Vihjeet Oulun tiistai-iltaan 15.1.2019

Vesa Varmasen kokoama kommenttipaketti illan raveihin. Tsekkaa viimeisimmät vihjepäivitykset nettisivuiltamme www.oulunravit.fi

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 2

Markus Porokka, N.P. Turbo (1) haparoi viimeksi matkalla, ja sen jalkoja jouduttiin startin jälkeen hieman hoitamaan. Tuohon kisaan varusteisiin oli tehty paljon muutoksia, ja niiden ansiosta pystyin tukemaan hevosta paremmin. Lähtöpaikka on ravilla matkaan pääsemisen kannalta etu N.P. Turbolle, mutta aina ruuna osannut laukata.


Ajotaktiikka / juoksutoive: N.P. Turboa helpottaa, kun se saa lähteä paalultaan yksin matkaan. Niin kovaa kuin mahdollista liikkeelle yritetään päästä, jottei ruuna häiriintyisi takaa tulevien äänistä.


Varustemuutokset: Samoilla viimeksi hyvin toimineilla varusteilla jatketaan.


Ville Pohjola, Jonnin Joutavan (4) esitykset ovat aikalailla päivän huumorista kiinni. Oikeana hetkenään se pystyy tulemaan ohi hyvistäkin hevosista, mutta huonoina tamma ei ohita ketään. Vaikea sanoa onko tauolla vaikutusta Jonnin Joutavan suorittamiseen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarkka juoksu kärjen lähellä olisi Jonnin Joutavalle paras.


Mauri Jaara, Ruhvanan Urho (5) teki viimeksi pitkällä matkalla hyvän esityksen. Vain yksi parempi tuli lopussa ohitse. 76-päivänä tarpeettoman laukan keulasta ottanut mainiossa kunnossa oleva Ruhvanan Urho pystyy tässäkin ravilla pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ruhvanan Urho lähtee voltistakin reippaasti matkaan.


Heikki Mikkonen, Viimeksi tosi hyvältä tuntunut Rupeltaja (8) tuli kahden alkumatkalla ottamansa laukan jälkeen lopun ihan syömällä. Vermon hiekan- ja lumensekaiselta radalta lensi tavaraa naamalle, mikä oli orille hankalaa. Joensuun lumipolanteisella alustalla Rupeltajalla ei ollut mitään ongelmia, vaikka se juoksi siellä selässä. Maanantaina Jyväskylässä olisi ollut tälle paremmin sopiva sarja ja isommalla palkinnolla. Oulun jäädytetty rata käy tälle mainiosti, ja päätimme tulla tähän lähtöön mukaan. Rupeltaja on itse itsensä pahin vastustaja. Oikein pelatessaan sen pitäisi kyetä tässä tehtävässä pärjäämään mutta laukka tämän kanssa eivät saa koskaan tulla yllätyksenä. Lähtöpaikka pienentää alun hyppyriskiä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos olisin päässyt valitsemaan lähtöpaikan, niin tämän olisin ottanut. Rupeltaja saa lähteä nyt rauhassa matkaan. Jos oriilla on liikaa painetta, niin ulkoratoja pitkin voidaan alussa ajaa. Selkiä tämän kanssa ei tarvitse alkaa katselemaan. Eteenpäin hevosen annetaan mennä hupsutella, kun johtavan rinnaltakin voidaan päästellä.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


LÄHTÖ 3

Mauri Jaara, Keulasta voittanut, mainiosti avaava Sorella Aggiornata (5) on tehnyt aina hyviä juoksuja. Tamman viime vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei tuntuisi olevan Sorella Aggiornatalle isompaa merkitystä.


T5-1 / LÄHTÖ 4

Eija Sorvisto, Sairastauolta paluunsa jälkeen Lovely Easy (1) on tehnyt kaksi hyvää esitystä. Toki juoksutkin ovat menneet sopivasti. Vielä viime kaudella tämä kärsi ahtaista liikkeistä, ja löi jakoihinsa. Tamma on riskistynyt paussin aikana, ja tuosta haitasta on päästy eroon. Hevosella on ollut Seinäjoen kisan jälkeen ajetuissa hölkkälenkeissä kaikki ok. Urallaan paljon hyviä sijoituksia ottanut Lovely Easy suorittaa varmasti ja tekee kisassa aina sen, mihin se kulloinkin kykenee.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarvittaessa oikeinkin lujaa matkaa pääsevälle Lovely Easylle lähtöpaikka on sopiva. Nykyään varmaan myös keulajuoksu käy, mutta selkäreissulla tamma on mielestäni kuitenkin paras.


Varustemuutokset: Varusteisiin ei tule muutoksia.


Tuomas Pakkanen, A Nice Officerin (6) toissakerralla tullut laukka aiheutui häiriöstä, eikä se ollut hevosen vika. Viimeksi A Nice Officer teki hyvän esityksen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Päräytetään startista eteenpäin, ja katsotaan missä ollaan. Keulasta A Nice Officer olisi ehkä kuitenkin paras.


Sanna Loukusa, Ilmeisesti viime talvena tulleet hengitysongelmat vaivasivat Perfect Reveriellä (11) kesällä. Nyt tilanne on ollut tuon asian suhteen parempi. Loppuvuoden mainioiden olosuhteiden ansiosta normaalisti on päästy koko ajan harjoittelemaan, ja hevonen on tuntunut treeneissä ihan hyvältä. Toivotaan, että Perfect Reverie tekisi hyvän, rehdin suorituksen. Pärjääminen suljetulta paikalta on paljolti siitä kiinni, miten juoksu lähtee luonaamaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa lähtevälle Perfect Reverielle eturivi olisi ollut parempi, kun silloin kuski olisi päässyt valitsemaan juoksupaikan. Hevoselle olisi tuossakin tapauksessa annettu selkäreissu.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-2 / LÄHTÖ 5


Juhani Harmoinen, Aika helposti Ylivieskassa voittanut Iinan Prinssi (5) on menossa parempaan päin. Hyvät vauhdit omaava hevonen on treeneissä laiskan sutjakka. Viime kisan jälkeen Iinan Prinssi on ollut kotioloissa pirteänä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Iinan Prinssillä ei ole ollut vielä koskaan voltin kakkosrataa, mutta uskoisin sen pääsevän tästäkin reippaasti matkaan. Eteenpäin heti suunnataan, ja tilanteen mukaan ajetaan. Selästä tällä olisi mukava välillä päästellä.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Pertti Taskinen, Ylivieskassa Markin Satu (7) jäi kierros ennen maalia vähäksi aikaa huonoon selkään, ja kärki pääsi tuossa kohtaa hieman karkuun. Esitykseen olin ihan tyytyväinen, kun tamma tuli juosten maalin. Hevonen on ollut tuon jälkeen kotona aivan normaali. Luulen, että viime kisaan tauolta palannut Markin Satu parantaa nyt startti alla, kuten se on ennenkin tehnyt. Voitosta tässä lähdetään ottelemaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sekä johtavan rinnalta että takaa voittaneelle Markin Sadulle juoksupaikalla ei tunnu olevan isoa merkitystä.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Tapio Hoikka, Kiieksen Tulen (12) vauhdit eivät oikein riitä nopeilla kesäkeleillä. Sillä on järkevämpi ajaa talvella, kun se menee silloinkin samoja vauhteja. Kotona tämä ei ole mikään hirveä laukkuri, mutta voimakkaan kilpailuvietin takia kisoissa tahtoo tulla hyppyjä. Sunnuntain viimeistelyissä Kiieksen Tulella oli melkoisen kovat paineet, mikä ei ole välttämättä hyvä asia ravilla menon kannalta. Parhaitten aina tammi-helmikuussa pärjännyt Kiieksen tuli tykkää ohitella. Jos juoksu optimaaliselta lähtöpaikalta onnistuu, niin hieman pettynyt olen, jos häviämme muille kuin suosikille.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kiieksen Tuli on starttiin hätäinen, joten siihen kohtaa kisaa iso laukan vaara. Lähtöpaikka on tälle paras mahdollinen, kun ketään ei ole ulkopuolella. Selässä Kiieksen Tulella on vaikea ajaa. Ulkoratoja pitkin pitää lähteä heti etenemään, kunnes hevonen saa rytmistä kiinni.


Varustemuutokset: Kärryt ovat vaihtuneet Contender-merkkisiin. Kiieksen Tulen korvat ovat yhä ummessa, ja silmät on peitetty siihen malliin, että hevonen näkisi mahdollisimman vähän.


T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Heikki Mikkonen, Gollum (2) ei ole tässä erityisen hyvin sarjassa sisällä. Tehtävä vaikuttaa kuitenkin sopivalta, ja uskon, että ruuna pystyy kamppailemaan muiden lähdön hevosten kanssa tasapäisesti voitosta. Lahden 76:ssa hyvän reissun saanut Gollum oli vielä hieman parempi kuin mitä odotettiin. Vermossa juoksu huonolta lähtöpaikalta ei onnistunut. Kuskin mielestä hevosessa ei ollut tuossakaan kisassa mitään vikaa. Kotona Gollum on tuntunut aika tavalla samanlaiselta kuin mitä se on viime aikoina ollut eikä muutoksia ole kunnossa tapahtunut.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Gollum on oppinut lähtemään, ja nykyään se avaa aika lujaa. Dreaming Blues on kuitenkin niin kova starttari, että sille emme kiihdytyksessä pärjää. Keulaankin voidaan alkumatkasta koettaa. Gollum on ollut kuitenkin paras selkäjuoksulla. Sellaisen perästä se on tehnyt koko uransa ajan hyviä kirejä.


Varustemuutokset: Gollum on kilpaillutvetolaput silmillään. Niiden vaihtamista kokolappuihin on harkittu, mutta asiaa ei ole vielä päätetty.Muuten hevonen jatkaa samoilla varusteilla.


Petteri Joki, Carro's Giftin (3) treenit ovat sujuneet mukavasti. Ruunan päivät eivät ole aina ihan samanlaisia. Kun Carro's Giftillä on hyvä hetkensä, niin silloin hevonen on jo lämmittelyssä iloinen ja meneväinen. Sellaisena ollessaan Carro's Gift voisi tässäkin jollain tavoin pärjätä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Carro's Gift lähtee hyvin. Sisäpuolelta avataan kuitenkin niin kovaa, ettei keulaan ole varmaan mahdollista päästä. Selkäreissun yritän hevoselle tästä saada.


Varustemuutokset: Edelleen perusvarusteilla kilpaileva Carro's Gift jatkaa vetolaput silmillä.


Tuomas Pakkanen, Poskiontelotulehduksen takia lääkekuurille joutuneella Dreaming Bluesilla (5) ei ole tähän kisaan monta hiittiä alla. Vaikka henki nyt terveenä kulkee paremmin kuin viime starteissa, niin hieman tukkoinen hevonen voi vielä tähän kisaan olla. Hyvätasoisessa porukassa sijoitus kolmen sakissa tyydyttäisi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Dreaming Blues seuraa auton takaa pitkään. Kiihdytyksestä tullee ärhäkkä. Jos keulaan ei päästä, niin sitten jonnekin muuhun paikkaan sisäradalle pyritään.


Varustemuutokset: Dreaming Blues jatkaa kääntölaput silmillä ja muutenkin samoilla varusteilla.


Markus Porokka, Boulder Cannon (6) sai jäädä kerrankin ehyenä tauolle. Treenattu on. Täksi hevoseksi myös hiittejä on otettu suhteellisen paljon, joten kilpailukunnossa Boulder Cannonin pitäisi olla. Olen tyytyväinen ruunan tämän hetken tilanteeseen. Kaiken ollessaan kohdillaan, ei lähtöpaikka ole ollut omaan juoksuun kykenevälle Boulder Cannonille pärjäämisen este. Oulun kaltainen pitävä rata sopii tälle mainiosti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos Boulder Cannonilla on ollut kaikki kohdillaan, niin eteenpäin on ajettu.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Lago Negro (7) on tehnyt viime starteissaan hyviä juoksuja, mutta huonoilta lähtöpaikoilta pärjääminen on ollut vaikeaa. Hevonen ei ole niin huonossa kunnossa, mitä taulusta voisi päätellä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Ikävästä lähtöradaltakin on pakko ajaa alussa pikkuisen eteenpäin. Lago Negro tarvitsee nykyään hieman juoksua, ja paikkaa johtavan rinnalla koetetaan välttää. Selkäreissu on toiveissa. Mahdollisuus hevoselle on lopussa tarkoitus antaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Eija Sorvisto, Ylivieskan rata ei sopinut Daddy's Firstille (9) ja toivon, että tuo oli syynä heikkoon esitykseen. Kotona kaiken oikein tekevä ruuna ei laukkaa. Viime kerran jälkeen hevonen on tietenkin itsellenikin jonkinlainen arvoitus. Toivotaan, että Daddy's First lähtee suorittamaan, ja että hevonen pääsisi pikku hiljaa starttirytmiin kiinni.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva, kun vielä edessä vaikuttaisi olevan hyviä hevosia. Tästä kuski saa katsella, mitä lähdössä tapahtuu, ja ajella sen mukaan.


Varustemuutokset: Samoilla kuin Ylivieskassa ajetaan.


Ville Pohjola, Mind Magic (10) teki Ylivieskassa sellaisen hyvän startin, mitä edellisen esityksen perusteella vähän odottelinkin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivistä olemme hieman muiden armoilla. Toisaalta täältä ei tarvitse satsata alkuun, mikä on tällaisen hieman kuumansorttisen menijän kanssa hyvä asia, ja saamme lähteä rauhassa matkaan. Lähtöpaikan takia tasaisen reipas tempo kisaan olisi toiveissa.


Varustemuutokset: Muutoksista ei ollut ainakaan puhetta.


T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Petteri Joki, Viime startissa itsestään mainion kuvan jättänyt Pharaon Face (1) tuntuu treenien perusteella olevan hyvällä mallilla. Maili tietenkin suosisi nopeaa hevosta, mutta kunnossa ollessa Pharaon Face menee myös pitemmät matkat. Toiveikkaana tähän kisaan lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Pharaon Face on tosi nopea startista. Ajotaktiikka määräytyy paljolti sen mukaan, että millä päällä hevonen sattuu olemaan. Joskus ruuna on meneväisenä, ja silloin keulasta ajaminenkaan ei ole poissuljettua.


Varustemuutokset: Balanssi muutetaan hieman viime startista, jotta hevosen meno olisi vielä vähän helpompaa.


Marko Hakkarainen, Ennenviime starttia olleet haasteelliset treeniolosuhteet haittasivat Good Dynamiten (2)harjoittelua. Uskon tuon olleen syynä ruunan vaisuun esitykseen Kuopiossa. Odotan, että Good Dynamite suorittaa nyt paremmin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvällä avaajalla pyritään ajamamaan tässä ennakkoluulottomasti. Sisäradan kaikki juoksupaikat olisivat mieluisia.


Varustemuutokset: Samoilla taas ajetaan.


Antti Ojanperä, Ypäjä Hereiam (4) on ollut treenien perusteella jo jonkin aikaa vireessä, eikä hyvä esitys Tampereen 75:ssa ollut minulle yllätys. Karsituksikin tullutruuna koetetaan saada kisojen myötä huippuvireeseen. Ypäjä Hereiam palautui hyvin lauantain juoksusta, eikä lyhyellä starttivälillä ole vireessä olevalle hevoselle merkitystä. Oulun rata sopii tälle mainiosti.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos Ypäjä Hereiam onnistuu pääsemään keulaan, niin sieltä sillä koetetaan ajaa.


Varustemuutokset: Balanssilla ei ole merkitystä Ypäjä Hereiamille, joka jatkaa kilpailemista täydessä rautakengässä.


Tapio Hoikka, Victory Pilotin (5) kanssa tehtiin monenlaista, jotta palapeli saatiin pidettyä kasassa. Suhteessa harjoitusotteisiin ruuna meni kesänstarteissaan hyvin. Victory Pilot on tykännyt mennä polanteella. Pirteämpänä ollut hevonen on ollut nyt parempi treeneissä. Tähän kisaan Victory Pilot on vielä outsider, mutta jossain kohtaa talvea pärjäämiseen voi olla mahdollisuuksia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kiva paikka kärjen takana oli mukava saada. Tuon takia alkuun on pakko satsata, mikä aiheuttaa pienen laukkariskin ekakaarteeseen.


Varustemuutokset: Päävarustukseen tulee pientä muutosta. Takana jatkavat samat Contender-merkkiset kärryt, millä Victory Pilotilla viime vuonnakin kilpailtiin.


Antti Ojanperä, Ennen Vermon 75-finaaleja meilläpäin oli kylmiä ilmoja. Tuo oli haitannut harjoittelua, eivätkä hevosemme olleet tuona päivänä ihan parhaimmillaan. Vaikka Tir Du Caux (7) suoritti omassa lähdössään ihan asiallisesti, niin seei ollut kuitenkaan tuossa kohtaa aivan huippuvireessä. Uskon ruunan olevan tähän kisaan selvästi parempi. Ensi lauantain Seinäjoen 75:seen tähtäävälle Tir Du Cauxille talvikelit ovat mieleen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tir Du Caux lähtee ulkoa yllättävän kovaa, eikä ole mahdotonta, että se pääsisi startissa ohi tallikaveristaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Vagabondon (8) juoksut huonoilta lähtöpaikoilta eivät olleet menneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta asiallisesti hevonen on starteissaan suorittanut. Näin kovassa porukassa seiskaradalta pärjääminen tuntuu epätodennäköiseltä. Tauluaan paremmassa kunnossa oleva Vagabondo voisi jossain omassa lähdössä sopivista alkuasemista pärjätä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Vagabondo lähtisi ihan jotenkin matkaan. Jos näin ulkoa lataisi alkuun, niin se olisi varmaan lopusta pois. Nöyrästi täältä joutuu ajamaan, ja nätti selkäreissu Vagabondolle koetetaan saada.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Tammikuussa rokotettu Protector (10) on tehnyt kahteen viimeiseensä hyvät esitykset. Normaalisti treenattu ruuna on ollut kotona pirteänä. Juoksun onnistuessa jonkinlaiseen pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on takarivissä. Katsotaan mihin täältä päästään.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


T5-5 / LÄHTÖ 8

Ville Pohjola, Coys Rainin (1) sijoitus viimeksi oli tietenkin pettymys. Hevonen tuntui parijonossa rauhallisessa vauhdissa hyvältä. Kun käänsin reissuun, niin ruuna ei saanut lumipöpperöisestä radasta riittävästi pitoa. Pari kertaa laukkakin oli lähellä. Uudelleen rytmiin päästyään se ei uskaltanut ottaa enää vauhtia. Itse en tuijottaisi tuohon viime esitykseen. Jos kaikki hevosella on edelleen mallillaan, niin tällaisessa, edelliskertojen kanssa samantasoisessa porukassa pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Coys Rain lähti Kuopiossa sisäradalta ihan mukavasti, vaikkei saanutkaan pidettyä keuloja. Tuskin tässäkään johtoon päästään. Tasaisen reipas tempo olisi tälle sopivinta. Matkavauhdin mennessä turhan hitaaksi Coys Rainilla voi ajaa eteenpäin, kun kunnossa olevalle hevoselle paikka johtavan rinnallakaan ei ole mahdoton.


Varustemuutokset: Ei ole ainakaan ollut meininkiä tehdä muutoksia.


Marko Hakkarainen, Take Me With You (3) on ollut hieman tahmea viime startteihinsa. Ruuna on ollut nyt kotona pirteämpi. Toivotaan, että Take Me With You parantaisi myös starttiin. Hevosemme sairastelivat pitkään. Tuon jälkeen ne ovat saaneet aika kovaa treeniä, ja on pieni vaara, etteivät ne ole heti aivan voi herkimmillään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Niin lujaa kuin mahdollista liikkeelle yritetään lähteä, ja katsotaan mihin paikkaan päästään.


Varustemuutokset: Ruuna jatkaakokolaput silmillä ja muutenkin samoilla varusteilla.


Heikki Valli, Last Finnin (8) hokit olivat liian lyhyet Ylivieskan radalle, eikä se saanut kunnolla pitoa. Juoksusta Last Finn ei moksiskaan, ja palautuminen oli hyvää. Tuon jälkeen olen ottanut tammalla pari kertaa samanlaisia vetoja kuin mitä on aiemmin ennen kilpailuja otettu. Kesään tähtäävän Last Finnin kanssa mennään vielä aika varovaisesti. Tähän kisaan hevonen on itsellekin pieni arvoitus.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikasta huolimatta pienessä lähdössä saatetaan ajaa rohkeastikin.


Varustemuutokset: Last Finnillä on ollut Ylivieskan jälkeen alla selvästi pitemmät hokit, ja treeneissä se on mennyt niillä aivan mukavasti. Tuolla kengityksellä tässä on tarkoitus ajaa.


Tuomas Pakkanen, Not A Cluella (9) ei ollut koelähtöön hiittejä alla, joten sen pitäisi nyt parantaa. Hankosidevamma vaati pitkän kuntoutuksen, mutta nyt paikat ovat pysyneet kasassa. Toiveikkaana kisaan lähdetään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältä on hyvä lähteä ajamaan, ja päässemme johonkin sopivaan paikkaan parijonoon. Jossain kohtaa eteenpäin on suunnattava.


Varustemuutokset: Perusvehkeillä aloitetaan.


Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Pertti Taskinen, Emilie Boost (3) on näppärä pikku tammaa. Hyvin lähtevän hevosen paras puolikas on yleensä ollut se viimeinen, jonka se on tullut mainiosti. Rauhallisissa treeneissä Emilie Boostilla on kaikki ollut ok.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Emilie Boostille kaikki juoksupaikat käyvät. Tarvittaessa keulastakin voidaan ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Mauri Jaara, Bodenissakasiradalta kovaa avannut Cheval De Fer (5) ja keulaan päässyt säikkyi radan vieressä olleitta tolppia. Toinen korvatukko aukesi, ja kun vedin myös toisen pois, niin hevonen laukkasi. Vastus vaikuttaisi aika sopivalta. Jos Cheval De Fer viitsii mennä, niin pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevän Cheval De Ferin juoksu pakilta menee miten menee.


Varustemuutokset: Päävehkeisiin tehdään pikkuisen muutoksia.


Pasi Väisänen, Viimeksi Ylivieskassa nähtiin. että Mountain Triton (8) on keulasta eri hevonen. Kuskin mukaan sille jäi vielä viimeksi lopussa voimia käyttämättäkin. Hyvin startin ottaneella Mountain Tritonilla on kotona ollut edelleen kaikki mallillaan. Tehtävä ei vaikuta liian kovalta, ja kolmen sakkiin on odotukset.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Voltin nelonenkin käy Mountain Tritonille. Ruuna on vapaalta radalta parempi, kun se juoksee sieltä rennommin.


Varustemuutokset: Kun sekki otettiin varusteisiin, on meno ollut tuon jälkeen varmempaa. Samoilla edelleen jatketaan.Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen