PELIVIHJEET: SU 20.11.2016 PORI TOTO4-RAVIT

Sunnuntai-iltana ravataan Porissa.
Salamakypärät -voittaja Jere Kiveinen ohjastaa Kokelasmeetingissä Westcoast Lovea.

PELIVIHJEET: SU 20.11.2016 PORI TOTO4-RAVIT


Lähtö 01

A)10,8,6
B)9,3,4,5,11,2,7,1
C)-

(10) KRANNIN PIHLA on sijoittunut puolet uransa starteista totoon. Viimeisimmässä kilpailussaan vajaat kaksi kuukautta sitten Joihurin tytär ylsi 60 metrin takamatkalta hyväksyttävästi kuudenneksi. Nyt tehtävä on sen verran sopiva, että Tuomo Ojanperän suojatti tavoittelee 60 metrin takamatkasta huolimatta tiukasti uransa avausvoittoa. (8) RUSKARILLA eteni viime Porin kilpailussaan johtavan rinnalle viimeisen takasuoran alussa ja kamppaili tiukasti voitosta. Syyskuussa Porissa Rallauksen tytär menetti harmittavasti voittonsa maalilaukkaan. Ravilla Terhi Poson suojatti menestyy kyllä tässä lähdössä. Kolmantena hevosena A-ryhmään kohoaa tauon aikana Bella Varjosen valmennukseen siirtynyt (6) PONNEN SUHAUS. Se ei ole vielä esittänyt ihmeitä, mutta lähdön taso on oikein sopiva. (9) VOIMA-SIMO on epäonnistunut kahdessa viimeisessään ja putoaa siksi B-ryhmään. Paalulta rankingissa korkeimmalle kohoaa Hietasten tallin kaksikko (3) VAPUN VOITTO ja (4) WERONA.

Lähtö 02

A)13
B)4,11,14,7,5,15,10,12,9,1,3,6
C)8,2

MONTÉ. (13) NELILYN AIRKING on kahdessa viimeisessään hävinnyt vain hurjalle kaksikolle Harmi's Frido ja Licence Holder. Esitykset ovat olleet hyviä ja nyt vastassa ei ole läheskään saman kaliiberin menijöitä. Mikäli juoksu yhtään luontuu, on Liisa Nummen ajokki tiukasti kiinni voitossa. Voltin viitosrata ei kylläkään ole hyvä lähtöpaikka. (4) GLOBAL PROFESSION palaa tauolta. Mikäli vire on kuitenkin kesän parhaiden juoksujen veroinen, on Dream Vacationin poika suosikin ykköshaastaja. Sitten onkin tosi tasaista. (11) IMPORTANT MATTERS on nyt saanut tauolta pari starttia kroppaansa ja voi edelleen parantaa. (14) YERRO LIN sinnitteli viimeksi johtopaikalta täysin hyväksyttävästi. (7) BEL ARI on ollut viime starteissaan kohtuullinen ja pääsee liikkeelle 20 metriä monen kovan kilpakumppaninsa edeltä. (5) POGER'S LAST WAY on tauosta huolimatta hyvällä kuskilla huomion arvoinen. (15) TIMBAL LAKE ei ole ollut enää tällä kaudella parhaiden päiviensä veroinen, mutta on kelpo menijä tähän lähtöön. Myös (10) ZOGGIE ja (12) TAP ON MY SHOULDER lukeutuvat pelihevosiin.

Lähtö 03

A)7,3
B)9,1,6,5,8,4,2,10
C)-

NUORTEN SARJA. (7) PIQUANT STRIDE on lahjakas 3-vuotias, jolla on sopivassa lähdössä hyvät mahdollisuudet jo kauden neljänteen voittoonsa. Jyväskylän Nuorten Sarjassa Milla Pitkäsen valmennettava oli johtopaikalta hyvä kakkonen vain E.V. Lucalle häviten. (3) GINELLI kohoaa lähdön toiseksi A-hevoseksi. Viimekertaisessa Turun Nuorten Sarjassa johtavan rinnalle kiertäminen jo toisella puolikkaalla osoittautui liian vaativaksi juoksuksi, mutta edellisen Turun starttinsa ori voitti vahvalla 1400 metrin kirillä. Viimeiset 1400 metriä sujuivat 15,2-vauhdilla. (9) RIDGE JOURNEY oli viimeksi pettymys 2. radalta ilman selkää, sillä ruuna on aiemmin pystynyt vastaavalta paikalta hyviin suorituksiin. Edellisten kilpailujen suoritusten perusteella Ridge Journey kohoaa rankingin kolmoshevoseksi. (1) PIECE OF MY HEART ei ollut viimeksi Teivossa mitenkään huono, vaikka jäikin 5. ulkoa viimeiseksi. Loistopaikalta totosija ei olisi yllätys. (6) ECCENTRIC STRIDE ei kestänyt viimeksi Porissa 900 metrin kiriään aivan maaliin asti, mutta voi olla nyt startti kropassa hieman parempi. (5) FLORENCE WEB suorittaa kohtuullisesti, eikä totosija senkään kohdalla mitenkään yllättäisi.

Lähtö 04

A)8,13,10,7,9
B)6,2,4,14,11,15,1,5,3
C)12

SHKL 40-V. -LÄHTÖ. (8) CAMILLO kilpailee hyvässä vireessä, mutta voitontahtoa saisi olla enemmän. Viimeksi Teivossakin Camillo pääsi yrittämään voittoa loppusuoran mittaisella kirillä 2. ulkoa, mutta jäi kakkoseksi, kun nytkin vastassa oleva Nettineiti kiri ohi. Joka tapauksessa ainakin totosija on tässä tehtävässä erittäin todennäköinen. (13) DEREK hävisi Camillolle selityksittä näiden kohdatessa Porissa 14. päivä viime kuuta. Viimekertainen Vermon alkulaukan paikkaus oli kuitenkin mallikas. Derek kulki viimeiset 1800 metriä peräti 25,6-vauhdilla tullen vahvasti maaliin. Kahden kuukauden tauolta palaava (10) VAPUN VEERA on vauhdikas tamma näihin lähtöihin. (7) NETTINEITI kiri Teivossa ykköseksi 4. sisältä. Viimeksi kirikierros ei mennyt sujuvasti, eikä heikkoon sijoitukseen kannata liikaa tuijottaa. Myös tauolta palaava (9) VARJOSTELLA mahtuu sopivassa tehtävässä mukaan A-ryhmään. B-ryhmä on erittäin tasainen. (6) MILPERO olkoon rankingin seuraava hevonen, vaikka sen suoritukset ovatkin olleet melkoisen tasapaksuja. (2) IRANJULIE kipusi viimeksi hyväksyttävästi neljänneksi. (4) KERONIIMO omaisi toukokuun starttien kaltaisena oikein hyvät totosaumat, mutta tauko näkynee otteissa heikentävänä tekijänä.

Lähtö 05

A)3
B)6,10,4,8,2,1,7,9
C)5

FINN-TACK –LÄHTÖ. (3) MAISEMA on tehnyt kovissa 76-sarjoissa niin hyviä juoksuja, että tässä tehtävässä siltä on odotettava voittoa. Saran Salaman poika suoritti viimeksi Seinäjoellakin hyvän 600 metrin kirin 3. ulkoa. Porin kakkossija tuli vahvalla esityksellä johtavan rinnalta. (6) VIHIN MAHTI on selvä kakkoshevonen, vaikka kuski heikkeneekin. Se oli Vermossa johtopaikalta kelpo kakkonen. Jo edellisessä Seinäjoen kisassa laukan paikkaus oli oikein positiivinen. (10) VEERAN TURO avaa niin lujaa, että se ottanee edellä menevän paalun nopeasti kiinni. Tehtävä on totosijaa ajatellen sopiva, vaikka takamatkaa on 60 metriä ja taukoa on hieman reilu kuukausi. (4) LOISTO-PIIRTO on tasaisen varma suorittaja. (8) R.R. RUSKARIINA seuraili Seinäjoen 76-lähdössä ihan mukavasti 4. sisältä. Ainakaan kolmossija ei voisi pitää yllätyksenä. Pasi Laurilan tallin kaksikko (2) KASMILAARO ja (1) CAPAROS ei ole parhaassa vireessään ja hyvistä alkuasetelmista huolimatta kaksarisijoitus voi jäädä haaveeksi.

Lähtö 06

A)9,4,1
B)7,5,2,3,10,11,8
C)12,6

STREAMTEAM –LÄHTÖ. (9) MYSTIC POWER menetti Lahdessa 4. sisältä kolmannella puolikkaalla huonossa selässä asemiaan, mutta kiri vielä mukavasti kolmanneksi. Nyt startti kropassa Pasi Pörstin valmennettava kohoaa ykkösvihjeeksi. (4) APRIL LOVE D laukkasi viimeksi heti alussa hylkäykseen, mutta edellisessä startissa tamma hävisi 2. sisältä vain tosi kovalle Finally Famoukselle. Myös (1) DON CORLEON kohoaa hyvältä paikalta mukaan A-ryhmään, vaikka yllä on kysymysmerkkejä. Ruuna lannistui nimittäin viimeksi Mikkelissä johtopaikalta lopulta pahoin, vaikka normaalisti kyseinen juoksupaikka on sopinut sille mainiosti. Edellisessä Porin kisassa Don Corleon laukkasi viimeisen kaarteen lopussa kärjen tuntumasta 3. radalta. Molemmissa Teivon kilpailuissa suoritukset ovat olleet sijoituksia parempia. (7) WILD FORCE on lähdön selvä neloshevonen, mutta voitto voi olla nytkin tiukassa. Ruuna on jo pitkään kilpaillut suoritusvarmassa vireessä. Viimeksi Seinäjoella ajotaktiikka oli aivan turhan optimistinen. (5) BLUEHILL'S THUNDER pääsee rivakasti liikkeelle ja voi seurailla kärjen tuntumasta ihan mukavaan sijoitukseen. (2) CAPO THE EEMIL oli Mikkelissä 2. ulkoa kohtuullinen. (3) DREAM AND HOPE oli vielä Forssan tauolta paluussaan niin vaisu, että vaatinee vireen löytääkseen lisää startteja.


Lähtö 07

A)5,3
B)2,8,12,11,10,9,1,4
C)6,7

KARJALA –LÄHTÖ. (5) CALLUM jäi Teivossa johtavan rinnalle 1500 jäljellä, painui kärkeen 900 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Vahva menijä tavoittelee taas tiukasti voittoa. (3) BE SPONTANEOUS ei ole onnistunut vielä Suomessa, mutta kapasiteetti riittää kyllä ilman muuta tähän lähtöön. Suomen aloitusstartissaan ori kulki viimeiset 700 metriä peräti 10,0-kyytiä, vaikka joutuikin tyytymään 4. ulkoa neljänteen sijaan. Viimeksi lähdön viivästyminen toi liikaa painetta pannuun, eikä Andover Hallin poika kestänyt kiihdytyksessä ravilla. Be Spontaneous pystyy avaamaankin varsin reippaasti, mikäli vain kuski haluaa. (2) SAY IT ei jaksanut otella kärkisijoista keskiviikkona Vermossa, mutta on muuten menestynyt viime aikoina hyvin. Hyvältä paikalta Express Itin poika on huomioitava ajoissa. (8) VIND FARMING vaikuttaa vahvasti nousuvireiseltä. Se kesti viimeksi johtavan rinnalta lupaavasti, vaikka joutui kiertämään ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa. (12) SAHARA ROUGE on hyvä hevonen, joka on voittanut tänä vuonna jo kuudesti. Edes piippuhyllyn paikka ei vie voittosaumoja. (11) MAKE ME HAPPY jäi viimeksi pussiin. Tamma on tauluaan parempi. (10) GROUND PROXIMITY kiri Forssassa sisäratajuoksun jälkeen loppusuoralla kakkoseksi, mutta nyt vastus on kovempi, eikä kaksarisijan uusiminen vaikuta kovin todennäköiseltä.

Lähtö 08

A)1,3
B)2,8,9,10
C)5,7,6,4

VELJEKSET WAHLSTEN KOKELASMEETING. (1) UNDENIABLE STRIDE voitti Turussa johtopaikalta varmasti. Keulataktiikka lienee nytkin todennäköisin vaihtoehto. (3) WESTCOAST LOVE vahvistuu Jere Kiveisellä ja on lähdön toinen A-hevonen. Se tsemppasi viimeksi mukavasti kakkoseksi 2. radalta ilman selkää. Westcoast Love pystyy avaamaan reippaasti, mutta paikka Undeniable Striden takana 2. sisällä voisi olla keulajuoksua parempi vaihtoehto. (2) ATOMIC DAY laukkasi viimeksi loppusuoralle tultaessa havitellessaan vielä mukaan tototaistoon. Turun kakkossija tuli 4. sisältä. (8) ESTELLE CROWN aloitti taukonsa jälkeen hyväksyttävällä kolmossijalla. Sinänsä startti vei varmaan eteenpäin, mutta nyt kenkiä ei saa riisua, mikä taas on laskettava haitaksi. (9) EVEN BETTER oli Turussa johtavan takaa kohtuullinen neljäs ja voi sekin otella totosijoista. (10) TERESA MAX suorittaa tasaisesti vailla loistoa. Totosija edellyttänee suosikeilta hieman epäonneakin.

Lähtö 09

A)11
B)2,13,8,10,7,6,12,5,4,1,9,3
C)-

NUORTEN SARJA. (11) TÄHTISÄIHKE vastasi Seinäjoella johtopaikalta rehdisti ykköseksi ja oli viimeksi Jyväskylässä selkäjuoksulla hyvä kakkonen. Mikäli kotiutuminen uuteen talliin on sujunut moitteetta, on Tähtisäihkeellä ravia kulkiessaan hyvät saumat viedä Nuorten Sarjan suurimmat setelit. (2) TOPELLI aloitti uransa voitolla. Rima on nyt paljon korkeammalla, mutta ruuna pystynee kuitenkin parantamaan ennätystään. (13) KUMAUS sijoittui Satakunta-ajossa hienosti kuudenneksi ja omaat hyvät menestyssaumat 80 metrin takamatkasta huolimatta. (8) TÄHTITIE on kovin epävarma, mutta ravilla Tutuarin pojalla olisi resursseja menestyä. (10) WINSINNATTI on kulkenut ihan mukavasti ja lukeutuu pelihevosiin. (7) SANTAMAAN MEERI paikkasi Teivossa laukkansa yllättävänkin positiivisesti ja voi olla tämän lähdön yllättäjä. (6) METKU MAINIO on vauhdikas sekä ravivarma, mutta loppuun saisi löytyä lisää puristusta.

​Lähtö 10

A) 10
B) 1,8,6,12,3,7
C) 5,4,9,11,2

(10) KATHERINE BO on paljon viime sijoituksiaan parempi ja kohoaa päätöslähdön ainoaksi A-hevoseksi. Viimeksi Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä Triton Sundin tytär laukkasi kolmannelta sijalta pahoin 500 jäljellä. Turun Nuorten Sarjassa taas tamma jäi pussiin. (1) CHANGEMAN menee starttien myötä koko ajan hiljalleen eteenpäin. Tiistaina Teivossa Express Itin poika nousi Nuorten Sarjassa neljänneksi mukavalla 900 metrin kirillä 4. ulkoa. (8) FILL MY POCKET punnersi Porissa ykköseksi 500 metrin kirillä 2. ulkoa. Ravilla Joni-Petteri Irrin ajokilla on taas täydet menestyssaumat. (6) COMET ALLEY kamppaili Teivossa voitosta päästyään tulemaan kirivaiheessa sujuvasti 3. sisältä. (12) ROBERT MAGUIRE kärsii nopeana avaajana lähtöastelmista, joten uran avausvoitto vaatisi täydellisen onnistumisen. Viimeksi Porissa Robert Maguire jäi suursuosikkina johtopaikalta kakkoseksi. (3) BLUE EYES on tähän lähtöön ihan pätevä tauolta palaaja. (7) LUCKY BARONESS ei olisi ihan pihalla, mikäli maltttaisi ravata. Hypyt ovat kuitenkin herkässä. Viimeksi tamma laukkasi johtopaikalta ensimmäisen kaarteen lopussa.


TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 7,8,9,10,13 (6,2)
II 3 Maisema (6,10)
III 1,4,9 (7,5)
IV 3,5 (2,8)
30 riviä*0,20 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 2,4,6,7,8,9,10,11,13,14,15 (1,5)
II 3 Maisema (6,10)
III 1,4,7,9 (5,2)
IV 2,3,5,8,11,12 (10,9)
264 riviä*0,20 euroa = 52,80 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 1,4,9
II 3,5
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,4,9
II 2,3,5,8,11,12
18 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 11 Tähtisäihke
II 2,7,8,10,13
III 2,7,8,10,13
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 11 Tähtisäihke
II 2,7,8,10,13
III kaikki
55 yhdistelmää*0,50 euroa = 27,50 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska