Salamannopea Pastore Bob Seinäjoelle

Seinäjoki Race-palapeli alkaa rakentua. Tänään esitettiin kuudes kutsu. Sen saivat Pastore Bobin taustavoimat. Heidän vastaus kutsuun oli myönteinen.

”Pastore Bob olisi voitu kutsua jo aiemminkin, mutta valmentaja-ohjastaja Johan Untersteiner halusi ajaa vielä lauantaisen Momarkenin startin ennen vastauksensa antamista. Lauantai ei mennyt tuloksellisesti toivotusti, mutta Untersteiner oli hevoseen aivan tyytyväinen ja näytti meille vihreää valoa”, kommentoi Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

”Olen todella tyytyväinen tiedossa olevaan osallistujasekstettiin. Tulossa on yksi kaikkien aikojen Seinäjoki Raceista.”

6-vuotias Pastore Bob singahti viime kaudella eurooppalaiselle huipulle. Ruuna teki vuodentakaisessa Seinäjoki Racessa debyyttinsä kansainväliselle suurkisatasolle. Avaus oli hieno, kun Pastore Bob sijoittui kolmanneksi. Jatkossa Pastore Bob voitti Suomen suuripalkintoisimpiin lähtöihin kuuluvan Finlandia-ajon. Lisäksi ruuna oli Ruotsin isoissa kisoissa Hugo Åbergs Memorialissa ja Sundsvall Open Trotissa kolmas.

Viime vuoden lopulla Pastore Bob kävi osallistumassa New Yorkin Yonkersin radalla ajettuun MM-lähtöön, mutta laukka pilasi ruunan mahdollisuudet.

Uuden kauden Pastore Bob avasi leikittelevällä keulavoitolla. Viime lauantaina ruunan juoksu ei mennyt Norjan Momarkenin radalla suunnitelmien mukaan. Sijoitukseksi tuli neljäs.

Pastore Bobin valmentaja, Halmstadissa treenaava Johan Untersteiner on sukujuuriltaan itävaltainen. Hän kuuluu ruotsalaisen raviurheilun nuoremman polven supertähtiin. Pastore Bobin toinen omistaja on suomalainen ravipersoona Kari Lähdekorpi.

Kisaan on kutsuttu Pastore Bobin lisäksi Italian Trendy OK, Ruotsin On Track Piraten ja Selmer I.H., sekä kotimaan Ranch Kelly ja Chief Orlando.

”Viikonloppuna riittää mielenkiintoisia lähtöjä sekä meillä että Ruotsissa, ja lisää kutsuja voi olla tiedossa lähipäivinä. Myös eteläisemmästä Euroopasta on tullut esille yllättävä huippunimi spekulointeihin mukaan”, vihjaa Saranpää.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.


Lisätietoa:

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja
Jyri Saranpää (0500-567 764 / jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)


Seinäjoki Race -lähdön promoottori
Mikael Mattfolk (050-501 3711 / stallravas@gmail.com)