Seinäjoen 11.11. Toto4-ravien vihjeet

Perjantai-iltana ravataan lakeuksilla.

Ratamestari Seppo Korkonen: Yöllä satanut lumi aiheuttaa sen, että hokkien käyttö on suositeltavaa. Periaatteessa varmaan ilman etukenkiäkin voisi ajaa, mutta nämä ovat niin ihmiskohtaisia näkemyksiä. Joka tapauksessa lunta satoi ja mielestäni hokkeja tarvitaan. Kengättömyyden talvikieltohan alkaa jo ensi viikon tiistaina, minkä jälkeen näihin kenkäasioihin palataan vasta keväämmällä.

 

Faitteri ( L1 / 2 ),

Teemu Okkolin:

Ori oli Lahden koelähdössä hyvä. Se tuli toisen lenkin 34- tempolla, eikä kaikki ollut pelissä. Tässä on ilman muuta tarkoitus lähteä pärjäämään. Täytyy oikein erikseen kehua, että tässä sarjamääritys on erittäin hyvä. Näitä matalien sarjojen lähtöjä tarvittaisiin lisää.

Hissun Ariel ( L1 / 12 ),

Juha- Matti Paavola:

Hevosen kanssa on ollut vähän ongelmia, mutta nyt se tuntuu aivan asialliselta. Näistä alkavista on aina vähän vaikea mitään varmaa sanoa, mutta kyllä tällä kykyjä on, mikäli kaikki vain onnistuu.

Merrymaker ( L4 / 2 ),

Juha Paavola:

Aivan positiivisin miettein matkaan. Hevonen on hyvällä lähtöpaikalla ja aivan asiallisessa kunnossa. Eihän näistä ikinä mitään varmaa voi sanoa, mutta yksi mahdollisista tamman pitäisi ilman muuta olla.

Diamond Bay ( L4 / 4 ),

Henry Ala- Korpi:

Lähtöpaikka on aivan ok. Tämä ei tosin ole mikään starttiraketti. Laitoin tälle hokit alle, eikä se ainakaan kotona tuntunut oikein sopivan. Vähän mietteliäs olen ja jo rahasija olisi hyvä.

Rapid Leader ( L4 / 5 ),

Petri Klemola:

Ruunalla ei ole startin jälkeen ollut mitään ongelmia. Se paransi Killeriltä Seinäjoelle selvästi. Meidän hevoset ovat yleensäkin semmoisia, että ei niitä kotona ole tyhjäksi ajettu. Eli aivan positiivisin mielin.

Nynne ( L5 / 4 ),

Paavo Hietala:

Äsken juuri (keskiviikkona) ajelin vähän kovempaa täällä kotona. Tamma tuntui edelleen hyvältä. Ilman muuta ainakin totosijan pitäisi olla mahdollinen. Olen näiden hevosten kanssa panostanut treenien lisäksi tuohon ruokintapuoleenkin. Käytän öljykasveja ruokinnassa ja myös öljyhamppua starttien ja hiittien yhteydessä.

Taifun ( L5 / 5 ),

Henry Ala- Korpi:

Tamma on hyvässä kunnossa, mutta etukäteen tuo Hietalan Paavon Nynne vaikuttaa liian kovalta vastukselta. Eli tässä varmaan realistiset odotukset ovat sijoissa 2-4.

Turopella ( L5 / 12 ),

Teemu Okkolin:

Vermon startin voi unohtaa. Tämä on vähän semmoinen hankala veikattava. Kykyjä on, mutta ikinä ei tiedä mitä saa. Lahden startti antaa vähän osviittaa, eikä sen pitäisi ainakaan haitata tätä starttia ajatellen.

Do It Valiant ( L6 / 5 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Hevonen treenaa aivan hyvin, mutta motivaation kanssa on ollut vähän ongelmia. Rahasija on tässä sopiva tavoite.

Quick Leader ( L6 / 6 ),

Petri Klemola:

Ori oli viimeksi Seinäjoella turhan saamaton. Nyt sen pitäisi olla parempi ja keulasta varmaan koitetaan.

Lemon Breezer ( L6 / 8 ),

Taija Mäki-Mustapää:

Tamma on ollut pitkään vähän räkäinen. Parempaan suuntaan on menty, mutta otan tästä vielä verikokeet, eikä edes osallistuminen ole varmaa. Eli kaiken kaikkiaan hevonen on tähän arvoitus.

Pelas Bourbon ( L7 / 5 ),

Taija Mäki-Mustapää:

Ruuna on tuntunut Ylivieskan jälkeen kotona hyvältä ja sen pitäisi varmaan vielä parantaa. Se on toki pieni kysymysmerkki, että hevonen on varmaan nyt ensimmäistä kertaa elämässään hokkikengässä.

Indyana Poliss ( L7 / 7 ),

Tommi Ala-Nikkola:

Ruuna oli viimeksi oikein hyvä. Nyt lähtöpaikka on vähän ulkona, mutta onnistuneella juoksulla totosija on ilman muuta mahdollinen. Lähtö on taas tasaisen tasokas.

Bwt Banzai ( L7 / 10 ),

Taija Mäki-Mustapää:

Ori on tuntunut kotona vähän jäykältä ja tästäkin otan verikokeet, eikä osallistuminen ole varmaa. Eli ei suuria odotuksia.

Give Me Jam ( L10 / 16 ),

Juha- Matti Paavola:

Lähtöpaikka on todella paha ja tuolta ollaan tuurien varassa. Rahasija on sopiva tavoite.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 9, 13, 3, 8, 12,

C: 1, 4, 6, 15, 11, 5, 14, 7, 10

2 Faitteri näytti 6. 10. Lahden koelähdössään valmiilta menijältä. Ori matkasi tuolloin koko ajan tallikaverin rinnalla ja sille näytti jäävän jonkin verran varaakin. Ori tuli tuolloin päätöskierroksen helposti 34 tuntumaan. Tässä vastaavat vauhdit riittävät paalulta ilman muuta aivan voittoon asti. 9 Topeli teki 21. 10. Seinäjoella asiallisen koelähdön. Ruuna tuli tuolloin päätösringin 35,7- tempolla. Se näytti muutoinkin aivan hyvältä menijältä, joten ura voi hyvinkin aueta totosijalla. 13 Jim Myrberg teki toukokuussa Kaustisella hyvän koelähdön. Se avasi uransa 10. 6. Vaasassa, missä se otti laukkojen lomassa hyvin vauhtia. Ori on ollut startin jälkeen tauolla ja se on varmasti vauhdeiltaan lähdön parhaimpia. Orin viime kunnon voit tarkastaa lämmityksestä. 3 Tatriina oli 3. 4. Seinäjoen koelähdössään vielä tasainen. Se avasi uransa 16. 10. Kauhavan paikallisissa, missä tamma nappasi lopussa laukanneenakin vielä voiton. Se on kehityskelpoinen menijä, eikä totosijoitus yllättäisi lainkaan.

2. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 1, 3, 5, 7

C: 2, 6

4 Tupla- Erkki kohtaa tässä sopivan vastuksen. Viimeisin 20. 8. startti on Derby-finaali. Ori matkasi tuolloin pääosin toisessa ulkona, mistä se ei kovassa tehtävässä riittänyt. Killerin 11. 8. karsinnoissa ori puristi kuolemanpaikasta huolimatta vahvasti sisään asti. 1 Lakuri palasi 7. 10. Turkuun tauolta ja ori teki heti aivan hyvän esityksen. Se matkasi tuolloin kärjen tuntumassa, mistä ori tuli juosten maaliin asti. Ylivieskan 12. 7. voitto irtosi varmoin ottein, vaikka ori matkasikin tuolloin pitkään kuolemanpaikalla. 3 Komento kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 30. 10. Kaustisella tamma matkasi johtavan takana, mistä se nousi 600 ennen maalia kuolemanpaikalle. Tamma kiritti siitä voittanutta Wauhtia mukavasti maaliin asti. 5 Jetsu on kyvykäs, mutta samalla kovin epävarma menijä. Ori pystyisi tässä ravin maistuessa ilman muuta tototaistoon.

3. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 5, 4, 7

C: 1, 2, 6

3 Larvan Hertta on toisen Illka- ajon karsinnan oikein selvä suosikkimme. Tamma puristi viimeksi 24. 9. Lappeenrannan Villimiehen tammakilpailun finaalissa vahvasti sisään asti, vaikka matkasi tuolloin pääosin kuolemanpaikalla. Se puristi myös 13. 9. Lappeen karsinnoissa kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. Tässä tamma ottanee kauden avausvoittonsa. 5 Liivate juuttui viimeksi 7. 10. Turussa kuolemanpaikalle, missä se huolehti kuolemanpaikalla matkavauhdista. Tamma antoi tuolloin loppukaarteen lopulla hieman periksi. Lappeenrannan 24. 9. Villimiehen finaalissa tamma otti 350 ennen maalia laukan, mistä selvittyään se tuli lopun aivan juosten. 4 Kikan Velperi puristi viimeksi 8. 1. Rovaniemellä kuolemanpaikasta huolimatta vahvasti sisään asti. Kajaanin 25. 9. startissaan ori tuli johtavan kannasta aivan hyvin sisään asti. 7 Humetar kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja tamma on tässä tehtävässä luultavasti sijoilla 3-4.

4. Lähtö

Ranking:

A: 5, 8, 2

B: 4, 7, 6, 3

C: 1

5 Rapid Leader teki 25. 9. Nikulassa oikein hyvän koelähdön. Se aloitti uransa 10. 10. Killerillä, mistä ruuna puristi asiallisesti sisään asti. Se paransi 21. 10. Seinäjoelle selvästi. Ruuna matkasi tuolloin pääosin 3.ulkona, mistä se nappasi vahvalla 650 kirillään lopussa varman voiton. Koko päätösrinki sujui tuolloin 14,3- tempolla. 8 Victor Face on oikein lahjakas aloittelija, joka on tosin välillä pilannut starttejaan laukkoihin. Viimeksi 27. 10. Kuopiossa ruuna matkasi 3.ulkona, mistä se lähti kierros ennen maalia kiriin 3.radalle. Ruuna eteni loppukaarteen alussa kuolemanpaikalle, mistä se liukui lopussa selvään voittoon. Joensuun 14. 10. voitto irtosi toisesta ulkoa 800 metrin kirillä 14,0- lopetuksessa varmoin ottein. 2 Merrymaker kilpailee myös hyvässä kunnossa. Tamma teki viimeksi 3. 11. Kymenlaakso-ajon karsinnoissa lähtölaukan jälkeen 5.ulkoa mukavan esityksen. Seinäjoen 21. 10. startissaan tamma tuli johtavan kannasta aivan juosten sisään asti. Ylivieskan 30. 9. tammasarjassa se sai vetää kärkipaikalla sopivalla tahdilla ja nappasi lopussa varman voiton. 4 Diamond Bay kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta omistaja-valmentaja oli kommenteissaan hieman varovainen, sillä hokit eivät hänen mielestään oikein sovi tälle. Kuntopuoli on kuitenkin kohdillaan.

5. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 9, 12, 5, 16, 8, 15, 14

C: 13, 10, 11, 7, 1, 3, 2, 6

4 Nynne on tässä illan Toto4- pelin läpivarmamme. Tamma on ollut jatkuvasti oikein hyvä. Viimeksi 30. 10. Kaustisella se laukkasi lähdössä, minkä jälkeen tamma lähti 1500 ennen maalia taustalta kiriin 3.radalle. Se eteni tuolloin 700 metriä ennen kärkipaikalle ja nappasi lopussa vielä varman voiton. Ylivieskan 23. 10. startissaan tamma lähti taustalta ajoissa kiriin 3.radalle. Se eteni tuolloin päätöskierroksen alussa kärkipaikalle ja otti lopussa varman voiton. Tässä koko matkan johto vaikuttaa aika todennäköiseltä vaihtoehdolta. 9 Uusi- Valtsu kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 18. 10. Teivossa ori teki 6.ulkoa vahvan kierroksen mittaisen kirin ja nousi lopussa toiseksi. Kaustisen 7. 10. startissaan se tuli sisäratajuoksun jälkeen aivan juosten maaliin asti. 12 Turopella on oikein vauhdikas, mutta samalla melko epävarma menijä. Tamma teki 19. 10. Vermossa 3.ulkoa aivan hyvän kierroksen mittaisen kirin. 5 Taifun kilpailee mukavassa kunnossa. Viimeksi 19. 10. Kaustisella tamma matkasi 3.sisällä, missä se laukkasi 300 ennen maalia. Tamma tuli lopun vielä terävästi. Seinäjoen 13. 10. startissaan se jäi lopussa johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa.

6. Lähtö

Ranking:

A: 16

B: 6, 1, 10, 8, 15, 4, 5, 2

C: 12, 14, 9, 13, 3, 7, 11

16 Finally Famous on tässä selvä suosikkimme ja samalla Toto4- systeemiemme toinen läpivarma. Ruuna matkasi viimeksi 4. 11. Killerillä 3.ulkona. Se lähti sieltä kierros ennen maalia kiriin 3.radalle. Ruuna sai tuolloin 550 ennen maalia kuolemanpaikan haltuunsa, mistä se nappasi lopun 14,0- lopetuksessa eleettömän voiton. Seinäjoen 13. 10. startissaan se puristi avoimessa lähdössä kuolemanpaikalta erittäin hyvin sisään asti, vaikka Lindys Jersey Boy painuikin lopussa ohi. Tässä tehtävässä ruuna on ravin maistuessa erittäin todennäköinen voittaja. 6 Quick Leader oli viimeksi 21. 10. Seinäjoella Kasvattajakruunun välierissä lopussa vain tasainen juostuaan 4.sisällä. Edellisellä kerralla 13. 10. Seinäjoella se nappasi kärkipaikalta lopussa varman voiton. 1 Mike Face teki viimeksi 27. 10. Kuopiossa sisäradalta asiallisen esityksen. Kuopion 16. 10. startissaan ruuna oli johtavan kannasta asiallinen toinen. 10 Decena oli viimeksi 1. 10. Teivossa tasainen juostuaan pääosin 2-3.ulkona. Kaustisen 25. 9. voitto irtosi kärkipaikalta 14,5- lopetuksella varmoin ottein.

7. Lähtö

Ranking:

A: 3, 4, 8

B: 9, 5, 7, 12, 2, 11, 10, 6

Toto4- pelin päätöskohde on tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 3 Rocknroll Kronos. Ruuna teki viimeksikin 5. 11. Seinäjoella johtavan kannasta hyvän esityksen. Se matkasi tuolloin johtavan kannassa, mistä kiritila aukeni vasta melko myöhään, eikä ruuna ehtinyt enää lopussa aivan voittoon asti. Ylivieskan 23. 10. startissaan ruuna matkasi toisessa ulkona, mistä se nappasi lopussa helpon voiton. 4 Cousin Evert otti viimeksi 5. 11. Seinäjoella 550 juostuna laukan, mistä selvittyään ruuna teki hyvän esityksen. Porin 14. 10. voitto irtosi 4.ulkoa vahvalla 750 metrin kirillä. Ruuna näytti jo 30. 9. Ylivieskassa alleajossa oikein hyvältä ja itse startissakin se puristi kuolemanpaikasta huolimatta hyvin maaliin asti. 8 Feeling Future palasi 4. 11. Killerille pitkältä tauolta. Ruuna matkasi tuolloin pääosin 3.sisällä, mistä se löysi vasta myöhään kiritilaa ja tuli lopun vahvasti. Startti vei varmasti hevosta eteenpäin ja ruuna on tässä tehtävässä huonosta lähtöpaikastaan huolimatta mahdollinen voittaja. 9 Lucky Tempest saanee tässä hyvän juoksun kärjen tuntumassa, eivätkä kärkisijoitukset tulisi yllätyksenä.

Toto4:

I

5, 8, 2 ( 4, 7 )

I

5, 8, 2, 4 ( 7, 6 )

II

4 ( 9, 12 )

II

4 ( 9, 12 )

III

16 ( 6, 1 )

III

16 ( 6, 1 )

IV

3, 4, 8 ( 9, 5 )

IV

Kaikki hevoset


3x1x1x3=9 yhd. a 0,2€=1,8€


4x1x1x11=44 yhd.a 0,4€=17,6€

Troikka:

I

3, 4, 8

I

3, 4, 8

II

3, 4, 8

II

3, 4, 8, 9, 5

III

3, 4, 8, 9, 5

III

3, 4, 8, 9, 5, 7, 12, 2

 

3x2x3=18 yhd. a 0,5€=9,0€

 

3x4x6=72 yhd. a 0,5€=36,0€

Duo:

I

16

I

16

II

3, 4

II

3, 4, 8, 9, 5

 

1x2=2 yhd. a 1,0€=2,0€

 

1x5=5 yhd. a 2,0€=10,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 8, 4, 6, 1, 5, 10, 15

C: 7, 9, 16, 12, 11, 14, 13, 3

Illan kahdeksas lähtö on tasainen aloittelevien lähtö ja tässä on ilman muuta saumaa yllätyksille. Selvä suosikkimme on 2 Reverend Dred. Ori teki viimeksi 27. 10. Kuopiossa hyvän esityksen. Se painui tuolloin kuolemanpaikalta kärkeen toisessa kaarteessa, mistä ori tuli aivan juosten maaliin asti. Tässä tehtävässä ori on ravin maistuessa lähellä uran ensimmäistä voittoa. 8 Vanilla Price on kyvykäs menijä, mutta onnistumiset ovat toistaiseksi olleet melko harvassa. Viimeksi 30. 10. Nikulassa tamma matkasi 3.ulkona, missä se tuli loppukaarteessa häirityksi. Tamma tuli loppua vielä vahvasti ja häiriöön paloi tuolloin jopa voitto. 4 Felicienne laukkasi viimeksi 30. 10. Nikulassa ensimmäisen kaarteen alussa, mistä selvittyään tamma teki keskijoukoista asiallisen esityksen. 6 Francie Web matkasi viimeksi 30. 10. Nikulassa pääosin johtavan kannassa, mistä se antoi lopussa hieman periksi. Startti vei tammaa varmasti eteenpäin, eikä totosijoitus tulisi isona yllätyksenä.

9. Lähtö

Ranking:

A: 10

B: 3, 5, 13, 1, 7, 8, 11, 16, 14, 4

C: 2, 6, 12, 9, 15 

Illan toinen troikkakohde on melko haastavakin pelipähkinä. Selvä suosikkimme on 10 Dark Beer. Ruuna starttasi viimeksi 29. 10. Porissa. Se matkasi tuolloin toisella radalla kärjen tuntumassa, mistä ruuna kiri lopussa hallittuun voittoon. Matkavauhti oli tuolloin maltillista ja voittoaika jäi sen takia melko vaatimattomaksi. Edellisellä kerralla 14. 10. Porissa ruuna tuli haastavista asemista 4.sisältä mukavasti sisään asti. Tässä Jukka Torvinen luovinee hevosen sopiviin asemiin, mistä ruuna kirii lopussa voittotaistoon. 3 Tara Star laukkasi viimeksi 30. 10. Nikulassa heti lähdössä ja jäi ratkaisevasti. Oulun 3. 10. uran avauksessaan tamma matkasi johtavan kannassa, mistä se sai lopussa voiton ilmaiseksi, kun kärkihevonen laukkasi. 5 Västerbo Mission palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ruuna teki kesällä aivan hyviä esityksiä ja se on tässä heti mahdollinen totohevonen. 13 Like a Vittoria kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja tamma on tuoltakin juoksun onnistuessa tototaistossa.

Troikka:

I

10

I

10

II

3, 5, 13, 1

II

3, 5, 13, 1, 7, 8

III

3, 5, 13, 1

III

3, 5, 13, 1, 7, 8, 11, 16, 14, 4

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x6x9=54 yhd. a 0,5€=27,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 6, 1

B: 7, 13, 15, 12, 14, 16, 9

C: 2, 8, 11, 3, 10, 4, 5

Illan päätöslähdön niukka suosikkimme on 6 Winehouse. Tamma laukkasi viimeksi 23. 10. Ylivieskassa lähdössä ja putosi takajoukkoihin. Se eteni kierros ennen maalia kuolemanpaikalle ja tamma tuli hyvin sisään asti. Seinäjoen 5. 10. startissaan se otti 150 juostuna pahan laukan, mistä selvittyään tamma kulki loppumatkan 17,5- vauhdilla. 1 Rock´s Fireworks teki viimeksi 5. 10. Seinäjoella kärkipaikalta hyvän esityksen, vaikka jäikin lopussa toiseksi. Se palasi 26. 9. Seinäjoella tauolta ja teki kuolemanpaikasta huolimatta heti hyvän esityksen. Startit ovat varmasti vieneet tammaa eteenpäin ja se on tässä tiukasti mukana voittotaistossa. 7 Way To Go puristi viimeksi tätä kovemmassa lähdössä kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. Se teki 25. 8. Seinäjoella kuolemanpaikalta erittäin hyvän esityksen ja se tuli tuolloin koko päätösringin alle 15- tahdilla. 13 Feeling Fast Boy on tehnyt pitkän taukonsa jälkeen kolme asiallista esitystä. Startit ovat varmasti vieneet oritta eteenpäin, eikä totosijoitus tulisi yllätyksenä.

 

Vihjeiden tuottamisesta vastaa,

Juha Koskela