Rehab - Back in Business

Rehab teki alkuviikosta paluun lomamaisemista Teivoon. Kovat helteet loivat paarmoille ja muille lentäville ötököille huippuolosuhteet kiusantekoon ja pienestä koostaan huolimatta ne härnäsivät laiduntavia hevosia oikein urakalla. Parempi oli siis palata kotitallin viileyteen ja työhommiin - johan tässä lomailtiinkin.

Laitumella Ripa partioi kaverin pepun takaa mahdollisia paarmahyökkäyksiä.

Laidunaika sujui muuten mallikkaasti. Pikkuruunamme on hieman kasvanut kokoa ja jouhetkin ovat venyneet aikahevosen mittaan. Kotiinpaluun myötä Ripa sai alle uunituoreet kengät ja uuden yksiön tallinkäytävältä. Enää se ei majaile käytävän perällä vaan Rehab on saanut up-gradauksen tallin keskiosaan!

Ravaamistakaan se ei ole lomallaan unohtanut, päinvastoin! Käsnäsen Oiva sai nauttia mallikkaasta kyydistä, kun Ripalla Teivon rataa pitkin päästeli. Video lomaltapaluulenkistä on nähtävissä YouTubessa linkistä.

Täyttä treeniä kohti syksyä

Rehabilla alkaa nyt tasainen treenijakso, tavoitteena on kehittyä pikkuhiljaa kilpahevoseksi. Mitään aikataulua ei Ripalle luonnollisestikaan ole laadittu, sillä taival urheilijaksi on pitkä ja usein yllätyksiäkin täynnä, niin hevos- kuin ihmisurheilijoillakin.

Seuraava julkinen esiintyminen on kuitenkin ajateltu pidettäväksi lauantaina 4.8.2018 Teivossa ajettavissa Tammakriterium-raveissa. Suunnitelmissa on ajaa yhteinen opetuslähtö Tapparan liigavarsan Marshall Matchin kanssa ravien aikana. Tämä varmistuu ensi viikon aikana, joten siitä tulee vielä vahvistusviesti heti, kun homma lyödään lopullisesti lukkoon. Laita päivä jo nyt kuitenkin alustavasti muistiin!

Kuninkuusravit 28.-29.7. rovaniemellä

Kuninkuusravit eli ”Kunkkarit” on Suomen ravikansan vuoden kohokohta, joka kerää heinä-elokuussa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Järjestämispaikkakunta vaihtuu vuosittain ja tänä vuonna suomenhevosten parhaimmisto ottaa mittaa toisistaan Rovaniemellä 28.-29.7. Edellisen kerran Kunkkarit järjestettiin Rovaniemellä 2004.

Kuninkuusraveissa paremmuuttaan ratkovat suomenhevostammat ja oriit kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa, jossa 12 tammaa ja 12 oriitta kisaavat kolmella matkalla; lauantaina 2 100 metrin ja sunnuntaina 1 609 sekä 3 100 metrillä. Kuningattareksi ja kuninkaaksi kruunataan parhaan yhteisajan kaikilta matkoilta saanut tamma ja ori.

Ravikilpailujen lisäksi yleisöä palvelee ravitori, joka tarjoaa laajan kattauksen näytteilleasettajista. Lisäksi lauantai-iltana voi lähteä viihtymään Ounaspaviljongin iltajuhlaan. Eli nyt jos koskaan kannattaa suunnata matka kohti Rovaniemeä jännittämään, kuinka viime vuoden ravikuningas Köppinen ja ravikuningatar Saaga S puolustavat kruunujaan!

Ari Moilanen ohjasti V.H.Suvittaren yhteen kolmesta Ravikuningatar-tittelistään Rovaniemellä 2004 kymmenien tuhansien katsojien edessä.