Vihjeet Oulun maanantai-illan Toto5-raveihin

Vesa Varmasen kokoama kommentti- ja vihjepaketti luettavissa kokonaisuudessaan Äimäraution kotisivuilla, linkki alla.T5-1 / LÄHTÖ 4

Marko Hakkarainen, Viime syksyn sairastelun jälkeen Replay Pellini (4) ei ole päässyt vielä omalle tasolleen, ja esitys Kajaanissa oli edelleen vaisu. Veriarvoissa oli yhä tuossa kohdassa hieman sanomista. Uusia kokeita ei ole otettu, mutta nyt ruuna on ollut treeneissä hieman pirteämpi. Uskon, että se parantanee viime kerrasta. Replay Pellini on riittävä hevonen näihin lähtöihin, eikä sitä kannata nytkään täysin peleistä unohtaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Replay Pellinillä voi tarvittaessa ajaa myös keulasta, ja sopivalta lähtöpaikalta hyvällä avaajalla pitää satsata starttiin.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Petteri Joki, Carro's Gift (11) joutui tekemään viime kerran kovassa seurassa 800 m kirin, joten esitys oli tuo huomioiden ihan ok. Paljon lyhyessä ajassa lisää rahaa saanee hevosen sarjat ovat nousseet nopeasti. Lähtöpaikka on miinusta hyvälle avaajalle. Sopivasti menneellä juoksulla ori voi taistella tässäkin voitosta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikan takia reipas matkavauhti on toiveissa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Janne Soronen, Toivoimme, että Fleetwood Web (12) alkaisi pikku hiljaa menemään. Toki kärki hullutteli viimeksi ensimmäisellä tuhannella, ja kenttä kääntyi lopussa. Meille oli kuitenkin iso yllätys, että hevonen pystyi suoraan pitkältä tauolta noin hienoon esitykseen, eikä jäänyt Tornion radalla ennätyksestään kuin kymmenyksen. Ruunalla on nyt pari kovaa hevosta vastassaan, ja lähtöpaikka on ikävä. Jos Fleetwood Web menee ravia, ja juoksu sujuu suotuisasti, se voi kyetä tässäkin jollain tavoin pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Aiemmassa elämässään Fleetwood Web on käynyt starttitilanteessa joskus hieman kuumana. Volttilähtö voi olla siinä harvoin kilpailleelle hevoselle vaikeampi. Hevonen tuli viimeksi voimissaan maaliin, ja tuon esityksen perusteella se voi kyetä tarvittaessa tekemään vähän pitemmänkin kirin.


Kengitys- ja varustemuutokset: Fleetwood Web oli sen verran hyvä Torniossa, että mitään ei uskalleta tähän starttiin muuttaa.


T5-2 / LÄHTÖ 5

Hannu Hietanen, Jaksava Vaarao (2) pystyy tässäkin pärjäämään, jos sen saa menemään ravia. Volttilähtö ei suosi hevosta. Tällainen lähtöpaikka on Vaaraolle kuitenkin sopiva.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Alku joudutaan ottamaan hieman varman päälle, mutta takahevoset täytyy yrittää kuitenkin pitää startissa takana.


Niko Jokela, Oleg (4) olisi viimeksi lähtenyt ekalähtöyrityksellä ravilla. Hyväksytyssä sille tuli laukka. Jäimme vielä matkalla vetämättömiin selkiin. Riskinoloisella hevosella voisi olla tässä ravia mennessään jonkinlaiset yllätysmahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöön on jonkinlainen laukan vaara, jota kakkosrata ei siitä kasvata.


Jukka-Pekka Niskanen, Torniossa viimeiset 600 m tultiin kovaa, ja 26,7-tulokseen kyenneen Punta Paten (8)kanssa piti kääriä jo hihat. Rinnalle juossut vastustaja kävi jo edellä, mutta ori kontrasi uudestaan kärkeen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva itsestään reippaasti lähtevälle orille. Jos keulaan ei päästä, niin sitten ajetaan selästä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ilmeisesti samoilla jatketaan.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Jukka-Pekka Niskanen, Kojamo (1) on ensi kertaa mukana ryhmäkisassa, ja olisin ottanut lähtöpaikaksi mieluimmin jonkun muun kuin ykkösradan. Lähtötapaa on ilmeisesti kotona harjoiteltu. Jos hevonen vain pysyy startissa rauhallisena, niin saattaa olla, että se sopii tälle paremmin kuin voltti. Kojamolla on tässä kovempi vastus kuin koskaan ennen, mutta kykyjensä perusteella ruuna voi pystyä yhä kamppailemaan kärkisijoista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vielä tässä vaiheessa Kojamolla käy vähän kaikenlaiset reissut.


Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteita haetaan yhä pikkuisen.


Hannu Hietanen, Eteenpäin mennyt Krannin Pihla (4) teki Härmässä johtavan rinnalta mainion esityksen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Krannin Pihlalla on nyt Härmää kovemmat hevoset vastassaan, joten hyvälle avaajalle täytyy koettaa saada selkäjuoksua.


Kengitys- ja varustemuutokset: Krannin Pihla kilpaili Härmässä ilman takakenkiä. Kaviot kuluivat sen verran, että nyt hevonen juoksee kengät alla. Tuolla seikalla on lähinnä vaikutusta Krannin Pihlan lähtönopeuteen.


Niko Jokela, Ylivieskan lähtösuoralla ottamassaan laukassa Raama (7) jäi aika pahasti. Raskaat olosuhteet mahdollistivat kuitenkin voiton. Aika ravivarma ruuna on starttitilanteessa turhan kilpailuhenkinen, ja liika innokkuus on aiheuttanut laukkoja. Voitokas Kojamo on kova vastustaja. Jos lähtökiihdytys sujuu ravilla, voi Raama pystyä ottelemaan tässäkin sijoista 1-2.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vapaalta radalta parhaitten menevän Raaman on annettava lähteä sen haluaa haluamaa vauhtia, ja yrittää pitää hevonen alkumatka ravilla.


Petteri Joki, Ok-juoksuja Tupen Rapina (11) on ollut viime startteihin hieman toisohjainen, mikä on vienyt siltä ihan parhaat vauhdit. Jos tuosta haitasta päästäisiin eroon, niin ruuna voisi pystyä tällaisissakin lähdöissä pärjäämään


Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu on tälle varmaan sopivin vaihtoehto.


Hannu Hietanen, Hyvän esityksen Seinäjoella tehnyttä Svengiä (12) piti hylkäysten aiheuttamankoelähtöuhan takiaajaa tarkasti. Tamman pitäisi mennä edelleen koko ajan parempaan suuntaan. Svengillä on tallikaveriaan kovempi kapasiteetti, ja odotan siltä tässä enemmän.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tällainen lähtöpaikka ei ole iso haitta Svengille, jolla joutuu ottamaan starttitilanteen muutenkin aika tarkasti. Jos matkavauhti uhkaa mennä turhan verkkaiseksi, niin vahvalla menijällä pystyy ajamaan jo matkalla eteenpäin.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Marko Hakkarainen, Tauolta palanneella Take Me With Youlla (10) oli tehty vain nätit viimeistelyt, joten viime kisaan ei ollut odotuksia. Esitys oli kuitenkin jäätävä. Kengitystä oli kevennetty. Tuon takia ravi oli niin peitsien rajamailla, etten uskaltanut ajaa hevosta loppukaarteessa ollenkaan. Tuossa saattoi mennä voitto.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva tarvittaessa pitkäänkin kiriin pystyvälle hevoselle.


Kengitys- ja varustemuutokset: Muuten samat, mutta jotta ravi olisi varmempaa, niin varvaspainot otetaan käyttöön.


Janne Soronen, Herrera Boko (11) sai viimeksi myöhään tilaa. Neljä oli päässyt karkuun, ja hevonen otti sen mitä oli otettavissa. Esitys oli tuossa kisassa jostain syystä parempi kuin Skellefteåssa. Maili ei ole välttämättä Herrera Bokon paras matka.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pärjäämiseen vaadittaisiin tosi kovaa ensimmäistä tuhatta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Hevonen on nyt saatu menemään ravia, joten varusteita ei kannata alkaa muuttelemaan. Maanantain käytettävä kengitys on yhä harkinnassa.


Petteri Joki, Bodenissa ilman kenkiä kilpaillut Herrera Boko (11) tuli tilaa saatuaan terävästi maaliin. Oikein positiivisen kuvan itsestään jättänyt hevonen tuntuisi olevan hyvässä kunnossa. Viime esityksen perusteella ruuna voi pystyä juoksun vähänkin onnistuessa pystyä nousemaan jonne täältäkin jonnekin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reipas matkavauhti suosisi.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Jari Hietala, Shiny Boss (1) teki Porissa ok-esityksen. Kannuksessa kisaa ajettiin ensimmäisellä yrityksellä kierroksen verran, kun osa ohjastajista ei kuullut lähdön palautuskuulutusta. Tuhat ajettiin aika kovaa, ja Shiny Boss oli siinä mukana. Tuon perästä oli pieni pelko, että miten hevonen selviää startista. Edellä mainittu huomioiden Shiny Boss teki kisassa mainion esityksen, vaikka kuskin mukaan murtuva radan pinnasta oli hieman haittaa voimakaspotkuiselle hevoselle. Startin jälkeen Shiny Boss on ollut kotona hieman turhankin pirteänä, ja käyn vielä sunnuntai-iltapäivänä lenkillä, jotta paineita saadaan hieman alemmas.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Shiny Boss lähtee aika kovaa. Ajotaktiikka ratkeaa kuitenkin tilanteen mukaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Porissa Shiny Boss kilpaili ilman kaikkia kenkiä. Nyt se otetaan vain edestä pois, mikä saattaa olla sille optimibalanssi. Shiny Boss saa tässä ekakertaa jenkit perään. Niiden vaikutusta suoritukseen ei ole ennen kokeiltu.


Hannu Hietanen, Aivan hyvällä menolla Kaustisella ollut Magic Wish (3) oli pääsemässä ensimmäisessä kaarteessa tiukassa kiihdytyksessä keulaan, kun laukka tuli.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka suosii hyvin avaavaa Magic Wishiä, joka on tarvinnut yleensä aika nättiä reissua.


Timo Niemelä, Skellefteåssa säästöreissun saanut T.P.Fromadream (6) teki ihan mukavan esityksen. Hyvässä kunnossa jatkava ruuna tuntuisi olevan sellaisessa iskussa, että se voisi kyetä täydellä matkalla 15-tulokseen. Sitä en osaa sanoa, että kuinka korkealle tuo tässä riittää.


Ajotaktiikka / juoksutoive: T.P.Fromadream lähtee mukavasti, ja nättiä reissua selkäreissu sille todennäköisesti kokeillaan tarjota. Tarvittaessa ruunalla voi ajaa myös keulasta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.


Marko Hakkarainen, Passing Game (9) on ollut paljon ulkona, ja varmaan tuon ansiosta se on ollut nyt vetreämpi. Viimeksi suoremmassa ravannutta ja kohtuullisesti suorittanutta tamma on päästy nyt treenaamaan paremmin suunnitelmien mukaan. Passing Game voisi jossain kohtaa pystyä yllättämään. En tiedä sitten on se kerta tässä, mutta pikku varoituksen tuosta asiasta pitää kuitenkin antaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on Passing Gamelle varmaan paras mahdollinen, ja tästä hevonen saa nätin reissun.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Lähtöpaikka on ikävä Sunday's Robertalle (11). Voitto näistä asemista tulisi minulle aika isona yllätyksenä. Sijoille 4-5 voisi olla mahdollisuuksia, mutta sekin edellyttää juoksun hyvää onnistumista juoksun suhteen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sunday's Robertta olisi parhaillaan kärjen tuntumasta.


Petteri Joki, Mad Man Blues (12) tekee tätä nykyä tasaista työtä. Sellainen terävyys mitä hevosella oli vielä jonkin aikaa sitten kuitenkin puuttuu. Tässä vireessä sen voi olla vaikea nousta näin huonolta lähtöpaikalta ihan kärkisijoille.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä ollessaan Mad Man Blues on pystynyt tekemään selässä vähän pitemmänkin kirin.