Raipe Helminen – ravimies jo kohta 50 vuotta

Raimo ”Raipe” Helmisen tuntevat kaikki, onhan hän suomalaisen jääkiekkoilun ikoni. Pitkän 26 vuotta kestäneen ammattilaisuransa aikana hän on ollut mukana niin kuusissa olympialaisissa, kuin voittamassa Suomen MM-kultaa. Raipe on kasvanut pelaajalegendaksi, jonka saavutukset ja hänen saamansa huomionosoitukset eivät ihan yhdelle sivulle mahdu.

Harva kuitenkaan tietää, että paitsi kiekko-, Raipe on myös ravimies.
- Kyllä kohta tulee 50 vuotta täyteen mulla raveissa käymistä. Isä ja äitikin oli raviharrastajia, ihan pikkupojasta lähtien olen raveissa käynyt, kertoo Raipe.


Hän ehti aloittaa raveissa käymisen jo vanhalla Tampereen Hippoksen radalla, joka lopetti 1976 kun ravit siirtyivät Teivoon.
- Kyllähän tää ravitouhu on muuttunut, kertoo Raipe ja jatkaa: - Mä itse seuraan lämpösiä enemmän ja onhan ne vauhdit kasvaneet ihan mahdottomasti, ja jalostus ylipäätään mennyt eteenpäin.

Raipe on Teivossa katsomassa Ilveksen Raviliigavarsaa Rehabiä, joka kohta starttaa koelähdössään.

- Hieno homma on tää Raviliiga, pääsee kuka vaan kokeilemaan hevosen omistamista. Täälläkin on nyt iso Raviliigaporukka seuraamassa Rehabin juoksua. Ei tän parempaa yhteisöllistä fiilistä saa mistään.


Ja Raviliigaporukan fiilis näkyi ja kuului kun Markku Niemisen valmentama Raviliigavarsa Rehab voitti ensimmäisen lähtönsä. Raviliiga-osuuden ostamalla sinulla on mahdollista päästä mukaan kokemaan huippufiiliksiä!

Rehab liukui koelähdössään ensimmäisenä maaliin hyväksytyn tuloksen kera.