Poni- ja lounasravit Seinäjoella perjantaina 3.8. klo 12

Perjantaina riittää kaupungin sydämessä säpinää, sillä Seinäjoella ravataan lounasravit, juhlitaan Rovaniemen kuningatarkilpailun suunnatonta eteläpohjalaismenestystä ja kisataan vielä poniravit. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy!

Vilkas päivä käynnistyy kello 12 starttaavilla lounasraveilla. Radalla nähdään Jonny Länsimäen väreistä avaava Raviliigan haastajahevonen Reason to Believe, Timo Salmelan kovakuntoiset treenattavat Rose's Tara, Rose's Nella ja Drinks Please sekä PowerParkissa 12,8-tuloksen tykittänyt Lemon Breezer.

Lounasravilähtöjen jälkeen, noin kello 13:10 alkaen, juhlitaan Rovaniemen kuninkuusraveissa menestystä niittäneitä alueen hevosia ja ihmisiä niiden takana. Paikalla ovat kuningattaren Akaasian hovi Oja-Nisuloiden ja Markku Hietasen johdolla. Nähtävillä on Akaasian kuningatarloimi ja -pokaali.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n muistamisten jälkeen tarjotaan yleisölle totohallissa täytekakkukahvit.

Kello 14 pyörähtävät käyntiin viiden lähdön vauhdikkaat poniravit. Lähtöjen väleillä ei ole verryttelyaikaa, ja viimeinen taisto ampaisee matkaan kello 15:00. Iltapäivän tapahtumien yhteydessä palkitaan mahtavaa menestystä ponien rattailla niittänyt Eveliina Hietanen, joka ohjasti Rovaniemellä kaksi Suomen mestaruutta.

Paitsi jännittäviä ponilähtöjä, ohjelmassa on myös ilmaista talutusratsastusta, keppihevosten taitorata ja kasvomaalausta.

Maukas kotiruokalounas on katettuna ravintola Pruuniin. Ruoat ovat pääsääntöisesti laktoosittomia ja gluteenittomia. Varaa oma paikkasi ennakkoon numerosta: 06-428 9200.

Vauhtia ja kuninkaallista juhlahumua kaupungin sydämessä – tervetuloa!