Vihjeitä Oulun maanantain 9.4. raveihin.

Vesa Varmasen kokoama Ohjastaja-/ valmentaja kommettipaketti Toto4 peliin. Vihjeet kaikkiin lähtöihin osoitteesta oulunravit.fi

T4-1 / LÄHTÖ 4

Ville Pohjola, Toissa kerralla Ylivieskan lumipolanteinen rata oli hieman pettävä. Tuo ei sopinut Blady Bols Bluelle (3), joka väsyi pidon puutteen takia loppumatkasta. Tauon jälkeisissä muissa starteissaan hyvät esitykset tehneen hevosen Kaustisen järkyttävän kovan seuran suoritustakaan ei voi viitossijasta huolimatta moittia ollenkaan.Vastusta näyttäisi olevan nytkin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Saa nähdä, miten juoksu lähtee muotoutumaan. Blady Bols Blue on ollut paras keulasta.


Varustemuutokset: Kengitys ratkeaa kelin mukaan.


Jani Hartikainen, Kuskin mielestä Easy Vacation (5) kärsi viimeksi radasta, joka mureni hevosen alta. Hyviä esityksiä tehneen hevosen pitäisi samalla tasolla jatkaessaan pystyä näissä sarjoissa periaatteessa pärjäämään.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä ei ole mikään raketti alussa, ja sen kanssa joutuu hieman katsomaan, että miten juoksu lähtee menemään. Kun Easy Vacationilla on asiat kunnossa, niin sille käy aika tavalla kaiken laiset juoksupaikat.


Varustemuutokset: Muuten samoilla, mutta hokkeja lyhennetään.


Arto Komulainen, Kuopiossa takaa aivan mukavan esityksen ja asiallisen kierroksen kirin tehnyt E.V. Jory (6)jatkaa tasaisessa kunnossa. Ruuna alkoi käydä starttitilanteessa hieman turhan paineissaan. Tuon takia treenit on jouduttu ottamaan hieman vähemmillä vauhdeilla, Hevonen on pysynyt rauhallisempana, mutta ihan terävimmillään se ei tuon takia nyt ole. Ravilla pitää matkaan yrittää päästä. Katsotaan sitten mihin lopussa ylletään. Upottava pehmeä rata olisi isot liikkeet omaavaa E.V. Joryä vastaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, ettei E.V. Jory käy kuumana starttitilanteessa, jolloin laukan vaara olisi olemassa. Tämän pitää antaa lähteä omaa tahtiaan matkaan, ja koettaa saada se pysymään alussa ravilla.


Varustemuutokset: Varusteita kokeiltiin muuttaa. Kun siitä ei ollut hyötyä, niin tässä palataan taas entisiin. Eteen laitetaan kesäkengät.


Mauri Jaara, Amos Shadowin (11) kunnossa ei ole varmaan mitään vikaa, mutta hokit saattavat olla sille jonkinlainen haitta. Uskoisin hevosen parantavan, kun se saa kesäkengät alleen.


Marko Hakkarainen, Rio Crowe (12) ei ollut huonoBodenissa. Meidät nostettiin kirivaiheessa hirmuisen ulos, ja pärjäämisen kannalta fysiikan lait tulivat vastaan. Kotona koko ajan sujuvammin ravannut tamma parantaa viimeisestään. Pärjäämiseen täältä tarvitaan tuurejakin.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä ei ole hevosen kauden pääkisa, joten katsotaan miten juoksu lähtee menemään. Matkalla eteenpäin ajaminen on kuitenkin mahdollista.


Varustemuutokset: Rio Crowella on edelleen kääntölaput käytössä, ja muutenkin samoilla varusteilla jatketaan.


T4-2 / LÄHTÖ 5

Marko Hakkarainen, Kuopiossajohtavan rinnalla matkanneella Bonanza Hossilla (4) oli jo ote keulassa juosseesta, kun paineissaan ollut ruuna meni aivan varoittamatta peitsien kautta yhteen askeleeseen laukalle. Ylivieskassa (Oulu) lopussa ilman kiritilaa jäänyt Bonanza Hoss tuli voimissaan maaliin. Tuon kisan perusteella 3100 m matka tuntuisi käyvän hevosella.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Koetan saada Bonanza Hossille tässä selkäreissun. Jos helppoon keulaan pääsyn näyttää olevan mahdollisuudet, niin sieltäkin voidaan ajaa.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Jukka-Pekka Kauhanen, Svadilfari (12) otti Ylivieskassa viimeisen takasuoran alussa oudon laukan ihan yhteen askeleeseen. Ruunalla on ollut aiemmin ongelmia kurveissa, mutta niistä on viime aikoina päästy eroon. Raville selvittyään hevonen tuli hyvin perille asti, ja ehjällä juoksulla toiseen sijaa voinut olla mahdollisuudet. Tehtävä näyttää ennalta Svadilfarille ennalta ihan käyvältä, kun riskin menijän pitäisi sopivalla reissulla mennä myös 3100 m matka.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin 40 m pakilta pitää katsoa miten juoksu lähtee menemään.


Varustemuutokset: Kengitys ratkaistaan paikan päällä. Viime kerran laukan takia Svadilfarille laitetaan varmuuden vuoksi polvisuojat.


Ilpo Vartiainen, Ihan mukavassa kunnossa olevan Doni Twicen (15) taulu on päässyt ikävän näköiseksi. Kuskin mielestä esitys Joensuussa ei ollut huono, mutta takapareista juosten maaliin tullut ruuna ei ehtinyt kovassa lopetuksessa edes rahoille. Toisen osaomistajan mukaan hevonen oli ollut hänen viikolla ajamassa harjoituksessa ihan ok. Pitkä matka on tälle etu. Kelillä ei pitäisi olla tämän suoritukseen vaikutusta. Olisin tyytyväinen ehjään juoksuun ja rahasijaan.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Viimeinen kaarre on ollut tälle vaikea, ja se pitäisi päästä tulemaan sisärataa pitkin.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Timo Lahti, Ylivieskassa (Oulu) 3100 m mentiin matkalla yllättävän hiljaa, ja siitä huolimatta Hollywood Hills (16) kerkesi vielä ihmeesti takaa voittoon asti. Tämä ei ole kovin pätkänopea, joten pitkät matka puoltaa. Hevonen alkaa olla aika tavalla kunnossa. Näin kaukaa takaa voittaminen ei ole koskaan ihan helppoa, ja jo hyvä esitys tyydyttäisi minua tässä kohtaa. Hollywood Hills ei ole tarkka kelin suhteen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hollywood Hills ei ole kovin nopea avaaja. Voltista tämä pääsee suhteessa paremmin matkaan kuin auton takaan. Jos matkalla mennään turhan hiljaa, niin omaankin juoksuun pystyvällä Hollywood Hillsillä voidaan ajaa eteenpäin, kun paikka johtavan rinnallakaan ei haittaa.


Varustemuutokset: Kesäkenkään pääsemisestä on etua Hollywood Hillsille. Muuten samat.


T4-3 / LÄHTÖ 6/PD-1

Jani Hartikainen, Hyviä juoksuja tehnyt What's Going One (2) oli menossa oikeaan suuntaan, kun se harmittavasti kolhi jalkaansa tarhassa, ja taukoa tuli. Pari hiittiä on nyt alla. Treeneissä hevonen on ollut hirmuhyvän tuntuinen, mutta on vaikea tietää kuinka lähellä se on samaa virettä, missä se oli ennen sairaspaussia.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Auton takaa vähän verkkaisesti käynnistyvä What's Going On lähtee voltista suhteessa paremmin. Lähtöpaikka on hyvä. Kuski saa ajaa sen perusteella miltä hevonen tuntuu hänen käteensä.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kesäkenkään ei hevosta vaihdeta, vaan hokkeja vain lyhennetään.


Ville Pohjola, Caraway Runnerin (3) voitto Torniossa oli varmempi kuin miltä se ulospäin näytti. Ruuna tuli korvat kiinni maaliin. Tuntui, että varaakin jäi ihan jonkin verran. Caraway Runnerille ei ollut moneen viikkoon tarjolla mitään järkeviä lähtöjä tarjolla, joten se päätettiin ilmoittaa mukaan tähän ylisarjaan. Caraway Runner on hyvässä kunnossa. Pitää katsoa, mihin hevonen tässä epäedullisessa sarjassa riittää.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin pitää yrittää liikkeelle lähteä. Oikealla juoksulla Caraway Runnerilla on terävä kiri loppuun, joten tarkka reissu on tavoitteena.


Varustemuutokset:Hyvin toimineita varusteita ei lähdettäne muuttamaan.


Janne Soronen, Joulukuusta asti koko ajan mainiota esityksiätehnyt Smooth Criminal (4) ei ole nyt ailahdellut. Myös niissä starteissa, missä se on ollut toinen maalissa, suoritukset ovat olleet hyviä. Viimeksi ruuna tuli korvat kiinni pullaamalla maaliin. Takamatkalla on tosi kovia vastustajia. Uskoisin kuitenkin, että tässä päivänkunto ratkaisee paljon lopputuloksen suhteen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Kunnossa ollessa tällä on käynyt sekä keula- että selkäreissut. Paikka johtavan rinnalle ei ole tälle paras mahdollinen. Suhteessakin paremmin auton takaa avaavalla Smooth Criminalilla on voltista pieni laukan vaara, mitä nelosrata ei vähennä. Jos ensimmäiset 100 m sujuvat erheittä, on ruuna tuon jälkeen melkoisen ravivarma. Smooth Criminal pääsee tälläkin lähtötavalla ihan kohtuullisesti liikkeelle. Jos keulat saadaan, niin sieltä varmaan myös pyritään ajamaan.


Varustemuutokset: Smooth Criminalilla oli Rovaniemellä reiälliset kokolaput. Nyt lappuja saatetaan vaihtaa. Muuten samat varusteet kuin millä viime kisat on ajettu. Jos olosuhteet sallivat kengät saatetaan ottaa pois. Tuosta olisi Smooth Criminalille etua.


Antti Ojanperä, Mafioso Facen (12) muutaman viime Ranskan kisan suoritus oli aika vaatimaton. Vaikka se ei saanut sieltä yhdestäkään kisasta rahaa, niin kaikki esitykset eivät olleet kuitenkaan huonoja.Suomeen tulon jälkeen hevosta on ajettu aika nätisti. Torstaina otetussa reippaammassa treenissä ruuna ei ollut yhtään pöllömmän oloinen. Näin alkuun Mafioso Face voi olla jonkin verran tukkoinen eikä hevonen ole varmaankaan heti ihan terävimmillään. Tässä hieman katsotaan, että missä ollaan menossa. Kelillä ei ole Mafioso Facelle isoa merkitystä.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Näistä alkuasemista on tyydyttävä ajamaan tilanteen mukaan.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Marko Hakkarainen, Victor Bonsain (13) tasoinen menijä suorittaa treenissä tietenkin mainiosti. Viime aikoina mentaalipuolen ongelmista kärsinyt hevonen on tähän meiltä ajettavaan ekakisaan vaikea arvioitava. Ilmeisesti jonkinlaisista mahavaivoista kärsinyt ori on muuttunut meille tulon jälkeen ulkoisesti paremman näköiseksi. Hyvillä mielin kisaan lähdetään tutkailemaan, että missä ollaan menossa. Hampaat irvessä voitosta ei lähdetä tappelemaan, enkä suosittele Victor Bonsain jättämistä tässä yksin T4-lapulle.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan, ja paikkaa johtavan rinnalla yritetään välttää.


Varustemuutokset: Avovehkeillä ja pumpulit korvissa aloitetaan.


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Antti Ojanperä, Josveisillä (4) oli Kaustisella kuukauden starttiväli.Näin jälkeen päin ajatellense oli tuon ajan vähän liian helpolla. Kun lähdössä mentiin alusta asti täysiä, oli tuo hevoselle vähän liikaa. Heti kisan jälkeen Josveis oliparemman oloinen.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Josveis lähtee ihan ok matkaan. Katsotaan sitten mitä juoksussa tapahtuu, ja ajetaan sen mukaan. Tälle käy vähän kaikenlaiset juoksupaikat.


Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Kalevi Salmela, Tuulen Pojulla (10) on ollut treeneissä vain kerran kärryt perässä, joten se aloittaa tällä kertaa kautensa vähemmän valmiina kuin aiemmin. Vaikka ori tuntuisi noin päällisin puolin olevan ihan mukavassa kunnossa, niin vire on tällä kertaa itsellenikin melkoinen arvoitus. Heti tähän ensimmäiseen kisaa sattui vielä kovat vastustajat, joten sijoitus jo puolenvälin paikkeilla tyydyttäisi.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulajuoksu sopii Tuulen Pojulle, mutta tässä tilanteessa ja seurassa selkäreissu olisi varmaan parempi vaihtoehto.


Varustemuutokset: Tuulen Pojulla on vielä hokit alla. Jos olosuhteet sallivat, ne otetaan pois.


Jani Hartikainen, Aiemminkin tauon jälkeen startteja tarvinnut Dominik (11) on päässyt taas ihan mukavalle mallille. Selvästi parhaitten ilman kenkiä menevälle orille hokeista on haittaa.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisärataa yritetään rimpuilla niin pitkään kuin päästään.


Varustemuutokset: Pelkkä hokkien pois ottaminen ei vielä Dominikiä suuresti hyödytä, vaan hevoselta pitäisi saada ainakin edestä kengät kokonaan pois.


Jukka-Pekka Kauhanen, Koskelan Akseli (12) on tehnyt tauon jälkeenkaksi ihan hyvää esitystä, vaikkei menestystä ole tullutkaan. Kaustisella oli kovia hevosia vastassa, eikä ruuna saanut lopussa riittävän ajoissa oikeaa vaihdetta päälle. Joensuussa Koskelan Akseli oli tekemässä alkulaukan perästä hyvää esitystä, kun toinen hyppy tuli. Molemmissa kohtaan hieman kehotin hevosta, mitä paineissaan olleelle menijälle ei olisi näin jälkeenpäin ajatellen kannattanut tehdä. Juoksun onnistuessa pärjäämiseen on tässäkin mahdollisuudet.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Paremmalta lähtöpaikalta olisin varmaan yrittänyt tarjota nopealle avaajalle keulajuoksua. Nyt pitää ajaa tilanteen mukaan. Mitään kierroksen kiriä ilman selkää en aio tällä kokeilla. Sopivan reissun perästä Koskelan Akseli pystyy vaihtamaan rytmiä tosi terävästi.


Varustemuutokset: Kesäbalanssiin vaihdetaan.


Reijo Heiskanen, Kautensa aiempaa paremmin aloittanut Pikkukahveli (14) on tehnyt tauon jälkeisissä kummasakin kisassa mainion esityksen. Molemmat kuskitkin ovat kehuneet hevosen juoksuja. Hyvässä kunnossa olevalla Pikkukahvelilla lähdetään ajamaan tässä voitosta.


Ajotaktiikka / juoksutoive: Suljettu lähtöpaikka ja uloin lähtörata on tälle hyvä lähtöpaikka. Jo varhain eteenpäin taas varmaan suunnataan.


Varustemuutokset: Muuten samoilla jatketaan, mutta hokit vaihtuvat pienemmiksi.