Talvikengät jalassa kohti Isänpäivää

Marraskuulle siirryttiin lämpimässä kelissä, mutta talvi vaanii oven takana. Niinpä Rehabillakin oli aika vaihtaa talvikengät alle varmuuden vuoksi jo nyt. Koskaan ei tiedä minä aamuna lämpömittari on pitkällä miinuksella ja maa jäässä.

Hevosen talvikengissä hokit ajavat samaa asiaa kuin autoissa nastat. Paljaalla rautakengällä pienikin jäämäärä voi olla kohtalokkaan liukas, joten hokit ovat tarpeen heti, kun maa on hiemankin jäässä. Ja talvikenkien vaihtoon on hyvä varautua ajoissa samaan tapaan kuin autojen renkaanvaihdon kanssa. Ensilumen myötä ovat kengittäjät nimittäin niin ylityöllistettyjä, että kenkien vaihtoa voi joutua odottelemaan useampiakin päiviä.

Hevosenkenkään ruuvattavat hokit vastaavat autonrenkaissa nastoja.

Talvikengässä hevosella on hokkeja 6 tai 8 jokaisessa kengässä. Hokkien määrä ja malli vaihtelevat sen mukaan, millaisissa olosuhteissa hevonen joutuu liikkumaan ja minkälaista liikuntaa se saa. Hokkeja on eripituisia ja ne myös tarjoavat hevosen jalalle pitoa eri tavoin talvialustoilla.

Ravihevosilla on usein ponnistavissa takajaloissa hieman pidemmät hokit kuin etujaloissa. Karkeasti voi sanoa, että mitä pitävämpi alusta, sen lyhyemmällä hokilla pärjää. Vastaavasti murenevassa lumessa pöperöisellä radalla hevonen tarvitsee pidemmät hokit.

Rehab on sepälle mieluisa asiakas, sillä se suhtautuu kengitykseen tyynesti.

Kavio on vuoltu ja talvikenkää sovitetaan jalkaan ennen kiinninaulausta.

rehab on isän toivelahja!

Osuus Rehabista on jokaisen isän toivelahja! Mikäli sinun tai tuttavasi isällä/vaarilla/papalle ei vielä ole osuutta Ripasta, nyt on oikea hetki ostaa sellainen.

Tampereella ilmestyy kahdesti vuodessa Ilveksen julkaisema ILVES MURISEE -lehti, joka esittelee Ilveksen junioritoimintaa ja kertoo liigajoukkueiden kuulumisia. Viime viikolla ilmestyneessä lehdessä Rehab ja Raimo Raipe Helminen olivat esillä vahvasti. Juttuun voit tutustua linkistä http://aamulehti.ap.richiefi.net/59cac7f8-8347-41e2-8bcd-f7c7baf3c887/67