Vihjeet Oulu torstai 29.11.

Vesan vihjeet Oulun torstai-iltaan

Valmentaja-/ohjastajakommentteja


LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Edellisen hyvän esityksen jälkeen Might Be Romeo (3) oli saanut olla helpommalla ennen viime starttia. Hieman turhan innokkaana ollut ori meni itselleen sopimattomalla pehmeällä alustalla alun vähän turhan kovaa. Harjoitusten perusteella Might Be Romeolla kaikki pitäisi olla kunnossa. Nyt keli on varmaa sopivampi isot liikkeet omaavalle hevoselle.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ari Moilasen ajamassa autokisassa Might Be Romeo lähti hyvin matkaan. Katsotaan, miten kisa lähtee tässä kehkeytymään.


Varustemuutokset: Kokolaput silmillään Might Be Romeo oli Bodenissa vähän turhan innokkaana. Ori tuntuu aikuistuneen sen verran, että tämä kisa uskalletaan ajaa avovehkeillä


LÄHTÖ 2

Teuvo Nikulainen, Aprikiinalla (1) oli mahahaava, jota piti välillä hoitaa. Jyväskylään palasi se pikku tauolta. Tuossa kisassa hyvän ja rehdin esityksen tehnyt hevonen haparoi kierros ennen maalia. Lähdön hevostemme pärjäämismahdollisuuksia on hieman hankala verrata. Näiltä lähtöpaikoilta Aprikiinalla voisi olla ehkä hieman paremmat saumat pärjätä. Jos matkavauhti on rauhallista, niin silloin pätkänopeampi Savon Sanna voisi olla vahvemmilla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti avaava Aprikiina voi saada pidettyä tästä keulat. Sieltä se ei ole vielä koskaan juossut. En kuitenkaan usko, että johtopaikka on sille mikään ongelma.


Varustemuutokset: Aprikiina on kesälläkin juossut alla.


Antti Ala-Rantala, Keväällä 28-vauhteja menneen Masun Vilkeen (2) ravi katosi, ja se oli kauan tosi huono. Jotain nuorten hevosten vaivoja siltä jaloista löydettiin. Sitä uitettiin, treenattiin ja odotettiin ravin löytymistä. Pari kuukautta sitten askellus alkoi muuttua paremmaksi. Muutama kerta on ajettu kovempaa. Kyydit tuntuvat olevan tallella. Ruuna kävi kuitenkin sen verran pohjilla, että vauhtikestävyys ei ole vielä riittävällä tasolla. Seinäjoelle Masun Vilke otti 26-avauksessa keulat. Kyyti pysyi kovana, eikä hevonen jaksanut vielä puristaa ihan perille asti. Molemmista tauon jälkeistä starteistaan se saa kuitenkin puhtaat paperit. Fysiikka menee varmaan starttien myötä eteenpäin. Tiistaina ajetun viimeistelyn perusteella kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Sarja suosii, mutta hyviä meillä on tässä vastassa. Voitto voi olla vielä aika tiukassa, ja jo sijoitus neljän sakissa tyydyttäisi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kakkonen on tälle aiemman perusteella hyvä lähtörata. Masun Vilke hakee ensiaskellilaan hieman rytmiään, mutta sen löydyttyä ruuna lähtee kovaa. Nätti reissu hevoselle koetetaan saada. Rauhallinen matkavauhti olisi vielä tässä kohtaa etu.


Varustemuutokset: Kahdessa viime startissa masun Vilkeellä oli edessä kesäkenkä. Nyt sillä on kaikissa jaloissa hokit. Niistä ei ole selvät liikkeet omaavalle pienelle hevoselle haittaa.


Teuvo Nikulainen, Villimiehen tammakilvassa itsensä loukannut Savon Sanna (8) oli välillä kaksi vuotta poissa radoilta. Kotona tamma on ollut ihan hyvänoloinen. Jyväskylässä ravi ei ollut ihan satkua, ja tuon takia Savon Sanna on tähän kisaan ennalta jonkinlainen arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti matkaan pääsevä Savon Sanna saa lähteä tästä rauhassa liikkeelle. Tammalle tuntuu käyvän vähän kaikenlaiset reissut.


Varustemuutokset: Savon Sanna kilpaili vielä viimeksi kesäkengillä. Nyt hokit ovat alla hokit. Niiden vaikutus hieman ahdasliikkeiselle hevoselle näin alkuun on kysymysmerkki.


Ville Pohjola, Rehellisesti mennyt Vincent Lax (10) teki viimeksi ennätyksenä. Kahdelle paremmalleen se ei voinut mitään. Hyvässä kunnossa kilpailevalla ruunalla on tässä erilainen tehtävä edessään. Vastus vaikuttaa viime kertaa hieman kevyemmältä, joten takamatkan lähtöpaikasta huolimatta Vincent Lax voisi juoksun onnistuessa nousta nytkin kärkipäähänLÄHTÖ 3

Jukka-Pekka Niskanen, Kice (6) juoksi viikko sitten ensimmäisen mailin kisansa. Päätös lenkille lähdettäessä porukan hännillä ollut ruuna joutui loppukaarteessa turhankin ulos, mutta perille asti se tuli kuitenkin mainiosti. Esitys oli juoksuun nähden yllättävän hyvä, ja tuon esityksen perusteella Kice vaikuttaisi olevan ihan ok-kunnossa.


Antti Ala-Rantala, Kovassa Ilkka-ajossa perjantaina Lilla Robert (12) teki parhaimman esityksen, mitä se on koskaan tehnyt. Koko viimeisen tonnin 14,3-vauhtia tullut ruuna joutui vielä lopussa kiertämään aika pitkään kolmatta. Iskussa Lilla Robert tuon esityksen perusteella on. Kunnon alkuasemista se olisi voinut tämän lähdön paras hevonen. Lähtöpaikka on tälle huono. Kaarteet ovat tälle vaikeita, ja loppukurvi kaikista pahin. Tosin viimeksi tämä tuli koko viimeisen kaarteen kolmatta pitkin. Nyt juoksu voi mennä pahimmassa tapauksessa aivan pieleen. Jos kenttä lopussa kääntyy, voi Lilla Robert olla tässä korkealla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: On hieman herran hallussa, miten juoksu tältä lähtöpaikalta menee. Kaarteissa Lilla Robertia ei voi käännellä ulkoradoille, vaan sen joutuu tekemään suoralla.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-1 / LÄHTÖ 4

Antti Ala-Rantala, Jälkeenpäin huomasin, että Bewitch Boylla (1) oli viimeksi Seinäjoella toisessa takasessa vain kolme kulunutta hokkia. Ruuna oli vielä loppusuoran alussa hyvänoloinen. Pidon puutteen takia hevonen oli mennyt kuitenkin niin juntturaan, että loppusatanen oli tosi vaikea. Tuolla juoksulla se olisi voinut voittaa, jos kengitys olisi ollut olosuhteisiin paremmin sopiva. Tiistain treenien perusteella Bewitch Boylla tuntuisi kaikki olevan edelleen kohdillaan. Viime starttiin oli kahden viikon starttiväli, mikä on tälle melkein kuin se tulisi pikku tauolta. Bewitch Boylle tällainen tiheä kilpaa ajaminen on ollut optimaalista. Vastassa on hyviä, mutta sopivalta lähtöpaikalta ruunan pitäisi olla totokamppailussa mukana, eikä voittokaan tulisi minulle minään jättiyllätyksenä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Bewitch Boy lähtisi keskiradoilta vielä kovempaa. Hyvin se tästäkin matkaan pääsee. Palan matkaa eteenpäin päästellään. Keulastakin voisi ajaa, eikä ihan kenelle vaan paikka luovuteta, jos johtoon päästään.


Varustemuutokset: Hokkien pituus tarkistetaan rataolosuhteiden mukaan sopivan mittaisiksi.


Marko Hakkarainen, Ukebell Jetillä (5) oli viimeksi huono lähtöpaikka ja juoksusta tuli vaikea. Hyvin perille asti tullut ruuna oli nyt parempi edellisissään. Jos vireen suunta on edelleen sama, niin onnistuneella juoksulla Ukebell Jet voisi kovasta vastuksesta huolimatta pystyä heittämään haasteen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Asioiden ollessa kohdillaan Ukebell Jet on pärjännyt vähän kaikenlaisilla juoksuilla. Mukavasti liikkeelle pääsevällä hevosella katsotaan, että mihin asemiin hyvältä lähtöpaikalta päästään.


Varustemuutokset: Tähän kisaan Ukebell Jetille saatetaan laittaa kääntölaput. Vielä Kuopiossa ruuna hieman vierasti hokkeja. Viimeksi alla oli pienemmät nastat. Nyt ilmeisesti hokit joudutaan laittamaan taas alle.


Janne Lukkari, Puolitoista viikkoa sitten talliin fyysisesti kovassa kunnossa tulleella Arctic Ilella (6) on ajettu meillä kaksi kertaa reippaammin. Iloinen ori poika osaa juosta ja on kova syömään. Se on kilpaillut etelän kovissa porukoissa. Kun vain tavallisella lähtijällä on ollut usein huonoja lähtöpaikkoja, on juoksuista tullut vaikeita. Kisoissa juoksuhalut ovat olleet hieman kateissa. Treenaamalla tätä hevosta ei varmaankaan paremmaksi saa, joten se päätettiin ilmoittaa heti starttiin, ja katsoa mitä se tekee. Huomisen jälkeen ollaan varmaan hieman viisaampia, että missä Arctic Ilen kanssa ollaan menossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tähän ensimmäiseen starttiin Arctic Ilen olisi kiva saada nätti juoksu, ja että se tulisi mukavasti maaliin. Kuski saa ajaa kuitenkin kuten parhaaksi katsoo.


Varustemuutokset: Viime kisan kesäkengässä juosseella Arctic Ilellä on nyt hokit nyt alla, mutta tuon ei uskoisi olevan teräväpotkuiselle hevoselle ongelma. Perusvehkeillä juossut ori jatkaa samoilla varusteilla. Lämmityksen jälkeen ohjasta saa kertoa, että minkälaisia lappuja kisassa käytetään.


Tuomas Pakkanen, Dreaming Blues (7) on mukana kovassa porukassa. Voitto voi olla tiukassa, mutta kolmen sakkiin voisi olla saumoja.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Oikeana päivänään tosi kovaa matkaan pääsevä Dreaming Blues on huippuiskussa ollessaan ollut paras johtopaikalta. Vaikka paikka on ulkona, niin eteenpäin täältäkin on alussa ajettava. Dreaming Bluesilla on vähän päivästä kiinni, miten rauhoittuu keulasta menemään.


Varustemuutokset: Dreaming Bluesilla on nyt kengät alla, mikä tämän hetkisillä vähän pehmeillä radoilla jarruttaa hieman menoa. Jäiset talviradat sopivat taas ruunalle paremmin.


Mauri Jaara, Viime kisaan oli viikonstarttiväli, eikä Willy Wingston (8) ollut täysin ehtinyt palautua edellisestä kovasta juoksusta. Se oli saanut hieman hengähtää ja olla helpommalla, joten ihan yhtä terävänä hevonen ei ollut. Voitto oli kuitenkin varma. Treenien perusteella Willy Wingston jatkaa samassa kunnossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienessä porukassa tällaisesta lähtöpaikasta ole isoa haittaa. Willy Wingston avaa hyvin, ja katsotaan sitten mihin nyt päästään. Keulaan voidaan koettaa edetä, jos saumoja tulee.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-2 / LÄHTÖ 5

Kati Pekkala, Valtroks (1) tuli viime starttiin pitkältä tauolta. Voltista se meni parhaan aikansa kahteen vuoteen ja kolmanneksi parhaan aikansa koskaan. Hokit alla hevonen ei ole juossut koskaan ennen näin kovaa, joten esitykseen en voi olla pettynyt. Ruunan korvat aukaistiin nyt ensi kerran. Se lähti tuon takia kiriinsä vähän turhan reippaasti, mikä sitten kostautui loppusuoralla tulleella hypyllä. Kuskin mukaan hieman liian löysällä olleella sekillä saattoi olla osuutensa hyppyyn. Starttia seuravana päivänä hevosta huomasi, että se oli joutunut tekemään töitä. Viikon starttivälin Valtroksia on liikuteltu vain pari kertaa nätisti, ja se on molemmilla kerroilla se oli virkeänä. Ehjä startti olisi tähän kohtaan tärkeä saada siksikin, että kahden hylkäyksen takia koelähtökin on jo uhkaamassa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Niin kovaa Valtroks ei lähde liikkeelle, että se pystyisi tästä keuloja pitämään. Valtroksin olisi parempi saada paikka toiselta radalta kärjen läheltä.


Varustemuutokset: Pitää katsoa paikan päällä olosuhteiden perusteella, että kuinka pitkät hokit alle ruuvataan.


Sanna Fingerroos, Ruhvanan Urho (2) oli rokotettu ennen Ylivieskaa, ja tuo näkyi esityksessä. Hevosen on annettu nyt kehittyä rauhassa, ja sille on tarjottu nättejä reissuja. Kahdessa viimeisessä Ruhvanan Urho on suorittanut mukavasti. Kuopion lähdön se olisi voinut pystyä voittamaankin. Aika tiukan kuskin tarvitseva ruuna kuitenkin hieman velttoili lopussa, ja yksi tuli ohitse. Keskiviikon viimeistelyissä Ruhvanan Urho oli tosi terävänä, varmaan terävämpänä kuin koskaan ennen. Kun päästin sitä yhdessä kohdassa menemään, niin vauhdit nousi 22. Toivotaan, ettei hevonen ole sitten startissa jo liian virkeänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka sopii Ruhvanan Urholle. Kuski tuntee hevosen hyvin, ja hän saa ajaa kuten parhaaksi näkee. Jossain kohtaa tälle aletaan ajaa jo aggressiivisemmin, mutta en tiedä onki se vielä tällä kertaa.


Varustemuutokset: Kovapotkuinen Ruhvanan Urho tarvitsee kunnon hokit alle. Samoilla varusteilla jatketaan.


Antti Ala-Rantala, Tämän kauden starteissaan seitsemän kertaa voittaneella Vinhatuurilla (6) oli kesällä siitepölyn takia pariin kertaa röörit pahasta tukossa, ja noissa kohdin se ei pystynyt suorittamaan normaalisti. Ilmojen jäähtymisestä on ollut tälle hyötyä. Tälle sopii parhaitten alkutalven kuivat kelit. Vermon 76-päivänä oli kosteaa, mutta Vinhatuuri teki silläkin kertaa kovan esityksen. Teivossa se tuli viimeiset 1500 m 26,3-kyytti. Kaustisen 25-lopetuksessa ruunalla ei ollut vielä ihan kaikki pelissä, eikä korvahuppukaan avattu. Tiivistä kilpailemisesta ei pitäisi olla kunnossa olevalle hevoselle haittaa. Vinhatuuri on näiden ravien paras voittosaumani.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vinhatuuri käy ennen starttia joskus aika kuumana, ja siinä kohtaa on vaaran paikka. Ruuna on heti askelillaan nopea, ja keulaan koetetaan päästä. Vinhatuuri menee johtopaikalta sitä vauhtia kuin mitä muut siltä vaativat.


Varustemuutokset: Vetolaput ja huput jatkavat varusteissa.


Ville Pohjola, Välissä tuntui, että Jonnin Joutava (9) oli ollut pääsemässä jo parempaa suuntaan, mutta kahdessa viimeksi ajamassani startissa menoa ei ollut yhtä rentoa. Mitään vikaa hevosesta tehdyissä tutkimuksissa kuitenkaan löytynyt. Viikko sitten Oulussa Jonnin Joutava teki taas ainakin päällepäin nähtynä ihan kohtuullisen suorituksen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jonnin Joutava tarvitsee nättiä juoksua.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Kirsi Koski, Jo Bodenissa huomattiin, että Greytail Eric (3) ei hikoillut kunnolla, ja sama jatkui sitten Kaustisella. Kelit olivat vaihtuneet viileämmiksi, ja ehkä hevosta olisi pitänyt liikuttaa enemmän. Nyt aineenvaihdunnan kanssa tuli ongelmia. Nuo molemmat startit se otti kuitenkin hyvin. Välillä mentiin rauhallisesti ja pidettiin rokotustauko. Kaikki tuntuisi olevan taas kohdillaan. Treenit ovat sujuneet oikeinkin mainiosti, ja ruunan vire on tuntunut vielä paremmalta kuin kesällä. Kovaahan, kuten tavallisestikaan, tällä ei ole kotona menty. Normaalisti aika laiska hevonen oli keskiviikkona ajetussa viimeisessä harjoituksessa pirteä ja meneväinen. Greytail Ericillä on tarkoitus ajaa talvi kilpaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Greytail Eric on ehkä parhaimmillaan selkäreissulla, vaikka myös muunlaiset paikat käyvät. Kurvijuoksu ei ollut tälle aiemmin helppoa, joten sisärataa pitkin oli parempi päästellä. Tampereen heinäkuun startin jälkeen tuotakaan ongelmaa ei ole enää ilmennyt. Kuski osaa päättää tuntemustensa mukaan, millä taktiikalla tässä kannattaa ajaa. Greytail Ericin olisi tässä tietenkin mukava saada tasainen juoksu.


Varustemuutokset: Greytail Ericillä on ajettu vähän hokit alla, mutta vähän yllättynyt olisin, josta niistä olisi sille ongelmaa.


Timo Vääränen, Carmalt Mustangilla (5) on ollut välillä pieniä murheita mm. kavioita on jouduttu kasvattamaan. Koelähtökin oli jo tässä uhkaamassa. Vasta peruskunnossa olevalla hevosella on ajettu kerran matka läpi 20-vauhtia. Mukavasti treeneissä mennyt Carmalt Mustang ei vielä ole ihan parhaimmillaan. Totosija tulisi mukavana yllätyksenä. Vaikea ennalta mitään tarkempaa on sanoa. Tässä ollaan hieman katsomassa, että missä hevosen kanssa olla menossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jossain starteissa Carmalt Mustangille on jäänyt kaasu päälle, ja se on lähtenyt miljoonaa liikkeelle. Yritetään pitää hevonen rauhallisena piilottaa ja se jonnekin parijonoon.


Varustemuutokset: Ilman kenkiä kesällä kilpailleella Carmalt Mustangilla on nyt hokit alla. Kikkailemaan ei aleta, vaan ihan perusvehkeillä tässä vielä ajetaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Sunday's Robertta (6) on ollut viime starteissa hieman turhan tasainen, ja yksi pykälä hevosesta on puuttunut. Valmentaja on antanut sille nyt enemmän liikettä, ja katsotaan onko tuolla ollut vaikutusta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä ollessaan Sunday's Robertta osaa lähteä. Terävyyttä kiihdytykseen, kuten muuhunkin hommaan hevonen kaipaisi tällä hetkellä lisää.


Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen. Kengät ovat tälle pieni miinus.


Mauri Jaara, Tilaa saatuaan Filius Felix (8) tuli Ylivieskassa lopun lentämällä. Treenien perusteella hevosella kaikki tuntuisi olevan kohdillaan. Juoksunkulku ratkaissee, kuinka korkealla Filius Felix on tässä maalissa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Nyt Filius Felix pääsee parijonoon juoksemaan. Toivotaan, että matkalla ajetaan reipasta.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


Jukka-Pekka Niskanen, Black Reactionilla (9) oli viimeksi huono lähtöpaikka. Kun kisan alku mentiin vielä kävelyä, niin pärjäämiseen ei ollut oikein mahdollisuuksia. Aivan huippuiskussa tamma ei tällä hetkellä tuntuisi olevan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Black Reaction voisi saada tästä tarvitsemansa nätin reissun kärjen lähellä.


Tuomas Pakkanen, Uomo Show (12) laukkaili paljon Italian aikanaan. Se kärsi aika tavalla oriina olosta. Ruunauksen jälkeen se on mennyt parempaan suuntaan. Tähtäin on ensikevään starteissa, ja rauhassa hevosen kanssa edetään. Radalta 12 voitosta ei lähdetä ihan hampaat tappelemaan, kun se kilpailee uudestaan jo maanantaina Kuopiossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ja maltilla tämä kisa on tarkoitus ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Tuomas Pakkanen, Vaikka Heady Hunter (2) ei tuntunut olevan Ylivieskassa vielä ihan huippuiskussa, niin hyvän esityksen Ylivieskassa se kuitenkin tuossa kisassa teki.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Heady Hunter ei ole viime kerran perusteella ihan sellaisessa vireessä, että sillä välttämättä kannattaisi ajaa keulasta. Sopivalta lähtöpaikalta hyvälle avaajalle koetaan saada taas nätti reissu.


Jani Hartikainen, Pikku hiljaa taas kuntoon pääsevä Easy Vacation (5) ollut parempi viimeisiinsä. Tuo ei ole tullut sinänsä suurena yllätyksenä, kun talvikelit ovat sopineet tälle paremmin. Viimeksi esitys takapareista oli oikeinkin mainio. Lähtöpaikka on hieman kaksijakoinen, se voi olla hyvä tai sitten huono. Varovaisen toiveikkaana tähän kisaan lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisinaan Easy Vacation käy ihan ensimetreillä hieman lämpimänä. Tuolloin alkuun ei voi satsata. Startti on otettava vähän varman päälle, ja hevosen on annettava lähteä omaan vauhtiaan liikkeelle. Selästä mieluimmin ajaisin. Kunnossa ollessaan Easy Vacation on pärjännyt kuolemanpaikaltakin.


Varustemuutokset: Ei ole tullut mieleen mitään, mitä pitäisi ole vaihtaa.


Marko Hakkarainen, Mainiolta käteen tuntunut Rio Crowe (10) teki viimeksi hyvän esityksen. Juutuimme takasuoralla vetämättömään selkään. Jos olisin ajanut lopun sisärataa pitkin, niin olisimme voineen olla neljän sakissa. Rio Crowe on paremmin vahva kuin nopea, joten se on pärjännyt talvikeleillä parhaitten. Tältä lähtöpaikalta menestyminen on paljon myös tuureista kiinni. Sopivalla juoksulla tamma voi olla tässä vaikka kuinka korkealla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa päättää taktiikasta. Ylivauhtinen juoksu suosisi hieman tasavauhtista Rio Crowea. .


Varustemuutokset: Rio Crowe on oppinut jo juoksemaan hokeilla, eikä niistä pitäisi olla sille haittaa.


Marko Hakkarainen, Take Me With Youn (11) meneminen oli viimeksi Kuopion amatöörilähdössä jäykkää, ja se otti itselleen epätyypillisesti laukankin. Myös olemus treeneissä on ollut vastaavanlainen. Parhaimmillaan ollessaan juokseminen on ollut rentoa. Vaikka Take Me With You on pärjännyt hyvin Oulussa, niin vuoden avausvoitto tulisi minulle tässä kohtaa isona yllätyksenä. Starttivirettä nyt ollaan lähinnä hakemassa


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajetaan vähän sen mukaan, miltä hevonen tuntuu.


Varustemuutokset: Take Me With Youlla on nyt hokit alla, mutta tuolla seikalle ei ole sille merkitystä.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Mauri Jaara, Jostain syystä Magic Hockenheimissa (4) ei Ylivieskan startissa ollut vain yhtään vetoja.


Jukka-Pekka Niskanen, Hyvään kuntoon noussut Blady Saga (6) teki myös viimeksi plusmerkkisen esityksen. Ennätyksensä mennyt tamma joutui tekemään takaa yksin töitä, ja otti sen mitä tuolta paikalta oli otettavissa. Viime starteissaan Blady Saga on ollut nyt rauhallinen lähtötilanteessa, ja toissa kerralla se oli jopa aika laiska alussa. Blady Saga on mielestäni aika tasavertainen kisan oman ajokkini Milla Sonikin kanssa. On varmaan paljolti juoksunonnistumisesta kiinni, että kumpi niistä on ennen maalissa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Yleensä kärjen läheltä paremmin mennyt Blady Saga teki viimeksi takaa hyvän juoksun.


Jukka-Pekka Niskanen, Milla Sonik (8) on tehnyt kaksi hyvä starttia peräjälkeen. Normaalisti rauhallinen tamma oli viimeksi jostain syystä hieman innokkaana, mutta tuollakin kertaa se toimi moitteitta. Takamatka on aina takamatka, mutta pieni lähtö ja paalu helpottavat tilannetta. Juoksun pitää kuitenkin onnistua.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Suhteellisen hyvin voltista matkaan pääsevä Milla Sonik ei ole ollut kovin tarkka juoksupaikastaan. Tilanteen vaatiessa eteenpäinkin voidaan ajaa.


Varustemuutokset: Minulla ei ole tietoa mahdollisesti tehtävistä muutoksista.


Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Teuvo Nikulainen, Savon Sauhuri (11) on ollut koko uransa ajan toisohjainen. Hevosta on hoidettu viime startin jälkeen. Toivotaan, että se olisi auttanut. Toissa startissa Kuopiossa viimeisen puolikkaan 27-vauhteja tullut hevonen voisi suorassa juostessaan kyetä menemään valiovauhteja. Luotan Savon Sauhuriin, ja ravilla hevonen riittää tässä. Esitys kisaan on kuitenkin ennalta täysi arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ainoa toive olisi, että Savon Sauhuri juoksisi suorassa ja menisi ravia.


Varustemuutokset: Savon Sauhurilla on nyt hokit. Kovempaa ne alla ei ole ajettu, joten niiden vaikutus on arvoitus.


LÄHTÖ 10

Ville Pohjola, Fastoche Thieben (2) teki Ylivieskassa positiivisen juoksu. Hevonen oli koko matka varmanoloinen, vaikka joutui kiertelemään. Lopulta voitto oli aika helppo. Jos Fastoche Thieben selvittää alun ravilla ja on samanlainen kuin viimeksi, niin sopivalta lähtöpaikalta sen pitäisi olla hommassa mukana.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla koetetaan matkaan päästä. Kakkoselta starttiin ei ole tarvetta satsata, vaan alun voi ottaa aikalailla varman päälle.


Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.


Mauri Jaara, Cheval De Fer (7) olisi aika kyvykäs menijä, kun se vain alkaisi tehdä totta. Ruuna meni viimeksi 18-ajan, ja jo parempi kuin edellisessään. Tuohon kisaan oli kuukauden starttiväli. Nyt väliä ei ole kuin viikko, mikä varmaan auttaa hevosta. Keskiviikko aamun viimeistelyissä Cheval De Fer oli oikein terävänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Viime kerran linjalähdössäkin Cheval De Fer toimi hyvin. Vaikka hevonen on nyt ensikertaa auton takana, en usko tuon olevan sille mikään ongelma. Katsotaan sitten miten juoksu alkaa muotoutumaan, ja ajetaan sen mukaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen