Vihjeet Superlauantain T75 peliin

Teemu Hyvösen vihjeet Oulun ja Lahden Superlauantain Toto75 jackopot jahtiin.

OULU - Lähtö 5 - Toto75-1 - A: 3,10 B: 8,9,15,11,14,4,16,6 C: 1,2,5,7,12,13
Lantmännen Agro Stayer Cupin finaalissa saatetaan nähdä viimeisen karsintalähdön toisinto, kun selväksi kärkipariksi erottuneet 3 Livi Mystery ja 10 Lucky Cloud kohtaavat jälleen. Kaksikko matkasi viimeksi keulilla peräkkäin, ja Lucky Cloudin vetoavusta nauttinut Livi Mystery iski maalisuoralla tylysti ohi. Se sai edetä myös edelliskerralla Kuopiossa saman hevosen takana, mutta tuolloin Lucky Cloud oli ohittamaton ja voitti loistosuorituksella. Kaksikon järjestys maalissa on kiinni päivän vireistä ja juoksunkulusta.

8 Enter Mayweather sijoittui samassa karsinnassa neljänneksi lähtölaukan jälkeen ja antoi vähintään suosikkiparin tasoisen kuntonäytön. Volttilähtö on ruunalle selkeä miinus, mutta juoksuradalta ravilla käynnistyminen helpottuu. 9 Lake’s Action voitti viime kauden päätteeksi Ilkka-ajon ja joutui 8000 euron tilipussin myötä täksi vuodeksi ihan eri luokan rahasarjoihin. Ruuna pystyy kahden viime suorituksen perusteella vastaamaan sarjanousuun. 3100 metrin sopivuus arveluttaa. 15 Hollywood Hills on tämän matkan spesialisti, ja viime kauden paras kunto oikeuttaisi tässä selvään suosikkiasemaan. Vire vaikuttaa olevan nouesmaan päin, vaikka Vermossa tuli alkulaukka ja Kaustisella heikko sijoitus. Perjantain välistartti kertoo kunnon suunnasta lisää. 11 Decamerone ei pystynyt viimeksi aivan A-kaksikon vauhtiin lopussa, ja voitto olisi sen valossa yllätys. Rovaniemen kilpailussa voiton kalkkiviivoilla menettänyt 14 Willy Fog menee pitkän matkan ja on tehnyt koko ajan vahvoja suorituksia, mutta edempää matkaan lähtevien suosikkien lyöminen vaatii vielä lisää.

LAHTI - Lähtö 6 - Toto75-2 - A: 11,14,3 B: 13,8,4,5,2,12,15 C: 1,6,7,9,10
11 Mark More on tottunut starttaamaan suursuosikkina, mutta tässä lähdössä monella muullakin on sanansa sanottavana. Lahjakkuuden viisivuotiskausi käynnistyi erittäin helpolla keulavoitolla, ja sivutuotteena ennätys koheni muutamalla kymmenyksellä. Vaikeammat lähtöasemat ja selvästi kovempi vastus tietävät suosikille uran kovinta haastetta. 14 Better Boss voitti Kouvolassa tätä helpomman lähdön kevyesti ja jäi Finlandia-päivänä sisäradalle pussiin. Ruuna on mennyt viime vuodesta selvästi eteenpäin ja sen pohjat ovat suosikin tapaan katsomatta. 3 Freddy K. ei ole kuntonäyttöjensä puolesta kaukana edellä mainituista, ja lähtöasemat tasoittavat puntteja merkittävästi. Ori pisteli viimeksi kirivaiheen keulahevosen takaa 11-vauhtia ja otti vakuuttavan voiton. Nopea avaaja on yksi alussa keulataistoon osallistuvista.

13 Mainio taipui Vermossa keulahevosen takaa jo ennen maalisuoraa, eikä ollut parin kuukauden tauolta aivan parhaimmillaan. Lähtö oli tasoltaan kivenkova, ja tasaisen kova vauhti näkyi monen muunkin kirivaiheessa. Viime voitto lohkesi pitkällä kirillä tätä kevyemmästä lähdöstä. Ei unohdeta ruunaa lyhyellä starttivälillä. 8 Dancinginthedark avasi Kouvolassa uudesta tallista loistavalla suorituksella ja ratkaisi lähdön jo ennen kiripuolikkaan käynnistymistä. Viime kausi oli ruunan kohdalla selkeä pettymys, mutta nyt tilanne näyttää paljon lupaavammalta. Lähtönopeutta tarvitaan näistä asemista, ja taustalle pakittaminen olisi tappotuomio voittosaumoille. 4 Dalton Hoss hallitsi Vermossa tapahtumia johtopaikalla, ja maalisuoralla oli Ari Moilasen aika ajaa alta pois, mutta ulkoa kirinyt Olle Roc pystyikin paljon parempaan loppuvetoon. Voitto vaatii parannusta, vaikka keulojen saaminen onnistuisi. 5 Wind of Victory taipui kauden avauksessaan Mark Moren ulkopuolelta, mutta meni kuitenkin ennätyksensä. Nopea avaaja voi saada nyt paremman juoksun, eikä keulasta ajaminenkaan ole mahdoton ajatus.

OULU - Lähtö 6 - Toto75-3 - A: 5,9,2,6,7 B: 3,10 C: 1,4,8
Valiodivisioona on usein suoraviivainen lähtö Äimärautiolla, mutta tällä kertaa mukana ei ole yhtä tai kahta ylivoimaista osallistujaa. Pelihevosten voimasuhteet ovat juoksunkulun varassa, eikä siitäkään ole helppo sanoa mitään varmaa ennakkoon. Yksi keulaan tähtäävistä on 5 Josveis, joka voitti Kaustisen Pelimanni-ajon koko matkan johdon jälkeen ilman suurempaa vaivaa. Viimeksi ruunalla ajettiin heti voimalla eteenpäin, mutta keulahevosen kupeella juossut 10 A.T. Veeti ei paikastaan luopunut, ja Josveis tyytyi jatkossa pitämään vauhtinsa toisesta ulkoa. 9 Ellin Sisu pilasi Kaustisella saumansa jo ennen lähtölinjaa, kun temperamenttinen ori laukkaili itsensä takaviistoon. Myös edellinen kilpailu vesittyi laukkaan, ja voittokone on sinänsä sopivan näköisessä porukassa arvoitus. Viime ehjän suorituksen tasoinen meno riittää tässä korkealle.

2 Vixus on yksi suurimpia syitä lähdön arvoituksellisuuteen, ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Ikäluokkatähti kokeilee ensimmäistä kertaa avoimella tasolla, ja on siihen parin viime startin perusteella valmis. Viimeksi Turelius oli yksinkertaisesti parempi, mutta myös Vixus ansaitsee suorituksestaan täydet kehut. Alla on ennätysjuoksu molemmilla lähetystavoilla, ja loistava lähtöpaikka mahdollistaa monta taktiikkaa. 6 Koskelan Akseli ja 7 Siirin Älli osaavat avata auton takaa tosi kovaa, ja molemmilla on syytä käyttää lähtönopeutta noin ulkoa. Koskelan Akselilla ajettiin viimeksi keulasta tätä pykälän verran parempia vastaan, ja avauskierroksen ylivauhti näkui maalisuoralla. Pelimanni-ajossa tuloksena oli pussitus Josveisin taakse. Siirin Älli on tehnyt pariin viimeiseen kelpo suoritukset takarivistä ja vaikuttaa olevan nousussa kolme starttia alle saatuaan. Voitto vaatii nappireissun, ja nopeus voi riittää asemien saamiseen. 3 Vixen laukkasi Vermossa selkeästä noususta, ja Kaustisella kiri kantoi kakkossijalle vaikeasta juoksunkulusta huolimatta. Ori lopetti tuossa startissa ulkokautta 20,5-vauhtia, ja nyt nähdään jatkuuko vahva vire valmentajan ajamana. A.T. Visku on ehdottomasti paras vapaalta radalta ja vastaa siitä sitkeästi vaikka panssarivaunulle. Takarivi on iso miinus, mutta nopea eteenpäin ajaminen voi poikia paikan keulahevosen rinnalta. Totosija tulisi toisten takaa yllätyksenä.

LAHTI - Lähtö 7 - Toto75-4 - A: 7,8 B: 1,15,3,2,12,6,4 C: 5,9,10,11,13,14,16
Pystysuoraa nousua kohti avoimia sarjoja tekevät 7 Fiiling ja 8 Kartier kohtaavat Suomen Cupin finaalissa, ja voitontahtoinen kaksikko erottuu selvästi edukseen. Fiilingin ainoa tappio viime kilpailuissa tuli Kaustisella, kun keulan Vappuäijä oli ohittamaton, mutta siitä on vaikea piirtää miinusmerkkiä Juha-Matti Paavolan valmennettavan kohdalle. Voittokantaan paluu tapahtui ylivoimaisella kirillä kolmannesta ulkoa, ja Härmässä 22-vauhtinen kiripuolikas keulahevosen rinnalta riitti hallittuun voittoon. Vauhtikestävällä hevosella voi ajaa alusta alkaen eteenpäin. Kartier eteni viimeksi päättäväisesti keulaan ja ratkaisi lähdön 21-vauhtisella kolmannella puolikkaalla. Edelliset voitot tulivat keulasta ja johtavan rinnalta aivan haukotellen. Kartier on ottanut tällä kaudella pari laukkaa, eikä ehjää suoritusta voi taata tälläkään kertaa. Lähtösuora on ravilla pysymisen kannalta kriittisin paikka.

1 Raggari jäi kauden avauksessaan taustalle, mikä meni täysin juoksunkulun piikkiin. Jyväskylässä tapahtui paluu voittojen tielle, vaikka voltista lähtemisen kanssa oli ongelmia hevosen painaessa voimalla kohti menosuuntaa. Ykkösrata lienee helpompi paikka lähteä, ja hevosessa on iso potentiaali parannukseen. 15 Turelius voitti Satakunta Seniorin loistavalla suorituksella ja jätti taakseen ikäluokan kovimmat menestyjät. Risto Tupamäki lennätti ajokkinsa keulaan krilenkin alussa, eivätkä pahimmat uhkaajat tavoittaneet oria tulisen kolmannen puolikkaan jälkeen. Tehtävä on kahdelta pakilta tosi haastava, mutta ei mahdoton. 3 Siporin Santtu teki karsinnan voltissa ylimääräisen kiemuran ja jäi keskijoukkoihin, mutta pääsi jatkossa sujuvasti toiseen ulos. Ruuna otti varman voiton ja varaakin jäi, ja nyt ylimääräiset reservit tulevat varmasti tarpeeseen. 2 Sippimies ja 12 Aatsi hakevat tarkkoja peesijuoksuja ja voivat yltää nappionnistumisilla kärjen tuntumaan. Voitto vaatisi molemmilta parempaa menoa kuin koskaan, ja isolla marginaalilla.

OULU - Lähtö 7 - Toto75-5 - A: 5 B: 2,3,8,9,1,6,7 C: 4
5 Lexus Dream tähtää Betset Number Onessa keskeltä rataa keulaan, ja viime kuntonäyttöjen valossa muille tulee silloin vaikea työpäivä. Viime kilpailuista ei ole jäänyt sijoitusten puolesta käteen mitään, mutta hevosen kunnossa ei ole vikaa, vaan pikemminkin päinvastoin. Seinäjoki-racessa vastus oli kansainvälistä tasoa, ja kolmoskaistalle alussa juuttunut Lexus Dream oli taustalle pakittelun jälkeen mahdottoman tehtävän edessä. Vermossa tuli yllättävä laukka ensimmäiseen kurviin, ja porukan viimeiseksi tippunut ruuna kulki loppumatkan samaa vauhtia kuin kärkihevoset. Nyt Lexus Dreamilla on tuhannen taalan paikka palata voittokantaan.

Kovakuntoisin haastaja lienee huipputasokkaissa lähdöissä juossut 8 Top of the World, mutta lähtöpaikkojen vuoksi rankingissa edelle kiilaavat 2 Hotshot Luca ja 3 Callela Ladyboss. Molemmat avaavat auton takaa kovaa ja hakevat joko keulajuoksua tai paikkaa Lexus Dreamin takaa. Suosikille vastaaminen ei välttämättä onnistu, vaikka jompi kumpi edellisten kuskeista haluaisi ajaa keulasta. Hotshot Luca sai pidettyä Porissa T.Rexin selän ja seurasi lopussa tilaa saamatta kakkoseksi. Kunto on selkeästi löytymässä kesän koittaessa. Callela Ladyboss joutui käyttämään Seinäjoella paljon ruutia sisäradalle pääsemiseen ja tyytyi 10-lopetuksessa seuraamaan kolmanneksi. Vaikea suoritusta on mennä moittimaan. 9 Callela Leonard laukkasi Porissa taustalla maalisuoralle tultaessa kirivoimat tallella ja vaikuttaa jatkavan loistovireessä. Voitto vaatii näin kovassa porukassa juoksunkulun apua, mutta ruunan jaloista irtoaa sopivan peesijuoksun päätteeksi tosi terävä loppuveto. 1 Special Promise hakee parasta virettään, ja totosija yllättäisi sisäradan lähtöpaikasta huolimatta. 6 Edward Ale ja 7 Seabiscuit ovat puolestaan haavoittuvaisia näin ulkoa, eikä viime aikojen kuntonäytöt yllä parhaiden tasolle.

LAHTI - Lähtö 8 - Toto75-6 - A: 5,1 B: 9,6,3,8,4,7,10,12,11,2
Pökerryttävän kovatasoinen ”rahasarja”, jossa moni menestynyt hevonen jää vaikeiden lähtöasemien vuoksi auttamatta rankingin hännille. 5 Questionmark Me osoitti huhtikuun alussa Vermossa osaavansa avata auton takaa tosi kovaa, ja tässä lähdössä liinojen kiinni vetäminen tietäisi kovaa iskua voittosaumoille. Ruuna sai Vermon kovavauhtisessa lähdössä sujuvan juoksun sisäradalla ja yritti lopussa ulkokautta, muttei pystynyt parantamaan. Vastus oli parhaiden osalta vielä asteen verran tämänkertaista edellä. 1 The Dude kiri Vermossa toivottomista asemista kymppiä maaliin ja osoitti jatkavansa iskussa. Edellisessä kilpailussa nopea ruuna piti keulapaikan, mutta se maksoi pitkästi alle kymppiavauksen, eikä voittoon asti tsemppaaminen onnistunut. Sisäradalta tuskin on luvassa huonoa reissua, vaikka johtopaikan pitäminen ei onnistuisikaan.

9 Detroit Rock Sisu yllätti Seinäjoella suoraan tauolta, mutta ei onnella, vaan ylivoimaisen laadukkaalla kirillä. Vermossa vastassa oli yksi aivan liian kova, mutta toisessa sisällä juossut Jere Taulion suojatti piti vuorenvarmaksi kakkoseksi. Kunto lienee nousussa talvipaussin jäljiltä. 6 Intuto on kärsinyt surkeasta lähtörataonnesta jo pitkään, ja tähän lähtöön saatu kuutosrata pitää laskea kuusivuotiaalle onnistumiseksi. Alla on monta vahvaa kiriä ulkoratojen kautta, ja tässäkin lienee luvassa kiertämistä, sillä parhaat paikat parijonosta vallataan sisäpuolelta lähtevien toimesta. Kunto voi riittää silti voittoon. 3 Captivate on yksi alussa keulaan tähtäävistä, mutta taktiikka voi olla näin vaativassa seurueessa jokin muukin. Alla on kolme voittoa tätä hieman helpommista ympyröistä. 8 Staro Moschino sujutteli Vermossa neljännestä sisältä totoon ja olisi tässä paremmista lähtökuopista vahvasti A-hevosia. Nyt ongelmia on luvassa alusta alkaen. 4 Right Broline voitti Kaustisella lopettamalla 11-vauhtia aivan haukotellen, ja ori vaikuttaa valmiilta kovempiin tehtäviin. Kilpailutahti on ollut edelleen valitettavan verkkaista, luultavasti terveysongelmista johtuen.

OULU - Lähtö 8 - Toto75-7 - A: 10,4 B: 3,11,1,5,8,2,9 C: 6,7,12
10 Madrid on kuntoutumassa välivuoden jälkeen, ja lahjakkuuden jalkoa seurataan suurella mielenkiinnolla. Turussa ruuna eteni aikaisin keulaan ja jäi tasaisella suorituksella kakkoseksi. Hevosen kanssa on edetty maltillisella tahdilla, ja tässä kilpailussa nähdään luultavasti seuraava askel kohti huipputasoa. Matka käy siinä missä muutkin, mutta takarivistä juoksu pitää tehdä kokonaan itse. 4 Willy Wingston on tauoltakin kivenkova haastaja. Bodenissa juoksu meni täysin pieleen, ja sen startin voi lopun taipumisen osalta unohtaa. Ruuna voitti aiemmin muutaman hyvätasoisen lähdön ja saattaa päästä tässä suosiolla keulaan.

3 Little Easy meni viimeksi mailin läpi alle kahtatoista, eikä saanut edes kiritilaa lopussa. Viime kilpailut olivat kaikki maileja, mutta 2600 metrin uskoisi luonnistuvan ainakin selkäreissulla. Nopea avaaja saanee sopivan paikan sisäradalta. 11 Don Juan Sisu otti Ylivieskassa yllättävän laukan reilu kierros jäljellä ja kulki jatkoss hylättynä vahvasti. Edellisen startin kuntonäyttö kertoi nousuvireestä, ja vauhtikestävä hevonen selvittää juostavan matkan. Lähtöpaikka on kovasti vastaan. 1 Global Solidarity voitti viime Äimäraution vierailullaan rahasarjan suoraan tauolta ja jatkaa nyt enemmän omantasoisessa porukassa. Ruuna pystyy parantamaan, ja se onkin tässä vahvasti tarpeen. 5 Juliet Ale ottanee auton takaa ensimmäiset keulat, mutta tällä matkalla hyvän vetoavun uskoisi kelpaavan. Tamma on tehnyt viime aikoina hyvää työtä tarkoilla juoksuilla, eikä totosija ole tässäkään kovin kaukana. 8 Elliot Web on pitkien matkojen hevonen, mutta kasirata on iso rasite näin laadukkaassa seurassa. Paikka johtavan rinnalla voi olla haettavissa, mutta siitä voittaminen vaatii tosi paljon.

Toto75-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

3,10,8 (9,15)
14 Better Boss (3,13)
5,9,2,6,7 (3,10)
7,8,1,15 (3,2)
5 Lexus Dream (2,3)
5,1 (9,6)
10,4,3 (11,1)

360 riviä – 18 euroa

Suuri systeemi:

3,10,8 (9,15)
14,3,13,8,4,5 (2,12)
5,9,2,6,7 (3,10)
7,8,1,15 (3,2)
5 Lexus Dream (2,3)
5,1 (9,6)
10,4,3 (11,1)

2160 riviä – 108 euroa

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

7,8,1,15 (3,2)
5 Lexus Dream (2,3)
5,1 (9,6)
10,4,3 (11,1)

24 riviä – 4,8 euroa

Suuri systeemi:

7,8,1,15 (3,2)
5 Lexus Dream (2,3)
5,1,9,6,3,8,4,7 (10,12)
10,4,3 (11,1)

96 riviä – 19,2 euroa

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]