Puhtaat hampaat, raikas suu

Säännöllinen hammashuolto on osa hevosten elämää, Rehabinkin. Nieminen Stablen hevosten hammaskalustosta huolehtiva Cyril Rocher kävi vastikään kurkistamassa Rehabin suuhun ja totesi, että hampaat ovat moitteettomassa kunnossa.

Rehabin hymy ei hyydy!

Hevosen hampaat raspataan säännöllisin väliajoin jotteivät hampaisiin ajan kanssa muodostuvat terävät piikit raapisi hevosen poskia ja kieltä. Nuorilla hevosilla suu tarkistetaan vanhempia hevosia useammin, sillä varsinkin maitohampaiden vaihtuessa on suu altis haavaumille. Suustaan kipeä hevonen voi olla hankala ajaa ja hammaspiikit myös vaikeuttavat rehujen pureskelemista kunnolla.

Rehabilla oli suussa muutamia pikku piikkejä, jotka tasoitettiin raspilla. Nyt on taas kalusto kunnossa Pepsodent-hymyjä varten!

tREENIT TÄYDESSÄ VAUHDISSA

Kuun alussa Teivossa ajettu opetuslähtö sujui mainiosti. Rehab ja Markku Nieminen edustivat Ilveksen värejä hienolla tyylillä ja ylittivät maalilinjan omistajiensa riemuksi ensimmäisenä. Opetuslähdöissähän sijoituksella ei tosin ole väliä, sillä kysymyksessä on nimensä mukaisesti opetustapahtumasta. Hevonen tottuu porukassa juoksemiseen ja ravien tunnelmaan äänineen ja muine ärsykkeineen.

Opetuslähdön jälkeen on Rehabilla ajettu säännöllisesti treeniä Teivossa. Treenaamisesta vastannut OIva Käsnänen on pikkuruunan otteisiin oikein tyytyväinen!

Markku Nieminen ja Rehab lämmittelevät Teivon opetuslähtöön 4.8.2018.

tulevalla viikolla mielenkiintoisia ravilähtöjä

Ensi viikolla kannattaa katseet kääntää Vermon raveihin sekä keskiviikkona 29. päivä että lauantaina 1.9. Keskiviikkona Vermon ravita avaa kauden ensimmäinen 2-vuotislähtö, Junnustarttikarsinta. Lähdössä on mukana kaikkiaan 10 Ripan ikätoveria, joista kaksi tulee omasta tallista, Sahara Peyote ja Raskolnikov Frido.

Lauantaina ajetaan puolestaan 4-vuotisikäluokan päätapahtuma, Suuri Suomalainen Derby. Finaalista löytyy Niemisen valmennettavista Lexus Dream sekä Lovely Alexander, jonka valmentaja on jo aiemmin mainittu OIva Käsnänen. Oiva valmentaa Lovely Alexanderia harrastuksekseen vielä Nieminen Stablella tekemänsä päivätyönsä ohella.

Ripa-ryhmä toivottaa molemmille onnea Derbyyn!

Raviliiga Ilves kiittää Custom Finlandia ja Tero Silvasta upeista Ilveksenvärisistä varusteista!