Vihjeet Oulun Magic Monday iltaan 18.3.

Vesa Varmasen vihjepaketti Äimärautiolle maanantaina 18.3.

LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Viimeksi kovaa voltista lähtenyt Cheval De Fer (3) häirittiin alussa laukalle. Raville selvittyään se teki hyvän esityksen. Cheval De Fer pyörinee taas kärkiporukoissa, mutta tarkemman sijoituksen arvaaminen tämän kanssa on vaikeaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos kovaa avaava Cheval De Fer saa keulat, niin sieltä yritetään ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


Eija Sorvisto, Kaustisellahyvän juoksun saanut Fancy Creek (6) tuli mainiosti loppua. Tilaa löytyi sen verran myöhään, ettei hevonen ehtinyt antaa kisassa ihan kaikkea. On kuitenkin jonkinlainen arvoitus, miten Fancy Creek on ehtinyt kahdessa päivässä palautua juoksusta, kun sillä ei kotonakaan ole ajettu näin tiheällä välillä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: En ole vielä päässyt täysin selville, että minkälaisella juoksulla Fancy Creek olisi parhaimmillaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 2

Ville Pohjola, Viimeksi tauolta Holy Victory Koks (2) teki pikkuisen tasapaksun esityksen. Sen perästä hevosessa oli käynyt joku tauti ja kuumettakin oli ollut. Tamma onkin vielä tähän kisaan hienoinen kysymysmerkki. Holy Victory Koksilla on hyvä luokka ja sen puolesta hevonen piisaa näissä lähdöissä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisesti avaavan Holy Victory Koksin rattailla taktiikkaa on ennalta vaikea lähteä laatimaan.


Tuomas Pakkanen, Kuopion napakalla radalla mukavasti menneellä Moonlight Blackillä (6) oli Bodenin pehmeällä alustalla pitkät hokit alla, eikä hommasta tullut mitään. Moonlight Black ei ole erityisen nopea alussa, ja lähtöpaikka tarkan juoksun tarvitsevalle hevoselle on hankala.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että ekakierros mennään ylivauhtia.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan


Janne Soronen, Bodenissasatoi tosi kovasti lunta, ja pöpperöisellä alustalla Enter Mayweather (9) oli epävarmempi. Riskin esityksen hevonen tuossakin kisassa teki.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivistä ei ole Enter Mayweatherille haittaa. Toivotaan, että kisassa pidetään vauhtia, jolloin tämä pystynee ohittamaan suurimman osan vastustajista.


Varustemuutokset: Viimeksi Enter Mayweatherillä oli korvissa vetohuput ja pumpulit. Huput vedettiin matkalla pois. Näin hevonen saatiin pysymään alussa rauhallisempana. Samoilla varusteilla tämäkin kisa on tarkoitus ajaa.


LÄHTÖ 3

Juhani Harmoinen, Jullen Ekolta (1) löytyi pientä ongelmaa toisesta lavasta, mistä sen ulospäin puoltaminenkin on voinut johtua. Hevosta on treenattu hangessa ja hoidettu, mistä tuntuu olleen hyötyä. Puoltaminenkin tuntuu häipyneen. Perjantaina jäällä otetussa hiitissä Julle Eko oli ollut sillä paljon ajaneen tyttäreni Minnan mukaan paremman oloinen kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka reippaampaakin on menty, niin hevonen voi olla vielä tähän hieman testiluonteiseen kisaan hieman tukkoinen. Hyvillä mielin viime treenin perusteella starttiin kuitenkin tullaan, ja pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Oulussa startti ykkösradalta on otettava huolellisesti.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


Tuomas Pakkanen, Hieman tasaisesti suorittaneelle Leksukselle (9) kokeillaan saada varustemuutoksella hieman enemmän vauhtia. Vielä startteja alleen tarvitsevalle Leksukselle takarivin lähtöpaikasta ei ole haittaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Leksuksen pitäisi päästä juoksemaan kärjen tuntumassa.


Varustemuutokset: Jenkkikärryjen avulla Leksukselle kokeillaan saada lisää vauhtia.


Ville Pohjola, Oikein nätin reissun tarvitseva Suutarin Tyttö (12) ei mielellään kiertele, joten tällainen lähtöpaikka on sille aika hankala yhtälö. Tamman kunto on sinänsä aivan mallillaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisärataa pitkin pitää vielä viimeinenkin kaarre yrittää ajaa.


T65-1 / LÄHTÖ 4

Antti Ojanperä, Mafioso Facella (1) oli Ouluun liian lyhyt starttiväli, eikä se kyennyt tuon takia suorittamaan aivan normaalilla tasollaan. Mainiossa kunnossa kilpaileva ruuna teki Vermossa hyvän juoksun ja tuli vahvasti perille asti. Mafioso Facella on nyt oiva treenitalvi takanaan. Kun siltä päästään taas riisumaan kenkiä, niin hevonen voi pärjätä kovemmissakin lähdöissä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Mafioso Facella ei ole kovin usein satsattu lähtöön. Ruuna pääsee kuitenkin sen verran hyvin liikkeelle, ettei kellään pitäisi olla asiaa sen ja tallikaverin väliin. Selkäjuoksu on ollut Mafioso Facelle parempi.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Antti Ojanperä, Regent Jet (2) on ollut edelleen hyväntuntoinen treenissä. Ilmoitin ruunat tänne Ouluun, kun täällä pitäisi olla yhä hyvä talvirata. Regent Jet on kisan ykköshevosemme.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikalla ei ole Regent Jetille isoa merkitystä. Keulasta tämä kisa kokeillaan ajaa.


Varustemuutokset: Ihan samoilla varusteilla on edelleen tarkoitus ajaa.


Ville Pohjola, Disco A.E. (3) on tässä hankala tehtävä, kun vastus vaikuttaa tosi kovalta. Ruunan huumori on ollut viime aikoina hieman hukassa. Valmentaja on koettanut piristää hevosta treenejä muuttamalla. Pärjääminen näillä paljon kilpailleilla on paljolti päivän mielialasta kiinni. Yritetään roikkua tässä mahdollisimman korkealle.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajolinjat pitää yrittää mahdollisimman taloudellisina.


Marko Hakkarainen, Victory Bonsain (4) fyysinen puoli on kohdallaan. Hevosen mentaalinen puoli selviää vasta starttitilanteessa, joten mitään varmaan on ennalta vaikea lupailla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaiken ollessa kunnossa Victory Bonsai Victory Bonsai kykeni viime vuonna tekemään pitkiäkin kirejä ilman selkää. Ajotaktiikasta ei pysty ennalta päättämään, vaan tuo ratkeaa sen perusteella miltä hevonen tuntuu.


Varustemuutokset: Muuten samat varusteet, mutta lappupolitiikka ratkaistaan vasta paikan päällä.


Niko Jokela, Remote Control (5) oli Rovaniemen kauden avauksessaan asiallinen. Ruuna oli hieman innokkaanoloinen, joten 2600 m matkalla päätin ajaa Only Eyes Brolinen selästä. Ymmärsin valmentajan puheista, että treeneissä ei ollut menty erityisen reipasta, joten startti vei varmaan hevosta jonkin verran parantamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan, mihin startissa onnistutaan pääsemään. Regent Jet lähtee sisäpuolelta sen verran kovaa, ettei keulaan ole varmaan asiaa.


Marko Hakkarainen, Vagabondolle (6) halutaan saada tasaisesti startteja. Se ei päässyt mukaan näiden ravien omaan lähtöönsä, joten hevonen juoksee tässä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vagabondolle lähdetään hakemaan nättiä juoksua, jonka perästä sen toivotaan tulevan voimissaan maaliin.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


Petteri Joki, Hyvässä kunnossakilpaileva Callela Leonard (7) on saanut ikävän lähtöpaikan. Matkavauhtikin tulee olemaan varmaan meitä vastaan, joten ihan voittoon asti on vaikea uskoa. Hevosen hyvyyden ja tämän hetken vireen tietäen kolmen neljän sakkiin mahdollisuudet pitäisi kuitenkin olla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Yritetään päästä pudottamaan täältä johonkin kohtaan parijonoon.


Varustemuutokset: Callela Leonard kilpaili viimeksi puolilaput silmillä. Niillä ja muutenkin samoilla varusteilla jatketaan.


Mauri Jaara, Kunnossa oleva Protector (9) on saanut hyvän paikan kunnossa. Katsotaan sitten lopussa, mihin se tässä riittää.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisen takaakin kovaa avaava saa nyt selkäjuoksun.


Varustemuutokset: Samoilla mennään.


T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 1

Eija Sorvisto, Daddy's First (2) oli viimeksi kovat vastassa. Hevosta jouduttiin startin jälkeen lääkitsemään. Daddy's First on ollut taas kotona normaali. Vastusta on nytkin aivan riittävästi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvältä lähtöpaikalta Daddy's First voisi seurata mukavalla sijalla.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Lago Negron (4) hyvyys Oulun voittojuoksussa tuli minullekin yllätyksenä. Kuopion vaativassa porukassa mentiin kovaa. Vauhdikkaassa lopetuksessa kiristä tuli tämän kannalta hieman liian pitkä. Viimeisellä satasella ruuna hieman hölläsi, mitä sille on sattunut aiemminkin. Huippuiskuun nousseen Lago Negron kanssa lähdetään tässä haastamaan kaikkia vastustajia. Pettynyt olen, jos juoksun onnistuessa hevonen ei ole tässä kolmen sakissa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lago Negro lähtee itsestään kovaa, joten eteenpäin alussa mennään. Keulapaikka ei ole välttämättömyys. Itse asiassa tämä on ollut parempi selkäjuoksulla. Paikka johtavan rinnalla ei ole tällekään eduksi.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Petri Klemola, Varsinkin Seinäjoella oikein hyvän esityksen tehneessä Proud Leaderissä (6) ei ole treeneissä näkynyt merkkejä huonommasta. Hevosta on vielä hieman suojeltu eikä sillä haluttu kisoissa revitellä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Proud Leader on ollut parempi selkäjuoksulla. Haluaisin, että alku otetaan hieman varovasti, ja sitten lopussa kokeiltaisiin kuinka korkealle on mahdollisuuksia.


Varustemuutokset: Muuten samat varusteet, mutta viime kesänä käytössä olleet jenkkikärryt laitetaan taas taakse. Niistä ei pitäisi olla Proud Leaderille ainakaan haittaa.


Mauri Jaara, Willy Wingstonilla (9) on tähän kisaan muuten kaikki hyvin, mutta takarivi on kovalle lähtijälle jonkinlainen miinus. Ei ysiradalta kuitenkaan välttämättä kovin kauaksi jäädä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos vauhti hiljenee, niin jo matkalla eteenpäin ajetaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Petteri Joki, Aivan hyvässä kunnossa kilpaileva Only Eyes Broline (10) kohtaa nyt hyväkuntoisia paljon viime kertaa selvästi kovempia vastustajia. Tässä sakissa en osaa odottaa hevosta etukäteen kuin neljän viiden sakkiin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Aikaisin reissuun pitää lähteä. Kirissä suosikin selkä olisi mukava saada eteen.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Martti Pellikka, Joensuun kisaan selvän parannuksen tehnyt Orlando Knick (11) on arvottu huonolle paikalle. Täältä on kiertämistä tiedossa, joten olisin tyytyväinen sijoituksesta 4-5 sakissa. Kesäkenkään pääsemistä Orlando Knickin kanssa odotellaan mielenkiinnolla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Norjassa Orlando Knick on pärjännyt kuolemanpaikaltakin. Tuota paikkaa on kuitenkin vielä ehkä syytä välttää. Matkavauhdin, ja muutenkin tilanteen mukaan ratkaisut tässä jouduttanee tekemään.


Varustemuutokset: Joensuuhun varusteita muutettiin, ja noilla samoilla on tarkoitus jatkaa.


T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Janne Soronen Talliinmaanantaina valmiissa kunnossa tullut Bwt Rock And Roll (1) teki jo saman viikon perjantaina hyvän esityksen Bodenissa. Ennen kisaa hevosella ehdittiin ajaa kerran, ja sitä hieman hoidettiin kotikonstein. Kengitys tehtiin uudelleen ja varusteita muutettiin. Kun viimeisellä takasuoralla aukaisin ruunan korvat, niin se tuli kovaa maaliin asti. Uran aikana tämä on laukannut aika paljon, sekä alkuun että loppukaarteeseen. Jos Bwt Rock And Roll saa pidettyä tässä keulat ja on samanlainen kuin viimeksi, niin se voi pystyä nytkin pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Bwt Rock And Roll on tehnyt parhaat juoksunsa kärkipäästä. Keulasta koetetaan ajaa, jos sinne päästään.


Varustemuutokset: Laput vaihdettiin vedettäviin. Niitä ei kuitenkaan käytetty, joten Bwt Rock And Roll juoksi käytännössä avovehkeillä. Aiemmin starteissa joskus hieman liian virtavana ollut ruuna pysyi nyt rauhallisena. Samoilla kuin viimeksi jatketaan.


Eija Sorvisto, Vaativan reissun saanut Bianca Creek (2) teki viimeksikin ihan asiallisen juoksun. Tälle hevoselle lähtöpaikka on paras mahdollinen, ja rahasijaa tavoitellaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pärjäämistä ajatellen Bianca Creekin juoksun pitäisi mennä tietyn kaavan mukaan. Ei niin kuin kahdella viime kerralla.


Varustemuutokset: Samoillajatketaan.


Eija Sorvisto, Mr Money Makerin (3) kavioluu murtui viime starttiin. Tuon jälkeen ensin kuusi viikkoa seisonut ori oli sitten kuusi kuukautta kävelytreenissä. Nyt se on ollut liki puolivuotta normaalissa treenissä. Tauolta palatessaan Mr Money Maker on aina tarvinnut pari kolme starttia alle ennen kuin paras terä on tullut esiin. En usko, että hevonen olisi vielä ihan parhaimmillaan. Loukkaantumisen vaikutus Mr Money Makerin suoritustasoon on ennalta jonkinlainen arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti matkaan pääsevä Mr Money Maker on saanut hyvän lähtöpaikan. Selkäjuoksua hevoselle tässä kohtaa tavoiteltaneen.


Varustemuutokset: Varusteisiin ei tehdä muutoksia.


Tuomas Pakkanen, Tampereen karsinnoissa lopussa kiinni jäänyt Not A Clue (7) teki kisassa hyvän esityksen. Muutama kova tässä on vastassa. Niillä on kuitenkin ikävät lähtöpaikat, joten pärjäämisen suhteen on nyt toiveita. Not Cluelle pitävä rata olisi parempi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kunnossa ollessaan Not Clue ei ole ronkeli juoksupaikan suhteen, joten pikku riskilläkin on heti eteenpäin ajettava, vaikka sitten kolmannen kautta.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Pitkältä tauolta palaava On Va Voir (9) oli sairastellut ennen meille tuloa. Vaikka hevonen on treenannut ihan asiallisesti, niin vaikea sanoa, että mitä se tähän ekakisaan tekee. Tässä ollaankin hieman katsastamassa, että missä oriin kanssa ollaan menossa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: On Va Voir saanee tästä hyvän selkäjuoksun.


Varustemuutokset: En tiedä millä varusteilla On Va Voir on aiemmin kilpaillut. Meiltä se aloittaa ihan perusvehkeillä.


Eija Sorvisto, Snowline Cherry (10) ei ole muuttunut, ja viime kerran perusteella vapaa rata ei ole sille edelleenkään mieleen. Startti ei sinänsä rasittanut hevosta, mutta sen vaikutus kilpailumielialaan on ennalta jonkinlainen kysymysmerkki. Tuon jälkeen virkkuna ollut Snowline Cherry on ollut kotona hyvä ja tosi pörhäkkä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tähän tehtävään lähtöpaikka on Snowline Cherrylle oikein sopiva, kun se voi nyt saada kivan selkäreissun.


Varustemuutokset: Varusteisiin ei tule muutoksia.


Niko Jokela, Snowline Cherryllä (10) kokeiltiin viimeksi ajaa keulasta, mutta se ei vieläkään tykkää juosta siellä. Tässä lähtöpaikka on tammalle hyvä. Voitto olisi yllätys, mutta oikein sopivasti menneellä juoksulla toton tuntumaan saattaisi olla mahdollisuudet.


Marko Hakkarainen, Ajoin viimeksi Take Me With Youlle (11) tarkoituksella nätin juoksun. Tosi hyvältä tuntuneelle hevoselle jäi paljon voimia käyttämättä. Take Me With You oli paremman oloinen kuin puoleen vuoteen. Ruuna on tuntunut oikein mainiolta treeneissä, ja jos se ei vielä tässä pärjää, niin sitten kohta jossain muualla.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tällaiselta lähtöpaikalta juoksun onnistuminen on täysin siitä kiinni, että minne alussa ajaudutaan.


Varustemuutokset: Samoilla yhä mennään.


Martti Pellikka, 15 hevosen ryhmälähtöön tällainen alkuasema pistäämietteliääksi. Vaikka hyvässä kunnossa oleva Hard To Trick (12) on tehnyt mainioita esityksiä, niin realista hevosta on nyt odottaa vain puolenvälin paikkeille.


Ajotaktiikka / juoksutoive: On hieman tarkkailtava mitä starttitilanteessa tapahtuu, ja tehtävät ratkaisut sen mukaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Ville Pohjola, Kurir Brodde (14) palasi heti tauolta aika valmiissa kunnossa, jaolenollut tyytyväinen molempiin esityksiin.Taustajoukkojen toiveesta toissa kerralla ajettiin vielä maltillisesti. Siinäkin juoksussa ruuna teki hyvän kirin hänniltä. Kaustisella jouduimme lähtemään voittoa ajatellen liian kaukaa kiriin, mutta umpirehdisti hevonen tuollakin kertaa suoritti. talven hitaammissa olosuhteissa tämä pystyy tulemaan myös takaa. Kesän kovissa vauhdeissa tuollaisella juoksulla pärjääminen on tälle hieman hankalaa, kun oikein terävä pala puuttuu. Ykkössijakin on tietenkin mahdollinen, mutta näistä vaikeista asetelmista siihen tarvitaan paljon tuureja. Huippukuntoa lähestyvälle kovan luokan omaavalle Kurir Broddelle täytyy kuitenkin yrittää antaa mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pitää katsoa hieman tilanteen mukaan miten ajetaan. Kurir Brodde pärjäsi viime vuonna johtavan rinnaltakin, joten jo matkalla saatetaan pääsetellä eteenpäin.


Varustemuutokset: Kurir Broddella on ajettu milläkin milloinkin päävehkeillä, mutta uskoisin, että nyt jatkettaan samoilla.


Petri Klemola, Välillä räkäisenä ollut Rapid Leaderille (15) oli yllättävänkin hyvä viimeksi Kaustisella. Treeneissäkin hevonen on ollut mainion tuntuinen. Rapid Leaderille haluttiin tasaisesti startteja, ja siksi se ilmoitettiin tähän mukaan. Rapid Leader on pitävän radan hevonen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tällaiselta lähtöpaikalta ei auta kuin toivoa, että kisassa mennään vauhdilla, ja että Rapid Leader saa matkalla hyviä selkiä eteen.


Varustemuutokset: Rapid Leaderillä oli viimeksi jenkit perässä, ja samoilla mennään nytkin.Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen