Seinäjoen 30.4. ravien vihjeet

1. Lähtö
Ranking:
A: 4, 3
B: 5, 1, 2
4 Hit The Road kiihdytti viimeksi 18. 4. Vermossa heti kärkipaikalle, missä se veti avauspuolikkaan 18,5- tempolla. Toisella puolikkaalla tahti tiukkeni hieman. Orilla ei ollut viimeisen takasuoran alussa kärkipaikalla vielä mitään vaikeuksia, kun se otti 700 ennen maalia yllättäen laukan, mikä jatkui pitkäksi. Lahden 29. 3. startissaan se matkasi keskijoukoissa, missä ori laukkasi puolimatkassa hylkäykseen. 3 Almost One Year laukkasi viimeksi 12. 4. Jokimaalla 100 juostuna toisesta ulkoa ja ori putosi taustalle. Se sai ensimmäisellä takasuoralla paikan 5.sisältä. Ori nousi toisen kierroksen alkaessa 4.sisähevosen rinnalle toiselle radalle. Se säilytti oman vauhtinsa mukavasti maaliin asti. Ori kulki tuossa startissa välikierroksen 15,8- tahdilla ja läpikin selvästi alle 18 vauhteja. Lähdön muut hevoset tulevat kaikki Kirsi Nikan tallista. 5 Ego Hoss palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ruunan 2-vuotiskausi päättyi 18. 11. Killerille, missä se oli mukana Kasvattajakruunussa. Ruuna matkasi tuolloin takajoukoissa, missä se menetti mahdollisuutensa toisen kierroksen alun pahalla laukallaan. Uran avauksessaan 26. 9. Teivossa ruuna suoritti keskivaiheilta asiallisesti sisään asti. 1 Ruthless Chick aloittaa tässä uransa. Tamma tuli 9. 4. Oulun koelähdössään viimeisen kierroksen isommin hätistelemättä 22,5- tempolla. Koelähdössä oli tuolloin kolmen sekunnin hyvitys, eli rata ei ollut läheskään parhaimmillaan.
2. Lähtö
Ranking:
A: 2
B: 6, 9, 8, 4, 3, 10
C: 1, 5, 7
2 Helkan Urho on illan toisessa lähdössä erittäin todennäköinen menestyjä. Ori aloitti uransa 23. 4. Oulussa, missä se matkasi kovassa lähdössä noin 3.sisällä koko ajan. Ori nousi loppusuoralle tultaessa kiriin 3.radalle ja oli lopussa ylivoimaisen voittajan Landen Paukun takana hyvä toinen. Juha- Matti Paavolan valmennettava tuli tuossa startissa viimeisen kierroksen 31,8- tahdilla. 6 Laretta aloitti uransa 6. 4. täällä Seinäjoella. Tamma oli tuolloin jo alkumatkalla hieman epäonninen. Se jäi jo 300 juostuna vetämättömään selkään ja tamma putosi keskijoukkoihin. Se teki sieltä asiallisen viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin. Tamma kulki kirivaiheessa 35- vauhteja. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin, mutta suosikkimme lyöminen on tässä liian kova tehtävä. 9 Liiseriina on aloittanut uransa asiallisilla esityksillä ja tamma on tässä 40 metrin takamatkasta huolimatta mukana kakkostaistossa. 8 Rautaneiti teki 23. 4. Killerillä aivan asiallisen esityksen. Tamma matkasi 2-3.sisällä, mistä se käänsi loppusuoran alussa sisäradan ohituskaistalle ja tuli lopun asiallisesti. Tamma tuli tuossa startissa viimeiset 700 metriä 34,8- tempolla. Hevonen starttaa Nikulassa välistartissa.
3. Lähtö
Ranking:
A: 3, 5
B: 4, 11, 1, 2, 10
C: 8, 6, 7, 9, 13, 12
3 Crossfire Bonfire alasi 17. 4. Teivoon pitkältä tauolta ja ruuna teki heti lupauksia herättävän esityksen. Se matkasi tuolloin 3-4.sisällä, mistä ruuna nousi 550 ennen maalia toiselle radalle. Se tuli siitä hyvin kärkiparin tuntumassa maaliin. Ruuna tuli tuossa startissa viimeisen kierroksen 16,0- tahdilla. Startti vei hevosta varmasti selvästi vielä eteenpäin ja ruuna on tässä ilman muuta mukana kärkitaistossa. 5 Mister Balderino pilasi 27. 3. Porin uran avauksensa alun pahalla laukallaan. Viimeksi 10. 4. Teivossa ruuna nousi sisäradan jonosta kierros juostuna toiseen ulos. Se tuli sieltä pirteästi maaliin asti. 4 Mas Byebye palasi 23. 4. Killerille tauolta. Ruuna matkasi tuolloin 3.sisällä, mistä se sai toisessa kaarteessa paikan johtavan kannasta. Ruuna nousi 1050 ennen maalia kuolemanpaikalle, mistä se kiritti voittanutta mukavasti maaliin asti. Ruuna teki jo 17. 12. Porin uran avauksessaan lähtölaukan jälkeen mukavan esityksen. 11 Nemea Facade kiihdytti viimeksi 23. 4. Killerillä heti kärkipaikalle, mistä se hallitsi vaivatta maaliin saakka. Nyt tehtävä on erilainen, mutta juoksun onnistuessa tamma on tässä mahdollinen menestyjä.
4. Lähtö
Ranking:
A: 5, 1
B: 2, 6, 7, 4, 9, 3
C: 10, 8, 11, 12
5 Luna De Paris on Toto4- pelin avauskohteen niukka suosikkimme, vaikka onnistumisia ei olekaan viime starteissa tullut. Viimeksi 21. 4. Seinäjoella tamma tuli taustalla sisäradalla Callela Lisbethin voittamassa lähdössä mukavasti maaliin asti. Edellisellä kerralla 16. 4. Oulussa Pilvenmäki Specialissa tamma lähti Niko Jokelan ajama kuin hauki kaislikosta ja piti helposti kärkipaikan hallussaan. Tuolloin tahti oli koko ajan tasaista 15 vauhtia ja tamma puutui hieman lopussa ja laukkasi rahasijan. Nyt tehtävä on erilainen, eikä hieman raskaampikaan juoksu vie tässä mahdollisuuksia. 1 Sahara Preacherman kiihdytti viimeksi 24. 4. Teivossa ulkoakin helposti kärkipaikalle. Ruuna luopui ensimmäisen takasuoran lopulla paikastaan ja jatkoi johtavan kannassa. Se näytti siellä koko ajan mainiolta, mutta kunhan tilaa loppusuoralla tuli, niin kirikykyä ei enää ollutkaan. Startti vei ruunaa varmasti selvästi eteenpäin ja nopealla hevosella voidaan hyvinkin kokeilla tässä kärkipaikalta. 2 Pitbull kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 14. 4. Porissa tehtävä oli yksinkertaisesti liian kova ja paha lähtöpaikka muutoinkin vesitti pelin. Edellisellä kerralla 6. 4. Seinäjoella ori seuraili johtavan kannasta asiallisesti. 6 Feeling Dream on kyvykäs, mutta samalla melko epävarma menijä. Viimeksi 21. 4. Seinäjoella ori laukkasi heti lähdössä hylkäykseen. Nytkin laukkariski on ilman muuta olemassa.
5. Lähtö
Ranking:
A: 11, 2
B: 10, 7, 4, 6, 3
C: 5, 1, 8, 9
11 Elias Intomieli on tässä 60 metrin takamatkasta huolimatta niukka suosikkimme. Ori starttasi viimeksi 21. 4. Seinäjoella, missä se jäi alussa keskijoukkoihin. Ori lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin ulkoradoille, missä se oli tekemässä vahvaa kiriä, mutta orin kiri katkesi loppusuoran alun laukkaan. Hevonen ei näyttänyt laukatessaan tyhjältä ja se tuli loppua vielä pirteästi. Nyt tehtävä on aivan erilainen ja ori on tässä ravin maistuessa ilman muuta mukana kärkitaistossa. 2 Wauhti palasi 21. 4. Seinäjoelle pieneltä tauolta. Ruuna matkasi 2-3.sisällä, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla 4.ulos. Ruuna lähti loppukaarteessa kiriin 3-4.radalle ja nappasi lopussa vielä varman voiton. Nyt tehtävä on tiukempi, mutta 60 metrin etumatka kovimpiin kilpakumppaneihin voi olla riittävä, mikäli matkavauhti on turhan rauhallista, niin kovat takahevoset voivat päästä iskemään turhankin läheltä. 10 Metkutus kilpailee tasaisessa kunnossa, mutta aivan sitä parasta terää ei ole vielä löytynyt. Orin esitykset vaihtelevat muutenkin starttien välillä melko paljonkin. Jos kaikki on hevosen kannalta kunnossa, niin voittokaan ei yllätä tässä tehtävässä. 7 Joriini palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Ori on varma suorittaja, jolla on tässäkin tehtävässä sanansa sanottavana.
6. Lähtö
Ranking:
A: 6
B: 10, 11, 7, 2, 8, 9
C: 12, 3, 4, 1, 5
6 Titan As on tässä selvä suosikkimme ja samalla Toto4- pelin läpivarmamme. Ruuna palasi 14. 4. Poriin pitkältä tauolta. Se matkasi tuolloin Ranch Pop Upin voittamassa T76- lähdössä toisessa ulkona, mistä päätöspuolikas oli tauolta 2600 metrin matkalla liikaa. Startti vei kovaluokkaista hevosta varmasti selvästi eteenpäin ja Jonny Länsimäen taktiikka lienee selvä, eli eteenpäin. Ruuna teki esimerkiksi 12. 10. Lahden JTT- karsinnassa kärkipaikalta erittäin hyvän esityksen ja vain kovaluokkainen Obrigado ehti lopussa ohi. Pahimmat kilpakumppanit joutuvat antamaan lähtöpaikan muodossa tasoitusta. 10 Adrianne H matkasi viimeksi 13. 4. Kuopissa 2-3.ulkona, missä tamma menetti toisen kierroksen alkaessa vetämättömässä selässä hieman asemiaan. Se nousi pian kiriin 3.radalle ja tamma tuli asiallisesti maaliin asti. Viimeiset 700 metriä sujuivat tuossa startissa 15,4- tahdilla. Nikulan 31. 3. startissaan tamma kiri lopussa 6.ulkoa ulkoratoja pitkin niukkaan, mutta varmaan voittoon. 11 Tribestream palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Viimeksi 16. 3. Nikulassa tamma kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä se jäi kierros ennen maalia johtavan kantaan. Tamma nousi lopussa toiselle ja oli lopulta varmasti toinen. Edellisellä kerralla Niko Jokelan ajamana tamma hallitsi kärkipaikalta erittäin varmoin ottein lähdöstä maaliin. Niko on nytkin hevosen rattailla ja paremmalta lähtöpaikalta tamma olisi ollut tässä ilman muuta lapulla. 7 Gunvald suorittaa jatkuvasti hyvällä tasolla, eikä kärkipään sijoitus tulisi tässäkään tehtävässä yllätyksenä. Viimeksi 14. 4. Porissa ruuna teki 4.ulkoa rehellisen viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin.
7. Lähtö
Ranking:
A: 2, 8
B: 3, 12, 11, 5, 10, 6
C: 4, 9, 1, 7
2 Grainfield Ace palasi 17. 4. tauolta Teivoon. Ori matkasi tuolloin 3.sisällä, mistä se nousi loppusuoralle tultaessa toiseen ulos. Ori ei saanut lopussa mahdollisuutta kirimiseen. Startti varmasti palveli hevosta hyvin ja se on nyt varmaankin terävämpi. Ori käynnistyy mukavasti, eikä koko matkan johto yllättäisi lainkaan. 8 Hamis Fameraiser kilpailee erittäin kovassa kunnossa ja paremmalta lähtöpaikalta ruuna olisi ollut tässä varma-ainesta. Lähtöpaikka on kuitenkin aika ulkona. Viimeksi 21. 4. Seinäjoella ruuna teki 4.ulkoa rehellisen loppukaarteen alusta lähteneen kirin. Porin 14. 4. startissaan se teki kuolemanpaikalta erinomaisen suorituksen ja meinasi väkisin vielä voittaakin. 3 Star To Be Loved oli viimeksi 18. 4. Vermossa vähän aiempaa vaisumpi, mutta hevosta ei voi silti yhden startin takia tuomita. Edellisellä kerralla 31. 3. Nikulassa ori matkasi 5.ulkona, mistä se jyräsi vahvalla viimeisen takasuoran alusta lähteneellä kirillään selvään voittoon. Ori kulki tuolloin kirivaiheessa 13- vauhteja. 12 Double Boost kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja ori on tässä varsinkin ylivauhdin sattuessa mahdollinen menestyjä. Se teki viimeksikin 21. 4. Seinäjoella keskijoukoista oikein rehellisen yli kierroksen mittaisen kirin.

Toto4:

I5, 1 ( 2, 6 )I5, 1, 2, 6, 7, 4 ( 9, 3 )
II11, 2 ( 10, 7 )II11, 2, 10, 7 ( 4, 6 )
III6 ( 10, 11 )III6 ( 10, 11 )
IV2, 8 ( 3, 12 )IV2, 8, 3, 12, 11, 5, 10, 6 ( 4, 9 )

2x2x1x2=8 yhd. a 0,2€=1,6€
6x4x1x8=192 yhd. a 0,2€=38,4€


Troikka:

I2, 8I2, 8
II2, 8, 3, 12II2, 8, 3, 12, 11
III2, 8, 3, 12III2, 8, 3, 12, 11, 5, 10, 6

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x4x6=48 yhd. a 0,5€=24,0€


Duo:

I6I6
II2, 8II2, 8, 3, 12, 11, 5, 10, 6

1x2=1 yhd. a 1,0€=2,0€
1x8=8 yhd. a 1,0€=8,0€


8. Lähtö
Ranking:
A: 2
B: 6, 3, 5, 4, 1, 7
2 Aika- Veto aloitti uransa 4. 3. Mikkelissä, missä ruuna kiri toisesta ulkoa lopussa varmasti toiseksi. Viimeksi 2. 4. Killerillä ruuna kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä se lisäsi tasaisesti vauhtia ja tuli hyvin sisään asti, vaikka tulikin lopussa niukasti Puhti- Veikon ohittamaksi. Killerillä oli viimeksi vielä täysi talvirata ja nyt mennään kesäisissä olosuhteissa. Ruuna pystynee pudottamaan ennätystään oikein merkittävästi ja uran avausvoiton ottamiselle on kaikki edellytykset. 6 Puhti- Veikko teki viimeksi 2. 4. Killerillä hyvän esityksen. Ori matkasi johtavan kannassa, mistä se tuli viimeisen kierroksen 30,4- tahdilla ja ohitti lopussa Aika- Vedon. Nyt ori on 20 metrin takamatkalta kovan tehtävän edessä voittoa ajatellen. 3 Piilotar palasi 13. 4. Kuopioon tauolta. Tamma matkasi tuolloin johtavan kannassa, mistä se nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja nappasi lopussa hallitun voiton. Viimeksi 23. 4. Oulussa tamma oli oikein hyvä. Se matkasi alun 3.sisällä, mistä tamma nousi toisen kaarteen lopussa toiseen ulos. Se lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3.radalle ilman vetoapua. Tamma eteni viimeisen takasuoran puolivälissä johtaneen Landen Paukun tuntumaan. Se pudotti loppukaarteessa johtavan kantaan. Tamma laukkasi 250 ennen maalia ja loppusuoralla vielä uudelleen. Ilman laukkoja se olisi ollut tuossa startissa todennäköisesti toinen. 5 Vietävän Ekotar kilpailee mukavassa kunnossa, mutta laukat sotkevat välillä menoa. Tamma olisi tässä ravin maistuessa ilman muuta mukana tototaistossa.
9. Lähtö
Ranking:
A: 2, 1
B: 10, 8, 15, 16, 6, 7, 9
C: 14, 12, 13, 5, 11, 3, 4
2 Kotorinnan Topi palasi 5. 3. Seinäjoelle pitkältä tauolta ja ruuna laukkaili tuolloin toistuvasti ja meni lopulta hylkäykseen. Nikulan 31. 3. startissaan se matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä ruuna tuli mukavasti maaliin asti. Viimeksi 14. 4. Porissa se puristi umpirehellisesti maaliin asti, vaikka joutui matkaamaan pääosin johtohevosen rinnalla. 1 Ainoa palasi 27. 3. Poriin pieneltä tauolta. Tamma matkasi johtavan kannassa, mistä se nousi loppukaarteen puolivälissä kärkihevosen rinnalle ja puristi tästä lopussa varmoin ottein ohitse. Viimeksi 14. 4. Porissa tamma juoksi toisessa ulkona, mistä se lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3.radalle ilman vetoapua. Tamma puristi pitkän kirinsä päätteeksi loppusuoralla varmaan voittoon. Se tuli tuossa startissa viimeisen lenkin 27,8-tempolla. 10 Suvisipi kiihdytti viimeksi 21. 4. Seinäjoella nopeasti kärkipaikalle, mistä tamma vastaili mukavasti maaliin asti ja otti lopussa marginaalia varmemman voiton. Edellisellä kerralla 31. 3. Nikulassa se oli matkalla vetämättömissä selissä ja tamma tuli loppua sijoitustaan paremmin. 8 Siinan Tähti kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 2. 4. Seinäjoella ruuna tuli johtavan kannasta asiallisesti sisään asti.

Troikka:

I2, 1I2, 1
II2, 1, 10, 8II2, 1, 10, 8, 15
III2, 1, 10, 8III2, 1, 10, 8, 15, 16, 6, 7, 9

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x4x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€


10. Lähtö
Ranking:
A: 2, 3
B: 5, 4, 9, 1, 6, 8, 14
C: 13, 15, 12, 7, 10, 11
2 Igge Xadd on hyvä aloittelija, mutta ruuna on vielä toistaiseksi ollut valitettavan epävarma. Viimeksi 23. 4. Killerillä se kiihdytti heti kärkipaikalle, missä ruuna laukkasi 900 ennen maalia yllättäen pitkäksi. Se kulki loppumatkan kulisseissa vielä vahvasti. Seinäjoen 6. 4. startissaan ruuna laukkasi alussa pahoin ja se kulki jatkossa viimeiset 1900 metriä 18,6- tempolla. Nikulan 16. 3. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. Pitkä matka on vahvalle menijälle ilman muuta etu. 3 Sahara Ayanna kiihdytti viimeksi 17. 4. Teivossa heti kärkipaikalle, mistä tamma hallitsi varmoin ottein maaliin saakka. Teivon 3. 4. startissaan se laukkasi heti lähdössä hylkäykseen. 5 Grande Amour kilpailee tasaisessa kunnossa ja ori on tässä mahdollinen totohevonen. Se oli viimeksi 17. 4. Teivossa tasainen juostuaan pääosin 3-4.ulkona. 4 Original Hope teki viimeksi 23. 4. Killerillä johtavan kannasta asiallisen esityksen. Edellisellä kerralla 1. 4. Ylivieskassa ruuna oli 3.ulkoa viimeisen takasuoran alusta lähteneellä kirillään lopussa tasainen. Startit ovat vieneet hevosta eteenpäin, mutta aivan voittotaistoon asti nouseminen olisi silti yllätys.

Vihjeiden tekijä,
Juha Koskela