Vihjeet Oulun superviikonlopun lounasraveihin

Vesa Varmasen kokoama vihje ja kommenttipaketti perjantain 10.5. klo 12.00 lounasraveihin.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja


LÄHTÖ 2 / T4-1

Janne Lukkari, Vexin (2) terveydentila on ollut koko kevään kilpailukauden hyvä. Kun ruuna on saanut tehdä harjoitukset omalla tyylillään, niin se on suorittanut niissä tosi mallikkaasti. Mikään sija ei ole tällaisessa tehtävässä yllätys, jos tämän aika haasteellisen hevosen ajatus pysyy koko ajan kilpailusuorituksessa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ryntäämällä treeneissäkin lähtevälle Vexille starttitilanne on vaikea, ja ravilla matkaan pääsemisen mahdollisuus on varmaan aika tavalla fifty-fifty. Selässä ruuna rauhoittuu hyvin menemään, joten jos mahdollista, niin sellainen juoksu oli hyvä saada.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Vexille on löydetty hyvät vakiovarusteet, eikä niitä ole syytä lähteä tässä vaiheessa muuttamaan.


Mika Jauhola, Hyvän tasaisen alustan tarvitsevalle Tätimustalle (3) Ylivieskan rata oli hankala. Pikku hiljaa parantavalla tammalla tuntuisi olevan kaikki kunnossa. Oikeissa olosuhteissa Tätimusta voisi kyetä 31–32-tulokseen. Kaiken onnistuessa pärjäämisen pitäisi olla mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Startti nopealla hevosella ajetaan heti aja-komennosta alkaen eteenpäin ja muutenkin suoraviivaisella taktiikalla.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Markku Kiljala, Vähän rutiinia omaavan Touho Tähkän (6) sarjat nousivat voittojen myötä, ja samalla vaadittavien vauhtien suhteen tuli melkoinen hyppäys. Tuo on ollut kovan kilpailuvietin omaavalla ruunalle hankalaa. Kuskin mukaan Touho Tähkällä oli Seinäjoella heti kiire kärkeen ja se laukka johtavan rinnalta. Oulussa viimeisen puolikaan vauhdiksi kuulutettiin 28,5. Maalisuoralla tultiin ohjastajan mielestä vielä lujempaa, eikä Touho Tähkä pysynyt ravilla. Tosi hyvässä kunnossa oleva Touho Tähkä ei ole vielä kertaakaan puhaltanut kisan jälkeen. Hevonen on päästetty syömään vihreää, minkä toivon hieman rauhoittavan sen mielialaa. Luotan edelleen omaani. Laukkariski on kuitenkin olemassa. Vähänkään kovemmista vauhdeista Touho Tähkä ei osaa antaa laukkaa alas, ja se menee yleensä pitkäksi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajoissa eteenpäin on lähdettävä ajamaan.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Muutoksia en osaa tässä kohtaa lähteä tekemään, joten samoilla jatketaan.


Kati Kaikkonen, Tosi hyvän juoksun viimeksi Ylivieskassa tehneellä Jenkkihymyllä (7) laukka ei ole erityisemmin pinnassa, vaikka hyppy voi aina tulla. Muualla paremmin mennyt ruuna ei ole vielä kotiradallaan Oulussa onnistunut. Tarkempaa menestystä on vaikea taas ennustaa. Hyvillä mielin mainiosti treenaavaan Jenkkihymyn kanssa kisaan kuitenkin lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin perille asti tuleva Jenkkihymy on tasainen lähtijä. Ollakseen kunnolla menollaan ruuna tarvitsee kaveria lähelleen.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 3 / T4-2

Mika Jauhola, Galileo Star (3) oli viimeksi starttiin ihmeellisen kiero, ja laukka tulikin ekakaarteeseen. Tuon jälkeen ajoin kisan vain hiittimielessä muiden perässä, ja ihan mukavasti ruuna jolkutteli maaliin asti. Kotona tuon jälkeen ajettujen treenien perusteella hevosella tuntuisi olevan kaikki kunnossa. Hyvin harjoitelleelle Galileo Starille käy täysimatka siinä kuin maili.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Galileo Starille on helpompi, jos sillä on auton takana vastustajat molemmilla puolilla. Starttinopealle ruunalle ovat käyneet sekä keula- että selkäjuoksut.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


Eija Sorvisto, Glimmer Creek (6) on ollut starteissaan hienoinen pettymys, kun se ei ole kyennyt suorittamaan ihan sillä tasolla kuin on odotettu. Toisaalta kokemattomalla hevosella on jouduttu ajamaan ylisarjoissa, kun volttilähtö on ollut sille niin hankala. Glimmer on hieman vaikean luonteinen, joten sille on yritetty antaa vielä aika sopivia reissuja. Viime kerran kovassa porukassa tamma teki omalla juoksulla ihan kohtuullisen esityksen. Tuon kisan jälkeen hevosta on hieman hoidettu. Toivotaan, että Glimmer Creek lähtisi jossain vaiheessa suorittamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa katsoa tilanteen mukaan, miten tässä kannattaa ajaa.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 4 / T4-4 / PD-1

Pentti Rautio, Ylivieskan jälkeen Amaranth Artist (1) joutui taas pitämään kiiman takia taukoa. Tällä hetkellä tammalla on tuon ja kaiken muun suhteen asiat mallillaan. Mainiosta lähtöpaikalta kisaan lähdetään hyvillä mielin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa päättää taktiikasta mielensä mukaan. Amaranth Artist on ollut mielestäni paras keulasta. Alun hullutuksiin ei ole tarvetta lähteä mukaan, kun tamma on nykyään tullut myös selästä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Entisillä varusteilla jatketaan.


Eija Sorvisto, Viime starttinsa kovissa porukoissa luotettavasti suorittanut Lovely Easy (4) oli väliin tasaisempi. Taas pirteämmällä mielellä ollut hevonen on ollut ok. Tarkempi menestyksen määrännee juoksunkulku, mutta jotain Lovely Easyn odottaisin tästä joka tapauksessa saavan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lovely Easy tarvitsee juoksua. Hyvällä lähtijällä voi ajaa myös keulasta, jollei sitten ulkopuolelta tule ylikovaa prässiä.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Parissa kisassa ilman kenkiä kilpaillut Lovely Easy juoksee tässä kengät alla. Tuolla balanssilla tamma on suurimman osan kisoistaan mennyt. Muuten samoilla varusteilla jatketaan.


Pasi Väisänen, Hyvänesityksen Ylivieskassa johtavan rinnalta tehneen Greedy Pepperin (5) lähtöpaikka olisi saanut sisempänä. Yllättävän tasokkaaksi kehkeytyneessä porukassa sijoitus neljän huiteilla tuntuisi ennakkoon realistiselta tavoitteelta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että suhteessa voltista kovempaa avaava Greedy Pepper saisi nytkin kohtuullisen paikan parijonosta.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Greedy Pepperillä olisi viimeksi puolilaput silmillä. Niillä tamma oli terävämpi startissa. Toivotaan, että varusteella on sama teho myös auton takaa lähdettäessä. Taakse laitetaan nyt erikoiskenkä, minkä vaikutuksen toivon olevan positiivinen.


Mika Jauhola, Viimetalvena itsensä hokkien kanssa pahoin loukanneen Spicy Dayn (6) uran jatkuminen oli jo vaarassa, mutta haaverista selvittiin onneksi säikähdyksellä. Tamma teki Torniossa tauolta moitteettoman asiallisen esityksen. Tosi kyvykkään hevosen pärjääminen on paljolti kiinni päivän mielialasta. Oikeana hetkenään Spicy Day pystyy tässäkin pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Nopealle avaajalle tavoitellaan selkäreissua.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Spicy Dayn viime kauden ainoa voitto tuli ilman kenkiä. Tässä ajetaan vielä kengät alla ja muutenkin samoilla varusteilla kuin viimeksi.


LÄHTÖ 5 / T4-4 / PD-2 / Troikka

Mauri Jaara, Torniossa ihan mukavalta käteen tuntunut Blady Bols Blue (1) sai kolmannella puolikkaalla vähän prässiä ulkopuolelta, ja hevonen kangistui hieman lopussa. Tuon esityksen perusteella Blady Bols Blue voisi tässä lyhyellä matkalla pärjätäkin.


Pasi Väisänen, Ylivieskassa ensimmäisellä takasuoralla kiinni oton yhteydessä laukannut Maana’s Black Rose (2) oli tuntunut kuskin mukaan porukan perällä niin hyvältä käteen, että ilman hylkäystä voittokaan ei olisi ollut mahdottomuus. Itsekin olin tyytyväinen tuohon suorittamiseen. Startin ansiosta vielä lisää virtaa saanut tamma oli aivan mukavanoloinen keskiviikkoaamun vähän 24-vauhtia ajetussa hiitissä. Juoksun onnistuessa pärjääminen on mahdollista.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Maana’s Black Rose vaikuttaa monipuoliselta hevoselta, joka saattaisi olla paras vapaalta radalta ja tasaisen reippaalla matkavauhdilla. Keulasta tietenkin kokeillaan ajaa, jos sinne päästään.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Ilman kenkiä Ylivieskassa yllättävänkin terävästi avannut Maana’s Black Rose jatkaa muuten samoilla varusteilla, mutta tulleen laukan takia käyttöön otetaan ohjasmartingaali.


Mika Jauhola, Rovaniemellä hyvän juoksun tehnyt Armani Press (5) oli hieman ihmeissään, kun käänsinkin sen loppusuoralla sisäkautta ohitukseen. Terävästi ruuna spurttasi kovassa lopetuksessa ykköseksi. Moni asia puoltaa tässä pärjäämistä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Armani Press avasi viimeksi hyvin, mutta kaveri lähti vain vielä kovempaa. Viitosrata on etu Oulun takasuoralla, ja keulaan pääsyyn pitäisi olla hyvät mahdollisuudet. Armani Pressille käy myös selkäjuoksu, kuten viimeksi nähtiin.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatkettaneen.


Mauri Jaara, Ylivieskan kova startti vei tauolta palannutta On Va Voiria (8) eteenpäin. Lähtöpaikka on hankala, ja pärjääminen riippuu nyt paljon kiinni juoksun onnistumisesta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan mennään. On Va Voirilla voi ajaa eteenpäin, jos tempo pakkaa menemään turhan verkkaiseksi.


Varuste- ja kengitysmuutokset: Ylivieskaan balanssia kevennettiin ja varusteita muutettiin. Tuo tuntui sopivan On Va Voirille, joten samoilla jatketaan.


T4-vihje

T4:n ei ole tarjolla erityisen betonisia tukipilareita eikä todennäköisiä potin nostajia, ja pelitaidot joutuvat koetukselle.


T4-1 / LÄHTÖ 2

Varmaehdokas /Arvoitus : Johtopaikalta lupaavalla tyylillä tulleiden kahden peräkkäisen voiton jälkeen Touho Tähkä (6) ei ollut toissa kerralla Oulun kovemmissa kyydeissä yhtä vakuuttava. Hieman onnekkaasti alussa keulaan päässyt ruuna laukkasi voittokamppailussa loppusuoralle käännyttäessä. Maanantaina Seinäjoella Touho Tähkä otti aika vastaavannäköisen hypyn johtavan rinnalta tuhat juostuna. Hyvän menestyksen myötä sarjat nousivat, mikä tiesi aiempaa selvästi reippaampia vauhteja. Saattaa olla, että hevonen ei ole ollut tuohon vielä henkisesti valmis. Tässä kisassa mentäneen rauhallisemmalla tempolla, minkä ansiosta Touho Tähkä voisi mennä taas ravia. Markku Kiljalan mukaan se ei osaa antaa laukkaa kovemmista vauhdeista alas, juuri niinhän kahdessa viimeksi kisassa on käynyt.


Yllättäjäehdokkaat: Ylivieskassa loppusuoralla voittokamppailusta laukannut tauolta mainiossa vireessä tauolta palannut Jenkkihymy (7) voi olla suosikkikaksikon kovin haastaja.


Arvailua juoksunkulusta Matalien kylmäverikoitosten alun juoksutapahtumissa laukoilla on iso merkitys. Tässäkin joillekin osanottajille ravilla matkaan pääseminen ei ole läheskään joka kerta onnistunut. Vaisusti alkukauden starteissaan suorittanut Kaunis Elsa (1) avaa vain aika tavallista vauhtia. Jonkin matkaa tamma voi juosta kuitenkin vetää porukkaa, kun Vexille (2) ravilla liikkeelle lähteminen ei ole ollut aina ihan helppoa. Toissa kerralla se sai voltata toisen takana, ja silloin lähtö sujui mainiosti. Ylivieskassa olosuhteet olivat Tätimustaa (3)vastaa. Tuota kertaa lukuun ottamatta asiallisesti lähtenyt saattaisi päästä vaikka johtoon, jos edeltä starttaavat sortuvat väärälle askellajille. Viimeisissään tosi epävarmana ollut Jets Velho (4) osaa ravilla lähteä ihan puolimukavasti. Touho Tähkä (6) pääsi toissa kerralla yllättäen hieman kankeasti matkaan. Keulasta hyvin suorittaneella ruunalle pyrittänee jo matkalla mieliasemiin. Hieman harvatahtisesti ensimetrit ottava Jenkkihymy(7) on jaksavanoloinen menijä, jota paikka johtavan rinnallakaan ei tunnut haittaavan. Mimmin Myrsky (8) on ollut kiihdytyksessä usein aika epävarma, ja tällaiseltakin lähtöpaikalta sillä joutunee ottamaan lähtösuoran aika tavalla varman päälle.


A: 6,2 B: 7,3,5 C: 4,1,8


T4-2 / LÄHTÖ 3

Varmaehdokas: Glimmer Creek (6) tuntuisi ennalta ainoalta, jota saattaisi ajatella em. tehtävään ehdottaa. Ihan mukavat kyvyt tähän porukaan omaava tamma ei ole Eija Sorviston mukaan ihan helppoluonteeltaan, ja tuon takia sillä on ajettava aikalailla maltilla. Kun myös ravilla matkaan pääseminen on aiemman perusteella aina epävarmaa, on Glimmer Creekin luottamisessa vaaransa.


Yllättäjäehdokas: Todennäköisesti kivan sisäratareissun tässä saava True Lance (1) on yksi kisan monesta mahdollisesta pärjääjästä.


Arvailua juoksunkulusta: Arvailukintuntuu tähän kohtaan hieman liian rohkealta termiltä, kun näin vähän ansainneiden ja rutinoimattomien hevosten käyttäytymistä on monesti lähes mahdotonta ennustaa. True Lance (1) ei pystyne pitämään alussa kaikkia ulkopuolellaan, mutta kivan reissun parhaimmillaan asiallisesti loppua juossut ruuna tästä saanee. Vaikka Kalypso T.J.:n (2) esitys ei ollut vielä viimeksikään ollut kovin erikoinen, niin se jo kuitenkin selkeästi parempi kuin edelliseen, jossa hevonen palasi tauolta. Mukavasti kiihtyvän tamman uran ainoa ykkössija tuli koko matkan johdon perästä toissa vuoden heinäkuussa. Keulastakin saatetaan koettaa päästellä. Torniossa ekakaarteen lopussa johtavan takaa hieman ahtaannäköisessä tilanteessa laukannut ja tuon perästä mukavasti perille asti tullut Galileo Star (3) kiri edellisessään johtavan takaa maalisuoralla toiseksi. Oulun helmikuun lopun kisassa ruuna tipahti lopussa johtopaikalta neljänneksi. Näppärästi kiihtyvälle ruunalle täydellä matkalla selkäreissu saattaisi olla tarpeen. Kunto tuntuisi olevan nousemaan päin, joten taktiikka voi olla aggressiivisempikin. Hyvin lähtevän Mama’s Hopen (4) menestys edellyttänee nättiä juoksua lähellä kärkeä. Ylivieskan taukostartissa tosi tukkoiselta vaikuttaneelle, mukavasti avaavalle Mountain Arialle (5) haettanee vielä suojajuoksua. Starttiin epävarmalla Glimmer Creekillä (6) alku pienessä porukassa kannattanee ottaa aika varman päälle. Ravilla hyvin matkaan pääsevä Gennado Webin (7) voitaisiin kokeilla johtopaikalle, mistä ruuna otti Oulussa viime syksynä uran ainokaisen tolpan. Kokeessa ekakierroksen vauhdilla kulkenut, ja loppua kohti hieman hidastaneella Jailhouse Trainillä (8) on takanaan vähän ohjastanut hevosen valmentaja, jonka taktiikkavalintoja ikävältä lähtöpaikalta en osaa arvailla. Tauolta palannut Garland Star (9) jäi viimeksi tosi pitkäksi aikaa roikkumaan ulkoradoille. Ruunan ainoa ykkössija totoraveissa tuli syyskuussa 2017 Seinäjoella sisäratajuoksun jälkeen tehdyllä mukavalla loppukirillä, joten vain aika tavallisesti käynnistyvälle ruunalle ysirata on varmaan mainio alkuasema.


A: 6,3 B: 7,1,8,9,5,2,4


T4-3/ LÄHTÖ 4 / PD-1

Arvoitukselliseset varmaehdokkaat: Amaranth Artist (1) voi pystyä pitämään alussa kaikki ulkopuolellaan. Kiimojen takia tämän tamman suoritukset ailahtelevat selvästi. Tilanne on Pentti Raution mukaan tuon asian suhteen tällä hetkellä hyvä, eikä ole mahdotonta, että Amaranth Artist johtaisi kisaa lähdöstä maaliin asti. Kaustisen tammalähdössä kovaa avannut, mutta kaarteeseen mentäessä laukannut Lovely Easy (4) suoritti tuossa kisoissa, kun edellisissäkin mainiosti. Jos terävyyttä löytyy ratkaisuhetkille hieman enemmän, voisi kauden pitkään ilmassa roikkunut avausvoitto tulla vaikka tässä kohtaa.


Yllättäjäehdokas: Mukavalla esityksellä tauolta aloittaneella Spicy Dayllä (6) olisi yllin kyllin fyysisiä kykyjä näihin lähtöihin, mutta tamman henkinen puoli on hauras. Yksi startti tauon jälkeen mieliala saattaisi olla vielä korkealla, jolloin jopa ykkössijaan saattaisi olla mahdollisuudet.


Arvailua juoksunkulusta Hyvin käynnistyvä Amaranth Artist (1) voi pitää sisäradalta keulat, miltä paikalta sen parhaat menestykset ovat olleet. Ravilla käynnistyessään parhaimmillaan asiallisesti avaava Purple’s Pippi (2) voi olla kiihdytyskilvan jonkin jokerikortti. Hyvin autoa seuraava, nätin reissun tarvitsevalle Little Kicksille (3) tavoiteltaneen asemia sisäradalta läheltä kärkeä. Kovaa lähtevällä Lovely Easyllä (4) saatetaan pyrkiä vetotöihin. Myös selkäreissu on sopinut tammalle. Riuskasti kiihtyvä on yksi mahdollinen johtopaikalle. Greedy Pepper (5) ei ole ollut auton erityisen nopea, ja huonoimmassa tapauksessa n reissusta saattaa tulla aika vaikeakin. Tamma suoritti viimeksi mainiosti johtavan rinnalta, joten sinne nytkin saatetaan pyrkiä. Tiukasti siivekettä seuraava Spicy Day (6) on pärjännyt sekä keula- että selkäjuoksuilla. Kauden toisessa kisassa mukavasti suorittanut Silveriina (7) on joskus kiitänyt kovassakin avauksessa kärkeen. Täältä lähtöön satsaamin saattaisi maksaa aika nättiä reissua kaipaavalla tammalla loppua ajatellen liikaa. Pirteimmin vapaalta radalta suorittavalle, kivalla esityksellä Kuopiossa tauolta aloittaneelle Erica Fieldille (9) suljettu lähtöpaikka voi olla pieni miinus. Ylivieskassa aikatasoitus suosi, mutta matka oli vastaan A Nice Officeria (11). Keulassa viihtyvä liukas starttarin pärjääminen näistä alkuasemista edellyttänee ylivauhtia ja tuuria juoksun suhteen. Keulapaikalta parhaitten mennyt, hyvin avaava Bone’s Star (12) taitaa olla näistä asemista aika heikoilla kärkisijan suhteen.


A: 1,4 B:5,6,9 C: 11,3,2,12,10,7,8


T4-4 / LÄHTÖ 5 / PD-2, Troikka

Varmaehdokas: Rovaniemellä hyvällä lähtönopeudellaan itselleen paikan johtavan takaa hankkinut, ja lopussa sisäkautta varmaan voittoon tuikannut Armani Press (5) on varmaan kaikille tässä kohtaa ensimmäisenä mieleen tuleva nimi. Tuo näkynee peliprosenteissa, minkä takia mikään edullinen tukipilari hieman juoksuakin tarvitseva Armani Press ei kupongille ole.


Yllättäjäehdokkaat: Maana’s Black Rose (2) laukkasi Ylivieskassa ensimmäisen takasuoran alussa kärkitrion keskeltä kiinniottoon. Hylkäyksen jälkeen porukan hännillä juosseen pikku tauolta palanneen tamman meno näytti lupaavan letkeältä. Ylivieskassa alku mentiin kovaa, eikä tuon takia ollut ihme, että keulassa juossut pitkältä tauolta palannut On Va Voir (8) taipui lopussa. Mauri Jaaran mukaan ruuna otti saamansa kovan startin oikealle tavalla. Vaikka kasirata on aika vaikeaa lähtöpaikka Oulun maililla, ei Jaara pitänyt sopivasti menneellä juoksulla ihan mahdottomana.


Arvailua juoksunkulusta: Mailin matkalla normaalia useammalla satsataan starttiin, ja keulat saaneella voidaan pitää asemista joskus aika isollakin riskillä kiinni. Blady Bols Bluen (1) kausi ei ole alkanut ihan odotetulla tasolla. Esitys Tornion kovavauhtisessa kisassa johtopaikalta oli kuitenkin jo hieman parempi. Vaikka on ruuna hyvä avaava, niin ei ole ollenkaan varma riittääkö sen nopeus ensimetreillä kaikkien ulkopuolella pitämiseen. Ilman kenkiä kilpaillut Maana’s Black Rose (2) lähti Ylivieskassa terävästi. Keulasta kokeiltaneen ajaa, jos sinne päästään. Hieman tasavauhtisen, kohtuullisesti avaavan Executen (3) kärkisija maililla ei tunnu mainiosta lähtöradasta huolimatta kovin todennäköisestä. Noble Heart Nova (4) ja Simon Showtime (6) tuntuvat ennalta eturivin hitaimmilta starttareilta. Vaikka viitonen on edullinen lähtöpaikka Äimäraution takasuoralla, jaArmani Press (5) oiva kiihdyttäjä, ei johtoon pääseminen ole tässä välttämättä ihan helppoa. Myös selkäjuoksu käy, mutta kovavauhtisessa paikka johtavan rinnalla taitaisi olla lyhyelläkin matkalla voittoa ajatellen liikaa.Perfect Reverie (7) on erittäin kova kiihdyttäjä. Näin ulkoa starttiin satsattaessa on kuitenkin vaara, että ilman selkää jäädessään ruuna alkaa painaa liikaa ohjille. Paikka sisäradalla kärjen takana olisi Perfect Reverielle mieluinen. Ylivieskassa Mauri Jaaran valmennuksesta aloittanut ja tauolta palannut On Va Voir (8) ei kestänyt johtopaikalta perille asti. Vaikka lähtönopeutta löytyy, niin kasiradalta ruunalla tuskin kannattaa panostaa liikaa alkuun, vaan kohtuullisen paikkaan parijonossa tyydyttänee. Mauri Jaara piti mahdollisena, että jo matkalla eteenpäin ajamista. Sopivasta lähtöpaikasta huolimatta Amelie Frostin (9) menestymiseen on viime esitysten perusteella hieman vaikea usko. Hyvin toiseen selkää startissa seuraavan, kahdessa viimeisessään hieman tasapaksusti suorittaneen Global Treasuren (10) edestä ei lähdetä erityisen reippaasti. Mukavalla tuloksella tauolta aloittanut Ali Babar Rajmar (11) ei pääse täältä käyttämään yhtä parasta avuaan, eli hyvää lähtönopeutta. Vähän sama on tilanne sen viereltä starttaavalla Staro Kung Fuulla (12).


A: 5,2 B: 1,8,10 C: 7,11,12,6,9 D: 4


T4-systeemit


S1: 6,2,7,3,5 (1,8) 6,3,7,1,8,9,5,2,4 (6,3) 1,4,5,6,9 (11,3) 2 (5,1) = 225 riviä

S2: 6,2,7,3,5 (1,8) 6,3,7,1,8,9,5,2,4 (6,3) 1 (4,5) 5,2,1,8,10 (7,11)= 225 riviä


Lähtö 1

  1. 1. Kivarin Merengue – 7.Short In Notes – 5.Classical Trip – 9.Lovely Fling – 4.Bustler Beyonce (6.Keynote Windcape – 2.Business Dan)


(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen