Seinäjoen 11.12. Toto4-ravien vihjeet

Sunnuntai-iltana kilpaillaan Seinäjoella.

Nirppis ( L1 / 9 ),

Antti Isomaa:

Tamma sairasteli vähän kesällä. Se on kuitenkin aivan asiallisen oloinen ja kyllä tamman pitäisi mennä alle 40. Eipä näistä vielä tiedä mitään varmaa sanoa, mutta kyllä tämä aivan hyvältä värkiltä vaikuttaa.

Gabriela Luxi ( L4 / 1 ),

Kari Lehtonen:

Tamma teki viimeksi mukavan lopetuksen, kunhan tilaa tuli. Se pystyy tuossa juoksun onnistuessa kärkikamppailuun.

Fill My Pocket ( L4 / 6 ),

Mira Lindqvist:

Ruuna teki viimeksi hyvän esityksen ja se on tässä juoksun onnistuessa yksi mahdollisista.

Mountain Awesome ( L4 / 7 ),

Esa Röyskö:

Ruuna on aloittanut yllättävänkin hyvin ja sen pitäisi starttien myötä vielä parantaa. Aivan positiivisella mielellä olen, eikä menestyminen juoksun onnistuessa yllättäisi.

Way To Go ( L4 / 8 ),

Jori- Pekka Luoma:

Hevonen kilpailee kovassa kunnossa, mutta epävarmuus vaivaa. Nyt vielä itse ajankin, eli kuljettajakin heikkenee. Joka tapauksessa hevonen pystyisi tuossa ravin maistuessa pärjäämään.

Mon Cheri Broline ( L5 / 4 ),

Laura Biskop:

Lahden kuljetusmatka oli ehkä liian pitkä ja hevonen ei ollut parhaimmillaan. Olen koittanut terävöittää tätä. Luultavasti Archie Dream on liian kova vastustaja, mutta ruuna pystyy olemaan heti sen jälkeen maalissa, jos kaikki onnistuu. Tällä on tarkoitus ajaa alkuvuodesta T76- lähtöjä, joten kyllä minulla tähän uskoa on.

Archie Dream ( L5 / 6 ),

Heikki Mikkonen:

Sopivia sarjoja ei ole ollut tarjolla. Tämä oli sellainen ja hevonen on hyvällä mallilla. Voitto ei yllättäisi. Tarkoitus olisi ajaa tällä Oulun yhteispohjoismaisella kierroksella, mikäli pisteet vain riittävät. Se melkein tarkoittaa sitä, että tästä olisi voitto otettava.

Baron Ses ( L5 / 7),

Joni Hakala:

Hevosen kilpailuoikeus päättyy pian, eikä suurempia odotuksia ole.

Neiti Hurmos ( L6 / 4 ),

Tuija Irri:

Hevonen on ollut kotona aivan normaalin tuntuinen. Sen pitäisi mennä starttien ansiosta vielä eteenpäinkin ja tamma pystyy tuossa mielestäni voittotaistoon.

Grekor ( L6 / 8 ),

Mika Kattelus:

Hevonen kilpailee mukavassa kunnossa, mutta laukkojakin on tullut. Jos se malttaa ravata, niin ruuna on yksi niistä, jotka pystyvät kaiken onnistuessa voittoon asti.

Ekopetus ( L6 / 11 ),

Antti Isomaa:

Ruuna on alussa melko epävarma. Kykyjä tällä kyllä on, mikäli ravi vain maittaa. Oulun välistartti ei vahvaa menijää haittaa.

Don Corleon ( L7 / 3 )

Tuija Irri:

Viimeksi tuntui siltä, että takaa ei voi ehtiä, mutta niin vain ruuna vielä tuli. Hevonen kilpailee kunnossa ja se on tässä yksi voitontavoittelijoista.

Hamis Fameraiser ( L7 / 12 ),

Kari Lehtonen:

Lähtöpaikka vie suurimmat toiveet. Hevonen kilpailee kuitenkin tosi hyvässä kunnossa ja se on tuossa tehtävässä ilman muuta mahdollinen, jos kärki vetää hieman liian reippaasti. Olisi eturivistä odottanut ilman muuta voittoa.

Aspenhill´s Apache ( L9 / 7 ),

Joni Hakala:

Ruuna paransi selvästi Poriin. Jos ja toivottavasti kun se vieläkin parantaa, niin ruuna on silloin yksi mahdollisista.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 12

B: 2, 9, 1, 15, 14, 7, 4

C: 10, 6, 3, 8, 11, 5, 16, 13

Illan avauslähtö on varsin tasainen ja vaikeasti veikattava. 12 Jim Myrberg on tässä suosikkimme. Ori matkasi viimeksi 21. 11. Killerillä koko ajan kärjen tuntumassa, mistä se oli lopussa hieman raskaissa olosuhteissa asiallinen neljäs. Seinäjoen 11. 11. startissaan ori paikkasi viimeisen takasuoran alun laukkansa taustalta vielä vahvasti. 2 Vapun Voitto laukkasi viimeksi 4. 12. Porissa 200 juostuna pahoin, minkä jälkeen ori kulki jatkossa asiallisesti. Se on tässä sopivassa tehtävässä ravin maistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä. 9 Nirppis aloittaa tässä uransa. Tamma tuntuu valmentajan mukaan asialliselta menijältä ja hän odottaa heti alle 40 tulosta. Tamman viime vire kannattaa tarkistaa lämmityksestä. 1 Villilän Vesa teki kesällä paikallisraveissa asiallisen esityksen. Ori aloittaa tässä totoraveissa ja se on tässä lähdön mahdollinen yllättäjä. Hevosen lämmitys toki kannattaa seurata huolellisesti.

2. Lähtö

Ranking:

A: 1

B: 11, 14, 10, 12, 3, 13, 8, 9

C: 6, 5, 16, 7, 4, 15, 2

Toisen lähdön selvä suosikkimme on 1 Lexington Storm. Ruuna teki viimeksi 18. 11. Seinäjoella hieman raskaissa olosuhteissa hyvän esityksen ja tuli koko viimeisen kierroksen 18,4- tempolla. Tästä päätöspuolikas sujui vielä pari sekuntia kovempaa. Koelähdössä oli tuolloin 3 sekunnin ratahyvitys. Ruuna aloittanee tässä heti uransa voitolla. 11 Grouse Man teki suosikin kanssa samassa koelähdössä asiallisen esityksen. Ori näytti aivan asialliselta menijältä ja ura voi aueta heti totosijalla. 14 Inflammable Jam oli viimeksi 25. 9. Nikulassa 3.sisältä lopussa tasainen viides. Ori palaa tähän starttiin pieneltä tauolta, mutta ei sitä voi siitä huolimatta unohtaa peleistä. 10 Can Confuse teki kesällä asiallisen koelähdön. Ruuna tulee osaavista käsistä ja se on varmasti heti mahdollinen menestyjä. Ruunan lämmitys kannattaa seurata huolellisesti.

3. Lähtö

Ranking:

A: 2, 4

B: 6, 5, 8, 7, 3, 1

Raviratsastuslähdön niukka suosikkimme on 2 Model Moon. Tamma teki viimeksi 26. 11. Turussa kärkipaikalta aivan hyvän esityksen. Kovaluokkainen Selene Lune voitto sen lähdön. Porin 20. 11. montessa tamma nappasi lopussa johtavan kannasta varman voiton. 4 Global Profession kiihdytti viimeksi 20. 11. Porissa raviratsastuslähdössä heti kärkipaikalle, mistä ruuna tuli aivan hyvin sisään asti, vaikka selästä hyökännyt Model Moon kirikin lopussa ohi. 6 Pink Princess ei pysty tässä normaalisti aivan voittoon asti, mutta ainakin sijat 3-5. ovat tässä tamma ulottuvilla. 5 Demon Boy on välillä pärjännyt montelähdöissä mukavasti. Sen ratsailla nähdään usein näissä lähdöissä pärjäävä Susanne Klemola. Ruuna on tässä ravin maistuessa lähdön mahdollinen yllättäjä.

4. Lähtö

Ranking:

A: 7, 8

B. 1, 6, 4, 10, 5

C: 3, 11, 12, 2

Toto4- pelin avauskohteen suosikkimme on 7 Mountain Awesome. Ruuna on aloittanut uransa mukavasti. Se jäi 21 10. Seinäjoen avausstartissaan johtavan kantaa täysin vaille kiritilaa. Seinäjoen 11. 11. startissaan ruuna teki kovassa Rapid Leader voittamassa lähdössä sisäratajuoksun jälkeen mukavan lopetuksen. Viimeksi 18. 11. Seinäjoella se puristi kuolemanpaikalta hyvin maaliin saakka. 8 Way To Go teki viimeksi 5. 12. Seinäjoella Ilkka- ajossa hyvän juoksun. Ruuna laukkasi tuolloin lähtösuoran päässä ja putosi aivan taustalle. Se kulki siellä jatkossa erittäin hyvin, mutta uusi loppusuoran alussa tullut laukka vesitti pelin. Ruuna olisi tässä ravin maistuessa vaikeasti lyötävissä, vaikka rattaille palaakin omistaja Jori- Pekka Luoma. 1 Gabriela Luxi oli viimeksi 5. 12. Seinäjoella välillä vetämättömissä selissä. Tamma tuli loppua tuolloin asiallisesti, kunhan tila aukeni. Nikulan 19. 10. startissaan se tuli 3.sisältä loppua asiallisesti. 6 Fill My Pocket matkasi viimeksi 11. 11. Porissa toisessa ulkona, mistä se kiri lopun 15,0- lopetuksessa varmaan voittoon. Ruuna on tässä ravin maistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä.

5. Lähtö

Ranking:

A: 6

B: 1, 3, 8, 7, 2

C: 4, 5

Toto4- pelin läpivarmamme on luonnollisesti 6 Archie Dream. Ruuna kohtaa tässä todella sopivan vastuksen ja koko matkan johto on tässä todennäköinen vaihtoehto. Viimeksi 7. 11. Kuopiossa ruuna teki 3.ulkoa asiallisen kierroksen mittaisen kirin. Killerin 20. 10. voitto irtosi kärkipaikalta 13,0- lopetuksella helposti. 1 Cash Line palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Ruuna teki viimeksi 19. 8. Oulussa johtavan takaa asiallisen aivan hyvän esityksen. 3 Mon Cheri Broline matkasi viimeksi 24. 11. Lahdessa pääosin 3.ulkona, mistä ruuna oli vain tasainen lopussa. Hevosen valmentajan mukaan kuljetusmatka oli vain liian pitkä ja startti meni sen takia piloille. Edellisellä kerralla 14. 11. Oulussa ruuna teki 3.ulkoa aivan hyvän 650 metrin kirin. 8 Bear Yankee kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta haastava lähtöpaikka ja lyhyt matka eivät suosi. Lähdön mahdollinen ylivauhti olisi iso etu.

6. Lähtö

Ranking:

A: 2, 9

B: 4, 12, 8, 7, 11, 13, 1

C: 14, 15, 10, 3, 6

2 Liivate teki viimeksi 5. 12. Seinäjoella lähtölaukan jälkeen oikein hyvän esityksen. Se kulki tuolloin ensimmäisen kierroksen 26,5- vauhdilla ja läpikin 28,4- tempolla. Tamma olisi tässä lähes mahdoton lyötäväksi, mikäli se menee koko ajan ravilla. 9 Komento teki myös 5. 12. Ilkka- ajossa hyvän esityksen. Se otti tuolloin viimeisen takasuoran puolivälissä pahan laukan ja tamma tuli lopun vahvasti. Forssan 25. 11. startissaan se teki 4.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. 4 Neiti Hurmos sai viimeksi 2. 12. Lahdessa puolimatkassa paikan toisesta ulkoa, mistä tamma kiri lopussa 450 metrin kirillään varmaan voittoon. Hevonen on tässä ravin maistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä. 12 Kikan Sälli kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta ajoittainen epävarmuus vaivaa. Viimeksi 23. 11. Vermossa ori suoritti kärjen tuntumasta toiselta radalta asiallisesti maaliin asti.

7. Lähtö

Ranking:

A: 3, 2

B: 12, 9, 5, 11, 10

C: 4, 8, 7, 6, 1

3 Don Corleon matkasi viimeksi 2. 12. Lahdessa aivan lauman hännillä, mistä ruuna lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin ulkoradoille ja se ehti lopussa vielä vahvasti varmaan voittoon. Viimeiset 600 metriä sujuivat tuolloin 14,1- tempolla. 2 Umberto Croft matkasi viimeksi 27. 11. Nikulassa taustalla toisella radalla, mistä ruuna nappasi vahvalla 700 metrin kirillään lopussa vielä voiton. Edellisellä kerralla 7. 11. Kuopiossa kuolemanpaikka oli lopussa liikaa. 12 Hamis Fameraiser kärsii pahasta lähtöpaikastaan. Ruuna hallitsi viimeksi 2. 12. Uumajassa kärkipaikalta ja se tuli tuolloin päätöspuolikkaan selvästi alle 12- tempolla. Edellisellä kerralla 14. 11. Uumajassa ruuna jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. Lähdön mahdollinen ylivauhti olisi ruunalle iso etu. 9 Madonnas Classicille jäi viimeksi 23. 10. Ylivieskassa hieman jossiteltavaa, sillä kirikaista aukeni turhan myöhään. Ori on tässä juoksun onnistuessa lähdön mahdollinen yllättäjä.

Toto4:

I

7, 8 ( 1, 6 )

I

7, 8, 1, 6, 4, 10 ( 5, 3 )

II

6 ( 1, 3 )

II

6 ( 1, 3 )

III

2, 9 ( 4, 12 )

III

2, 9, 4, 12, 8, 7 ( 11, 13 )

IV

3, 2 ( 12, 9 )

IV

3, 2, 12, 9, 5 ( 11, 10 )


2x1x2x2=8 yhd. a 0,2€=1,6€


6x1x6x5=180 yhd. a 0,2€=36,0€

Duo:

I

2

I

2, 9, 4, 12

II

3, 2

II

3, 2, 12, 9

 

1x2=2 yhd. a 1,0€=2,0€

 

4x4=16 yhd. a 1,0€=16,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 5

B: 7, 8, 6, 3, 4

C: 2, 1

5 Helmen Vili on ollut jatkuvasti kovimmissa mahdollisissa lähdöissä. Nyt tehtävä on huomattavasti helpompi ja Antti Ala- Rantalan ruunalla on hyvä mahdollisuus palata voittojen tielle. Se starttaa vielä lauantaina Oulussa. 7 Sopun Haaste on vaihtanut tallia. Ori teki kesällä mukavia esityksiä ja se on tässä heti mahdollinen totohevonen. 8 Metkutus kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja ori on tässä tehtävässä aivan mahdollinen menestyjä. Aivan voittoon asti nouseminen tosin olisi yllätys. 6 Jylhätuli ei ole viime aikoina suuremmin vakuuttanut. Nyt tehtävä on hieman sopivampi ja ainakin rahasijalle orilla on tässä kaikki mahdollisuudet.

9. Lähtö

Ranking:

A: 6

B: 7, 8, 12, 11, 2, 1, 3

C: 9, 13, 15, 14, 4, 10, 5

Illan troikkakohteen selvä suosikkimme on 6 Ike Ale. Ruuna starttasi viimeksi 24. 10. Turussa, missä se teki keskijoukoista rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Edellisellä kerralla 13. 10. Seinäjoella ruuna teki kärkipaikalta hyvän esityksen. Nyt se suunnannee heti kärkipaikalle, mistä ruuna on tiukasti voitossa kiinni. 7 Aspenhill´s Apache teki viimeksi 4. 12. Porissa 5.ulkoa aivan hyvän viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin. Ruuna palasi 22. 11. Teivoon pitkältä tauolta ja se oli tuolloin toisesta ulkoa lopussa tasainen. Startit ovat varmasti vieneet hevosta eteenpäin ja se on tässä tiukasti tototaistossa. 8 Cousin Evert teki viimeksi 11. 11. Seinäjoella 3.ulkoa rehellisen 800 metrin kirin. Porin 14. 10. voitto voitto irtosi 4.ulkoa 750 metrin kirillä 14,0- lopetuksessa varmoin ottein. 12 Millcape´s Devil kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja ruuna kirii tässä juoksun onnistuessa lopussa tototaistoon.

Troikka:

I

6

I

6

II

7, 8, 12, 11

 

7, 8, 12, 11, 2, 1, 3

III

7, 8, 12, 11

III

7, 8, 12, 11, 2, 1, 3

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x7x6=42 yhd. a 0,5€=21,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 7, 5, 9, 1, 8, 10, 11

C: 3, 6, 4, 12

2 Elitloppet on tähän lähtöön vauhdeiltaan todella hyvä, mutta ruuna on erittäin epävarma. Ravin maistuessa ruuna ottaisi tässä ilman muuta uransa ensimmäisen voiton. 7 Hallan Vara painui viimeksi 22. 11. Teivossa puolikas juostuna kärkipaikalle, mistä se hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. 5 Hipatsu kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja ruuna on tässä mahdollinen totohevonen. 9 Elvirra on tasainen puurtaja. Aivan voittoon asti nouseminen olisi yllätys, mutta ainakin sijat 3-5. ovat tässä tamman ulottuvilla.

 

Vihjeet,

Juha Koskela