Seinäjoen 20.12. Toto5-ravien vihjeet

Tiistai-illan Toto5-kierros nähdään tällä kertaa Seinäjoella.
Siirin Älli on tällä hetkellä vuoden voitokkain ravuri 14 voitollaan.

Tulisin ( L1 / 11 ),

Kari Lehtonen:

Hevonen on aivan hyvällä mallilla ja se voisi nousta tässä 3-4.joukkoon.

The Last Vici ( L2 / 1 ),

Iikka Nurmonen:

Tamma oli Oulun startissa vähän vino kurveissa, eikä se saanut parastaan irti. Bodenin startissa se laukkasi heti alussa pahoin ja mahdollisuudet menivät samassa.

Pelas Bourbon ( L2 / 6 ),

Taija Mäki- Mustapää:

Ruuna kiri viimeksi Seinäjoella loppua tosi hyvin. Nyt lähtöpaikka on vähän ulkona, mutta hevonen on kunnossa.

Siirin Älli ( L4 / 2 ),

Ahti Antti- Roiko:

Lähtö on sopiva ja tuossa pitäisi olla aivan kärjessä.

Baletin Salama ( L4 / 3 ) ,

Marianne Juutilainen:

Ruuna tuntui kotona viimeistelyssä oikein hyvältä, mutta vastus on kovaa luokkaa ja aivan kärkitaistoon asti nouseminen voi olla liian kova tehtävä.

Hamis Fameraiser ( L5 / 3 ) ,

Kari Lehtonen:

Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa ja odotan tässä hyvältä lähtöpaikalta voittoa.

Lemon Breezer ( L5 / 9 ),

Taija Mäki- Mustapää:

Tamma oli viimeksi oikeinkin hyvä. Kaiken onnistuessa kärkisijoituksetkin ovat mahdollisia.

Vakuus ( L6 / 7 ),

Olli Sippola:

Ori oli viimeksi Seinäjoella heti tauolta hyvä. Hevosella on välillä ollut kaikenlaisia terveysmurheita, mutta nyt tilanne on siinä suhteessa parempi. Jonkinlaista menestystä pitää nytkin odottaa.

Eka Mari ( L6 / 8 ),

Kari Torppa:

Tamma teki Kaustisella alun lähtölaukan jälkeen mukavan esityksen. Sen pitäisi ilman muuta parantaa, mutta tamma on alussa kovin epävarma. Kunto on kyllä aivan hyvällä mallilla.

Debra Boko ( L7 ( 2 ),

Ossi Nurmonen:

Tamma on hyvällä mallilla, eikä tällä ole oikeastaan kuin yksi vaihde. Eli tässä varmaan keulasta koko ajan 13:sta ja pärjäämään lähdetään.

Cousin Bowl ( L7 / 3 ),

Juhani Kärki:

Ruuna palaa tähän pitkältä tauolta. Se sairastui Turun startin jälkeen rupitautiin, minkä kanssa painiessa meni pitkään. Nyt hevonen tuntuu aivan asialliselta. Tässä varmaan on hyvä ajaa tuon Iikan hevosen selästä ja katsoa sitten lopussa mitä löytyy. Kaiken kaikkiaan pitkän tauon jälkeen hieman matalalla profiililla, vaikka hevonen onkin kotona tuntunut asialliselta.

Evander Ale ( L7 / 4 ),

Ahti Antti- Roiko:

Ruuna palailee pitkältä tauolta, eikä siitä ole vielä suuria odotuksia. Starttien myötä menestystäkin pitäisi taas tulla.

Cousin Evert ( L8 / 7 ),

Juhani Kärki:

Viime startti vei hevosta varmaan eteenpäin. Tuoltakin paikalta ruuna voisi nousta tässä juoksun onnistuessa toton tuntumaan.

Gabriela Luxi ( L9 / 4 ),

Kari Lehtonen:

Hevonen kilpailee ok kunnossa. Juoksun onnistuessa tamma pystyy tuossa totoon.

Ingrosso ( L9 / 12 ),

Taija Mäki- Mustapää:

Ruuna on ollut reilun kuukauden tallissani. Se tuntuu aivan asialliselta menijältä. Vähän laiska ruuna on kotona, mutta niin se kuulemma on myös Ruotsin puolella ollut. Hevonen ravaa ainakin kotona hokeillakin hyvin ja olen varovaisen toiveikas. Totosija ei olisi iso yllätys.

Visari Palma ( L10 / 1 ) ,

Iikka Nurmonen:

Hevonen teki asiallisen koelähdön. Lähtötapa ja matka suosivat. Rahaa ainakin pitäisi saada.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 4, 5

B: 12, 11, 10, 8, 2, 16, 15

C: 1, 13, 14, 3, 6

Illan avauslähtö on todella tasainen monien mahdollisuuksien lähtö. Niukka suosikkimme on 4 Nirppis. Tamma aloitti uransa 11. 12. Seinäjoella, missä se teki aivan mukavan avauksen juostuaan 3-4.sisällä. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin, eikä voiton ottaminen olisi yllätys. 5 Eevert Kneset on erittäin epävarma, mutta samalla kyvykäs menijä. Ruuna meni viimeksi 27. 11. Nikulassa koko matkan ravia ja se oli tuolloin kuolemanpaikalta oikein hyvä, eikä hävinnyt voittoakaan paljoa. Ravin maistuessa Ville Koiviston ajokki on tässä tiukasti voittotaistossa. 12 Hipatsu suorittaa jatkuvasti tasaisen varmasti. Ruuna on tässäkin tehtävässä kaiken onnistuessa tototaistossa. 11 Tulisin palaa tähän tehtävään tauolta. Tamma teki kesällä aivan mukavia esityksiä, eikä hevosta voi tässä tauosta huolimatta unohtaa peleistä.

2. Lähtö

Ranking:

A: 3, 7

B: 1, 12, 2, 11, 8, 9

C: 10, 6, 4, 5

Illan toinen lähtö on volttilähetys, vaikka nopeasti katsomalla toisin voisikin arvata. 3 Mas Ambition meni viimeksi 11. 12. Seinäjoella koko ajan priimaa ravia, mitä ruuna ei ole vielä aiemmin tehnyt. Tuloksena oli heti kärkipaikalta oikein helppo voitto ja lopetuskin sujui 14,5- tempolla. 7 Grace Pezzo avasi viimeksi 11. 12. Seinäjoella totoraveissa. Tamma teki heti oikein hyvän esityksen. Se matkasi johtavan kannassa, mistä tamma nousi 650 ennen maalia kuolemanpaikalle. Se tuli siitä vahvasti sisään asti. Viimeiset 700 metriä sujuivat 15,0- tahdilla. 1 The Last Vici palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Oulun 19. 9. uran avauksessaan tamma kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä se tuli aivan mukavasti sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi. Tamma on tästä hyvältä lähtöpaikaltaan ilman muuta tototaistossa. 12 Lucky Baroness on tässä lähdön mahdollinen suuryllättäjä. Tamma omaa melko hyvät vauhdit, mutta epävarmuus on erittäin suurta.

3. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 6, 9, 2, 4, 5, 7, 12, 1

C: 8, 11, 10

3 Gary Ale on tässä selvä suosikkimme. Ruuna matkasi viimeksi 15. 11. Teivossa johtavan kannassa, mistä se kiri loppua hyvin Joynesin voittamassa lähdössä. Teivon 8. 11. voitossaan ruuna oli vakuuttava. Se kiertyi tuolloin 3.radan kautta 900 juostuna kuolemanpaikalle, mistä se puristi lopussa niukkaan voittoon. 6 Pelas Bourbon kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 5. 12. Seinäjoella se kiri loppua 4.ulkoa oikein terävästi ja ehti kolmanneksi. 9 Basswood Grove oli viimeksi 30. 11. Vermossa pitkään vailla kiritilaa ja jossiteltavaa jäi runsaasti. Edellisellä kerralla 19. 11. Vermossa ruuna teki 3.ulkoa aivan hyvän esityksen. 2 A. I. Fat teki viimeksi 9. 12. Nikulassa hyvän esityksen. Se matkasi koko ajan kärjen tuntumassa, mistä tamma nousi viimeisen takasuoran alussa kuolemanpaikalle. Se oli siitä lopussa aivan hyvä kolmas. Tässä tehtävässä tamma on onnistuneella juoksulla aivan mahdollinen menestyjä.

4. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 6, 3, 7, 1, 5

C: 4, 8

Illan Toto5- pelin läpivarmamme on 2 Siirin Älli. Ruuna joutui viimeksi 10. 12. Oulussa prässättynä vetämään erittäin kovaa ja lopun taipuminen oli ymmärrettävää. Edellisellä kerralla 14. 11. Oulussa se oli 3.ulkoa lopussa asiallinen. Tässä ruuna kohtaa aika sopivan vastuksen ja se jäänee tässä todennäköisesti hieman liian vähän pelatuksikin. 6 Helmen Vili starttasi viimeksi 18. 12. Nikulassa, missä ruuna sai ensimmäisen takasuoran lopulla paikan johtavan kannasta. Se sai peesailla siinä johtanutta ja ruuna nousi aivan loppumetreillä toiselle radalle. Se ehti lopussa aivan voittaneen tuntumaan, mutta jäi niukasti toiseksi. Edellisellä kerralla 11. 12. Seinäjoella ruuna eteni puolimatkassa kärkipaikalle, mistä se hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. Lähtöpaikka on alussa hieman kuumana käyvälle menijälle hieman hankala. 3 Baletin Salama on mennyt raviratsastuslähdöissä erittäin hyvin. Kärrylähdöissä menestys ei ole ollut läheskään yhtä hyvää, mutta ei ruunaa voi silti kokonaan unohtaakaan. 7 Metkutus haparoi hieman 18. 12. Nikulassa alussa ja ori jäi taustalle. Se suoritti sieltä jatkossa asiallisesti. Ori kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta aivan voittotaistoon asti nouseminen olisi pieni yllätys.

5. Lähtö

Ranking:

A: 3, 4, 9

B: 7, 2, 5, 10

C: 6, 1, 8, 11

3 Hamis Fameraiser oli viimeksi 11. 12. Seinäjoella pahalta lähtöpaikaltaan mahdottoman tehtävän edessä. Ruuna kiri tuolloin 6.sisältä loppua erittäin pirteästi. Uumajan 2. 12. voitto irtosi kärkipaikalta helposti. Lopetus oli tuolloin alle 12- vauhtinen. Edellisellä kerralla 14. 11. Uumajassa ruuna jäi lopussa vaille kiritilaa. 4 Sort Of Sorrow teki viimeksi 10. 12. Oulussa takajoukoista aivan hyvän 450 metrin kirin ja nousi kolmanneksi. Teivon 22. 11. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. 9 Lemon Breezer matkasi viimeksi 5. 12. Seinäjoella Ilkka- ajossa, mistä tamma oli 700 metrin kirillään hyvä toinen. Edellisellä kerralla 11. 11. Seinäjoella se teki aivan hyvän 600 metrin kirin. 7 Drinks Please teki viimeksi 9. 12. Nikulassa hyvän esityksen. Ruuna eteni tuolloin 600 juostuna kuolemanpaikalle, mistä se tuli rehellisesti sisään asti, vaikka putosikin aivan lopussa toton ulkopuolelle. Ruuna on tässä juoksun onnistuessa lähdön mahdollinen yllättäjä.

6. Lähtö

Ranking:

A: 7, 16

B: 11, 8, 12, 13, 4, 6

C: 3, 15, 5, 1, 14, 2, 9

7 Vakuus palasi 5. 12. Seinäjoelle pitkältä tauolta heti oikein valmiissa kunnossa. Ori kiihdytti tuolloin nopeasti kärkipaikalle, mistä se hallitsi 28,0- lopetuksellaan oikein helposti. Startti vei hevosta varmasti vielä eteenpäin ja se on tässä ilman muuta voittotaistossa. 16 Valtrauksen Tähkä näytti 27. 11. Nikulan koelähdössään hyväkuntoiselta. Ruuna laukkasi tuolloin lähdössä. Se tuli toisen kierroksen 28,0- tempolla, mistä päätöspuolikas 25-vauhtia. Rata oli tuolloin vielä noin 2 sekuntia hidas, eli vauhdit olivat kohdillaan. Ruuna pystyy tässä ravin maistuessa ilman muuta voittoon asti. 11 Vikkeer kilpailee tasaisen kovassa kunnossa. Viimeksi 13. 10. Seinäjoella ruuna teki 3.ulkoa vahvan kierroksen mittaisen kirin ja nappasi lopussa hallitun voiton. 8 Eka Mari palasi 18. 12. Nikulaan pieneltä tauolta ja tamma otti tuolloin heti pahan lähtölaukan. Se kulki aivan taustalta loppuun asti hyvin ja osoitti olevansa kunnossa. Tamma on tässä ravin maistuessa aivan mahdollinen menestyjä.

7. Lähtö

Ranking:

A: 2, 3, 10

B: 5, 4, 8, 7, 9

C: 1, 6, 12, 11

2 Debra Boko hallitsi viimeksi 12. 12. Kuopiossa kärkipaikalta oikein helposti. Edellisellä kerralla 29. 11. Kuopiossa tamma painui kärkipaikalla hieman liikaa päälle ja aivan viime metrit olivat hieman raskaita. Nyt juostava lyhyt matka sopii nopealle menijälle. 3 Cousin Bowl palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ruuna oli kesällä jatkuvasti oikein vakuuttava, eikä sitä voi tässä tehtävässä tietenkään unohtaa peleistä. Turun 30. 7. voitto irtosi kuolemanpaikasta huolimatta vakuuttavasti. 10 Prin Holz matkasi viimeksi 9. 11. Vermossa takajoukoissa, mistä ruuna teki aivan mukavan 700 metrin kirin. Nikulan 30. 10. voitto irtosi hyvällä ajalla oikein helposti. 5 Man In The Mirror käynnistyy oikein reippaasti ja ruuna saanee heti hyvät asemat. Aivan voittoon asti nouseminen olisi silti kovassa tehtävässä yllätys ja selvitämme tämän kohteen a- kategorian hevosilla.

Troikka:

I

2, 3, 10

I

2, 3, 10

II

2, 3, 10

II

2, 3, 10

III

2, 3, 10

III

2, 3, 10, 5, 4, 8, 7, 9

 

3x2x1=6 yhd. a 0,5€=3,0€

 

3x2x6=36 yhd. a 0,5€=18,0€

Duo:

I

7

I

7, 16, 11, 8

II

2, 3, 10

II

2, 3, 10

 

1x3=3 yhd. a 1,0€=3,0€

 

4x3=12 yhd. a 1,0€=12,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 2, 3

B: 4, 6, 7, 5, 1, 10, 9, 8

C: 11, 12

Toto5- pelin päätöskohde on tasaisen tasokas lähtö, missä pelihevosia on moneen makuun. Niukka suosikkimme on 2 Bella Bay. Tamma oli viimeksi 5. 12. Seinäjoella 4.ulkoa kirivaiheessa vain tasainen. Edellisellä kerrralla 21. 11. Killerillä se puristi hieman raskaissa olosuhteissa kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 3 Alexs Cates on päässyt kilpailemaan erittäin harvakseltaan. Nytkin ori palaa tähän lähes vuoden mittaiselta tauolta. Hevonen omaa aivan hyvän luokan ja se on tässä hyvältä lähtöpaikaltaan heti pelihevosia. Vuoden ainoassa 5. 1. startissaan ori teki kärkipaikalta aivan hyvän esityksen. 4 Ghost Story on teki viimeksi 11. 12. Seinäjoella takajoukoista aivan asiallisen esityksen ja tuli viimeisen lenkin 15- tempolla. Vermon 30. 11. startissaan ori oli 3.ulkoa lopussa varmasti toinen. 6 Millcape´s Devil jäi viimeksi 11. 12. Seinäjoella lopussa vaille kiritilaa. Edellisellä kerralla 15. 11. Teivossa ruuna kiri loppua 4.sisältä pirteästi. Tässä tasaisessa lähdössä on tilaa yllätyksille ja tämä kohde vaatiikin melko runsaan rastituksen.

Toto5:

I

2 ( 6, 3 )

I

2 ( 6, 3 )

II

3, 4, 9 ( 7, 2 )

II

3, 4, 9, 7, 2, 5, 10 ( 6, 1 )

III

7, 16 ( 11, 8 )

III

7, 16, 11, 8 ( 12, 13 )

IV

2, 3, 10 ( 5, 4 )

IV

2, 3, 10 ( 5, 4 )

V

2, 3 ( 4, 6 )

V

2, 3, 4, 6, 7, 5 ( 1, 10 )

 

1x3x2x3x2=36 yhd. a 0,1€=3,6€

 

1x7x4x3x6=504 yhd. a 0,1€=50,4€

9. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 14, 4, 13, 12, 8, 1, 7, 16

C: 6, 15, 2, 10, 9, 5, 11

Illan toisen troikkakohteen selvä suosikkimme on 3 Glory´s Easy. Ruuna starttasi viimeksi 5. 12. kovatasoisessa Ilkka-ajossa, missä se seuraili johtavan kannasta asiallisesti maaliin asti. Edellisellä kerralla 21. 10. Seinäjoella ruuna puristi kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. Nyt tehtävä on sopiva ja voittokantaan paluuseen on hyvät mahdollisuudet. 14 Ike Ale kiihdytti viimeksi 11. 12. Seinäjoella nopeasti kärkipaikalle, mistä ruuna laukkasi loppukaarteen puolivälissä pitkäksi. Laukkaan paloi tuolloin ainakin rahasija. Nyt juostava matka on hevoselle sopivampi ja se on tässä aivan mahdollinen menestyjä. 4 Gabriela Luxi oli viimeksi 11. 12. Seinäjoella pitkään vailla kiritilaa ja se tuli loppua sijoitustaan paremmin. Edellisellä kerralla 21. 10. Seinäjoella tamma suoritti lähinnä tasaisesti. 13 Pitbull kiihdytti viimeksi 18. 12. Nikulassa nopeasti kärkipaikalle, mistä se antoi lopussa turhan pahoin periksi. Ori on muuten ollut aivan hyvä, joten sitä ei yhden hieman huonomman startin takia voi unohtaa.

Troikka:

I

3

I

3

II

14, 4, 13, 12

II

14, 4, 13, 12, 8, 1, 7, 16

III

14, 4, 13, 12

III

14, 4, 13, 12, 8, 1, 7, 16

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x8x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 4, 8, 11

C: 7, 10, 9, 5, 1

Seinäjoen kauden 2016 päätöslähtö on aika harvinainen kylmäveristen lyhyt voltti. Suosikkimme on 2 Viekra. Ruuna starttasi viimeksi 3. 12. Killerillä T76- lähdössä. Se johti tuolloin pitkään, mutta loppukaarteessa meno tasaantui ja ruuna taipui taustalle. Juostava matka oli tuolloin varmastikin vain liian pitkä ja vastuskin oli kovaa luokkaa. Lähdön voitti Vilma Lyydia. Nyt tehtävä on huomattavasti sopivampi ja ruunalla on tässä hyvä mahdollisuus palata voittojen tielle. 4 Sisu Oskari omaa erittäin hyvät vauhtivarat, mutta usein on käynyt niin, että ruunan huumori ei ole aivan loppuun saakka riittänyt. Tässä tehtävässä voisi hyvinkin käydä niin, että paalun hevoset 2 Viekra ja 4 Sisu Oskari vetävät selvällä marginaalilla ja ruuna voisi lopussa hyvinkin kestää ainakin toiseksi. 8 Loikkaus palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Tamma on oikein nopea menijä ja se saanee heti paikan aivan kärjen tuntumasta, mistä totosijoitus ei tulisi yllätyksenä. 11 Sävel- Virta palasi 11. 12. Seinäjoelle pieneltä tauolta ja ruuna ei enää lopussa jaksanut suuremmin puristaa. Hevonen meni varmasti startin ansiosta eteenpäin ja ruuna sijoittunee tässä ainakin toton tuntumaan.

 

Vihjeet,,

Juha Koskela