Vihjeet Oulun perjantain lounaisiin.

Vesa Varmasen kokoama vihje ja kommenttipaketti Oulun lounasraveihin 26.10. klo 12.00

Valmentaja-/ohjastajakommentteja


LÄHTÖ 1

Jukka-Pekka Niskanen, Tasaisesti menevä Hilpukka (2) on mukana kovassa lähdössä.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Vielä varsamainen Hilpukka ymmärtäisi mennä parhaitten, jos se saisi juosta keulassa. Tässä näyttäisi tulevan kuitenkin selkäreissu.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatkettaneen.


LÄHTÖ 2 / T4-1

Kaj Sundholm, Strait Herolta (6) jouduttiin leikkaaman keväällä irtopalat, ja siitä toipumiseen meni jonkin verran aikaa. Seinäjoella lähtö uusittiin, mikä mistä ruuna hermostui ja otti laukan. Ihan huono se ei ollut tuonakaan päivänään. Viimeksi hevonen oli parempi kuin mitä se oli viime syksyn starteissaan. Laiska treenari ei mene harjoituksissa toisenkaan kanssa omista haluistaan, joten tarkkaa virettä on aina ennalta vaikea tietää. Virkumman oloinen ruuna on nyt kotona ollut.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Kohtuullisesti lähtevälle Strait Herolle tullee tässä selkäreissu.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Strait Herolla oli viimeksi vetolaput, jotta voltista matkaan pääseminen ravilla oli varmempaa. Päävehkeiden suhteen palataan todennäköisesti tavallisiin.


Petteri Joki, Päällepäin näytti, että kurvit ovat True Lancelle (8) hankalia, joten tällaiselta lähtöpaikalta pärjääminen ei tule olemaan varmaan kovin todennäköistä.


Petteri Joki, Kivarin Salsa (9) oli viimeksi oikein hyvänoloinen. Korvat olivat vähemmän tukossa, ja se kävi startissa tosi kuumana. Lähtötohinat ovat hevoselle hankalia. Tämä lähtöpaikka voisi olla Kivarin Salsa ihan hyvä, jos sitä ei tarvitse ottaa alussa kiinni. Ehjällä juoksulla Kivarin Salsa voisi olla kisan yksi mahdollinen pärjääjä.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole tälle merkitystä, kunhan hevonen pääsisi vain ravilla matkaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Kivarin Salsalla oli viimeksi korvissa vain pumpulit, nyt niihin laitetaan taas huput.


Pasi Väisänen, Keskiviikkona 22-vauhtia ajetussa hiitissä Mountain Triton (10) lopetti omista haluistaan 20-kyytiä ja tuossa treenissä Ermiteä lopussa 20 metriä jättänyt ruuna oli oikein hyvänoloinen. Onnistuessaan Mountain Triton voisi kyetä 17-tulokseen, ja sellaisen uskoisi riittävän tässä kamppailuun kärkisijoista.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Yritetään ensin selvittää alun mahdolliset karikot. Mountain Tritonilla on sellaiset etujalan liikkeet, että toisen takana juokseminen ei ole sille ihan helppoa. Mahdollisuuksien mukaan eteenpäin on tarkoitus ajaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Jenkit laitetaan jälleen taakse. Etukenkien pois saamisesta on tälle hyötyä. Jos olosuhteet vain sallivat, ne on tarkoitus ottaa pois.


Mauri Jaara, Hyvin treenannut For Get Me Not Sisu (11) on pirteänä, ja eturivistä olisin ollut aika luottavainen pärjäämisen suhteen. Taukostarttiin lähtöpaikka on erityisen hankala, ja se vie paljon mahdollisuuksia. Menestys on nyt paljolti juoksunkulusta kiinni


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Tilanteen mukaan tällaiselta lähtöpaikalta on ajettava.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


(Mauri Jaara lomailee tämän viikon etelässä, joten hänen kommenttinsa on hankittu poikkeuksellisen aikaisin, eli jo sunnuntaina).


LÄHTÖ 3 / T4-2

Ville Pohjola, Crossfire Canilla (6) oli viime kisaan pikkuisen pitkä starttiväli. Vaikka hevonen puutui hieman viimeisellä satasella, niin ihan hyvän kirin se teki. Nyt ruunalla on startti alla, mikä saattoi terävöittää. Crossfire Canin välissä tulleet vaatimattomat sijoitukset johtuivat mielestäni suurelta huonoista lähtöpaikoista. En olisi yllättynyt, jos Crossfire Can olisi tässä mukana totomatsissa.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Jos Crossfire Can saisi paikan läheltä kärkeä, niin lyhyellä palalla se voisi pystyä yllättämään monta vastustajaa.


Tapani Salojensaari, Reippaasti avaavalle Taigo Blessedille (9) tällainen lähtöpaikka ei ole erityisen hankala. Hyvässä kunnossa kilpaileva ruuna tuntuu menevän koko ajan eteenpäin, eikä jonkinlainen pärjäämien tulisi minulle isona yllätyksenä. Osalla tallimme varsoista on ollut jotain pientä virusta, ja ne ovat hieman köhineet. Näihin raveihin osallistuvilla hevosilla ei ole treeneissä esiintynyt mitään oireita.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Eteenpäin jonkun matkaa on tarkoitus heti suunnata. Jos Taigo Blessed pysyy rauhallisena, niin sillä voi ajaa myös johtavan rinnalta


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Viimeksi mentiin koko matka kova. Tuo koitui vaativassa porukassa huonolta lähtöpaikalta startanneen Blady Sagan (10) turmioksi, jonka viimeisessä kaarteessa tullut laukka vielä sinetöi. Tekemänsä ajan perusteella kunto tuntuisi säilyneen ennallaan, ja sen puolesta pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia. Alkuasema on taas ikävä, ja juoksua tamma täältä tarvitsee.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Ikävältä lähtöpaikalta on ajettava tilanteen mukaan.


Minttu Mäkinen, Ylivieskassa rata oli karkea.Tuollaisella alustalla Amazing Spring (11) pelkää selässä juostessaan silmille lentävää hiekkaa. Laukan jälkeen vapaalle radalle päästyään tamma otti ihan mukavasti vauhtia. Ravi oli viimeksi parempaa. Tällä oli välillä vaivoja, jotka aiheuttivat laukkoja. Nyt ne on saatu hoidettua pois ja kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Hyvänä olleessaan Amazing Spring on kyennyt tekemään pitkiä rehtejä kirejä, ja periaatteessa sen pitäisi jossain pärjätä. Hevonen on kuitenkin herkkä hiekalle ja pyytelylle, eikä ravilla menosta voi mennä antamaan takuita.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Kun lähtöpaikka on tällainen, niin reipas matkavauhti olisi ymmärrettävästi toiveissa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Silmien eteen laitetaan nyt hapsut, jottei hevonen huomaisi radan karheutta.


LÄHTÖ 4 / T4-4 / PD-1

Mauri Jaara, Willy Wingstonin (5) varusteita muutettiin hieman Ylivieskaan. Hevonen oli nyt selvästi rauhallisempi. Startin otin varman päälle. Jouduimme lähtemään jo varhain kiertämään ulkoradoille, mutta Willy Wingston pystyi kuitenkin viemään kirinsä aivan perille asti.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Hieman varman päälle vieläkin kannattaa matkaan lähteä, ja katsoa mihin paikkaan pääsee.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Edelleen kengät jalassa kilpaileva Willy Wingston jatkaa muutenkin samoilla varusteilla kuin viimeksi.


(Mauri Jaara lomailee tämän viikon etelässä, joten hänen kommenttinsa on hankittu poikkeuksellisen aikaisin, eli jo sunnuntaina).


Kari Alapekkala, Astaire America (8) kilpaili viimeksi kovassa seurassa. Tosi hyvän esityksen tehnyt ruuna tuli tuossa kisassa vahvasti loppua.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Lähtöpaikka on sama kuin viimeksi. Tuolla kerralla starttiin ei satsattu. Nyt alku otetaan hieman tilanteen mukaan.


Kari Alapekkala, Maana's Black Rose (9) teki viimeksi tauolta vahvan esityksen. Nyt startti alla se saattaa vielä parantaa. Maana's Black Rose on tässä mukana reippaassa ylisarjassa. Jos hevonen on kuitenkin samassa iskussa kuin viimeksi, niin se ei tässäkään jää muiden jalkoihin.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Ajoin Maana's Black Rosella viimeksi ensikertaa, ja ainakin tuon juoksun perusteella lähtöpaikka on sille aivan sopiva.


Petteri Joki, Forasterolla (12) ei ole ollut nyt tuuria lähtöpaikkojen suhteen, sama jatkuu myös tällä kertaa. Hyvässä kunnossa oleva ruuna kykenee tekemään omaa juoksua. Pärjäämään lähdetään, mutta näistä asemista se edellyttää hieman tuurejakin.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Forastero käy paikka johtavan rinnallakin, joten eteenpäin pyrittäneen ajamaan. Ruuna kykenee tarvittaessa myös pitkään kiriin.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Forastero on mennyt hyvin nykyisillä varusteilla, joten niitä tuskin vaihdetaan.


LÄHTÖ 5 / T4-4 / PD-2 / Troikka

Pasi Pohjola, Vanha vamma on haitannut Beaming Chiciä (1) tänä vuonna, ja kisaamaan on päästy tosi harvakseltaan. Kausi on ollut ihmeellinen. Joka kerta starttiin lähdettäessä hevonen on tuntunut kotona ihan mukavalta, mutta suoritus kisassa on ollut pettymys. Terveydentila vaikuttaa nyt ihan mukavalta, ja täksi hevoseksi meno treeneissä on ollut nyt letkeämpää kuin kertaakaan tänä vuonna. Beaming Chic on olemassa hyvä hevonen, ja pää sillä vetäisi. Ehjä juoksua lähinnä tavoitellaan. Tässä ollaan vähän katsomassa, että missä ollaan menossa, ja miten tästä jatketaan.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Beaming Chic on toisten takana hieman ajettavaa mallia, joten sille olisi parasta, jos kisassa mentäisiin koko matka tasaisen reipasta.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Aiemmin hokit tuottivat Beaming Chicille vaikeuksia kaarteissa. Viime talvena se oli jo tottumassa niihin, mutta sitten tammalle tuli ongelmia. Pikku hokit laitetaan alle. Katsotaan sitten vähän tilanteen mukaan, mitä niiden kanssa tehdään.


Mauri Jaara, Sairastauolta palaavaa Filius Felixiä (3) on päästy treenaamaan normaalisti, ja kaikki hevoselle pitäisi olla kunnossa. Filius Felixin ottamiin laukkoihin on ollut joka kerta joku selvä syy. En osaa pelätä, ettei se pysyisi tässä ravilla. Uskoisin Filius Felixin pystyvän tässä ihan jonkinlaiseen suoritukseen, ja katsotaan sitten, mihin se riittää.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Ilman etukenkiä Filius Felix lähtee reippaasti matkaan. Jos ruuna saa keulat, niin sieltä sillä kannattaa ajaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Etukenkien poisottamisesta on hyötyä Filius Felixille. Se tehdään, jos siihen on mahdollisuudet.


(Mauri Jaara lomailee tämän viikon etelässä, joten hänen kommenttinsa on hankittu poikkeuksellisen aikaisin, eli jo sunnuntaina).


Pasi Väisänen, Ermite (4) löi Kaustisella jalkansa pyörään ja laukkasi tuon takia tosi raivokkaasti alkuun. Hiljaisissa hiiteissä ruuna on ollut ihan ok. Ihan tarkkaa kuvaa, miten se tällä hetkellä kilpatilanteessa suorittaa, minulla ei ole. Periaatteessa Erimiten pitäisi olla näihin lähtöihin ihan yllätysvalmis. Ehjä esitys tähän kohtaan kuitenkin tyydyttäisi.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Lähtöpaikka sopii. Tässä kohtaa toivoisin Ermitelle selkäreissua.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Rataolosuhteiden salliessa edestä otetaan kengät pois, mistä Ermite hyötyisi. Taakse laitetaan taas jenkkikärryt.


Mauri Jaara, Viimeksi kovassa seurassa mukana ollut Luna De Paris (6) kompuroi loppusuoran alussa, eikä se ollut toisten takaa muutenkaan ihan parhaimmillaan.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Valmentajan mielestä eturivin paikka on tälle parempi.


Petteri Joki, Joana's Roadrunner (8) laukkasi viimeksi alkuun ja viimeiseen kaarteeseen. Toisen hyppynsä kohdalla hevonen oli sen tuntuinen, että ilman sitä se olisi pärjännyt tuossakin kisassa. Vain tasaisesti matkaan pääsevälle ruunalla lähtöpaikka on huono. Hyvässä kunnossa oleva Joana's Roadrunner pystyy tekemään myös omaa juoksua, joten ei menestyminen ole tälläkään kertaa mahdotonta.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Pitää katsoa hieman tilanteen mukaan, että ajetaanko alussa eteenpäin vai ei.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Sekkiä laitetaan hieman tiukemmalle. Muuten samoilla varusteilla jatketaan.


Tapani Salojensaari, Kesän lentokeleillä Capo Birdlandilla (9) laukat ovat olleet aika tavalla pinnassa. Viimeksikin erehdyin päästämään sen vähän liian vapaasti matkaa. Ruunan pitkät jalat menivät ristiin, ja hyppy tuli. Pitkään hyvässä kunnossa ollut Capo Birdlandin vire on kohdillaan. Huonoksi mennyt taulu yritetään tässä saada parempaan kuntoon, jotta se pääsisi taas lähtöihin mukaan. Osalla tallimme varsoista on ollut jotain pientä virusta, kun ne ovat hieman köhineet. Näihin raveihin osallistuvilla hevosilla ei ole treeneissä esiintynyt mitään oireita.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Valmiiksi toisella radalla oleva Capo Birdland saa lähteä miten se lähtee ja tehdä tästä omaa juoksuaan. Toivotaan, että matkalla pidetään reipasta vauhtia, kun viimeisessä kaarteessa tämän kanssa ei kärsisi olla kovin ulkona.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Nyt hieman aiempaa tasaisemmin suorittanut Sunday's Robertta (10) oli viimeksi lopussa hieman nihkeänä. Lähtöpaikka oli huono. Jouduimme ajamaan jo matkalla eteenpäin, mikä ei ehkä ollut hevoselle mieleen. Sunday's Robertta on aina välillä pystynyt ihmejuoksuihin, mutta tuollaisen suorituksen arvaaminen ennalta ei ole ollut helppoa edes lämmityksen jälkeen.


Ajotaktiikka / Juoksutoive: Lähtöpaikka on jälleen huono, joten aika tavalla tilanteen mukaan on ajettava.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Muutoksista ei ole ollut puhetta.


T4-vihje

Mauri Jaaran kaikilla valmennettavat ovat T4:n avain hevosia. Kaksi niistä palaa tauolta ja yhdellä on jonkinlainen laukan vaara alkuun, joten aivan betonista tukipilareista niiden yhteydessä ei voi puhua.


T4-1 / LÄHTÖ 2

Varmaehdokas Kolmivuotias Forgetmenot Sisu (11) aloitti uransa toukokuussa puolilupaavilla esityksillä, mutta sitten sille tuli ongelmia. Mauri Jaaran mukaan pirteänä ollut tamma on nyt treenannut hyvin. Vastus vaikuttaa paperilla varsin sopivalta, ja jos juoksu suljetulta paikalta sujuu häiriöittä, niin pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.


Yllättäjäehdokas: Kivarin Salsa (9) oli tuntunut Petteri Joen käteen viimeksi mainiolta. Hevosen korvia oli tukittu aiempaa vähemmän, ja se oli käynyt startissa tuon takia tosi kuumana. Nyt huput laitetaan taas korviin. Edestä avataan hyvin, joten lähtötilanne voi mennä Petteri Joen toiveen mukaan hevosen kannalta sujuvasti.


Juoksunkulku arvaus: Vähän tienanneilla on korkeintaan muutamia autolähtöjä takanaan, eikä monellakaan ole vielä koskaan satsattu starttiin. Kun vielä vastustajien aiheuttamien häiriöiden mahdollisuus laukkojen takia normaalia on näissä kekkereissä suurempi, on juoksunkulun hahmottaminen monesti jopa mahdotonta. Mukavasti autoa seuraava Millbrook Credit (2) saattaisi olla alussa ketterin. Keulastakin saatetaan kokeilla ajaa, jos ei sopivaa selkä ole tulossa eteen. Tauon jälkeen kauttaan taas käynnistelevä Strait Hero (6) on tuntunut tarvitsevan aika nätin reissun. Kohtuullisesti matkaan pääsevälle ruunalle saatetaan hakea paikkaa kärjen tuntumasta. Ihan reippaasti lähtevällä Enjoy Boostilla (7) panostettaneen alkuun, ja jopa johtoon pääsyyn voisi olla saumoja. Hieman tasaisen oloisella Mountain Tritonin (10) ei pärjäämistä kannattane jättää loppukirin varaan, joten aikainen eteenpäin ajaminen voi olla mahdollista. Jos Forgetmenot Sisulla (11) on kaikki kohdallaan, niin kuski voi suunnata ajokillaan sopivassa kohdassa ulkoradoille. Kivarin Salsalla (9) startti otetaan kieli keskellä suuta, ja toivotaan, että ravilla pääseminen onnistuu.


A: 11 B: 10,6,9,4,7,2,3 C: 5,8,1


T4-2 / LÄHTÖ 3

Varmaehdokas Tähän hieman vaikeasti hahmotettavaan otteluun on aika hankala havaita kovin betonista tukipilaria. Blady Saga (10) oli viime kerran kovassa seurassa vailla mahdollisuuksia. Toissa kerralla kevyemmän tehtävän voitokkaasti selvittänyt kohtaa tässä tuota kertaa jonkin verran tiukemmat vastustajat, mutta ykköseen saattaa olla kuitenkin saumoja. Nousukuntoiselta viime esitystensä perusteella vaikuttava Taigo Blessed (8)tuntuu pääsevän ulkoradoilla jopa paremmin matkaan, joten ikävännäköinen lähtörata ei ole sille välttämättä voittamaton este pärjäämisen kannalta.


Yllättäjäehdokas: Amazing Springin (11) ravilla meno on epävarmaa, mutta laukattomalla juoksulla Minttu Mäkisen mukaan hyvässä kunnossa olevalla tammalla saattaisi olla pienet saumat pärjäämiseen.


Juoksunkulku arvaus Tässäkin koitoksessa on aika vaikea tietää, että keulapaikka eniten kiinnostaa, joten juoksutapahtumien oikein ennustaminen ei ole todellakaan helppoa. Asiallisesti avaava Silbern Oliver (2) voisi ainakin aluksi pitää kaikki ulkopuolellaan. Cradled In Love (1) on päässyt sisäradalta ihan mukavasti matkaan. Tauolta palaaja voi tarvita näin alkuun nätin reissun, joten selkä kelvannee eteen. Firetail Avenger (4) jaCrossfire Can (6) ovat hyviä kiihdyttäjiä. Taigo Blessedillä (8) ei alettane peruuttelemaan, kun jopa keulaan pääsemiseenkin voi olla saumoja. Blady Saga (10) on vahva menijä, jolla lähdetään sopivassa kohdassa reissuun.


A: 10,8,6,4 B: 2,5,3,11 C: 1,12,9,7


T4-3/ LÄHTÖ 4 / PD-1

Varmaehdokas Nousujohteisesti Mauri Jaaran treeneistä aloittanut Willy Wingston (5) näytti jo toissa kerralla Oulussa laukan jälkeen mainiolta, eikä voitto Ylivieskassa tullut yllätyksenä. Ravilla matkaan selvitessään toiseen peräkkäiseen ykköseen pitäisi olla saumat.


Arvoitus Kauden aiemmissa starteissa aika vaisusti esiintyneen, viime kisaan tauolta Maana's Black Rosen (9)juoksu onnistui viimeksi mainiosti. Vahvan esityksen tehnyt tamma on nyt sarjassa aika huonosti sisällä, ja tässä seurassa kärkikamppailussa riittäminen on ennalta arvailujen varassa.


Juoksunkulku arvaus Driller Manin (4) sisäpuolella ei näyttäisi olevan sellaista vastustajaa, josta terävä avaaja ei pääsisi alussa ohi. Jyväskylässä veto johtavan takaa ei riittänyt aivan perille asti, joten keulasta saatetaan koettaa ajaa. Varsinkin ulompaa Willy Wingston (5) on ollut normaalisti hyvä lähtijä, mutta nyt ruuna on ollut nyt ihmeen epävarmana auton takana. Mauri Jaara aikoikin suosittaa, ettäYlivieskan tapaan alku otetaan hieman varman päälle. Viime kerran perusteella Willy Wingstonilta onnistuu nyt pidempikin kiri. Mainion syysvireen löytänyt Astaire America (8) seuraa autoa mainiosti. Pakittamaan alussa ei aleta, vaan juoksupaikka läheltä kärkeä pyritään hevoselle saamaan. Asiallisesti autoa seuraava Amazone d'Inverne (1) voi saada paikan johtavan takaa. Better Boost (2) on epävarma lähtijä, jolla startti jouduttaneen ottamaan jälleen aika varovaisesti. Viime aikoina hyvin suorittanut Forastero (12) on vahva menijä, jolla voi tarvittaessa suunnata sopivassa kohtaa jo matkalla eteenpäin. Maana's Black Rose (9) voi jäädä alussa aika kauaskin sisäradan syövereihin. Ihan kärkisijoja ajatellen kiristä voi tulla pahimmassa tapauksessa turhan pitkä.


A: 5 B: 8,2,12,4,9 C: 1,3,6,11,7,10


T4-4 / LÄHTÖ 5 / PD-2, Troikka

Varmaehdokkaat. Kaksi voittoa alla kisaan lähtevän King Kasperin (7) esitys varsinkin viime sunnuntaina oli oikein mainio. Lähtöpaikka on hieman ikävä vain kohtuulliselle avaajalle, mutta juoksun onnistuessa tolppaputken jatkumiseen on mahdollisuudet. Mauri Jaaran mukaan Filius Felix (3) on tauon aikana harjoittelut hyvin. Edullisista lähtöasetelmistaan ruuna voi päästä johtoon, ja hallita kisaa alusta loppuun saakka. Mauri Jaaran mielestä etukenkien poissaamisesta olisi etua. Tuo seikka ratkeaa kuitenkin vastan päivän olosuhteiden perusteella.


Yllättäjäehdokas Tapani Salojensaaren mukaan mainiossa iskussa oleva Capo Birdland (9) ei ole ehjällä esityksellä välttämättä ulkona voitonkaan suhteen.


Arvoitus Ermite (4) ei ole ollut vielä tällä kaudella lähelläkään onnistumista. Näihin lähtöihin kyvykäs menijä on saanut sopivan lähtöradan. Jos johtoon pääsy jostain syystä onnistuisi, ei pärjäämättömyys ole itsestään selvyys.


Juoksunkulku arvaus: Sisäpuolelta ei avata erityisen reippaasti, ja mainion lähtöratansa turvin Filius Felix (3)saattaa kyetä pitämään kiihdytyksessä kaikki ulkopuolellaan. Mauri Jaaran mielestä etukenkien poissaamisella olisi suotuisa vaikutus hevosen lähtönopeuteen. Johtoon pääsyn onnistuessa asemista pidettäneen kiinni. All The Better (5) on voittanut keulastakin, mutta ruuna saattaa olla kuitenkin parempi tarkalla selkäreissulla ja lyhyellä kirillä. Sellaista taktiikkaa saatetaan hyvällä lähtijällä taas yrittää. Luna De Paris (6) on kova starttari, jolla saatetaan pyrkiä tässä vetotöihin. Alkuun satsaaminen voi johtaa reissuun johtavan rinnalla. King Kasper (7) ei ole ihan hidas lähtijä, mutta alkuun satsattaessa se saattaa pahimmassa tapauksessa jäädä aika pitkäksikin aikaa kolmannelle roikkumaan. Selästä ja keulasta hyvin pärjännyt ruuna ei ole aina jaksanut puristaa johtavan rinnalta aivan perille asti. Hieman kankeasti käynnistyvä Joana's Roadrunner (8) voi jäädä kasiradalta alkuun aika tavalla takapareihin. Vaikka ruuna pystyy tekemään myös omaa juoksua, niin menestys edellyttänee nyt ainakin jonkin verran ylivauhtista kisaa. Ermite (4) on myös lähtökiihdytykseen melkoinen jokerikortti. Ruuna ei ole ihan ensiaskelillaan erityisen terävä, mutta jo paalun kohdalla meno on ollut parhaimmillaan rivakkaa. Keulareissu kävisi Ermitelle mainiosti. Hyvään syysiskuun noussut Capo Birdland (9) voi ravia mennessään pystyä kirimään lopussa kamppailuun mukaan.


A: 7,3 B: 8,9,6,5,10 C: 2,1,11,12T4-systeemit


S1: 11 (10,6) 10,8,6,4,2,5,3,11 (1,12) 5,8,2,12 (4,9) 7,3,8,9,6,5,10 (2,1) = 224 riviä

S2: 11,10,6,9,4,7,2,3 (5,8) 10,8,6,4,2,5,3,11 (1,12) 5 (8,2) 7,3,8,9 (6,5)= 256 riviä


Lähtö 1

  1. 1. Iinan Prinssi – 6.Metsärinteen Sisu – 2.Hilpukka – 5.Aavan Sisu – 4.Krisliina – 8.Aavan Tuuli (7.Mäen Eino)


(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)
Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen