Hippoksen päätös vapautti Juulin osittaisesta kilpailukiellosta

JYPin raviliigan osalta mennyt kuukausi on ollut suunniteltua rauhallisempi, kun olemme odottaneet Hippoksen päätöstä esille tulleessa sääntöjen vastaisessa tunnistuksessa joka yllättäen koski myös Juulia. Hurrikaanivarsaa on kuitenkin treenattu koko ajan entiseen malliin, varsan kasvun ehdoilla.

Raviliigan toiminta jatkuu ennallaan

Suomen Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön, Suomen Hippoksen, tietoon tuli hevosten tunnistamiseen ja rekisteröintiin liittyvä Hippoksen sääntöjen vastainen toiminta, josta on uutisoitu aiemmin.

Varsoja on tunnistettu kantakirjaan merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka tunnistus olisi Hippoksen ravikilpailu- ja jalostusohjesääntöjen mukaan pitänyt tehdä Suomessa. Tässä harmittavassa tapauksessa, yksi sääntöjen vastaisesti tunnistettu hevonen oli JYP raviliigan varsa.

Suomen Hippoksen hallitus on tehnyt päätöksen asiassa. Juulin kohdalla Hippoksen päätös tarkoittaa, että hevonen vapautuu osittaisesta kilpailukiellosta. Asialla ei ole myöskään mitään vaikutusta Juulin tulevaan kilpauraan eikä JYP Raviliigaan. Raviliiga JYPin osakkaille ei aiheudu asiassa mitään seuraamuksia.
Tässä vielä linkki Hippoksen tiedotteeseen:

Hippoksen tiedote liittyen tunnistusasiaan