Raviliiga 2013-2016: Vilja on todellinen vermolainen

Kiitos Raviliiga-matkasta Vilja! Kuvassa Grainfield Fanny Jokimaalla 18.4.2015. Kuva: Anu Leppänen
Vermon Raviliiga-tamma Grainfield Fanny on ehtinyt voittamaan kotiradallaan kolme kertaa.

Maan päärata Vermon Raviliiga-hevonen Grainfield Fanny eli ”Vilja” tuntee kotiratansa varsin hyvin. Vilja on ollut syyskuun 2013 huutokaupasta saakka valmennuksessa Jani Hautaviidan tallilla Vermossa ja tehnyt treeninsä raviradan ympäristössä.

Vermoon liittyy myös parhaat muistot Viljan Raviliiga-taipaleelta, sillä tamman uran kaikki kolme voittoa ovat tulleet kotiradalta. Kimpanvetäjä Jarkko Korhonen muistaa erityisen hyvin kolmivuotiskesällä tulleen voiton, jonka Vilja nappasi Nuorten sarjasta ja ohitti loppukirissä sittemmin suurkilpailufinaaleihin edenneen William Pinen.

”Silloin oli hieno tunnelma Vermossa! Oli jotain 80 ihmistä voittajakehässä, Vilja varttuu taas-voittajabiisi soi ja kesä oli kauneimmillaan”, Jarkko Korhonen fiilistelee tästä linkistä näkyvää voittokisaa.

Vilja ehtii vielä esittäytyä ainakin kerran kotiradan kisoissa, sillä se kilpailee ensi keskiviikkona Vermossa. Avoimessa nelivuotislähdössä, Derby-revanssissa se juoksee Ari Moilasen ajamana kovia ikätovereita vastaan.

Vilja ja "Jankka" eli valmentaja Jani Hautaviita. Kuva: Anu Leppänen

Viljalla on paljon pääkaupunkiseudulla asuvia omistajia, yksi heistä on vantaalainen Jenni Honkanen. Hän oli jo ennestään seurannut raveja ja käynyt talleillakin, mutta ennen Viljaa oli kokemusta vain yhdestä omasta hevosesta. Raviliigassa houkutti ennen kaikkea helppous.

”Pienellä satasen panostuksella sai moneksi vuodeksi jännitettävää. Vaikka hevosesta omistaisi pienen karvan verran, se tuntuu omalta ja tuo ihan omaa ulottuvuutta lajiin”, Jenni Honkanen pohtii.

”Muutaman kerran olen käynyt paikan päällä katsomassa Viljan juoksuja ja yhden kerran olin paikalla, kun Vilja voitti. Voittaja-aitiossa meitä oli useita kymmeniä ihmisiä ja vaikka se oli tavallinen lähtö, se tuntui ihan mielettömältä, että meidän hevonen voitti!”

Kuten monella muullakin, myös Honkasella Raviliiga on poikinut myös uuden kimppahevosen. Hän on mukana kimpassa, joka omistaa niinikään Jani Hautaviidalla valmennuksessa olevan Valletan.

”Hevonen oli hyväsukuinen ja kiinnostava, mutta sen lisäksi hyvä kimpanvetäjä vaikutti asiaan. Jarkko on hoitanut Raviliigassakin tiedotuksen hyvin ja tällaisissa kimpoissa se tiedonkulku on erityisen tärkeää”, Honkanen kiittelee.

Tunnustetaan väriä! Viljan omistajat kannustavat kuvassa silmäteräänsä Jokimaalla Raviliiga-hevosten lähdössä 18.4.2015. Kuva: Anu Leppänen

Mitä Jarkko Korhonen ja Jani Hautaviita tuumaavat Viljan Raviliiga-matkasta? Katso oheinen video!

Ravimaailmaan rekisteröityneiden kesken arvotaan Prix d’Amerique-matka, käy osallistumassa täällä.

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi