Vihjeet Oulun sunnuntai iltaan

Vesa Varmasen vihjepaketti kokonaisuudessaan luettavissa Oulun nettisivuilta. Tässä vihjeet Toto5 peliin.

T5-1 / LÄHTÖ 4

Mauri Jaara, Mainiota juoksuja tekevä Mucho Macho Man (1) oli viimeksi takapareista hieman tasapaksu.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevällä Mucho Macho Manillä voisi ajaa myös keulasta.


Tuomas Pakkanen, Vieremällä A Nice Officer (5) ei ollut oma itsensä, kun happi ei jostain syystä kiertänyt kunnolla. Pasi Väisänen oli ajanut hevosella viikolla hiittiä, ja se oli mennyt niissä ihan mukavantuntuisesti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun yritetään mennä ravia, ja katsotaan sitten mihinkä juoksupaikkaan päästään.


Kengitys- ja varustemuutokset: A Nice Officer jatkanee samoilla varusteilla.


Esko Falin, Viime vuonna meille tullut Juss Tooma (4) oli alkuun iso pettymys. Treenitalvi oli mainio, ja ruuna paransi tämän kauden startteihin tosi paljon. Viime kisan jälkeen hevonen rokotettiin ja hampaat hoidettiin. Helpommalla olleella Juss Toomalla on nyt vain yksi hiitti alla, joten vire tähän ekastarttiin on itsellenikin pieni arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Juss Toomalla on ollut tosi huonoja lähtöpaikkoja, eikä alkuun ole satsattu. Kuski saa päättää lopullisen taktiikan, mutta nelosradalta ei ryhdyttäne jarruttelemaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Juss Tooma juoksee ilman sekkiä ja muutenkin samoilla.


Mauri Julkunen, Kuukauden nesteytyspaussilta palaava Digital Passport (8) on ollut löysemmällä ohjelmalla, mikä hieman näkyi keskiviikon hiittiravien esityksessä. Perjantaina ajetuissa treeneissä ruuna oli jo paremman tuntuinen. Kaikki herkkyys ei ole välttämättä heti ihan kohdallaan, mutta siitä huolimatta pärjäämistä lähdetään yrittämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa tehdä ratkaisunsa mieltymyksensä ja tilanteen mukaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Raskaalla balanssilla jatkavalle Digital Passportille jää yhä myös putsit jalkoihin.


Mauri Jaara, Kolmivuotiaalle Kivarin Raindancelle (12) ei ole ollut tarjolla sopivia lähtöjä, joten se ilmoitettiin tähän mukaan. Tamma on mennyt treeneissä aivan normaalisti. Varsalla ei lähdetä tähän tehtävään ihan verenmaku suussa ajamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos eturiviin tulee startissa aukkoja, niin hyvin avaavalla Kivarin Raindancella saatetaan kokeilla ajaa heti jonkin verran eteenpäin. Tälle käy myös selkäjuoksu.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-2 / LÄHTÖ 5

Timo Niemelä, Ennätyskunnossaolevan Metsärinteen Sisun (1) luulisi nyt pystyvän startti alla pikkaisen nipistämään viime kerran ajajastaan. Totosija on haarukassa, ja kaiken mennessä nappiin, ruuna voi vaikka tapella voitosta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Metsärinteen Sisu lähtee hyvin voltista. Jos keulaan päästään, niin sieltä yritetään myös ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Jukka-Pekka Niskanen, Viimeksi normaalina lämmitykseen ja pruuveihin olleelta Kojamolta (9) lensi kisan alussa kenkä. Erikoista kenkää käyttävälle ruunalle tuo oli hankalaa, eikä ravaamisesta tullut tuon jälkeen mitään. Pieni epävarmuus on yhä olemassa. Sopivalta lähtöpaikalta starttaava Kojamo voisi ehyellä juoksulla olla tämän tasaisen kisan yksi mahdollinen pärjääjä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Omaan juoksuun kykenevällä Kojamolla koleillaan ajaa ravia.


Jorma Hannus, Mukavassa kunnossa kilpailevalla Myrsky-Rallilla (13) on tässä paljon kierrettävää. Viimeisen ohittaminen tuntuu olevan tälle hieman hankalaa, mutta juoksunkulun suosiessa jonkinlainen pärjääminen täältäkin voi olla mahdollista.


Henna Romsi, Huoltotauon aikana Suvi Prinssin (14) jalkoja hieman hoidettiin. Tälle ei ole ollut tarjolla oikein sopivia lähtöjä. Jossakin oli pakko ajaa, joten ori ilmoitettiin mukaan 80 m takamatkalle. Kiinniotettava voi olla liikaa, mutta paljon on myös juoksunkulusta kiinni.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Rehti Suvi Prinssi jaksaa kiertää. Täysillä lähdetään ajamaan ja katsotaan sitten mihin hevonen riittää.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Janne Soronen, Pitkään hyvässä kunnossa ollut Uberta Jet (3) on saanut sopivan lähtöpaikan, joten tosi luottavaisina kisaan tullaan. Vermossa ruuna painoi johtavan takana niin kovasti ohjille, etten pystynyt kääntämään sitä ajoissa toisella radalle. Voitto siinä ei mennyt, mutta aika varma kakkossija. Ravilla matkaan päästessään Uberta Jetin pitäisi olla tässä aika lähellä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Uberta Jet on ollut aiemmin hidas alussa. Vermossa kovaa matkaan päässyt ruuna otti alussa keulat. Eteenpäin heti ajetaan, kun Uberta Jetille käy myös paikka johtavan rinnalla.


Kengitys- ja varustemuutokset: Vermossa kengät alla kilpaillut Uberta Jet jatkaa samoilla varusteilla.


Marko Hakkarainen, Tauolta palaava Take Me With You (7) on joutunut huonolle lähtöpaikalle, joten varovaisin odotuksin kisaan tullaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Take Me With You ei ole kovin nopea lähtijä, joten paikka tälle vähän turhan ulkona. Tilanteen mukaan kokeillaan ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli kengät alla ja laput päässä.


Mauri Jaara, Jälleen huonon lähtöpaikan saanut Sahara Crack It (8) meni startin ansiosta eteenpäin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältäkin puolireippaasti avaavalla Sahara Crack Itillä on ajettava alussa jonkin matkaan eteenpäin. Katsotaan sitten mihin juoksupaikkaan päästään.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Miika Tenhunen, Classic Emotionia (11) hoidettiin heti meille tulon jälkeen ja kengitystä vaihdettiin. Yhdet harjoitusravit olen sillä ajanut. Hyvänoloinen ori kulki matkan 16,5-vauhtia läpi. Viimeisen tuhannen se tuli istumalla 15-kyytiä ja loppupuolikkaan 14-vauhtia. Tuon esityksen perusteella Classic Emotion vaikuttaa mainiolta hevoselta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Harjoitusravien perusteella hyvin avaavalla Classic Emotionilla voisi tarvittaessa ajaa vaikka johtavan rinnalta. Nyt tuota ei koeteta, vaan tämä tutustumisstartti otetaan vielä aika nätisti. Mahdollisuus hevoselle lopussa on kuitenkin tarkoitus antaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Harjoitusraveissa käytetyt varusteet tuntuivat toimivan hyvin, ja niillä jatketaan.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Jukka-Pekka Niskanen, Toistensa kaltaisilla juoksuilla kaksi voittoa ottanut ja hyvää kuntoa osoittanut Kennet Sisu (1) oli viimeksi lämmitykseen notkeampi ja muutenkin positiivisemman oloinen kuin edellisellä kerralla.Juoksun onnistuessa Kennet Sisu voi pystyä taas pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vastaavalta lähtöpaikalta viime vuonna Torniossa Kennet Sisu vei minua viime vuonna puolikierrosta kiitolaukkaa. Vaikka ruuna osaa avata ihan reippaasti, niin pitkien liikkeiden takia alku täytyy ottaa hieman varman päälle. Selkäreissua tästä on tulossa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.


Janne Lukkari, Vieremällä pussiinjuuttuneella Ambrogiolla (4) jäi Kajaanissa voimia käyttämättä, kun kiritilaa tuli aivan liian myöhään. En ajanut tällä itse viikon treenejä, mutta vierestä katsottuna meno näytti samanlaiselta kuin mitä se on viime aikoina ollut. Starttiväli on Ambrogiolle sopiva, ja toiveikkain mielin matkaan lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ambrogio on osoittanut pystyvänsä pärjäämään kaikenlaisilla reissuilla. Hyvin hevosen tunteva kuski saa ajaa, kuten hän parhaaksi näkee.


Kengitys- ja varustemuutokset: Ambrogio on kilpaillut kaksi viime starttia ilman kenkiä, mikä tälle optimibalanssi. Nyt hevonen juoksee kengät alla. Voittaminen ei pitäisi tuohon asiaan kaatua, sillä useimmat ykkösensä Ambrogio on ottanut kengät alla.


Mauri Jaara, Vieremällä pussiin jääneellä Ambrogio (4) minun olisi Kajaanissa pitänyt uskaltaa lähteä ajoissa kiriin, nyt voimia jäi käyttämättä. Viime starttien perusteella hevonen on noussut hyvään kuntoon.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Nyt hevoselle annettaan mahdollisuudet. Eteenpäin heti päästellään. Jos keulapaikalle ei ole mahdollisuuksia, niin sitten ajetaan vaikka johtavan rinnalta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Kenkien poisottamisesta olisi Ambrogiolle hyötyä.


Janne Soronen, Titan Rain (6) tuli Bodenissa viimeisen tuhannen kiertelemällä 13,1-vauhtia, mutta kovassa lopetuksessaruuna oli pärjäämisen suhteen mahdottoman tehtävän edessä. Tämä on jostain syystä ollut aina kesäaikaan huonompi, joten mitään varmaa ennalta ei uskalla alkaa lupaamaan. Jos hevonen on huono perjantaina Torniossa, niin se lähtee heti laitumelle viettämään kesälomaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtönopeutta lisää saaneella Titan Rainilla suunnataan eteenpäin. Jos keulaan pääsy sattuisi onnistumaan, niin sieltä saatetaan kokeilla ajaa.


Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteet katsotaan Tornion perjantain startin jälkeen.


Kari Lehtonen, Seinäjoella Västerboyellowdirt (9) ravasi ja suorittihyvin. Vahvasti loppua tulevalla hevosella on tässäkin juoksun onnistuessa pärjäämismahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Aika kovaa lähtevälle Västerboyellowdirtille eturivi olisi ollut parempi. Selkäjuoksu käy, joten ei tämäkään lähtöpaikka ole hevoselle huono.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Timo Lahti, Hyvän juoksun Harper Hannover Loppissatehneelle Hollywood Hillsille (10) jäi tuossa kisaa hieman jossiteltavaakin. Loppukaarteessa se hieman juuttui huonoon selkään, missä saattoi mennä rahasija. Hyvin reissun ottanut ori sai levätä viikon. Pari harjoitustaon tuon jälkeen otettu, joissa se on ollut ihan ok.Perjantain viimeistelyinä ajettiin neljä vetoa, joissa omana itsenään ollut hevonen oli normaalin letkeänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos matkavauhti menee turhan verkkaiseksi, niin eteenpäin lähdetään ajamaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteisiin ei ole tarvetta tehdä muutoksia.


Kaj Sundholm, Liona (12) on ollut asiallinen tämän vuoden startteihin. Paljon kilpailleeksi tammaksi sillä on nyt riittänyt mukavasti yritystäkin. Viimeksi kaviot olivat sen verran kuluneet, että laukkoja tuli. Tältä lähtöpaikalta rahasija olisi hyvä saavutus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan, mihin paikkaan täältä joudutaan.


Kengitys- ja varustemuutokset: Katsotaan onko kaviot kasvaneet riittävästi, jotta voitaisiin ajaa ilman kenkiä. Muuten samoilla jatketaan.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Kaj Sundholm, Strait Iron (2) oli viimeksi erikoisen tuntuinen esittelyn ja startin välissä. Lähtöön tuli sitten hyppy. Syytä tuohon ei ole keksitty. Ruuna sai levätä tuon perästä viikon verran. Nyt hevonen on ollut taas kotona oikein pirteä oma itsensä. Maili ei ole tämän mielimatka.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Viime vuonna jonkin kerran aika kovaa matkan päässyt Strait Iron jaksaa mennä reipasta hyvin. Juoksupaikalla ei ole tälle isoa merkitystä


Kengitys- ja varustemuutokset: Todennäköisesti kisa ajetaan kevyet alumiinit alla. Etukenkien poisottaminenkin mahdollista, mutta ei kovin todennäköistä. Tuolla asialla ei ole Strait Ironille isoa merkitystä.


Mauri Jaara, Vieremällä Wilda Tigern Jack (5) oli mukana 76-hopeadivisiiona karsinnassa. Kisassa mentiin hevosen kannalta alku vähän turhan kovaa, ja väsy tuli. Tuo startti saattoi aukaista ruunan henkiä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti avaavalla Wilda Tigern Jackilla voi ajaa keulastakin.


Janne Lukkari, Torniossa lopussa täysin ilman mahdollisuuksia toiseen ulos jäänyt Riordan Kronos (6) ei Kajaanissa päässyt liikkeelle eikä ravannut. Tuohon kisaan siltä otettiin kengät pois, mikä on tämän hetkisen käsityksemme mukaan todennäköinen syy epäonnistumiseen. Viikolla kengät laitettiin alle, ja hevonen oli taas ihan normaali harjoituksissa. Sijoitusta en osaa alkaa arvailemaan. Vaikka lähtöpaikka olisi saanut olla hieman sisempänä, niin ihan luottavaisina kisaan kuitenkin lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Minulla on sellainen tunne, että Riordan Kronos olisi selkäjuoksulla parempi. Hevonen kuskille tuttu, ja saa päättää taktiikasta.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kajaanin hevoselle lisättiin pikku laput silmille, mutta niiden vaikutusta suoritukseen ei päästy näkemään.


Jukka-Pekka Niskanen, Ajamissani starteissapari kolmosta ottanut Tristan Toro (7) ei ole noissa vauhtijuoksuissa pystynyt lopussa ohittelemaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti avaavalla Tristan Torolla pitää ajaa täältäkin hieman eteenpäin. Selkäreissua tavoitellaan.


Jari Hassinen, Samassa kunnossa edelleen jatkava Driller Man (8) teki Oulussa ihan ok-esityksen. Viimeksi ruuna joutui yrittämään itselleen liian pitkää kiriä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa tehdä omat ratkaisunsa taktiikan suhteen.


Kengitys- ja varustemuutokset: Muuten samat, mutta nyt hevosella on kengät takana.


Mauri Jaara, Driller Man (8) teki ajamassani Oulun 76-lähdössä hyvän esityksen, ja ainakin tuossa vaiheessa kunto tuntu olevan kohdallaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jyväskylän ja Oulun 76:n kakkossijat tulivat selkäreissuilla, joten hyvällä lähtijälle saatetaan kokeilla hankkia taas sellainen juoksu.


Marko Hakkarainen, Lago Negro (11) oli Kajaanissa hirmuhyväoloinen, mutta homma pilaantui omaan virheeseen. Ajoin hevosen jalan vastustajan kärryn pyörään. Paikka mailin ryhmään on huono. Lago Negro on kuitenkin hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, eikä se ole juoksun onnistuessa nytkään ihan ulkona kisasta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kova matkavauhti auttaisi meitä.


Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.