Tulevaisuuden nimi Selmer I.H. Seinäjoelle

Sunnuntaina saatiin neljäs hevonen Seinäjoki Race-listoille. Konkarihevosten Trendy OK:n, On Track Piratenin ja Ranch Kellyn rinnalle liitetään 5-vuotias nouseva nimi Selmer I.H.

”Ruuna sopii hienosti meidän kisan profiiliin. Nuori, mielenkiintoinen tulevaisuuden hevonen, jolla on taivas rajana”, iloitsee Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

Selmer I.H.:lla on suomalaistaustaa, sillä ruunan valmentaja on savolaislähtöinen Samu Sundqvist. Hän toimii nykyään Uumajassa Selmer I.H.:n omistajan Ingemar Hultqvistin hevosten yksityistreenarina.

”Selmer I.H.:sta käytiin kovaa kamppailua. 13.huhtikuuta ravataan ruunan kotiradalla Uumajassa isot kisat, mutta onneksi saatiin taustavoimat taivuteltua tulemaan Suomeen”, kertoo Saranpää.

Selmer I.H.:n varsavuodet huipentuivat viime marraskuussa, kun ruuna vei suosikkien turpien edestä nimiinsä Breeders' Crownin. Ykköspalkinto oli 800 000 kruunua. Selmer I.H. on kisannut uransa aikana 28 kertaa ja ottanut 13 ykkössijaa. Tämän kauden ruuna avasi perjantaina. Tuloksena oli voitto Bodenin pitkän matkan kisasta.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

Lisätietoa:

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja
Jyri Saranpää (0500-567 764 / jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)

Seinäjoki Race -lähdön promoottori
Mikael Mattfolk (050-501 3711 / stallravas@gmail.com)