Hurrikaanivarsan näyttelypäivä tuulisissa merkeissä

Hurrikaanivarsa Juuli osallistui kesän aluksi Killerillä pidettyyn varsa- ja tammanäyttelyyn. Sää oli hyvinkin osuva, kun kovin aurinkoisen toukokuun päätteeksi, kesäkuu näytti tuulisemman puolen ja näyttelyväellä oli hatuissa pitelemistä.

Tamma Juliane de Veluwe näytti kuitenkin parhaita puoliaan, käyttäytyen luonteensa mukaisesti. Alkuun piti reilusti hirnua muille, että olettehan huomanneet kuka on tullut paikalle ja kuvattaessa tamma oli sitä mieltä, että vastatuuleen en tuijottele, kun ei siellä ole mitään nähtävääkään. Mutta sitten keskityttiin työhön silloin kun oli sen aika.

Virallisen kuvauksen jälkeen vuorossa oli liikkeiden näyttäminen, joten suunta kohti valjastuskatosta, kärryt perään ja radalle!

Näyttelypäivään kuuluu lähes aina hieman odottelua, muiden varsojen ihastelua ja miksei vertailuakin. Kun liikkeet oli näytetty ajaen, ja saatu samalla taas vähän lisää kokemusta radalta, oli aika odottaa omaa vuoroa mittaukseen ja arvosteluun.

Seuraavaksi suunnattiin ottamaan kriittiset mitat sekä tarkistamaan hampaat ja kaviot. Hetki hengailua ja vihdoin koitti vuoro arvosteluun.

Juuli sai päivän tuomareilta arvosanan 2-, pitkän päivän työ oli ohi ja tamma pääsi kohti kotimatkaa.

Seuraavaksi varsa keskittyy kesän ajan hakemaan rytmiä ja vauhtia tulevan syksyn koitoksiin!