakkarainen, Hyvällä esityksellä Oulussa uransa avannutta Elop Hossia (8) ei ole päästy huonojen treenikelien takia ajamaan ihan halutusti vielä menneellä viikollakaan, joten pieniä kysymysmerkkejä on ilmassa. Uskoisi, että ravia mennessään Elo Hoss sijoittuu hyvin tälläkin kertaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ei isompia toiveita.


Kengitys- ja varustemuutokset: Viimeksi pikkunastat alla kilpaillut Elop Hoss juoksee nyt kesäkengät edessä.


Timo Lahti, Hillbill Avengerilla (9) on hyvät vauhdit sisällään. Kurveissa tällä oli alkuun vaikeuksia. Homma saatiin vähitellen loksahtamaan kohdalleen ja hevonen on mennyt hyvin viime starteissaan. Hieman pelkäsin, että kesäkengässä juokseminen voisi olla Hillbill Avengerille alkuun hankalaa. Lauantaina kotona ajetuissa treeneissä orilla ei ollut vaikeuksia kurveissa eikä alamäissä. Suorassa juosseen Hillbill Avengerin meno oli letkeää ja varmantuntuista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ei ihmeempiä toiveita juoksun suhteen.


Kengitys- ja varustemuutokset: Hillbill Avenger juoksee nyt kesäkengässä. Ori on ilman lappuja hieman turhan rauhallinen, joten laput silmillä jatketaan.


Antti Ojanperä, Mas Champ (10) kaatui viime vuonna ennen eka starttia, ja loukkasi siinä itseään. Kilpaa kokeiltiin ajaa. Startti vei kuitenkin huonompaa, ja ruuna oli välillä tosi kipeä. Otti oma aikansa saada terveydentila paremmaksi. Hyväluokkaisen oloinen Mas Champ on ollut jo ihan kohtalaisen tuntuinen, mutta hevonen ei ole vieläkään suhteessa sellainen kuin mitä se oli vuosi sitten ennen tapaturmaa. Tässä pärjäämiseen Mas Champillä pitäisi olla kuitenkin mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvälle lähtijälle eturivi olisi ollut parempi. Täältä on nyt ajettava.


Kengitys- ja varustemuutokset: Mas Champ juoksee todennäköisesti ilman kenkiä, kun tuosta balanssista on helpotusta sen ongelmaan.


LÄHTÖ 2

Petteri Joki, Jo viime vuoden puolella talliin tullutta Promtusta (4) on treenailtu rauhassa, ja nyt hevosella yritetään ajaa kilpaa. Suunniteltu testihiitti jäi kuraisen radan takia tekemättä, joten mitään kovin tarkkaa hevosesta on ennalta vaikea mennä sanomaan. Hyvin harjoitelleen, paremmin jaksavan kuin nopean ruunan pärjääminen ei ole tässäkään aivan mahdotonta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Annetaan hevosen lähteä niin kuin se lähtee. Nättiä reissua vielä tässä ekakisassa tavoitellaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Promtus juoksee vielä rautakengässä. Edestä hokit otetaan pois. Toisen silmän eteen tulee smurffilappu.


Mauri Jaara, Hyvin mennyt Backward’s Boy (9) on kehittynyt koko starttien myötä. Oulun voittojuoksussa ravikin oli varmempaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvälle lähtijälle eturivi olisi ollut tietenkin parempi. Suljetusta paikasta ei ole tälle kuitenkaan merkittävää haittaa. Nyt ajetaan parijonosta. Backward’s Boy on pystynyt tulemaan myös takaa.


LÄHTÖ 3

Mauri Jaara, Hokat ovat haitanneet Party Hardin (3) menoa tauon jälkeen, nyt niistä päästään eroon.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta tässä kokeillaan ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Party Hard pääsee juoksemaan ilman etukenkiä, mikä on sille merkittävä etu.


Petteri Joki, Viimeksiturhan meneväisenä jo esittelyssä olleelle Walk Outille (4) lähdön uusinta oli hankala. Vaikka hevonen rauhoittui itse startissa selässä juoksemaan, niin hommasta ei tullut kuitenkaan pitkällä matkalla oikein mitään. Tuon esityksen voi unohtaa. Hyvänoloinen Walk Out voisi kyetä onnistuneella juoksulla tässä neljän sakkiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti lähtevällä Walk Outilla yritetään päästä hyviin asemiin.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T65-1 / LÄHTÖ 4

Feija Lindgren, Rata ei ollut Kuopiossa huono, mutta pinta oli kuitenkin uutuuttaan pehmeä. Se oli ilmeisesti suurin syy Nalli Naperon (2) loppusuoran alun ottamaan laukkaan. Tuossa kohtaa ori oli puolihevosenmittaa edellä keulassa juosseesta Jullen Ekosta. Kahdessa edellisessä kisassa matkavauhti oli kovaa, mikä suosi Nalli Naperoa. Ainakin yksi hyvä meillä on tässä vastassa. Odotukset ovat kolmen joukossa, ja voitosta taas lähdetään ajamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Meneväiselle Nalli Naperolle tällainen lähtöpaikka on hieman vaarallinen. Tarkasti ajettavalle orille kuolemanpaikka tuntuu käyvän parhaitten.


Kengitys- ja varustemuutokset: Hieman turhan suuriksi kasvaneita kaviota on viime startin jälkeen pienennetty. Hokat on otettu pois alta. Kesäbalanssin vaikutus suoritukseen on ennalta pikku arvoitus. Pahimmassa tapauksessa Nalli Napero voisi vaikka rullia laukalle.


Mauri Jaara, Porukka vaikuttaa Valentinin (3) kannalta aika kovalta, ja ihan lähelle kärkeä ruunan voi olla nyt vaikea yltää. Jo rahasija on tässä hyvä saavutus.


Juhani Harmoinen, Kuopiossa ensimmäisellä takasuoralla aika vaivatta 24-vauhteja mennyt Jullen Eko (11)oli hyvä myös tuossa juoksussa. Loppukaarteessa ori ei nähnyt lapun vastata kaverille, ja se pääsi tuossa kohtaa hieman edelle. Jullen Eko polki kisassa hieman etukannalleen. Tuo haitta on kuitenkin saatu hoidettua pois. Hyvillä mielin tähänkin kisaan lähdetään. Jos hevonen taas pelaa, niin pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jullen Eko olisi mielestäni parempi selkäjuoksulla. Kuopion reissulla meillä oli mukana hieman kierroksilla käynyt tallikaveri. Jullen Eko varmaan hieman hermostui siitä ja kävi kuumana jo tallialueella. Itse kisassa minun oli tuon takia pakko ajaa eteenpäin. Pitemmänkin kirin kestävällä Jullen Ekolla pitänee lähteä nyt reissuun jo viimeisen takasuoran alussa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kesäkenkään pääseminenon vienyt Jullen Ekon ravia oikeaan suuntaan.


T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 1

Antti Ojanperä, Quite Special (2) tuntuisi olevan tällä hetkellä mainiossa iskussa. Sarjamääritys on hieman epäsopiva, mutta pettynyt olen, jollei Quite Special kamppaile tässä voitosta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Quite Special pääsee tarvittaessa kovaa matkaan. Toivotaan, että hevonen saa lopussa mahdollisuuden.


Kengitys- ja varustemuutokset: Quite Special menee vielä tässä kengät jalassa. Päävehkeet ovat vielä hieman harkinnassa. Vetolaput olivat viimeksi varusteissa, mutta niitä ei käytetty. Tuo sama varuste kuluu todennäköisesti tämänkin kisan varusteisiin.


Timo Lahti, Hollywood Hills (5) oli käynyt ennen Ylivieskaa saamassa hoitoa. Ravi oli helppoa, ja varmaan tuon takia hevonen oli enemmän menollaan. Ori jaksoi mennä ihailtavan hyvin, vaikka hokkikenkä tarttui kiinni märkään rataan. Hollywood Hills on käynyt taas tässä välissä Kumpulaisella käsiteltävänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarvittaessa Hollywood Hillsillä voi ajaa myös johtavan rinnalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jäävät taakse, mutta edestä ne otetaan pois.


Marko Hakkarainen, Seinäjoella huippuesityksen tehnyttä Faith In Life (6) ei ole kelien takia voitu tuon kisan jälkeen ajaa treeneissä kovempaa. Aiemmin tällä oli vaikeuksia Oulun kurveissa, mutta tuossa suhteessa hevonen on mennyt selvästi eteenpäin. Laukka on tietenkin mahdollinen, mutta en osaa sitä ennalta pelätä. Hieman vaillinaisesta valmistautumista huolimatta kovan luokan omaavan Faith In Lifen kuuluu kamppailla tässä kärkisijasta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jostain kumman syystä Faith In Life ei ole tainnut koskaan päästä juoksemaan keulassa. Toivotaan, ettemme jää taas johtavan rinnalle.


Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteisiin ei tule muutoksia.


Markus Kiiski, Muutama päivä sitten talliin ulospäin tosi hienossa kunnossa saapuneen Galvani Bokon (8)kanssa ihmeitä ei ole vielä ehditty tehdä. Kotona treenikelit ovat olleet huonot, ja tuon takia olemme joutuneet käymään pari kertaa. Sen lisäksi hevosella on otettu vesikävelyä. Jos Galvani Bokoa ohjastaisi ammattikuski, niin kärkipäähän olisivat odotukset. Nyt taakse hyppää vähän ajanut amatööri, joten menestystä on ennalta vaikea ennustaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun ei satsata, ja hevosen annetaan lähteä niin kuin se lähtee. Mukavaan paikkaan parijonoon olisi hyvä päästä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Videoilta on yritetty katsoa, että millä varusteilla on kilpailtu. Hakusessa kamppeet vielä ovat. Ilman kenkiä ajetaan, jos olosuhteet ovat siihen riittävän hyvät. Jos pinta on karkea, niin alle tulee jonkinlaiset. Taakse laitetaan jenkkityyppiset kärryt.


T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Antti Ojanperä, Mafioso Face (2) oli torstaina Kaustisella ihan ok kakkonen, mutta olisi se saanut voittaakin. Ykkösenä maalissa oleminen tuntuu olevan tälle hieman hankalaa. Katsotaan miten nyt käy. Yksi mahdollinen pärjääjä Mafioso Face tähän kisaan pitäisi olla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissu on ollut Mafioso Facelle parempi. Sellaisen perästä tämä on ollut jossain kisoissa tallikaverinsa Regent Jetin takana lopussa pussissa. Tilanteen mukaan nyt mennään, eikä keulasta ajaminenkaan ole poissuljettua.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kenkiä ei oteta vielä pois.


Petteri Joki, Toisella ohjalla maannut Callela Leonard (3) ei ollut viimeksi Bodenissa ollenkaan samanlainen kuin edellisellä kerralla Oulussa. Tähän kisaan tehdään tuon takia muutoksia. Ruunalla ajetaan nyt ensi kertaa kokeilumielessä ilman kaikki kenkiä. Tuota balanssia ei ole käytetty aiemmin edes harjoituksissa. Homma voi mennä tietenkin syteen tai saveen. Jos muutoksilla on toivottu vaikutus, niin Callela Leonard pystyy itselleen sopivalla matkalla juoksun onnistuessa ottelemaan voitosta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaikki muut paikat kelpaavat paitsi asemat johtavan rinnalla. Ilman kenkiä Callela Leonard voi päästä terävämmin matkaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Callela Leonardkilpailee siis nyt ensi kerran ilman kenkiä.Viikolla kotona ajettiin kevennetyllä balanssilla, ja hevonen tuntui klaaraavan tuon muutoksen. Smurffilappu palaa toisen silmän eteen. Kuolaimet ovat uudet. Niitä ei ole vielä käytetty edes kotona, mutta uskon niiden sopivan hevoselle.


Marko Hakkarainen, Hyvän esityksen Kaustisellatehnyt Victory Bonsai (5) on ollut taas hieman iloisempi kotona. Parantanut huumori on näkynyt myös starteissa. Halutessaan Victor Bonsai kykenee voittamaan näitä lähtöjä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Victory Bonsai tarvitsee nykyään mielialan takia hieman juoksua. Siksi en ajaisi sillä mielellään johtavan rinnalta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kaustisella Victory Bonsai kilpaili ilman kenkiä. Kavioita pitää säästellä jatkoa ajatellen, joten nyt ajetaan kengät alla. Ruuna voitti viime vuonna myös tällä balanssilla, eikä sen käyttäminen saa olla voiton este. Viimeksi ajettiin avovehkeillä. Kääntölappujen käyttöön ottaminen ratkaistaan lämmityksen perusteella.


Antti Ojanperä, Regent Jet (6) oli ennen Oulua vähän liian helpolla, mikä näkyi suorittamisessa. Esitys Bodenissa oli hyvä. Kunnossa oleva Regent Jet on ennalta aika tasavertainen tallikaverinsa kanssa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka Regent Jet lähtee hyvin, niin starttiin sillä ei ole aina pakko satsata. Kuski saa ajaa harkintansa mukaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Oman kuntonsa löytänyt Protector (7) on tehnyt viime starteissaan mainioita esityksiä. Torstaina Kaustisella ruuna kamppaili tasavertaisesti Victor Bonsain kanssa kärkisijoista. Pärjääminen tässä on kaikilla juoksun onnistumisesta kiinni. 2600 m matka käy Protectorille.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Protector tarvitsee juoksua. Sisäpuolella on useampi hyvä avaaja, joten näin ulkoa starttiin satsaaminen on liian riskaabelia. Takaa ajetaan, ja lopussa yritetään kiriä selissä kamppailuun mukaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Petteri Joki, 2600m matkalle Pharaon Facelle (10) tällainen lähtöpaikka on tosi hankala. Toisen takana tämä ei rauhoitu juoksemaan. Tuntuu, että ruuna yrittää kahlata edessä olevan yli. Kuskin mukaan tilanne oli viimeksi Bodenissakin tuon kaltainen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikeaa näistä alkuasemista on etukäteen mitään sanoa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen