Seinäjoen 14.6. ravien vihjeet

1. Lähtö
Ranking:
A: 11, 1, 8
B: 3, 14, 10, 9, 13, 7
C: 4, 15, 6, 5, 2
11 Zogo Match näytti 20. 5. Killerin koelähdössään varsin valmiilta menijältä. Ruuna eteni tuolloin ensimmäisen takasuoran lopussa kärkipaikalle, missä se veti tasaisella tahdilla. Ruunalle näytti jäävän melko paljonkin voimia varastoon. Se kulki kuitenkin viimeiset 1800 metriä tuossa koelähdössä 18,6-tahdilla. 1 Trouble Leader teki myös 7. 6. Seinäjoen koelähdössään mukavan esityksen. Ruuna laukkasi tuolloin lähdössä pahoin ja se putosi aivan lauman hännille. Ruuna kulki jatkossa viimeiset 1700 metriä 18,0- tempolla ja tässä viimeiset 700 metriä vielä hieman kovempaa, eli 17,6. 8 Tiger Vice avasi uransa 7. 6. Seinäjoella varsin vakuuttavalla esityksellä. Ruuna nappasi heti kärkipaikan haltuunsa, mistä se hallitsi vaivatta maaliin asti 15,5- lopetuksellaan ja otti ylivoimaisen voiton. Ruuna teki jo 18. 5. Nikulan koelähdössään ensimmäisen takasuoran lopun pahan laukan jälkeen lupauksia herättävän koelähdön. Nyt lähtöpaikka on hieman haastava, mutta vastaavasti hevonen on oikein kyvykäs, joten menestyminen ei yllättäisi lainkaan. 3 Cobolt teki viimeksi 21. 5. Seinäjoella asiallisen esityksen. Ori juoksi tuolloin sisäradan jonossa, mistä se nousi kierros ennen maalia toiseen ulos. Ori oli sieltä lopussa tasaisesti neljäs. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin, mutta aivan voittoon asti nouseminen tulisi silti tässä tehtävässä yllätyksenä.
2. Lähtö
Ranking:
A: 12, 7
B: 5, 9, 4, 3, 11
C. 6, 10, 2, 8, 1
12 Gillan hallitsi viimeksi 21. 5. Seinäjoella kärkipaikalta koko matkan ajan. Sama resepti toimi myös 5. 5. Powerparkissa, eli koko matka keulassa ja lopussa voitto. Tuolloin voittomarginaali on tosin melko pieni. Nyt lähtötapa ja paikka aiheuttavat pienen kysymysmerkin, mutta kuntotaso on hyvä. 7 Tvitteri kilpailee mukavassa kunnossa, mutta tamma on vielä melko epävarma. Viimeksi 4. 6. Oulussa se eteni puolimatkassa kuolemanpaikalle. Tamma painui viimeisellä takasuoralla kärkeen ja tuli aivan juosten maaliin asti. Vieremän 26. 5. startti pilaantui kahdella laukalla. Joensuun 15. 5. startissaan tamma paikkasi toisen kierroksen alun taustalta vielä vahvasti. 5 Corinna teki viimeksi 11. 6. Ylivieskassa aivan mukavan esityksen. Tamma matkasi tuolloin pääosin 2-3.ulkona, missä se laukkasi loppusuoran alussa ja menetti siihen noin 30,2 ajan. Edellisellä kerralla 5. 6. Mikkelissä tamma oli keskijoukoista lopussa tasainen. 9 Linkeli matkasi viimeksi 10. 6. Kokemäellä keskijoukoissa, mistä se lähti kierros ennen maalia kiriin 3.radalle ilman vetoapua. Tamman kiri katkesi kolmannelta sijalta loppukaarteen alussa tulleella pahalla laukalla. Se sinetöi loppusuoralla tulleella uudella laukalla hylkäykseen. Härmän kantaradan 27. 5. voitto irtosi kärjen tuntumasta varmoin ottein.
3. Lähtö
Ranking:
A: 2, 4
B: 12, 11, 3, 6, 5
C: 7, 1, 9, 10, 8
2 M. T. Kopitar nousi viimeksi 27. 5. Härmässä ensimmäisen takasuoran alussa kuolemanpaikalle, mistä ruuna puristi loppusuoralla vahvasti voittoon asti. Ruuna teki jo 18. 5. Nikulassa pahan lähtölaukan jälkeen vahvan esityksen, kun se kulki ravatessaan koko ajan 15- tahdilla. 4 Madam´s Viggo Boy teki viimeksi 22. 5. Teivossa 3.ulkoa mukavan esityksen ja jyräsi lopun 15,0- lopetuksessa varmaan voittoon. Edellisellä kerralla 8. 5. Teivossa ruuna teki 3.ulkoa asiallisen esityksen Feeling Dreamin voittamassa lähdössä. 12 Inflammable Jam kilpailee hyvässä kunnossa, mutta lähtöpaikka hieman hankaloittaa tehtävää. Viimeksi 30. 5. Vermossa ruuna matkasi 3.sisällä, mistä se kiri loppua oikein pirteästi. Powerparkin 5. 5. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. 11 Melody Heel on tehnyt taukonsa jälkeen kaksi mukavaa esitystä. Seinäjoen 14. 5. startissaan tamma nousi sisäradan jonosta viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Se jäi loppukaarteessa johtaneen Boadicean rinnalle ja haastoi tätä tiukasti. Tuolloin päätössatanen oli kovassa tehtävässä hieman liikaa. Viimeksi 7. 6. Seinäjoella tamma tuli 4.ulkoa loppuun asti terävästi ja ehti lopussa voittaneen tuntumaan.
4. Lähtö
Ranking:
A: 11, 6
B: 3, 13, 12, 9, 5, 8
C: 1, 15, 14, 4, 10, 7, 16, 2
Toto5- pelin avauskohde on tasokas Nuorten Sarja. Niukka suosikkimme on 11 Cash No Limit. Ruuna aloitti kautensa 31. 3. Nikulassa, missä se kiertyi toisessa kaarteessa kärkipaikalle. Ruuna hallitsi siitä loppumatkaa oikein helposti. Lahden 10. 5. startissaan se teki lähtölaukan jälkeen vahvan esityksen ja kulki loppumatkan 14- vauhteja. Viimeksi 4. 6. Oulussa ruuna teki 5.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. 6 Crossfire Bonfire on mukava aloittelija. Viimeksi 27. 5. Härmässä ruunalla oli kaarteissa vaikeuksia ravin kanssa, mutta nyt rata on muodoltaan sopivampi. Tämä on aika nopea menijä heti startista, eikä olisi ihme, vaikka ruuna juoksisi tässä koko matkankin kärkipaikalla. Kokkolassa 10. 5. se hallitsi sopivaa lähtöä kärkipaikalta 15,5- lopetuksellaan mielin määrin. 3 Queen Of The World teki viimeksi 8. 6. Killerin lounasraveissa aivan hyvän esityksen. Tamma matkasi tuolloin 5.ulkona, mistä se kiertyi toisen kierroksen alkaessa kuolemanpaikalle. Tamma kiritti siitä voittanutta mukavasti maaliin asti. Lahdessa 24. 5. se eteni ensimmäisen takasuoran alkupuolella kärkipaikalle, mistä tamma hallitsi 15,5- lopetuksellaan varmoin ottein. 13 Premcos Lady palaasi 4. 5. Killerille pitkältä tauolta. Tamma matkasi tuolloin johtavan kannassa, mistä se haastoi voittaneen lopussa tiukasti. Seinäjoen 14. 5. startissaan tamma laukkasi lähdössä hylkäykseen, minkä jälkeen se kulki taustalla koko ajan 14- vauhteja. Oulun 4. 6. startissaan tamma teki toisesta ulkoa aivan hyvän viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin.
5. Lähtö
Ranking:
A: 9
B: 4, 11, 10, 7, 5, 6, 3
C: 8, 1, 2
9 Raggari on tässä Varsakunkku- karsinnassa selvä suosikkimme ja samalla Toto5- pelin läpivarmamme. Ruuna aloitti kautensa 22. 5. Kajaanissa oikein sopivassa lähdössä, missä se eteni ensimmäisen takasuoran puolivälissä kärkipaikalle. Ruuna hallitsi loppumatkaa erittäin helposti. Viimeksi 3. 6. Kajaanissa se kiihdytti oikein vauhdikkaasti matkaan ja veti koko avauslenkin 22,5- tempolla. Ruuna vastaili 25,0- lopetuksellaan hallittuun voittoon. Tässä hevosen voittoputki jatkunee ilman epäonnea. 4 Tähtisekki palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ori starttasi viimeksi 26. 9. Teivon Kriterium- karsinnoissa. Se nousi tuolloin sisäradan jonosta 600 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi ja oli siitä hyvä kolmas. Hevosen viime vire pitää tietenkin tarkistaa lämmityksestä. 11 Sähköäijä kilpailee mainiossa iskussa, mutta nyt aivan voittoon asti nouseminen on ehkä liian haastava tehtävä. Viimeksi 29. 5. Teivossa ruuna painui 800 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen ja se nappasi lopulta 25,5- lopetuksellaan selvän voiton. Edellisellä kerralla 19. 5. Kuopiossa ruuna teki kärjen tuntumasta asiallisen esityksen. 10 Likser keräsi viime kauden ikäluokkakisoista mukavan tilin. Ruuna aloittaa tässä kautensa ja hevonen on varmasti mennyt taukonsa aikana selvästi eteenpäin. Tässä tehtävässä haastavalta lähtöpaikalta aivan kärkisijoitukset tulisivat kuitenkin yllätyksenä.
6. Lähtö
Ranking:
A: 9, 10
B: 7, 5, 11, 4, 13, 2, 3
C: 6, 8, 12, 1
9 Joriini on tehnyt koko kauden ajan mukavia esityksiä, vaikka kauden avausvoittoa ei ole vielä tullutkaan. Viimeksi 30. 5. Vermossa ori matkasi toisessa ulkona, minne se jäi täysin vaille kiritilaa ja ori laukkasikin 150 ennen maalia paineissaan hylkäykseen. Edellisellä kerralla 27. 5. Härmässä se kiritti kuolemanpaikalta voittanut Wauhtia mukavasti maaliin asti. 10 Veeran Poika kilpailee myöskin erittäin hyvässä kunnossa. Viimeksi 30. 5. Vermossa ori juoksi 3.ulkona, mistä se lähti toisen kierroksen alkaessa kiriin 3.radalle ilman vetoapua. Ori tuli pitkän kirinsä rehellisesti sisään asti. Se tuli tuolloin päätösringin 22,6- tempolla. Edellisellä kerralla 21. 5. Seinäjoella ori teki 4.ulkoa samanlaisen vahvan kierroksen kirin ja oli mainio toinen. Suosikkiduo vaikuttaa muita päätä pidemmältä ja selvitämme tämän Toto5- kohteen kaikissa lapuissamme näillä kahdella merkillä. 7 Lakuri haparoi viimeksi 2. 6. Porissa ensimmäisen takasuoran alussa lyhyesti menettämättä asemiaan. Ori matkasi 4.ulkona, mistä se lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3.radalle. Se pudotti loppukaarteessa sisäradalle ja seuraili lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. Porin raveissa tulostaso on aina kova ja 25,8x taulussa on "liian hyvä" esitykseen nähden. Voittotaistoon asti nouseminen vaatisi nyt melkoista venymistä. 5 Loikkaus oli viimeksi 11. 6. Ylivieskassa kovassa tammalähdössä, missä se matkasi johtavan kannassa. Tamma taipui sieltä lopussa viimeisellä takasuoralla selvästi. Se on tuon startin perusteella tähän melkoinen arvoitus.
7. Lähtö
Ranking:
A: 5, 6
B: 11, 10, 12, 1, 4
C: 8, 7, 2, 9
5 Your So Vain teki 30. 4. Seinäjoen koelähdössä ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen vahvan esityksen ja ori tuli tuolloin viimeiset 1700 metriä 12,5- tempolla. Se palasi pitkältä tauolta 10. 6. Lahteen. Ori matkasi tuolloin toisessa ulkona, mistä se lähti kierros juostuna kiriin 3.radalle. Ori eteni nopeasti keulapaikalle, mutta se otti samassa lyhyen laukan. Ori kierteli jatkossa 3.rataa pitkin ja painui 550 ennen maalia uudelleen kärkipaikalle. Se nappasi siitä lopussa niukan, mutta hallitun voiton. Startti vei erittäin kovaluokkaista menijää varmasti selvästi eteenpäin ja nyt voidaan nähdä jo erittäin kova suoritus. 6 Boys Going In matkasi viimeksi 3. 6. Kajaanissa johtavan kannassa, mistä se oli lopussa vain tasainen. Edellisellä kerralla 16. 5. Vermossa ruuna kiri toisesta ulkoa Bret Bokon jälkeen toiseksi. 11 Falcon Håleryd avasi uransa 3. 6. Kajaanissa totoravitasolla. Ruuna matkasi tuolloin 3.sisältä, mistä se sai vasta aivan lopussa vapaan radan ja voimia jäi käyttämättä. Viimeksi 8. 6. Turussa se teki 3.ulkoa aivan asiallisen esityksen. 10 Grand Ale teki viimeksi 29. 5. Teivossa hyvän esityksen. Ruuna painui tuolloin puolikas juostuna kuolemanpaikalta kärkeen, mistä se tuli aivan mukavasti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi.

Troikka:

I5, 6I5, 6
II5, 6, 11, 10II5, 6, 11, 10, 12, 1, 4
III5, 6, 11, 10III5, 6, 11, 10, 12, 1, 4

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x6x5=60 yhd. a 0,5€=30,0€

Duo:

I9I9, 10
II5II5, 6, 11, 10, 12

1x1=1 yhd. a 1,0€=1,0€
2x5=10 yhd. a 1,0€=10,0€


8. Lähtö
Ranking:
A: 1, 9
B: 8, 5, 3, 7, 4, 12, 2
C: 10, 6, 11
Toto5- päätöskohde on todellakin tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 1 Malecon. Ruuna starttasi viimeksi 3. 6. Kajaanissa, missä se matkasi 5.ulkona. Ruuna lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkiin 3.radalle. Se siirtyi 350 ennen maalia kiriin 4-5.radalle ja ruuna tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 1000 m 14,7. Edellisellä kerralla 19. 5. Kuopiossa se kiri 5.ulkoa vahvalla kierroksen kirillä lopussa varmaan voittoon. 9 Fast Time kiihdytti viimeksi 9. 6. Killerillä heti kärkipaikalle, missä se sai vetää rauhallisesti ja ruuna nappasi reippaalla lopetuksellaan hallitun voiton. Edellisellä kerralla 2. 6. Porissa hevosen suorituksessa ei ollut vikaa, sillä se juuttui lähes koko matkan ajaksi 3.radan kiertäjäksi, mikä oli luonnollisesti lopussa liikaa. Vermon 16. 5. startissaan ruuna eteni 600 juostuna kärkipaikalle, mistä se tuli vahvasti sisään asti. 8 Tribestream eteni viimeksi 21. 5. Seinäjoella nopeasti kärkipaikalle, mistä se hallitsi sisään asti. Edellisellä kerralla 30. 4. Seinäjoella tamma teki 5.ulkoa asiallisen viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin, vaikka tuolloin voittoakin tarjottiin. Pieneltä paussilta ison terävyys oli kuitenkin poissa. Nyt lähtöpaikka on haastava, mutta nopea lähtijä saanee silti asiallisen juoksupaikan. 5 Ingrosso kilpailee mukavassa kunnossa. Ruuna palasi 21. 5. Seinäjoelle tauolta ja se teki mukavan esityksen juostuaan 2-3.sisällä, eikä ruuna päässyt aivan lopussa vapaasti edes etenemään. Teivon 29. 5. voitto irtosi johtavan kannasta 14,0- lopetuksessa varmoin ottein.
Toto5:

I11, 6 ( 3, 13 )I11, 6, 3, 13, 12, 9 ( 5, 8 )
II9 ( 4, 11 )II9 ( 4, 11 )
III9, 10 ( 7, 5 )III9, 10 ( 7, 5 )
IV5, 6 ( 11, 10 )IV5, 6, 11, 10, 12 ( 1, 4 )
V1, 9 ( 8, 5 )V1, 9, 8, 5, 3, 7, 4, 12, 2 ( 10, 6 )

2x1x2x2x2=16 yhd. a 0,1€=1,6€
6x1x2x5x9=540 yhd. a 0,1€=54,0€


9. Lähtö
Ranking:
A: 14
B: 8, 7, 9, 15, 2, 4, 3, 12
C: 1, 11, 13, 5, 6, 10
14 Like You on tässä ylipitkällä matkalla juostavan troikkakohteen selvä suosikkimme, vaikka tamma ei ole vielä tänä vuonna voittoa ottanutkaan. Viimeksi 24. 5. Lahdessa se oli takajoukoista asiallinen. Vermon 25. 4. startissaan tamma teki keskijoukoista rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Nyt tehtävä on hieman viime aikoja sopivampi. 8 Västerbo Purse kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 2. 6. Porissa tamma matkasi 3-4.ulkona, mistä se nappasi 600 metrin kirillään lopussa toiset rahat ylivoimaisen Ranch Kellyn jälkeen. Edellisellä kerralla 26. 5. Vieremällä tamma paikkasi lähtölaukkansa taustalta asiallisesti. 7 Titan As eteni viimeksi 27. 5. Härmässä kärkipaikalle, mistä ruuna hallitsi sopivaa lähtöä helposti perille saakka. Edellisellä kerralla 18. 5. Nikulassa se eteni puolimatkassa takajoukoista kuolemanpaikalle ja ruuna tuli siitä rehellisesti maaliin asti. 9 Winehouse kiri viimeksi 2. 6. Porissa loppua pirteästi juostuaan keskijoukoissa sisäradalla. Edellisellä kerralla 26. 5. Vieremällä tamma lähti toisesta ulkoa viimeisen takasuoran alussa kiriin ja oli lopussa tasaisesti rahoilla.

Troikka:

I14I14
II8, 7, 9, 15II8, 7, 9, 15, 2, 4, 3, 12
III8, 7, 9, 15III8, 7, 9, 15, 2, 4, 3, 12

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€
1x8x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€


10. Lähtö
Ranking:
A: 12
B: 9, 10, 1, 5, 2, 15, 6, 4
C: 3, 8, 11, 13, 14, 7
12 Menoks laukkaili viimeksi 3. 6. Kajaanissa ensimmäisellä takasuoralla pariin otteeseen lyhyesti. Ori laukkasi takajoukoissa viimeisen takasuoran puolivälissä lyhyesti kolmannen kerran. Se kiri loppua vielä erittäin hyvin ja oli lopulta maalissa toisena, mutta meni oikeutetusti hylkäykseen liioista laukoista. Viimeiset 600 metriä sujuivat 24,8-tempolla. Ori on tässä ravin maistuessa vaikeasti voitettavissa. 9 Vaarao kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 26. 5. Vieremällä ruuna lähti keskijoukoista kierros ennen maalia kiriin 3.radalle ja se jyräsi tuolloin lopussa vielä varmaan voittoon. Viimeinen rinki sujui tuolloin 26,6- tahdilla. Seinäjoen 21. 5. startissaan ruuna juuttui kirikierroksella liikenneruuhkiin ja tuli loppua vielä vahvasti, kunhan vapaa väylä aukeni. 10 Sentter oli viimeksi 3. 6. Kajaanin kovassa lähdössä taustalta tasainen. Härmän 27. 5. voitto irtosi lähtölaukasta huolimatta varmoin ottein. 1 Vinksahti kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja hyvältä lähtöpaikalta ruuna on aivan mahdollinen totohevonen. Viimeksi 28. 5. Oulussa se teki 3.ulkoa asiallisen kierroksen mittaisen kirin.

Vihjeiden tekijä,
Juha Koskela