Raviliiga Mikkeli 2013

Raviliigavalmentajaksi Mikkeliin valittiin etenkin ohjastajapuolella mainetta niittänyt Jani Ruotsalainen. Liigan hevosena ravaa t. Lady Adele.

kontaktitiedot

Kasvattaja: Annamari Sipilä

Valmentaja: Jani Ruotsalainen

Kimpanvetäjä: Taru Silaste

Kummi: Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva

Edustajisto: Taru Silaste

Yhteystiedot: mikkeli.raviliiga@gmail.com


hevosen tiedot

Hevonen: t. Lady Adele

Lempinimi: Alli

Valmentaja Jani Ruotsalainen on 39-vuotias juvalainen, joka on toiminut kymmenisen vuotta lisenssivalmentajana.

Tällä hetkellä tallissa majailee 20 hevosta, ja työtiimi koostuu Janin puolisosta Anusta ja hevosenhoitaja Jennasta. Lisäksi yleismiehenä häärii Janin isä Reijo, joka harrastaa ravivalmennusta. Isän harrastuksen myötä kotona on aina ollut ravihevosia, ja näin harrastus on alkanut jo pikkupojasta.

Työkseen Jani ei ole muuta kuin hevoshommia tehnytkään. Virallinen ammatti miehellä on kirvesmies, mutta niitä töitä ei ole kertynyt kuin muutamia kesähommia kouluajoilta.

- Kyllä sitä välillä on miettinyt, että kai sen leipänsä jostain helpommallakin saisi. Olen kuitenkin pikkupojasta asti haaveillut, että voisin elättää itseni hevosilla, ja kun sen nyt pystyy tehdä ja siitä tykkää, on sillekin annettava arvoa, Ruotsalainen sanoo.

Ohjastamisen ja valmentamisen väliltä Jani ei osaa valita mieluisampaa hommaa. - Ne tasapainottaa hyvin toisiaan. Jos ajaisi vaan kilpaa, ajaisi varmaan hevosen tyhjemmäksi. Nyt miettii enemmän jatkoa.

Valmentaja- ja ohjastajauralta löytyy paljon hienoja hetkiä, mutta hienoimmaksi Ruotsalainen nostaa Suomen Cup – voiton silloisella valmennettavallaan Diktaattorilla.Tuoreimmat uutiset