Vihjeet Oulun raveihin Ylivieskassa to 15.3.

Vesa Varmasen kokoama kommentti ja vihjepaketti illan Toto4 peliin. Vihjeet kokonaisuudessaan Oulun nettisivuilla.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat Oikein prässäyskykyisiä vastustajia ei ole näköpiirissä, ja keulat saadessaan Saxoi (5) voi päästä vetämään kisaa ensimmäiset puolitoista kierrosta mieleistään vauhtia. Jos tauolta palaajan vire on riittävä, voivat viimeisen tuhannen ohitusyritykset Ylivieskan pitkästä loppusuorasta huolimatta jäädä tehottomiksi.


Yllättäjäehdokas Terävästi lähtevä Umberto Croft (1) saanee juoksun kärjen takana. Jos viimeksi lopussa ilman kiritilaa jääneen nousukuntoisen ruunan tuurit vaihtuu, ja tilaa tulee, niin se voi spurtata tässä lopussa vaikka kaikista ohi.


Juoksunkulku arvaus tässä aloittavaUudesta valmennuksestatässä debytoiva terävästi avaava Saxoi (4) on ollut hyvä vapaalta radalta, kärjestä tai sen rinnalta. Ruuna aloittaa kilpailemisen reilun kahdeksan kuukauden paussilta, mutta silti keulareissu näistä alkuasemista tuntuu aika todennäköiseltä. Tiukasti autoa seuraavaUmberto Croft (1) on mennyt starttien myötä mennyt eteenpäin. Viimeksi lopussa ilman kiritilaa jääneellä ruunalla Henry Ala-Korpi aikoi edelleen luottaa tuureihin ja ajaa johtavan takaa. Vaikka Crystal Eye (8) on räväkkä avaaja, niin näistä asemista sillä tuskin lähdetään hakemaan revanssia viime kerran epäonnelle. Fade To Jam (9) voi saada itselleen erinomaisesti oikein sopivan sisäratareissun, millaisen perästä se kykenee spurttaamaan lopun tosi tehokkaasti. Poisjäännit hieman auttoivat, mutta silti Heidi Allen (12) kiristä hankalalta lähtöpaikalta voi tulla voittoa ajatellen aika pitkä.


A: 4 B: 1,12,9,3,8 C: 7,11,10


T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat 3100 m matkalla johtavan rinnaltaei ole helppo pärjätä ainakaan, jos sieltä pyrkii pitämään vauhtia yllä. Keulassa juokseva suosikkeihin kuuluva osanottaja voi saada tuon takia vetää kisaa tosi pitkään haluamaansa tempoa. Tässä ykkösveikkaus johtopaikalle tuntuisi olevan viimeksi koko matkan johdon perästä helppoon voittoon irronnut Filius Felix (7). Varsin mainiolla esityksellä Suomen uransa aloittanut Kurir Brodde (3) ei ole ennen kilpaillut pitkällä matkalla. Ruuna vaikuttaa kuitenkin sentyyppiseltä, jolle tehtävä voisi sopia mainiosti. Asiallisena avaajana Kurir Brodde saanee vielä juoksuasemat läheltä kärkeä, joten voittokaan ei olisi mikään suuri yllätys.


Yllättäjäehdokkaat Senator Casen (8) viime juoksut ovat epäonnistuneet. Nyt ammattikuski voi hankkia tauluaan paremmassa kunnossa olevalle ruunalle kivankin reissun, eikä menestys ihan mahdottomalta tunnu. Hyvin viimeksi loppua tullut, tämänkin matkan menevän Cobbys Moonwalkerin (10) voiton saumat eivät ole tässäkään jättisuuret, mutta aamuinen prosenttilukema tuntuu kuitenkin liian pieneltä.


Juoksunkulku arvaus Suomen juoksulangalta startin ajoituksen osuminen ei ole koskaan täysin varmaa, mutta silti reippaasti avaava Filius Felix (7) on ykkösvaihtoehto johtopaikalle. Asiallisesti käynnistyvä Kurir Brodde (3) saanee asemat kärjen läheltä. Ruunalla on pieni vaara jäädä matkamaan toiselle ilman vetoapua. Marko Hakkaraisen kaksikolla Bonanza Hoss (13) ja Aslan L.C. (16) aiottiin ottaa tämä kisa aika tavalla maltilla. Myös Jukka-Pekka Kauhanen suunnitteli tauolta palaavalle Jalo Dahlialle (9) nättiä selkäreissua. Yksi mahdollinen ajoissa etenemään lähtevä voisi olla parhaimmillaan reissun toisella ilman vetoapua kestäväHollywood Hills (15) ajettaneen kärkeä tasaisesti kiinni. Muiden ajotaktiikka 3100 m matkalla en uskalla lähteä edes arvailemaan.


A: 7,3 B: 15,11,13,16,9,8,10 C: 2,5,1,6,4,14,12


T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas: Lupaavalla esityksellä tauolta aloittanut Joriini (10) on kovimpiin kilpakumppaneitaan varmempi suorittaja, joten nyt startti alla todennäköisesti parantava monipuolinen ori tuntuu maistuvalta vaihtoehdolta rivin tulipilariksi.


Arvoitus Aamun prosenteissa eniten luotetun Turtilolla (1) on ollut viime starteissa ongelmaa ravinsa kanssa. Askellus lauantaina Vermossa vaikutti Vermossa vielä edelliskertojakin vaikeammalta, joten esitys on ainakin minulle ennalta kysymysmerkki.


Juoksunkulku arvaus Ykköseltä Turtilo (1) saattaa ottaa heti tahtipuikon haltuunsa. Jos joku muu on alussa nopeampi, niin johtopaikka mielessä eteenpäin lähdettänee heti ajamaan. Juoksulangan osanottajat Loikkaus(2) ja Turoruutu (7) ovat molemmat liukkaita lähtijöitä. Jälkimmäisen tämän hetken vire ei edellyttäne asemien puolustamista, ja selkäreissua tavoiteltaneen. Asiallisesti avaava Joriini (10) voi saada sopivat hyökkäysasemat aika läheltäkin kärkeä. Metkutuksella (13) on lähdetty yleensä ajoissa reissuun. Vilma Lyydialle (11) ei siirrytä välttämättä ensimmäisenä ulkoradoille, vaan selkä halutaan yhä eteen. Lähtöpaikka helpottaa hiemanTähti Kepun (14) ravilla matkaan pääsemistä, mutta nytkään tuo ei ole läheskään varmaa. Ruuna jäänee joka tapauksessa startissa muista. Jos ja kun lauma saadaan kiinni, niin ohjastaja kääntää heti vahvan jyrän reissuun.


A: 10,1,11 B: 5,6,4 C: 3,13,14,7,8,12,9


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas: Jos keulaan pääsy on onnistunut, ja Blady Bols Blue (1) saa vettä alkumatkan ilman hirveää prässiä, voi ruunan tolppaputki pidentyä vielä yhdellä.


Yllättäjäehdokas Poisjäännit tekijät J.A. Ninjan (12) lähtöpaikasta inhimillisemmän, ja kunnossa olevan terävästi kirivän pärjäämismahdollisuudet paranivat selkeästi.


Juoksunkulku arvaus Blady Bols Blue (1) saattaa pystyä pitämään startissa kaikki ulkopuolellaan. Vaikka hevonen ei ole Ville Pohjolan mielestä välttämättä keulariippuvainen kuin ajatellaan, niin johtopaikalta hyvin pärjänneellä ruunalla pidettäneen asemista kiinni. Myös Arto Komulaiselle E.V. Jory (3) käytös starttitilanteessa on aina pieni kysymysmerkki. Alussa ruunan tekemisiin ei voi puuttua, ja yli-innokkaana olleessaan se voi painaa turhan kovaa päälle. Jäädessään tuossa tilanteessa johtavan rinnalle saattaa alkuvauhti mennä sekä sen itsensä että keulassa juoksevan kannalta liian kiihkeäksi. Liukkaasti lähtevä Quick Petrolillakin(4) on joskus jäänyt startissa kaasu päälle. Mahdollisesta ylivauhtisesta kisasta hyötyisivät hieman rauhallisemmin käynnistyvä Easy Vacation (5) ja takarivistä starttaava J.A. Ninja (12). Mainiosti autoa seuraavan Raipe Kronoksen (6) lähtöpaikka on sen verran ulkona, ettei sillä välttämättä satsata alkuun.


A: 1,3,5,12 B: 4,6 C: 11,7,10


T4-systeemit


Pieni: 4,1,12,9 (3,8) 7,3 (15,11) 10 (1,11) 1,3,5,12 (4,6) = 32 riviä

Suuri: 4,1,12,9,3,8 (7,11) 7,3,15,11,13,16,9,8,10 (2,5) 10 (1,11) 1,3,5,12,4,6 (11,7) = 245 riviä