Raviliiga Lappee 2013

Eteläkarjalaiset Urheilutoimittajat valitsivat o. Oberonin valmentajan Matti Nisosen vuoden 2011 parhaaksi maakunnan raviurheilijaksi.

kontaktitiedot

Kasvattaja: Kalle Savo

Valmentaja: Matti Nisonen

Kimpanvetäjä: Pekka Viskari

Kummi: SaiPan kapteeni Ville Koho

Edustajisto: Pekka Viskari, Kari Tiainen, Arto Puumalainen

Yhteystiedot: lappee.raviliiga@gmail.com


Hevosen tiedot

Hevonen: o. Oberon

Lappeen liigavalmentaja Matti Nisonen haki ravikokemusta Ranskasta sekä Ruotsista ja palasi pari vuotta sitten kotitilalleen Taipalsaarelle. Nisonen asuu kotitilallaan ja toimii ravivalmentajana sekä ohjastaa myös itse.

32-vuotias Matti Nisonen työskentelee hevosten parissa kotitilallaan Vehkataipaleella Taipalsaarella. Tilalla on 21 hevosta, joista muutama on Matin omia. Nykyään Nisonen toimii ravivalmentajana sekä -ohjastajana.

- Olen pienestä pitäen tehnyt töitä kotitilalla ja elänyt hevosten parissa, joten aika luontevasti ajauduin hevosalalle, Nisonen sanoo.

Nisonen palasi kotikonnuille reilut kaksi vuotta sitten, viiden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Viime vuonna hän starttasi ohjastajana 150 kertaa. Tänä vuonna starttien lukumäärä on vuoden puolivälissä melkein sama. Nisonen ohjastaa raveissa muutamaa omaa hevosta, sekä joitakin lainahevosia.

Suomessa raveissa tapahtuu melko harvoin onnettomuuksia, mutta joskus joku ohjastajista putoaa rattaista kaviouralle ja jälki voi olla pahaakin. Nisosen mukaan ravit on usein tiukka kontaktilaji.

- Muutamassa lähdössä on rytissyt aika kovastikin. Lähes päivittäin lähdöissä otetaan kontaktia, eli esimerkiksi pyörät hankaavat toisiaan ja vähän nojataan kilpakumppaniin, mutta se kuuluu tähän lajiin.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala / Ville Toijonen
tuoreimmat uutiset