Vihjeet Oulun maanantai-iltaan 27.5.

Vesan vihjeet Oulun ravimaanantaihin 27.5. Ravit starttaavat klo 18.00

Vihjeet 27.5.2019

26.05.2019

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Marko Hakkarainen, Tosi isonkokoinen Elop Hoss (4) on raskasravinen hevonen, joka jaksaa mennä. Oulun kaarteet ovat tälle hieman hankalat, joten mieluimmin olisin ajanut sillä jossain muualla. Vireen uskoisin olevan aika tavalla samanlainen, kuin mitä se oli Oulun voiton aikoihin. Ravia mennessään Elop Hossin pitäisi pystyä tässä pärjäämään.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Elop Hossin alkumatkan ravista näkee, miten sillä pystyy kilpaa ajamaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Edestä kengitys hieman kevennetään.


Tuomas Pakkanen, Harmicrobot Thinker (11) on nouseva hevonen, joka lisää rutiinia saadessaan pystyy vielä parantamaan paljon.


LÄHTÖ 2

Ville Pohjola, Seinäjoella Handsome Knight (3) tuntui olemukseltaan hyvältä, mutta startissa hevonen oli saamaton. Valmentajan mukaan Handsome Knightilla oli ollut pientä ongelmaa aineenvaihdunnan kanssa.


Petri Klemola, Susanna on käynyt pari kertaa kokeilemassa Quiet Leaderin (6) kanssa montea. Ilmeisesti hevonen on tuntunut ihan hyvältä, kun hän halusi ilmoittaa sen tähän kisaan mukaan. Saamattomasti suorittanut Quiet Leader oli Tampereen kovassa lähdössä pieni pettymys. Hevosessa ei ole kotona tuon jälkeen ilmennyt mitään poikkeavaa.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Paikka johtavan rinnalla ei ole ollut Quiet Leaderille kärrylähdöissä enää nykyään mieluinen. Keulasta ruuna on mennyt hyvin. Selästä kiriessään Quiet Leaderin on pitänyt pystyä etenemään aika nopeasti, muuten huumori on saattanut vähentyä. Ratsastaja saa käyttää sellaista taktiikkaa kuin hän parhaaksi katsoo.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Quiet Leader menee nyt kengät jalassa, millä balanssilla se on valtaosan starteissaan juossut.


LÄHTÖ 3

Jukka-Pekka Kauhanen, Säihkeen Sähinä (1) on asiallisen nelivuotias, joka aloitti Kuopiossa uransa hyvällä esityksellä. Ori seuraili kovavauhtisella päätöskierroksella mainiosti kolmanneksi. Tällaiset nuoret hevoset menevät yleensä treenien ja starttien myötä eteenpäin.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ennalta pahimmat vastustajat lähtevät takamatkalta, joten niitä pitää yrittää pötkiä pakoon.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Pientä hienosäätöä varsan varusteisiin koko ajan tehdään.


T4-1 / LÄHTÖ 4

Mauri Jaara, Suzie Cuelle (2) tehtiin syksyllä kurkkuremontti. Aikuistunut ja vankistunut hevonen on tuntunut nyt hyvältä treeneissä. Kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa, ja mielenkiinnolla kautta odotetaan. Ainoa pieni miinus on kiima, joka on tällä hetkellä päällä.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Suzie Cue on nopea startista, joten lähtöpaikka hyödynnetään. Tilanne katsotaan, ja sen perusteella ajetaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Kengät otetaan pois, mikä auttaa Suzie Cueta paljon.


Sonja Piiroinen, Blue Moon Stellan (4) talven startit menivät sairastelujen takia pieleen. Oulun 75-lähtöön tamma oli viritelty hyvään tälliin, mutta juoksu ei onnistunut. Hevonen meni kuitenkin 15-ajan ja tuli juosten maaliin. Virpiniemen harjoitusraveissa Blue Moon Stella kiihdytti niin kovaa ensimmäiseen tiukaan kurviin, että laukka tuli. Raville selviydyttyään hevonen teki kovan juoksua kierreltyään paljon.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Toisten takaa huonommin yrittävä Blue Moon Stella on parempi vapaalta radalta. Kiinni ei tuon takia kannata ottaa, vaan eteenpäin on ajettava.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Korvat pysyvät yhä kiinni, muutenkin samoilla jatketaan.


Hannu Hietanen, Tonight Leader (6) teki pitkältä tauolta Härmässä tosi hyvän esityksen. Viime kerran useat autolähdön uusinnat saattoivat haitata meneväistä hevosta, kun se ei päässyt takaa lopussa oikein lentoon. Edelleen puoliluottavaisin mielin tähän kisaan lähdetään.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tosi äkäisesti lähtevä Tonight Leader on ehkä parempi selkäreissulla. Keulassa juostessaan se ei ole tehnyt aina lopussa ihan totta.


Petri Klemola, Tonight Leader (6) on starteissaan joskus painanut liikaa ohjille, ja kurkku on mennyt tuon takia tukkoon. Kaustisella tamman kurkku oli uusinnassa hieman korissut. Toivotaan, että Tonight Leader pysyisi nyt rauhallisena. Viime hiitin aikoihin tamma oli kiimassa. Toivotaan, että siitä ei ole hevoselle startissa haittaa


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvin hevosen tunteva kuski tietää paremmin, miten tässä kannattaa ajaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Viimeksi hyvän juoksun tauolta tehnyt, vahvanoloinen Classical Trip (11)tuntuu olevan mainiossa kunnossa. Tähän lähtöön hyvää hevosta startti vei varmaan vielä eteenpäin.


T4-2 / LÄHTÖ 5

Marko Hakkarainen, Unite Gams (2) otti takapakkia, kun kurkkua sen piti operoida. Kajaanissakaan hevonen ei ollut lopussa väsynyt, mutta se ei vain pystynyt menemään kovempaa. Kuntonsa puolesta Unite Gamsin pitäisi pystyä tässä pärjäämään. Kurkun toiminnan takia hevonen on kuitenkin taas ennalta jonkinlainen arvoitus. Märät olosuhteet eivät ainakaan tilannetta tuossa suhteessa paranna.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvä avaaja on saanut mainion lähtöpaikan. Keulajuoksukin kävisi, mutta katsotaan sitten tilanteen perusteella, miten ajetaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Kenkiä otetaan pois, mikä auttaa Unite Gamsia.


Ville Pohjola, Foxlanderilla (7) oli 3000 m kisoissa kovat vastassa. Kun tempoa pidettiin koko ajan yllä, ei pärjääminen ollut helppoa.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lähtöpaikka on hankala verkkaiselle avaajalle. Ylivauhti voisi tietenkin suosia meitä.


Mauri Jaara, Edellisissään hyviä esityksiätehnyt Bea Conchita (8) ei ole juoksun onnistuessa ihan ulkona kisasta, vaikka lähtöpaikka on tällainen.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Bea Conchita ei ole eka-askelillaan erityisen nopea. Jos tuuria kuitenkin on, niin asialliseen paikkaan voisimme nytkin päästä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Ilman kenkiä saatetaan ajaa.


T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Hannu Hietanen, Tampereella parijonossamatkannut Smart Leader (1) oli alkuvaiheissa kovasti paineissaan. Matkan aikana rauhoittunut ruuna oli ennen laukkaa hyvällä ravilla, joten hyppy tuli aivan yllättäen. Raville selvittyään se tuli asiallisesti maaliin asti. Ehjällä juoksulla Smart Leader olisi ollut varmaan tuossakin kisassa totohevosia. Smart Leaderillä on tosi kova luokkaa näihin sarjoihin, joten luottoa edelleen riittää.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Voltista hyvin avaavalle Smart Leaderille ykkösrata sopii.


Petri Klemola, Smart Leader (1) painoi Tampereella liikaa ohjilla, ja laukka tuli. Tuossa kohtaa hevonen oli voimissaan. Smart Leader on olemassa hyvä hevonen, jolla on ollut kotona kaikki ok. Viime startin jälkeen Smart Leaderin tämän hetken vire on itsellenikin pieni arvoitus.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Smart Leader on rauhoittunut, kun se päässyt juoksemaan keulassa, joten sinne sen olisi mukava päästä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Etupään kengitystä muutetaan nopeammaksi. Silmälaput laitetaan pienemmiksi, jotta Smart Leader painaisi vähemmän ohjille.


Kaisa Soukka, Viimeksi tammikuun lopulla startanneella Caraway Runnerilla (2) on tässä kilpailleita vastassa, joten vielä tähän kisaan ei ole isompia menestyspaineita. Muutama reippaampi hiitti on ajettu, mutta jotta hevosen kroppa saadaan kunnolla pelaamaan, niin siihen tarvittaneen muutama startti alle. Caraway Runnerin aineenvaihdunta ei ole ollut ihan parasta mahdollista, ja sitä on koetettu hoidolla saada paremmaksi.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ajokkinsa hyvin tunteva ohjastaja lähtee varmaan hakemaan hevoselle tässä kohtaa nättiä reissua.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Perusvarusteilla aloitetaan.


Mauri Jaara, Bessie Blissille (3) voltista lähteminen ei ole ollut aina ihan helppoa. Ravilla nopea tamma on päässyt kovaa liikkeelle. Bessie Blissin tämän hetken tilanteesta minulla ei ole tarkempaa tietoa.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Bessie Blissin pärjääminen ei ole niinkään kiinni juoksupaikasta, kuin siitä, että millä mielellä se sattuu kunakin päivänä olemaan.


Marko Hakkarainen, Faith In Life (4) jäi ilmoittamatta Kaustiselle. Startin puute saattoi tuon takia näkyä viimeksi Kajaanissa, kun hevonen oli koko kisan ajan saamaton ja nahkea. Toivotaan, että nyt kisa alla Faith In Life on parempi.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Faith In Life lähtee hyvin voltista, vaikkei se ihan ensiaskelillaan olekaan aivan äärettömän nopea. Kun Faith In Life on ollut kunnossa, ei juoksupaikalla ole ollut sille isoa merkitystä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Etupään balanssia hieman kevennetään ja taakse laitetaan kärkikenkä.


Ville Pohjola, Härmässä Amanda Rose (7) pääsi aika sopuisasti keulaan. Ulkoa tuli koko ajan painetta. Viimeinen takasuora ajettiin tosi kovaa. Amanda Rose on pieni hevonen, jolla on isot liikkeet. Löysä alusta näkyi koko matkan ajan tamman tekemisessä. Kakkossijasta huolimatta olin aivan tyytyväinen hevosen esitykseen. Olen oppinut luottamaan Amanda Roseen, ja hyvillä mielin aina parhaansa tekevän tamman kanssa nytkin kisaan lähdetään.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tähän kisaan on vaikea suunnitella mitään kovin tarkkaa etukäteistaktiikkaa. Sähäkästi kokeillaan liikkeelle päästä. Amanda Rose on tehnyt hyviä esityksiä myös johtavan rinnalta, joten sieltäkin voidaan ajaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Tänään saatetaan ajaa ilman kenkiä, mistä Amanda Rose saa pikkuisen lisää vauhtia.


Tuomas Pakkanen, Myös viime perjantain Vieremän startissa Flash Spruce (9) oli hyvä. Kun kenkiä päästiin ottamaan pois, alkoivat suoritukset parantua. Odotan Flash Sprucelta tässä menestystä.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tällaisessa seurassa Flash Spruce voi pärjätä, vaikka joutuisi aloittamaan kirin hieman kauempaakin. Lopussa sitten koetetaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Hannu Hietanen, Ajamassani startissa Ali Baba Rajmarin (2) ravi ei ollut ihan täydellistä, ja hevosta piti hieman hollailla. Tuossakin kisassa oli kuitenkin ihan asiallisenoloinen ruuna.


Mauri Jaara, Molemmissa taulussa näkyvissäBodenin starteissa Filius Felix (5) jäi kuoleman paikalle. Tuon takia sille päätettiin antaa 20 m pakilta Kaustisella nätti reissu. Takamatkan juoksulangalta jouduimme pakittamaan hännille. Kun kärki tuli toisen kierroksen 14-vauhtia, niin sieltä ei ollut pärjäämismahdollisuuksia, joten tuo kisan voi tämän osalta unohtaa. Filius Felixillä on kaikki muuten ihan kohdillaan.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Aina juoksua tarvinnut Filius Felix osaa kiriä selästä loppua kovaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Etukengät saatetaan ottaa pois, mistä on tälle apua.


Eija Sorvisto, Odotin, että Bianca Creek (6) kykenisi Kaustisen maililla haamutulokseen, mutta tuollaiset lukemat tulivat minulle yllätyksenä. Oulussa mentiin koko ajan kovaa. Tamma teki sen mitä pystyi, joten esitykseen en voi olla pettynyt. Vastus vaikuttaa tässä aika tiukalta.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lähtöpaikka on hieman turhan ulkona. Selkään ja kohtuulliseen paikkaan parijonoon täytyy yrittää kuitenkin päästä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla ajetaan kuin viimeksi, eli myös kengät alla. Kengättömyys olisi hieman ahtaat liikkeet omaavalle Bianca Creekille iso etu.


Eija Sorvisto, Yhteen kiriin pystyvälle Snowline Cherrylle (8) tällainen lähtöpaikka on huono. Täältä kuski joutunee pakittamaan sen hännille. Snowline Cherryllä on paljolti päivästä kiinni haluaako kiriä vai ei. Huonona se ei tule vauhdista huolimatta takaa oikein mihinkään.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Reissu vapaalla radalla ei sovi tälle.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Varusteisiin ei tehdä muutoksia.


Tuomas Pakkanen, Tulollaan oleva Not A Clue (9) oli hyvä viimeksi. Kenkien poisottamisesta on tälle etua.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Not a Clueta auttaisi, jos kärjessä pidettäisiin vauhtia.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Kenkiä otetaan pois, jos se on mahdollista.


Marko Hakkarainen, Tauolta palailevalla Take With Youlla (11) on tässä kilpailleita vastassa. Tasavauhtinen ruuna jaksaa mennä, mutta starttivire on tässä kohtaa pieni arvoitus.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Taktiikan ratkaisee se, miltä hevonen tuntuu käteen. Kun Take Me With You on ollut parhaassa vireessä, ei sillä ole tarvinnut sisäratoja nuoleskella, vaan on voinut ajaa aika reilusti.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 8

Jukka-Pekka Kauhanen, Todella lahjakas Hyvityksen Pyry (5) treenaa hyvin, joten tuota tausta vastaa kauden ensimmäinen startti oli pieni pettymys. Tuntui, että hevosella oli kisassa pientä ongelmaa motivaation kanssa.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tämä on edelleen tutustumisstartti, jossa Hyvityksen Pyryllä ajetaan hieman sillä tarkoituksella, että nähdään pystytäänkö hevosella osallistumaan ikäluokkalähtöihin, mihin se kykyjensä puolesta ilman muuta kuuluisi.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Pientä hienosäätöä varusteisiin koko ajan tehdään.


Mauri Jaara, Leikillä (8) on asiallisenoloinen nuori hevonen. Muutenkin minulle tuttu tamma on käynyt meillä hiitillä. Omistajan mukaan Mikkeliin pitkältä tauolta tullut Leikillä oli ollut vielä tukkoinen. Startti vei varmaan tammaa eteenpäin.


Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Eija Sorvisto, Glimmer Creek (2) on mennyt koko ajan starttien myötä eteenpäin. Enää kuskin ei ole pakko istua sen takana rauhassa, vaan nykyään hevosta kärsii jo hieman käskeäkin. Glimmer Creek on edelleen epävarma, kuten viimeksi Kajaanissa nähtiin. Tamman esitys Oulun lounasraveissa ei minua voitosta huolimatta vielä täysin vakuuttanut.


Ajotaktiikka/Juoksutoive: Vielä tässä vaiheessa on vaikea sanoa, että millä juoksulla Glimmer Creek olisi paras.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Bodenin perusteella Frank (12) on ihan asiallisen tuntuinen menijä. Starissa hevonen kompuroi laukalle, joten kengitys- ja varustemuutoksia saatetaan tehdä.


T4-vihje

Mielenkiintoiselta vaikuttavaan illan T4-peliin näyttäisi olevan aamun prosenttien perusteella tarjolla mielenkiintoisia yritysvarmoja.


T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Kyvykkääntuntuinen To Night Leader (6) teki Härmässä pikku paussilta ennätyslukemansa. Kaustisen lounasravien kisassa autolähtö uusittiin useampaan kertaan. Hannu Hietasen mielestä siitä oli haittaa meneväiselle tammalle, jonka kiristä takapareista puuttui paras puhti. To Night Leader on suorittanut selkäjuoksun jälkeen ratkaisuhetket pontevammin, ja ainakin sellaisella ykköseen pitäisi olla saumoja.


Varma- / Yllättäjäehdokas Talven aikana selvästi eteenpäin mennyt Classical Trip (11)aloitti kautensa mainiolla esityksellä. Tässä aika rutinoimaton nelivuotias kohtaa selvästi aiempaa kovemmat, ja voitto edellyttänee vielä viime kertaa parempaa suoritusta. Kisan kaksi eniten luotettua ovat tammoja. Molemmilla on ollut kiima päällä. Tuo saattaa pehmentää niiden esityksiä ja silottaa Classical Tripin tietä voittoon.


Arvoitus Viime kaudella, kolmivuotiaana hyvin uran alkustarteissaan menestyneen Suzie Cuen (2) puristus loppukauden kisoissa ei riittänyt maalisuoralla riittänyt voittoon asti. Kurkkua on operoitu, joten nyt tamma voi taas yrittää aivan perille asti. Tauolta palaava Suzie Cue pääsee matkaan hyvistä asemista, ja sen puolesta pärjäämiseen pitäisi olla mainiot saumat.


Arvuuttelua juoksutapahtumista Eturivissä on useampi nopea avaaja, mutta kenelle vetotöitä haetaan, on aika tavalla arvailujen varassa. Hyvin avaavan Questellan (1) parhaat meriitit ovat tulleet johtopaikalta. Ei ole aivan mahdotonta, että vastustajat yritettäisiin pitää ulkopuolella. Raikkaasti kiihtyvän Suzie Cue (2) saattaisi kuitenkin työntyä heti edelle, ja asemista pidettäneen kiinni. Tauolta palaajalle saattaisi kelvata myös selkäreissu. Kahden mukavan esityksen jälkeen Bodenissa vaisuna ollut Bwt Alarm (3) ei aiemmin nähdyn perusteella ehdi alussa nopeimpien mukaan. Blue Moon Stella (4) seuraa siivekettä asiallisesti. Tonight Leader (6) on oikeinkin räväkkä lähtijä. Kaustisen maaliskuun lopun ja Härmän starteissa veto johtopaikalta ei riittänyt aivan perille asti, joten keulasta ei välttämättä haluta ajaa, vaikka sinne päästäisiin. Yleensä auton takaa aika rauhallisesti alun ottavalle Garland Starille (7) seiskarata voi tuottaa huonot asemat parijonosta. Mainiosti avaavalle Blady Sagalle (8) haettanee näin paussilta mahdollisesti vain mahdollisimman mukavia asemia parijonosta. Suljettupaikka on vapaalta radalta parhaitten menneelle Furman Webille (9) jonkinlainen miinus. Kauden ekakisaan uransa avausvoiton ottaneella Classical Tripillä (11) on vielä sen verran vähän kisoja alla, että on vaikea arvata millainen juoksu orille olisi edullisin.


A: 6,2,11 B: 9,8,4 C: 3,1,10,12,7


T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas / Arvoitus Unite Gams (2) on mennyt starttien myötä pikku hiljaa eteenpäin. Sopivalta vaikuttavassa seurassa ruuna starttaa mainiolta lähtöradalta, joten vuoden avausvoittoon pitäisi olla periaatteessa aika hyvätkin saumat. Laadukkaan oloisen menijän kurkun toimiminen ei ole ollut parasta mahdollista. Tuo nähtiin myös Kajaanin ratkaisuhetkillä, joten mikään aivan kiveen hakattu voittaja Unite Gams ei ennalta ole.


Yllättäjäehdokkaat: Suosikin tilanne on hieman arvoituksellinen ja ennalta pahimmat vastustajat ovat ikävillä lähtöpaikoilla. Kaikkien näiden epäonnistuminen on mahdollista, joten aika isokin yllätys voi nähdä tässä kohtaa päivänvalon.


Arvuuttelua juoksutapahtumista Suosikin selkä olisi tässä varmaan useammalla mieluisin juoksupaikka, mikä voi tehdä kiihdytyksestä yllättävänkin kovavauhtisen. Hyvin kiihtyvä Soleil Journey (1) voi hyvinkin pitää kiihdytyksessä kaikki ulkopuolellaan. Keulastakin saatetaan koettaa ajaa, mutta silloin matkavauhdin pitäisi varmaan pysyä aika maltillisena, kun tamma vielä palaa kisaan tauolta. Unite Gamsilla (2) on aika isot liikkeet, joten se ei ole aina pääsyt erityisen räväkästi matkaan. Eteenpäin ruunalla joka tapauksessa suunnattaneen, kun johtopaikalle pääsyyn pitäisi olla mahdollisuudet. Vielä Haapajärven kauden avauksessaan Starling Chick (4) ei hirveästi vakuuttanut, ja nopealle lähtijälle haettanee asemia sisäradalta mahdollisimman liki kärkeä. Vic Afeidas (5) ja Double Cross (6) ovat molemmat päässeet parhaimmillaan liukkaasti liikkeelle. Sen sijaan Foxlander (7)ja Bea Conchita (8) eivät ole yleensä loistaneet starttinopeudellaan, joten lähtöpaikka on kummallekin aika huono. Tällainen alkuasema vie räväkästi avaavan Salama Sean (12)parhaan syömähampaan.

i

A: 2 B: 7,8,1,4,9 C: 11,12,10,3,6


T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat Tampereellalaukkaamaan sortuneelle Smart Leaderillä (1) on tässä parempi lähtöpaikka vastustajiin nähden, minkä lisäedun avittamana ruunalla pitäisi olla saumat ykkössijaan. Flash Sprucen (9) parhaat menestykset ovat tulleet kärjestä tai sen läheltä, mutta näin huippuiskuun nousseena ruuna voi olla näistäkin asemista muille vaikea vastustaja.


Yllättäjäehdokas Ehkä pitkän starttivälin takia Kajaanissa tasapaksusti suorittanut Faith In Life (4) voisi nyt kisa alla olla terävämpi, eikä kovalta tuntuvasta vastuksesta huolimatta pärejääminen ole aivan mahdotonta.


Arvuuttelua juoksutapahtumista Heti askelillaan nopea Smart Leader (1) pystynee sisäradalta pitämään keulat. Johtopaikalle juokseminen on ollut ruunalle mieleen, joten parhaan kyvyn mukaan asemista yritettäneen pitää kiinni. Tauolta aiemmin jonkin startin alleen tarvinnut Caraway Runner (2) ei lähde voltista huonosti, mutta ensiaskelillaan se ei ole ollut erityisen terävä. Heti täydessä vauhdissa oleva Bessie Bliss (3) voi vaikka kyetä kamppailemaan johtopaikasta, mutta ainakin kärjen taakse tammalla voi olla mahdollisuudet edetä. Aika laajat liikkeet omaava Faith In Life (4) ei ihan ehtine alun vauhteihin mukaan. Parhaimmillaan ollessaan vahva menijä on voittanut johtavan rinnaltakin, joten jo ajoissa sillä saatetaan suunnata eteenpäin. Westcoast Titanin (5) viime vuoden ainoa tolppa tuli koko matkan johdon perästä. Vaikka ruuna on hyvä lähtijä, niin noihin asemiin sen voi olla viitosradalta vaikea päästä. Alkuun satsattaessa on vaara, että se jää tästä toiselle ilman vetoapua. Simon Showtime (6) saattaa jäädä alussa takapareihin. Suomen juoksulangalta startin ajoituksen osuminen kohdalleen on aina hieman arvoituksellista. On vaikea sanoa mihinkä kohtuullisesti voltista kohtuullisesti käynnistyvä, kärjen tuntumasta parhaitten menestyt Amanda Rose (7) tästä pääsee. Ville Pohjola ei pitänyt johtavan rinnalta ajamista poissuljettuna. Hieman harva-askelisesti käynnistyvä Diffarn Am (8) ei pystyne startista pitämään edessä lähtevän selkää, ja vähän tasavauhtiselle menijän voi olla lopussa vaikea nousta aivan kärkisijoille. Flash Sprucella (9) oli viimeksi suljettu lähtöpaikka voltissa vuonna 2014, joten aika vaikea on lähteä arvailemaan, mihin asemiin se täältä pystyy hankkiutumaan.


A: 1,9 B: 7,4 C: 2,3,5,10,6


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1

Varmaehdokkaat, Canwin B.F.:n (1) molemmat pitkän tauon jälkeiset voitot Ruotsissa ovat pistelähdöistä. Vahvasti loppuun asti puristavan orin suoritustyyli on ollut kuitenkin niin vakuuttava, että juoksun onnistuessa kolmanteen peräkkäiseen tolppaan on mahdollisuudet. Ali Baba Rajmar (2) tuntuu pääsevän ilman etukenkiä vielä terävämmin liikkeelle. Kakkosradalta salama-avaaja johtanee kisaa pitkään, mahdollisesti jopa perille asti.


Yllättäjäehdokas Tauluaan paremmassa iskussa oleva Filius (5) voi saada edullisen lähtöratansa ansiota mainiot juoksuasemat. Sopivan selän eteen saadessaan Filius Felix on useammasti kuin kerran kyennyt myös pitkän kirin päätteeksi heittämään maalisuoralle voittoisan pätkän.


Arvuuttelua juoksutapahtumista Canwin B.F. (1) ei ole hidas startissa, mutta ulkopuolelta avataan niin rajusti, että keuloja ori pystyy tuskin pitämään. Vahvalle menijälle käy myös paikka johtavan rinnalla, ja heti tilaisuuden tullen eteenpäin päästellään. Vaikka eturivissä on muitakin räväköitä lähtijöitä, niin Ali Baba Rajmar (2) ottanee alussa keulat. Vetotyöt ovat ainakin aiemmin käyneet, joten asemista ei välttämättä ihan pienen paineen alla luovuta. Hieman tasapaksusti viimeisissään suorittanut Global Treasure (3) on kova lähtijä, jolla saatetaan ajaa alkuun aika aggressiivisestikin. Nätin reissun tarvitsevalla Alfas Finansille (4) koetettaneen löytää paikka sisäradalta läheltä kärkeä. Filius Felix (5) pystyy seuramaan siivekettä tiiviisti. Keulajuoksukin käy. Juoksua tarvitsevalle hevoselle sinne pääseminen voisi maksaa tässä liikaa, joten vain kivat asemat parijonosta saattavat olla tähtäimessä. Kaustisella mailin kisaa alusta loppuun asti johtaneen ilman kaikkia kenkiä juosseen Bianca Creekin (6) voi olla liian hankala päästä ohi kaikista sisäpuolelta kiihdyttävistä. Ylivauhtinen kisa voisi tällä kertaa olla tamman ainoa oljenkorsi voittoa ajatellen. Rocknroll Kronos (7) saattavat jäädä ikäviltä lähtöradoiltaan huonolla tuurilla aivan porukan hännille. Takarivin kolmikon kaikki hevoset ovat vahvoja kirijöitä, joita kova alkuvauhti ymmärrettävästi auttaisi. Take Me With You (11) saatettaisiin nähdä ensimmäisenä ulkoradoilla.


A: 1 B: 2,5,9,6,12,11 C: 3,7,4,8


T4-systeemit

A: 6,2,11,8,4 (3,1) 2,7,8,1,4,9 (11,12) 1 (9,7) 1,2,5,9,6 (12,11) = 150 riviä

B: 11 (6,2) 2,7,8,1,4,9 (11,12) 1,9,7,4 (2,3) 1,2,5,9,6,12,11 (3,7)= 168 riviä


Troikka-ankkuri Muuten aika värittömään porukkaan Glimmer Creek (2) on kaikille heti ensi katsomalla ainoa tukipilari, eikä mistään kovin elävästä peli-ideasta voi tietenkään puhua. Ravilla meneminen ei ole varmaa, mutta jotenkuten onnistuessaan tamma lienee tässä muille vaikea voitettava.


Yllättäjäehdokas Mitään erityisen maistuvaa kertoimen nostajaa en tähän matalaan sarjaan onnistunut löytämään. Kiihdytyssuoran lopussa häiriön takia asemiaan menettänyt Caldera Amour (9) voisi saada tässä kisan sisäratareissun, millaisella mitalisija tässä tehtävässä voisi olla hyvinkin mahdollinen.


Arvuuttelu juoksutapahtumista: Joillain kerroilla asiallisesti siivekettä seurannut Crush Hoss (1) saattaisi olla ensimetreillä jopa virkein. Ainakin kivaan sisäratareissuun ruunalla pitäisi olla tässä saumat. Glimmer Creekillä (2) ei ole satsattu alkuun. Siihen ei taida olla nytkään tarvetta, kun pärjääminen ei ole varmaan tässä välttämättä kauheasti juoksupaikasta kiinni. Hieman erikoisen luonteiselle tammalle tarjottaneen taas tasainen reissu, ja kiriin lähtöhetki ajoittuneen juoksutapahtumien perusteella. Kohtuullisesti kiihtyvä Costasera (3) kisan yksi mahdollinen veturi. Sama koskee sen ulkopuolelta starttaavaa Call Me Boostia (4). Jailhouse Trainin (5) suhteen en lähde vieläkään veikkaamaan mitään. Asiallisesti avaava Mint Toffee (6) tarvinnee tässäkin nätin juoksun aika lähellä kärkeä. Aika verkkaisesti käynnistyville True Lancelle (7) ja Short In Notesille (8) näin ulkoa starttaaminen tietänee lisämetrejä kiriin. Suljettu lähtöpaikka on hyvin käynnistyvälle Caldera Amourille (9) miinusta. Jos startissa löytyy vetävä selkä eteen, voi ruuna kuitenkin saada itselleen sopivat juoksuasemat. Kolmella suurimmalla numerolla starttaavilla otetaan se lopussa, mitä otettavissa on.


A: 2 B: 3,4,1,9,8,7,5 C: 12,6.10


Muut lähdöt

  1. 4.Elop Hoss – 8.Kivarin Merengue – 1.Saint Gloria – 7.Speedy Lilly – 5.Chocolamin (6.Excel Porsche– 10.Georgr Bambina)

  2. 3.Handsome Knight – 6.Quiet Leader – 5.Baretta Boko – 2.Rim Bay Goliath (7.Spitfire Effe)

  3. 5.Lucas – 1.Säihkeen Sähinä – 6.Passin Liinu – 7.Volsuma – 3.Milian Madonna

  1. 4.Harjujen Roomeo – 5.Hyvityksen Pyry – 8.Leikillä – 3. Jenkkihymy – 2. Tellun Visu (6.Tähtiliisu – 1.Tuurin Helmi)

  1. 3.Kotirannan Ilo – 11.Nompparilla – 2.Tätimusta – 7.Tuittura – 6. Hilma Hilpeämieli – 1.Turon Jatsi


(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)


Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen