Vihjeet Oulun Äimärautio 110-vuotta juhlaraveihin torstaina 27.12. klo 18

Vesa Varmasen kokoama kommenttipaketti illan raveihin.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja päivitetyt vihjeet www.oulunravit.fi


LÄHTÖ 1

Ville Pohjola, Asiallisen koelähdön tehnyt Charmike (1) on hieman lapsellinen, eikä se ole tuon takia vielä ihan valmis starttihevonen. Tähän aikaan vuodesta lähdöissä rima ei ole ihan yhtä korkealla, joten nyt kilpaileminen päätettiin aloittaa. Hieman tasavauhtiselta Charmikeelta puuttuu vielä tässä vaiheessa jonkin verran sähäkkyyttä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Koetetaan saada sopiva juoksu näin aloituskisaan. Tältä lähtöpaikalta Charmike saanee sellaisen.


Ville Pohjola, Kellotukseni mukaan Bothnic Blitz (4) tuli kokeessa viimeinen ringin 16,9-vauhtia. Sen tamma teki helpontuntuisesti. Tuon juoksun perusteella pärjääminen ei tulisi tässä yllätyksenä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Bothnic Blitz jaksoi mennä. Hevonen pitää vain selvittää voltista ravilla liikenteeseen.


LÄHTÖ 2

Juha Länsimäki, Alkava nelivuotias Vuaran Suvetar (5) on suorittanut starteissaan mainiosti ja parantanut koko ajan otteitaan. Hyviä vastaan kilpailleella Vuaran Suvettarella on ajettu maltilla. Sillä on varaa parantaa, eikä ykkösten poissaolo ei tarkoita tällä voitontahdon puuttumista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Erilaisilla juoksuilla mennyt Vuaran Suvetar on lähtenyt voltista varmasti liikkeelle.


Varustemuutokset: Vuaran Suvetar on mennyt hyvin varusteilla, millä sillä on ajettu, joten vaihtamiseen ei pitäisi olla mitään syytä.


LÄHTÖ 3

Mauri Jaara, Keväällä astutettava Walk a Mile (4) juoksee tässä viimeisiä lähtöjään. Tällaisen vanhemman tamman kohdalla päivän vireellä on iso merkitys. Tässä omassa lajissaan Walk a Mile voi kyetä oikeana hetkenään pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ratsastaja tekee, kuten hän parhaaksi näkee.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


Antti Ojanperä, Hyvin montessamenevällä Boys Going Inillä (9) on tähän kisaan kaikki kohdillaan. Uskon, että se pystyy nyt pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vähän kaikki käy Boys Going Inille. Katsotaan sitten, miten juoksu lähtee menemään


Varustemuutokset: Perusjutuilla tämä kisaa ajetaan.


T5-1 / LÄHTÖ 4

Mauri Jaara, Kuopiossa vedin Forgetmenot Sisun (3) korvat auki ja käänsin sen ulos. Hevonen ei saanut pitoa radasta, ja laukka tuli. Siinä meni hyvä sijoitus. Mainion pitkän kirin se kisassa teki. Kunnossa olevan paras tamman puoli on siinä, että se jaksaa mennä. Laukkaa en osaa Oulun pitävällä jääradalla pelätä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Forgetmenot Sisulla voi lähteä varman päälle liikkeelle, kun se pystyy kiertämään takaakin.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Juha Länsimäki, Ditchback Duke (6) painoi Kaustisellaloppukaarteessa sisälle päin ja meni toisella ohjalla. Jouduin korjaamaan hevosta, ja hyppy tuli. Se tuntui tuossa kohtaa aika tyhjältä, joten menestystään se ei mielestäni laukannut. Muihin lähtöihin, myös Oulun 76:een hyvät esitykset tehnyttä Ditchback Dukea ei ollut huonojen kelien takia päästy viimeistelemään normaalisti, mikä saattoi olla syynä esitykseen. Tätä kisaa ajatellen viime suoritus pistää kuitenkin hieman mietteliääksi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ditchback Dukella ei ole tarvetta satsata starttiin, kun se on tullut vähän kaikenlaisilla juoksuilla. Se on voittanut keulasta, johtavaan takaa ja kirimällä taustalta.


Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.


Janne Soronen, Hyvät esitykset viimeisissään tehneelle Sannu Mustangille (9) on koetettu tarjota nättejä juoksuja. Viimeksi se painoi keulaan päästyään yllättäen vähän turhan reippaasti ohjille, joten jouduin päästämään vastustajan eteen. Hieman turhan kiinni pitkään ollut tamma tuli tilaa saatuaan hyvin loppua. Kahdessa edellisessään se jäi pussiin. Mikään sija ei tule tässä yllätyksenä. Juoksun onnistuessa Sannu Mustang voi kamppailla vaikka voitosta. Päinvastaisessa tapauksessa sijoitus saattaa olla jopa häntäpäässä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sannu Mustang avaa hyvin voltista. Ilman selkää Sannu Mustang ei pysty varmaan kiertämään, mutta vetoapuja saadessaan se voi pystyä siihenkin.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-2 / LÄHTÖ 5

Juhani Harmoinen, Joensuussa mentiin matkalla27-vauhtia. Keulassa juossut kookas Iinan Prinssi (1) ei saanut pöpperöisestä sisäradasta pitoa, ja loppu meni vaikeaksi. Isolle hevoselle viimeistelyt ovat tärkeitä, ja ennen viime kisaa ilmenneiden mahaongelmia ne olivat jääneet olemattomiin. Soivan rehun ansiosta Iinan Prinssin vatsa on saatu taas toiminaan kunnolla. Ruuna on ollut treeneissä normaali. Keskiviikon harjoituksissa Iinan Prinssi on perähevosena. Tähän kisaan Iinan Prinssi itsellenikin on jonkinlainen kysymysmerkki.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Antaisin Iinan Prinssille mielellään selkäjuoksun. Näyttää kuitenkin aika todennäköiseltä, että keulasta joudutaan taas ajamaan.


Varustemuutokset: Viime kerralla varusteisiin lisättiin kitarauta, joka oli sille kotona sopinut. Startissa se osoittautui Iinan Prinssille vastenmieliseksi, joten tuo varuste jäänyt nyt pois.


Timo Niemelä, Toissa startissaan Metsärinteen Sisu (9) jarrutteli hieman lopussa, joten viimeksi en halunnut kääntää sitä vielä loppukaarteessa kiriin. Selkä ei sitten vetänytkään ihan maaliin asti, ja hevoselle jäi aavistuksen verran voimia käyttämättä. Yksi sija tuossa saattoi mennä. Mukavassa kunnossa oleva Metsärinteen Sisu on kehittyvä hevonen, joka saadessaan mieleisensä juoksun pystyy voittamaankin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti lähtevällä Metsärinteen Sisulla olisi selvintä ajaa keulasta.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Kati Pekkala, Joulukuun alussa Valtroksia (14) pikkuisen hoidettiin. Sopivia tehtäviäkään ei ole ollut oikein tarjolla, joten starttiväli pääsi hieman venymään. Tosin tällä ei koskaan kilpailtu kovin tiheää. Keskiviikkoaamuna ajoin pikkuisen reippaan viimeistelyn. Pirteänä ollut hevonen oli virkistyneen oloinen. Starttien myötä tämä on yleensä alkanut heräilemään. Viimeksi Valtroks jaksoi jo kiertää hyvin, vaikka yksi jäi lopussa edelle. Näistä alkuasemista pärjääminen on paljon siitä kiinni, että miten juoksu lähtee menemään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Mahdollisesti aika ajoissa on lähdettävä kohti kärkeä nousemaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Janne Soronen, Alkuvuodesta parantanut ja kehittynyt Mas Capacity (2) on ollut hyvä kaikki kolmeen viimeiseen. Ruunalle on ottanut vielä alkumatkalla laukkoja. Riskisti perille asti tuleva Mas Capacity voisi olla ravilla tässä aika lähellä. Ehjä esitys on kuitenkin tärkeä saada. Tämä on sille ensimmäinen autostartti. Uskon, että järkevänoloinen hevonen toimi myös tällä lähtötavalla. Jalkaan tulleen haavan takia viimeistelyt jäivät keveiksi. Tuon vaikutus suoritukseen on ennalta pieni arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että alku päästään ravilla. Starttiin ei ole tarvetta ladata täysillä, kun pärjätäkseen vahvasti perille asti tuleva Mas Capacity ei tarvitse sisäratajuoksua.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Backward's Boy (8) kävi viimeksi kevyenä, ja rulli jonkin verran yli. Tuon takia hevonen oli hieman epävarma ajaa. Paremmalleen se ei voinut tuossa kisassa mitään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti lähtevää Backward's Boytä ei voi ensimmäiseen kurviin kinnata, vaan sen on annettava mennä tuossa kohtaa vapaasti. Katsotaan sitten mihin paikkaan päästään. Backward's Boy on tullut vähän kaikilla juoksuilla.


Varustemuutokset: Putsit laitetaan jalkoihin, minkä uskoisin riittävän viimekertaisen ongelman korjaamiseen.


Ville Pohjola, Viimeksi ajamassani startissa Eloy D'avignere (10) ei ollut sen huonompi kuin Ylivieskan voittojuoksussaan. En ole vain pääsyt tämän kanssa erityisen hyvin liikkeelle. Tuollakin kertaa jäimme alussa hännille. Sieltä kärkipäähän nouseminen oli kovavauhtisessa kisassa mahdoton tehtävä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivistä ei ole juurikaan haittaa. Elo D'avignere ei ole kovin sähäkkä alkuun, eikä se jää startissa täältäkään varmaan sen kauemmaksi kuin muualta. Toivotaan, että alussa pidetään vauhtia, ja joillekin saisi vaikka tulla laukkoja ekakaarteeseen.


Varustemuutokset: Eloy D'avignere on mennyt nyt oikeaan suuntaan, joten varusteita tuskin lähdetään vaihtamaan.


Jari Kemppainen, Kesällä hyvin uransa aloittanut Whogonow (11) pääsi Kajaanin voittaja esittelyssä irti. Hevonen nousi pystyyn ja kaatui. Se loukkasi itseään, mutta vika löydettiin vasta myöhemmin. Kotona hevonen oli hyväntuntuinen. Seuraavissa kahdessa startissa takapään ravi kuitenkin hajosi kierros juostuna. Oulu Expressissä vielä koetettiin ajaa. Kovempien viimeistelyjen takia meno oli heti alusta asti nykivää. Tuon perästä orin annettiin olla helpommalla, ja sitä hierottiin ja hoidettiin. Rauhallisesti harjoittelu aloitettiin uudelleen. Kuopion startti otettiin vielä maltilla. Uskoisin, että Whogonow parantaa tuosta kisasta. Hampaat irvessä ulkoradoilta menestystä ei aleta tässäkään lähdetä hakemaan, vaan katsotaan, miltä hevonen lopussa näyttää. Sijoitus viiden sakissa olisi vielä tässä kohtaa hyvä saavutus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa ajaa, kuten hän parhaaksi katsoo. Alkuun täältä ei ole satsattane. Kuopiossa Whogonow meni hyvin selässäkin, ja tuon esityksen perusteella sille tuntuisi käyvän vähän kaikenlaiset reissut.


Varustemuutokset: Whogonow ravaa nyt hyvin, joten jaloissa olleet paksut putsit voidaan jättää pois, mikä helpottaa hevosen menoa.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Mauri Jaara, Mainiossa kunnossa oleva Filius Felix (11) oli virkeänä keskiviikkoaamuna otetuissa viimeistelyissä. Viimeksi hyvän esityksen tehnyt ruuna menee tämänkin matkan. Pehmeät alustat olivat tälle hankalia. Nyt ajetaan jääradalla, missä se tykkää mennä. Juoksun onnistuessa Filius Felix pystyy tässä pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan miten juoksu lähtee menemään. Tarvittaessa Filius Felixillä voin ajaa jo matkalla eteenpäin.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Ville Pohjola, Ajamieni starttien perusteella minulle on tullut Quite Specialista (12) sellainen kuva, että se ei ole viimekertaisen kaltaisella juoksulla ihan parhaimmillaan. Hyvin pitemmänkin kirin kestävä ruuna ei ole varmaan vapaalta radalta aivan omimmillaan. Hyviä on nyt vastassa, joten vaativa tehtävä on edessä. Matkaa en osaa pelätä. Quite Special on viime esityksenkin perusteella hyvässä kunnossa, joten minulla on luottoa hyvän luokan omaavaan hevoseen. Pärjääminen tältä on lähtöpaikalta paljolti siitä kiinni, että miten hommeli alkaa mennä. Kaiken mennessä nappiin Quite Special voi pystyä vaikka voittoon asti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajaisin Quite Specialilla mieluimmin mahdollisimman pitkään selissä, kun se ei ole ilmeisesti vapaalta radalta ihan yhtä innokas menemään.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Petteri Joki, Muuten hyviä esityksiä tehneellä Carro's Giftillä (1) oli viimeksi raparadalla pitkät hokit alla, ja meneminen oli koko kisan ajan vaikeaa. Tässä meillä on muutama hyvä vastassa, mutta jos Carro's Giftillä on se oikea päivänsä, ei pärjääminen ole mahdotonta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Carro's Gift on nopea startista. Lähdössä hevonen päästetään menemään, ja jos keulat saadaan, niin sieltä kokeillaan ajaa.


Varustemuutokset: Carro's Gift jatkaa vetolapuilla, ja muutenkin samoilla varusteilla.


Petteri Joki, Lauantaina Bodenissa Quartam De Caelo (2) ei saanut tulla loppua ihan sujuvasti, mutta hyvän esityksen se tuossakin kisassa teki. Oulussa ruuna oli tosi hyväoloinen, mutta pääsin kääntelemään kiriin vasta 300 ennen maalia. Mainiossa kunnossa olevalle Quartam De Caelolle kaikki päivät eivät ole samanlaisia, mutta oikeana päivänään ja sopivalla juoksulla sillä voisi olla tässä pienet yllätyssaumat.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivan sisäratareissun perästä Quartam De Caelo pystyy oikeana päivänään kirimään pätkän kovaa.


Janne Soronen, Toissa kerrallahäirinnän takiamahdollisen voiton menettänyt Herrera Boko (7) juuttui Kuopiossa liikenneruuhkiin. Hevonen on alkanut päästä voltista liukkaasti matkaan. Hyvät esitykset viimeisissään tehnyt Herrera Boko voisi olla keulat saadessaan tässä kelle vaan kova vastus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Herrera Boko on tehnyt parhaat esityksensä keulapaikalta.


Varustemuutokset: Varusteisiin ei tule vaihdoksia.


Pasi Väisänen, Kuntonsa puolesta George Birdland (10) tuntuisi olevan aika samalla tasolla kuin vuosi sitten tauolta palatessaan. Sarjat ovat kuitenkin tuosta selvästi nousseet. Nyt hevosta lähdetään viemään nätillä reissulla eteenpäin. Hampaita on taas paussin aikana hoidettu, mutta muuten kaikki on ollut ok. Tiistaina ajetuissa viimeistelyissä oli näkyvissä hyvää vanhaa George Birdlandia, ja se oli oikein kovissa paineissaan. George Birdlandin hyvän ja huonon päivän ero on iso, joten mitään varmaa tämän kanssa ei uskalla lähteä ennalta lupamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on tähän tilanteeseen sopiva, kun George Birdlandille tulee nyt selkäjuoksu.


Varustemuutokset: George Birdland meni Seinäjoella helmikuussa täydet hokit alla 13,5-tuloksen, joten kengät alla juokseminen ei vie hevosen vauhdeista kuin korkeintaan kymmenyksiä. Vetolaput ovat osoittautuneet tälle paremmin sopiviksi kuin kokolaput, joten ne ja jenkkikärryillä jatkavat varusteissa.


Sari Jauhojärvi, Kovan kapasiteetin omaavalla Tufetto Jetillä (11) on ollut paljon ongelmia. Nyt hevonen on saatu taas paremmaksi, ja starttiin päästiin. Olin tyytyväinen sen vuoden ja kahdeksan kuukauden tekemään esitykseen joulukuun alun 76-lähdössä. Hannu Torvinenkin tykkäsi tuosta suorituksesta. Hänen mukaan hevosen olisi voinut kääntää kiriin jo takasuoralla, mutta pitkän paussin takia hän ei tehnyt sitä. Treenein perusteella Tufetto Jetillä on kaikki edelleen kunnossa. Hieman harmittaa, että isossa lähdössä meille tuli suljettu lähtöpaikka. Tufetto Jet kilpaili Oulussa ensi kertaa hokit alla. Hevonen on ruunattu viimeisen Ruotsin startin jälkeen, noin puolitoista vuotta sitten. Tuon toimenpiteen vaikutus Tufetto Jetin suorittamiseen on vielä jonkinlainen arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hannu tuntee nyt hevosen, ja saa ajaa kuten parhaaksi näkee.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, jollei kuski sitten lämmityksen jälkeen toivo jotain muutettavan.


Janne Soronen, Cool On Photos (12) ei saanut Kuopion radasta. Hevonen oli tuon takia epävarmempi, eikä esitys ollut yhtä hyvä kuin edellisessä. Lopussa jäimme ilman kiritilaa, mutta siinä ei palanut kuin sijoitus 4-6 sakissa. Juoksukaan ei mennyt ihan helpoimman kautta, mutta hyvänä ollessaan se olisi voinut pystyä voittamaan myös tuolla reissulla. Lähtöpaikka on nyt huono. Onneksi Cool On Photoksella pystyy ajamaan eteenpäin, kun se kestää vähän raskaammankin reissun. Hyvänä ollessaan ruuna ei väsy helposti. Oikeana päivänään Cool On Photos voi kyetä kamppailemaan Oulun pitävällä radalla kärkisijoista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Rohkeasti ajetaan, ja jos ekatakasuoralla on edetty johtavan rinnalle, niin hyvin on mennyt.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Petteri Joki, Vaikka Callela Leonard (14) ei ole kilpaillut meiltä kuin yhden kerran voltista, niin lähtötavalla ei ole sille merkitystä. Mainiossa kunnossa jatkavan ruunan viime esitystäkään ei voi moittia. Kiihtyvässä vauhdissa sen oli takaa aika mahdotonta tulla, kun selätkään eivät edessä vetäneet. Takamatkalta on aina hankala pärjätä, mutta jos Callela Leonardin juoksu onnistuu, niin luokallaan sen kuuluu tällaisessa porukassa menestyä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Saadessaan vetoapua Callela Leonard voi pystyä tekemään kilometrinkin kirin. Ilman selkää vastaava voisi viedä ruunalta ihan parhaat mehut voittoa ajatellen.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Antti Ojanperä, Mafioso Facella (15) on kaikki kunnossa. Takaa tämän ei ihan helppo tulla, mutta uskon vakaasti, että hevonen tekee hyvän suorituksen. Menestystä tästä lähdetään tosissaan hakemaan, ja juoksun onnistuessa siihen pitäisi olla mahdollisuuksia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Minulla on hieman sellainen tunne, että Mafioso Face olisi parempi kärjen läheltä. Takaa tuleminen ei olisi tälle hevoselle aivan yhtä mieluista.


Varustemuutokset: Ihan perusjutuilla tämä kisa ajetaan.


Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Juha Länsimäki, Voyant Hope (8) on nyt ravannut paremmin. Tästä on tullut tosi laiska ja ajettava. Kunto tuntuisi olevan ihan mallilla, mutta painetta ohjissa saisi olla enemmän. Hevoseen yritetään saada varustemuutoksilla enemmän virtaa. Tuon vaikutus ravilla pysymiseen on arvoitus. Voyant Hope on tähän kisaan vaikea veikattava.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ainoa toive juoksun suhteen olisi, että Voyant Hope menisi omista haluistaan.


Varustemuutokset: Korvia avataan enemmän, jotta Voyant Hopeen saataisiin lisää puhtia.


Mauri Jaara, Fast'nfurious Sisu (10) ei saanut ilmeisesti viimeksi riittävästi pitoa, ja voimissaan ollut ruuna laukkasi takasuoran alussa ilman mitään syytä. Raville selvittyään se tuli kovaa maaliin, vaikka ravi oli edelleen epävarmaa. Vastus ei vaikuta liian kovalta, ja juoksun onnistuessa menestykseen pitäisi olla mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Huonolta lähtöpaikalta pitää katsoa, että miten juoksu lähtee menemään, ja ajaa tilanteen mukaan.


Varustemuutokset: Jotta isokokoinen Fast'nfurious Sisu saisi paremman pidon alustasta, niin alle tulee paremmin hokkeja.


Mauri Jaara, Cheval De Fer (11) ei vielä oikein ymmärrä kilpailemisen päälle, ja se jättää starteissa tosi paljon sisäänsä. Jos hevonen menisi samaan malliin kuin kotona, niin se pystyisi voittamaan näitä lähtöjä. Syksyllä tehty ruunaus hidasti kehitystä. Eteenpäin on kuitenkin pikku hiljaa menty. Tehtävä vaikuttasi paperilla tälle aika sopivalta, ja omalla tasolla suorittaessaan Cheval De Ferillä pitäisi olla saumat pärjätä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Cheval De Fer ei ole juoksunkulkujen takia lähtöjään hävinnyt. Kuski saa ajaa, kuten hän parhaaksi katsoo.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 10

Mauri Jaara, Ruhvanan Urhon (1) viime kerran laukka tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se oli tuossa kohtaa hyvissä voimissaan. Hieman harmitti, kun hypyssä saattoi mennä menestystä. Ruuna otti viime vuonna Seinäjoella hieman vastaavanlaisen laukan. Ruhvanan Urho tuntuisi olevan nyt mainiossa kunnossa. Uskoisin sen menevän tämän pitemmänkin matkan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin liikkeelle pääsevälle Ruhvanan Urholle lähtöpaikka on sopiva. Jos keulaan päästään, niin sieltä yritetään ajaa.


Varustemuutokset: En usko, että varusteita on tarvetta alkaa muuttelemaan.


Timo Niemelä, Olen oppinut luottamaan rehellisesti työtä tekevään Huiskeriin (3). Se on ollut hyvä jo pitkään, ja pakko sillä on aina lähteä ajamaan voitosta. Molemmilla tämän päivän hevosistamme on ravilla pärjäämismahdollisuudet, mutta tällä ehkä vielä hieman paremmat. Huiskerin volttiennätys on 2600 m matkalta mainiolla esityksellä. Ainoa pieni miinus tälle on se, että lähdön moneen muuhun verrattuna kuusivuotiaalla tammalla on selvästi vähemmän rutiinia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Joillakin takaa lähtevistä on enemmän pätkää kuin Huiskerilla, joten voimme joutua pitämään matkalla vauhtia.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen