Toto4-vihjeet, Pori 1.7.

Jouni Toroskan laatimat vihjeet Porin perjantai-illan raveihin on julkaistu!
Passiton starttaa Porissa.

Lähtö 01

A)1,7,2,4,13
B)8,6,10,11,15
C)16,12,3,5,9,14

Ravi-ilta käynnistyy mielenkiintoisella lämminveristen alokassarjalla, missä on mukana ihan lahjakkaita aloittelijoita. Molemmat nuoret -lähtönsä voittanut kovasukuinen (1) ROSEGIRL saa loistopaikalta niukan ykkösvihjeen. Se tuli viimeksi päätöspuolikkaan 14,5-vauhdilla. (7) SHE IS CECILIA menetti uran avauksessaan mahdollisuutensa lähtösuoran pahaan laukkaan. Tamma kulki kuitenkin kulisseissa viimeiset 1800 metriä 15,6-vauhdilla ja on nyt Mika Forssin ajamana mielenkiintoinen. (2) SAHARA FOXYLADY laukkasi Riihimäellä jo ensimmäisellä puolikkaalla hylkäykseen, mutta kyseessä on lahjakas 3-vuotias. (4) WESTCOAST DEWEY laukkaili uran avauksessaan kiihdytysvaiheessa pahoin. Jatkossa ori saa suorituksestaan puhtaat paperit, ja nyt Dream Vacationin pojalla on starttikin alla. (13) UNEQUALLED STRIDE vaikuttaa kehityskelpoiselta 3-vuotiaalta. Vastus oli viimeksi tasokas. Takamatkalta voittoon kiertäminen ei ole kuitenkaan helppo juttu. B-ryhmän aloittaa uransa avaava (8) SALESMAN.Lähtö 02

A)12,11,5,7
B)1,3,8,2,6,4,10,9
C)-

Suosikit lähtevät pisimmiltä takamatkoilta. (12) VAUHTI ROLS on kehittynyt starttien myötä kaiken aikaa. Viimeksi se sinnitteli paljon tämänkertaista kovemmassa lähdössä ihan mukavasti 2. sisältä ja saavutti samalla hyvän kilometriajan. Tässä tehtävässä Turon Innon pojalla on hyvät saumat aivan kärkeen. (11) KRANNIN PIHLA on hieman ylivirtava tapaus, mutta ravilla tehävä on kotiradan tammalle sopiva. (5) DIIVA PALMA epäonnistui uran avauksessaan, mutta hyväsukuinen tamma on silti tämän lähdön perushevosia. (7) TÄHDEN HAKA on vielä täysin kääntämätön kortti, mutta huippukuskilla ruuna mahtuu arkisen oloisessa lähdössä A-ryhmään. Laajemmissa peleissä huomioidaan (1) ALBERTIN RYÖVÄRI, (3) KARMAN JAROMIR ja (8) AIKA VESSELI.


Lähtö 03

A)8,12,7
B)4,6,5,2,10,11,3,1,9
C)-

AMATÖÖRIOHJASTAJIEN SM-LIIGA. (8) LIKE A HURRICANE oli viimeksi johtopaikalta kelpo kakkonen. Mikäli hieman epävarma ruuna pysyy koko matkan ravilla, ei kasiradan paikkakaan estä menestystä. (12) UNYIELDING STRIDE ei ollut Vermossa lainkaan nolo 5. ulkoa, vaikka jäikin seitsemänneksi. Nyt tehtävä ei ole yhtä kova, ja täydellä matkalla takaa on muutenkin helpompi kiertää kärkeen kuin Vermon maililla. (7) LIL BELINDA panostanee seiskaradaltakin lähtöön. Viimekertainen Turun kolmossija tuli 700 metrin kirillä 2. ulkoa. (4) MISTY MCCOOL on tasaisen asiallinen suorittaja ja kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (6) CHESTATEE voitti kuukausi sitten Vermossa, mutta juoksukin luontui kyllä oikein sujuvasti. (5) AIR FOX paikkasi Kokemäellä alkulaukkansa hyväksyttävästi.


Lähtö 04

A)1,9
B)6,2,4,7,10,8,5
C)3

MYRBY TALLIKALUSTEET & HANKKIJA -LÄHTÖ. Toto4-pelin avauskohteen suosikit palaavat tauolta. (1) WHITE EXCEL kilpailee yleensäkin harvakseltaan, ja sillä on tapana tehdä kunnon suoritus pidemmilläkin starttiväleillä. Ykkösradalta tamma on lähdön todennäköisin keulahevonen. White Excel on sijoittunut totoon kauden jokaisessa kilpailussaan, ja totoputki saanee jatkoa. (9) SAXOI on kärsinyt tauon aikana jalkaongelmista, mutta esillä olevien tallikommenttien perusteella vireen pitäisi kuitenkin olla heti tauoltakin ihan hyvä. Ruunan kapasiteetti riittää ehdottomasti näissä sarjoissa. (6) EXDELL on kirinyt viime starteissaan säästöreissuilla pirteästi ja pystyy taas juoksun onnistuessa paljoon. (2) PRINCE AS laukkasi Kokemäellä taustalla loppusuoralle tultaessa. Forssassa ruuna pujotteli ykköseksi nappireissulla. Kakkosradalta juoksu voi luontua nytkin sujuvasti. (4) WINGAIT SONJA laukkasi viimeksi Jyväskylässä loppusuoralla kesken mukavan kirin. Antti Teivainen jatkaa ohjissa, ja tamma voi olla mahdollinen yllättäjä. (7) ABLAZE JAM saanee seiskradaltakin hyvät asemat.


Lähtö 05

A)2,7,1
B)4,6,11,5,9,8
C)3,10,12

FINN-TACK –LÄHTÖ. (2) ELENA FOR EVER kiri viimeksi hyvin kakkoseksi kaukaa 6. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 12,2-vauhdilla. Nyt lähtöasetelmat ovat paljon paremmat, joten tamma kohoaa ykkösvihjeeksi. (7) STARO HANGOVER aloitti Kokemäellä Suomessa matalalla profiililla, koska alla oli lukuisia ongelmia. Odotuksiin nähden suoritus 4. sisältä/2. ulkoa oli kuitenkin oikein positiivinen. Kokemäen startista myös näki, että tammalla on rahkeita kovaankin avaukseen. Mikäli Staro Hangover otti tauon jälkeisen startin oikealla tavalla, pitäisi sen parantaa selvästikin – kovaa ei nimittäin ollut ajettu. Tammalla on kylläkin tässä konkreettinen riski jäädä johtavan rinnalle. (1) FAMOUS LEGACY avaa niin lujaa, että Joni-Petteri Irri päässee valitsemaan, että ajaako keulasta vai selästä. Famous Legacy on omimmillaan nimenomaan pikamatkalla. Viimeksi Vermossa Silver Legacyn poika ei aivan kestänyt totoon 2. sisältä. (4) ZABATA ZET eteni tauolta paluussaan sisärataa pitkin rahoille. Nyt startti kropassa ruunan pitäisi parantaa selvästi. (6) LONELY ATLAS ei ole ollut viime starteissaan yhtään voittojuoksuja huonompi, juoksut eivät vain ole onnistuneet yhtä hyvin. Kunto pitää ja menestyminen on kiinni juoksunkulusta. (11) WILD FORCE toivoo takarivistä kovaa ylivauhtia. Kokemäellä ruuna hävisi vain Estelle Halmille ja Heidi Alelle.


Lähtö 06

A)7,10,12,2,3
B)5,9,4,8,11,1,13
C)6

STREAMTEAM OY –LÄHTÖ. Pitkän matkan tasoitusajo on haastava pelilähtö. (7) LOVER on puurtanut viime starteissaan rehdisti ja on todennäköinen menestyjä. Pitkän matkan luulisi sopivan hyvin. Viimeksi Turussa Lover teki kelpo suorituksen johtavan rinnalta. (10) IINAN MAESTRO on paljon tauluaan vaarallisempi. Sunnuntaina Kokemäellä 3. ulkona matkannut ruuna menetti mahdollisuutensa laukatessaan viimeisen takasuoran lopussa kärjen tuntumasta. (12) PASSITON on kunnossa ja noussee ravilla korkealle 80 metrin takamatkasta huolimatta. (2) HILUN IHME on tasavauhtinen menijä, jolle pitkä matka sopii hyvin. Samat sanat sopivat (3) PAOLAan. Tämä kaksikko on ilman muuta huomioitava pitkällä matkalla ajoissa. B-ryhmän avaa Turussa johtavan rinnalta vahvasti kolmanneksi tsempannut (5) ROKKA VEIKKA, jonka kohdalla voltin viitosrata aiheuttaa lähtölaukan riskin. (9) VEERAN LINKKI ja (8) HISKIN HEPPU ovat erittäin epävarmoja, mutta ravilla ne eivät olisi ihan pihalla. (4) NOTARIK viimeistelee vielä torstaina Seinäjoella.


Lähtö 07

A)3
B)5,4,2,9,11,7,8,12,6
C)10,1

FAST CUP -KARSINTA. (3) KISS MY TURKU on kirinyt viimeisissään vaikeista asemista vahvasti. Vastus on laadukas, mutta mainioista lähtöasetelmista Olli Koivusen ajokki kohoaa Toto4-systeemien tukipilariksi. Myös tallikaveri (5) LADY JAVIERA kilpailee kovassa kunnossa. Se siirtyi viimeksi Porissa 4. sisältä 3. ulos 1300 jäljellä ja kiri mukavasti kakkoseksi vain kovalle Lonely Riderille häviten. (4) STALIGHT DIVA tähtää mielipaikalleen keulaan, mistä on ottanut taulun kolmesta voitostaan kaksi. (2) HOPE'S HUNTER oli Kokemäellä johtavan rinnalta vahva kakkonen. Vastus on nyt paljon kovempi, mutta silti ori on hyvältä paikalta täysin realistinen menestyjä. (9) QUICK PETROL kohtasi viimeksi aivan liian kovia, eikä alkurevittelykään auttanut asiaa. Totosija on täysin mahdollinen. Pelihevosiin lukeutuvat myös tällä kaudella kovalla prosentilla totosijoja nakutellut (11) CARRIBEAN CRUISE sekä huonojen lähtöpaikkojen (7) STONEISLE LOOKER ja (8) FINN MCCOOL.


Lähtö 08

A)8
B)7,6,11,4,2,12,9,1
C)5,3

AMATÖÖRIOHJASTAJIEN SM-LIIGA. (8) FITZGERALD BOKO on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Mikäli ruuna suorittaa heti tasollaan, on se voitossa kiinni. (7) LOVELY FRIEND on kulkenut viime starteissaan mukavasti. Seinäjoella alkumatkan johtanut tamma tyytyi prässin alla johtavan selkään avauspuolikkaan kohdalla, mutta nousi jo 200 metriä myöhemmin johtavan rinnalle. Lopputuloksena oli mukava kakkossija. (6) BLACK CHOCO pystyy tarkan juoksun jälkeen menestymään. (11) CALLELA IRENE kiri Kokemäellä ihan mukavasti kakkoseksi 3. sisältä. (4) ELLA BOKO avaa lujaa ja saanee hyvän juoksun. Totosija on mahdollinen, mutta voitto edellyttäisi lisäpuristusta. Vermon kolmossija tuli 3. sisältä. (2) KING J CASH on tasainen suorittaja. Se kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista.


Lähtö 09

A)8,3,12
B)7,11,1,4,9
C)2,5,10

(8) VAPUN VEERA kohtaa sopivan vastuksen ja hakee tiukasti paluuta kultakantaan. Sunnuntaina Kokemäellä Vapun Veera menetti johtopaikkansa lähdön voittaneelle Huvin Vikulle 700 metriä ennen maalia, mutta tuli positiivisesti maaliin asti ja sijoittui kolmanneksi. Nopea avaaja täräyttänee ulkoakin keulaan. (3) TEMENTAARI hävisi viimeisimmässä Kokemäen startissaan vain kovalle Vihellykselle kukistaen muun porukan selvästi. Vastaavalla suorituksella Helena Horilan suojatti ottelee ilman muuta kärkisijoista. (12) TAIGA TUULIA pystyy ravilla paljoon. Seinäjoen nelossija ennätysajalla noin kuukausi sitten tuli todella epäsopivasta lähdöstä. Nyt lähtö on paljon sopivampi, joskaan lähtöpaikka ei ole ihanteellinen. (7) TURKOS kulki Kokemäellä alkulaukkansa jälkeen taustalla kohtuullisesti. Nyt ruunalla on startti alla ja ravilla totosija on mahdollinen. Varsinkin alkulaukan riski on kuitenkin konkreettinen. (11) VARJOSTELLA taipui Kokemäellä pääryhmästä jo viimeisen takasuoran lopussa ja ravikin vähän hajosi. Silti totosija tässä lähdössä ei saa yllättää lainkaan. (1) DEREK pujotteli Turussa ihan mukavasti. (4) SANTAMAAN NOOA on nopea avaaja ja saanee ravilla nappireissun. Kokemäellä ruuna juoksi keulassa. Myös (9) JUHANNUS MUISTO huomioidaan troikan alarivillä.Lähtö 10

A) 1,6,8,11
B) 4,5,7,3,9,12
C) 2,10

TAMMASARJA. Perjantai-ilta päättyy suomenhevosten Tammasarjaan. (1) SUPERNOVA on laukannut kahdessa viimeisessään ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä (Riihimäen tuloksista puuttuu laukkamerkintä). Riihimäellä Turen tytär ei ollut muutenkaan terävimmillään, mutta Kokemäellä tamma kulki jatkossa hurjasti. Viimeiset 1600 metriä sujuivat 27,3-vauhdilla. Ravilla Supernova avannee keulaan ja oikean päivän osuessa kohdalleen tamma on ehdottomasti kiinni voitossa. (6) LARVAN HERTTA kamppaili Riihimäen Nuorten Sarjassa tiukasti voitosta ja on ilman muuta yksi kuumimmista suosikeista. Laukan uhka on kuitenkin konkreettinen. Riihimäelläkin tamma laukkasi pian maaliintulon jälkeen. (8) TÄHTI-VAPPU on kulkenut tällä kaudella mukavasti ja kamppailee ravilla tiukasti kärkisijoista. (11) SUVILEI voi olla ravia kulkiessaan lähdön yllättäjä. Se laukkasi Kokemäellä alussa pahoin, mutta kulki jatkossa taustalla hylättynä varsin mukavasti ja ylitti vielä maalilinjan kuudentena. (4) VALHALLA on todella epävarma, mutta ravilla sillä olisi totosaumat. (5) AINOKE ja (7) NOKEVA tulevat rankingissa seuraavina.


TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,9 (6,2)
II 1,2,7 (4,6)
III 2,3,7,10,12 (5,9)
IV 3 Kiss My Turku (5,4)
30 riviä*0,20 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4,6,7,9 (10,8)
II 1,2,4,6,7,11 (5,9)
III 2,3,4,5,7,8,9,10,12 (11,1)
IV 3 Kiss My Turku (5,4)
324 riviä*0,20 euroa = 64,80 euroa


PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 2,3,7,10,12
II 3 Kiss My Turku
5 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 2,3,4,5,7,8,9,10,12
II 3 Kiss My Turku
9 yhdistelmää


TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 3 Kiss My Turku
II 4,5
III 2,4,5,7,8,9,11
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 3 Kiss My Turku
II 2,4,5,7,8,9,11
III 2,4,5,6,7,8,9,11,12
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa


TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 8 Vapun Veera
II 3,12
III 1,3,4,7,9,11,12
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 3,8,12
II 1,3,4,7,8,9,11,12
III 1,3,4,7,8,9,11,12
126 yhdistelmää*0,50 euroa = 63 euroa