Raviliiga 2013 on loppusuoralla

Vuonna 2013 alkanut ensimmäinen Raviliiga päättyy vuodenvaihteessa. Määräaikainen raviurheilun joukkuekilpailu päättyy vuoden 2016 lopussa ja kaikki Raviliiga 2013-kisaan kuuluneet hevoset myydään. Myytävät hevoset ovat Arctic Madonna, Golden Luxi, Grainfield Fanny, Lady Adele, Oberon, Pamina Hip, Sahara Crack It ja Stone Capes Olive. Myynnin jälkeen rahat jaetaan tasan osakkaiden kesken.Raviliiga on tarjonnut elämyksiä edullisesti ja yksinkertaisesti. Raviliigaa perustettaessa 1/700-osuus kimppahevosesta maksoi vain 100 euroa ja tuolla alkupanostuksella kaikki kulut on katettu tämän vuoden loppuun saakka. Vuodenvaihteessa hevoset myydään tarjouskilpailun perusteella niin, että nykyisillä omistajilla on etuosto-oikeus.

"Myyntihinta ja kaikki tileillä olevat rahat jaetaan osakkaiden kesken osakkaiden suhteessa. Myös mahdollisessa uudessa kimpassa mukana olevat saavat vanhasta kimpasta palautuksen, jos palautettavaa on. Hevosten edustajistot miettivät kaksi hyväntekeväisyyskohdetta, joihin osakas voi halutessaan oman palautuksensa lahjoittaa", Raviliigan koordinaattori Erja Mattila selvittää.

Tällä hetkellä kartoitetaan alustavasti, onko raviliigalaisilla kiinnostusta jatkaa hevosten omistajina. Perustettavat uudet kimpat ovat ns. normaalia yhteisomistusta. Kimpalle laaditaan säännöt, sillä on kimpanvetäjä ja hevosesta maksetaan osuusmaksu. Osuusmaksu kattaa hevosen hankinnan ja kuukausittain maksetaan ”vastiketta” eli kuukausimaksua, jolla katetaan hevosen valmennus- ja muut kulut.

Raviliiga-hevosten myyntiprosessi alkaa virallisesti perjantaina 2. joulukuuta ja tarjoukset hevosista on jätettävä 15.12. mennessä. Kuka tahansa voi jättää tarjouksen. Raviliiga 2013-joukkueet omistavat hevoset 31.12.2016 saakka, mihin asti ne voivat myös kilpailla. Omistusoikeus hevosiin siirtyy uudelle omistajalle 1.1.2017.

Vuonna 2014 alkanut toinen Raviliiga jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Myös uutta Raviliigaa 2017 on aloitettu suunnittelemaan.

Raviliiga on tuonut lisäväriä ravikatsomoihin. Kuva huhtikuulta 2015, jolloin Jokimaalla ajettiin Raviliiga-hevosten haasteajo.

Usein kysyttyä

Voisiko Raviliigan sivuilla julkaista kaikkien Raviliiga-hevosten myynti-ilmoitukset ja hinnat?
- Ravimaailma.fi-sivuston kautta tiedotetaan joulukuun alkuun saakka myyntiasioista. Joulukuun alussa julkaistaan myynti-ilmoitus, jossa on kaikki tarvittavat tiedot tarjouksen jättämistä varten. Hinnat määräytyvät jätettyjen tarjousten mukaan, niitä ei etukäteen kukaan pysty kertomaan.

Miksi maksaa hevosesta, jonka jo omistaa?
- Määräaikainen omistus alkoi syksyllä 2013 ja päättyy Raviliigan sääntöjen mukaan 31.12.2016. Uudet perustettavat kimpat ovat asia erikseen.

Kuinka iso uusi perustettava kimppa on?
- Kiinnostuneita kartoitetaan parhaillaan ja kimpanvetäjät palaavat tähän asiaan lähiviikkoina.

Jääkö Raviliigasta rahaa uuden kimpan perustamiseen?
- Joukkueen tilillä mahdollisesti olevat rahat jaetaan osakkaille ja he voivat käyttää ne haluamallaan tavalla. Mitään yhteistä rahaa tilille ei jää. Uuden kimpan rahat ovat erikseen.

Mistä näen, mihin kimpan rahat ovat menneet ja paljonko hevosen ylläpito ja valmennus ovat maksaneet?
- Kimpanvetäjillä on kirjanpito aina kokouksissa mukana ja siihen voi tutustua. Talousasiat myös käydään läpi kokouksessa. Vuodenvaihteessa kaikki saavat laskelman kimpan tuloista ja menoista.

Raviliiga 2013-kilpailua johtaa Jokimaan joukkueen Stone Capes Olive.