Seinäjoen 21.10. Toto4-ravien vihjeet

Seinäjoella nähdään perjantaina huippuhevosia Derby-voittaja Elian Webin johdolla.

Rapid Leader ( L2 / 7 ),

Petri Klemola:

Ruuna on kehittyvä hevonen ja sen pitäisi parantaa edelleen.

Zumurella ( L4 / 2 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Tamma pääsee matkaan hyvältä paikalta ja se teki viimeksi aivan hyvän esityksen. Finaalipaikka on mielessä.

Backspin ( L4 / 8 ),

Iikka Nurmonen:

Tamma kilpailee mukavassa kunnossa ja finaalipaikka on tavoitteena.

Callela Ladybos ( L4 / 10 ),

Jukka Hakkarainen:

Laukka taisi olla viimeksi työtapaturma. Tamma on treenannut hyvin ja luottavaisin mielin ilman muuta matkaan.

Tribestream ( L5 / 1 ),

Jani Peräsalo:

Tuosta pitäisi saada hyvä juoksu ja finaalipaikka on tavoitteena. Aivan voittoon asti nouseminen yllättäisi.

Capo The Fly ( L5 / 4 ),

Tommi Kylliäinen:

Lähtö on kova. Tamma jäi viimeksi Lahdessa pakettiin. Finaalipaikka on ilman muuta tavoitteena.

Tea Cake ( L5 / 7 ),

Seppo Mäntyniemi:

Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Se jäi viimeksi täysin vaille kiritilaa. Hevonen pystyy tuossa juoksun onnistuessa kärkikamppailuun.

Elliot Web ( L6 / 1 ),

Iikka Nurmonen:

Hevonen on hyväluokkainen menijä. Ruuna pystyy tuossa juoksun onnistuessa ilman muuta finaalipaikkaan, eikä totosijoituskaan yllättäisi.

Quiet Leader ( L6 / 2 ),

Petri Klemola:

Ruuna oli viimeksi ankaran hyvä. Hevosen pitäisi mennä vielä eteenpäin ja pärjäämään lähdetään.

Big Boss Kemp ( L6 / 8 ),

Seppo Mäntyniemi:

Lähtöpaikka on vähän huono. Ruuna oli viimeksi Lahdessa vähän tasainen. Tällä on vähän ongelmia juomisen kanssa välillä ja se ehkä vaikutti. Tähän starttiin on tarkoitus laittaa eteen alumiinikengät.

Minto´s Don Juan ( L7 / 5 ),

Iikka Nurmonen:

Tämä toinen karsintalähtö on paljon kovatasoisempi mitä toinen. Tässä tehtävässä finaalipaikka on sopiva tavoite.

Rim Bay Kickapoo ( L7 / 6 ),

Antti Ojanperä:

Ruuna ei ole tuntunut kotona hyvältä ja se jää tästä lähdöstä pois.

Quick Leader ( L7 / 7 ),

Petri Klemola:

Ori oli aivan hyvä viimeksi. Tämä on vähän semmoinen hevonen, ettei tee suurta eroa. Tässä tehtävässä finaalipaikka olisi hyvä.

Archie Press ( L7 / 9 ),

Mika Tenhunen:

Ruuna jäi viimeksi aivan täysissä voimissa vaille kiritilaa. Nyt lähtöpaikka on aivan hyvä ja finaalipaikka mielessä matkaan.

Sue´s Photo ( L7 / 10 ),

Tapio Mäki- Tulokas:

Orille nousi sunnuntaina lievää kuumetta ja jalatkin paisuivat hieman. En ole vielä yhtään varma osallistumisesta. Hevosen ehdoilla mennään. Joka tapauksessa se on arvoitus.

Indyana Poliss ( L9 / 3 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Ruuna palaa tähän pieneltä tauolta. Hevonen on mennyt oikeaan suuntaa ja se on tuossa ravin maistuessa mahdollinen menestyjä.

Evolution Web ( L9 / 8 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Kunto on hyvällä mallilla. Juoksut eivät vain ole viime starteissa aivan onnistuneet. Tässä tehtävässä tamma pystyy onnistuneella juoksulla aivan kärkitaistoon.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 2, 4

B: 10, 12, 3, 13, 16, 15

C: 14, 11, 1, 7, 5, 6, 9, 8

2 Folliwing Sea on illan tasaisen avauslähdön niukka suosikkimme. Tamma starttasi viimeksi 27. 9. Killlerillä, missä se painui alussa väkisin keulapaikalle. Avaus oli tuolloin reipas (12,0- tempolla) ja tamma antoi lopussa hieman periksi. Startti vei sitä varmasti selvästi eteenpäin ja tamma on tässä Antti Teivaisen ajamana tiukasti kärkitaistossa. 4 Fianna aloitit uransa ravilähdöissä 25. 9. Nikulassa, missä tamma matkasi 3.ulkona. Se teki sieltä aivan hyvän loppukaarteen alusta lähteneen kirin. Tamma teki tuolloin aivan hyvän tuloksen ja sen pitäisi vielä jonkin verran parantaakin. 10 Make It Allright palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Tamma aloitti uransa viime talvena aivan mukavilla esityksillä, eikä sitä voi tässä pitkästä tauosta huolimatta unohtaa peleistä. Tamman lämmitys kannattaa tietenkin seurata huolellisesti. 12 Croffifire Gale laukkasi viimeksi 14. 10. Porissa viimeisen takasuoran lopussa keskijoukoissa hylkäykseen. Ylivieskan 30. 9. voitto irtosi vakuuttavasti kuolemanpaikasta huolimatta.

2. Lähtö

Ranking:

A: 8, 2

B: 7, 4, 5

C: 1, 3

8 Merrymaker palasi 30. 9. Ylivieskaan tauolta valmiissa kunnossa. Tamma eteni tuolloin nopeasti kärkipaikalle, mistä se hallitsi helposti maaliin asti. Powerparkin 24. 6. startissaan tamma teki takajoukoista aivan hyvän 750 metrin kirin. 2 Glory´s Easy laukkasi viimeksi 10. 10. Killerillä nopeasti hylkäykseen asti. Kaustisen 25. 9. ruuna juuttui kuolemanpaikalle, mistä se puristi lopussa 16,5- lopetuksessa varmaan voittoon. Oulun 9. 9. voitto irtosi kärkipaikalta oikein helposti. 7 Rapid Leader aloitti uransa 10. 10. Killerillä hyvällä esityksellä. Ruuna juuttui tuolloin kuolemanpaikalle, mistä se puristi rehellisesti sisään asti. Ruuna näytti jo 25. 9. Nikulan koelähdössään valmiilta menijältä. 4 Exploding Alice on ollut viime starteissaan vain tasainen. Tamma kohtaa tässä nyt hieman sopivamman vastuksen, mutta aivan voittoon asti nouseminen olisi viime starttien valossa yllätys.

3. Lähtö

Ranking:

A: 1

B: 3, 4, 5, 6, 2

C: 7, 8

1 Fleetwood Web eteni viimeksi 13. 10. Seinäjoella 450 juostuna kärkipaikalle, mistä ori tuli vahvasti sisään asti. Tässä hevosella on hyvä mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen voitto. 3 Diamond Bay matkasi viimeksi 5. 10. Seinäjoella toisessa ulkona, mistä tamma kiertyi viimeisen takasuoran lopulla kuolemanpaikalle. Se puristi siitä 15,0- lopetuksessa varmaan voittoon. Oulun 8. 8. startissaan tamma puristi kuolemanpaikasta huolimatta hyvin maaliin asti. 4 Ballerina Fastback sai viimeksi 13. 10. Seinäjoella hyvän juoksun. Se matkasi johtavan kannasta, mistä tamma sai 800 ennen maalia kärkipaikan ilmaiseksi haltuunsa. Se nappasi siitä 17,0- lopetuksellaan oikein helpon voiton. Tamma teki jo 8. 9. Kouvolassa kärjen tuntumasta asiallisen esityksen. 5 Florence Web palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Tamma suoritti ennen taukoaan jatkuvasti tasaisesti ja se sijoittunee nytkin sijoille 3-5.

4. Lähtö

Ranking:

A: 10

B: 4, 5, 8, 1, 3, 2, 12, 6

C: 9, 11, 7

10 Callela Ladyboss on tässä pienemmän Toto4- systeemimme ensimmäinen varma. Tamma laukkasi viimeksi Lappeenrannassa Villimiehen tammakilpailussa selvänä suosikkina heti hylkäykseen. Lappeen 13. 9. karsinnoissa se matkasi johtavan kannassa, mistä tamma nousi 650 ennen maalia kuolemanpaikalle. Se nappasi siitä 09,5- lopetuksessa hallitun voiton. Tamma on tässä tehtävässä normaalilla suorituksella tiukasti voittotaistossa. 4 Arctic Helen teki viimeksi 10. 10. Killerillä kärkipaikalta hyvän esityksen, vaikka jäikin lopussa toiseksi. Pekka Korven suojatti jäi 13. 9. Lappeenrannassa 3.sisälle täysin vaille kiritilaa. Tamma on tässä ilman muuta kärkihevosia. 5 Carla Cates teki 13. 9. Lappeenrannassa todella jäätävän esityksen. Tamma kulki tuolloin lähtölaukan jälkeen loppumatkan lähes 13- tempolla ja otti lopussa vielä hallitun voiton. Lappeen finaalissa se kiertyi nopeasti kuolemanpaikalle, mistä tamma antoi lopussa hieman periksi. Viimeksi 10. 10. Killerillä tamma lähti 3.ulkoa 700 ennen maalia kiriin. Sen kiri katkesi tuolloin loppusuoran laukkaan. 8 Backspin matkasi viimeksi 24. 9. Lappeen Villimiehessä 2-3.ulkona, mistä tamma tuli oikein hyvin sisään asti. Lappeen 13. 9. karsinnoissa se laukkasi lähdössä, mistä selvittyään tamma kiertyi 850 juostuna kuolemanpaikalle. Se puristi siitä rehellisesti maaliin saakka. Tamma kilpailee oikein hyvässä kunnossa, eikä sitä voi tässä pahasta lähtöpaikasta huolimatta unohtaa.

5. Lähtö

Ranking:

A: 7, 5

B: 8, 2, 9, 1, 11, 3, 4, 6, 12

Neljävuotiaiden tammojen toinen Kasvattajakruunu- välierä on tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 7 Tea Cake. Tamma matkasi viimeksi 6. 10. Lahden JTT- karsinnassa johtavan kannassa, missä se jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. Edellisellä kerralla 24. 9. Lappeen Villimiehen Tammakisassa se tuli kärjen tuntumasta rehellisesti maaliin saakka. 5 Lolo Lee laukkasi viimeksi 24. 9. Lappeenrannassa heti lähdössä hylkäykseen. Lappeen karsinnoissa tamma hallitsi kärkipaikalta oikein varmoin ottein 10,5- lopetuksellaan. 8 Bestseller sai viimeksi 10. 10. Killerillä hyvän juoksun 2-3.sisällä, mistä tamma kiri lopun reippaassa lopetuksessa niukkaan voittoon. Edellisellä kerralla 28. 9. Vermossa se puristi kuolemanpaikalta oikein hyvin maaliin asti. 2 Golden Luxi palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Tamma pääsee matkaan hyvältä lähtöpaikalta ja se on kovaluokkaisena menijänä huomioitava. Aivan voittoon asti nouseminen olisi kuitenkin pieni yllätys.

6. Lähtö

Ranking:

A: 2, 4

B: 1, 3, 8, 11, 5

C: 10, 6, 12, 9

2 Quiet Leader teki viimeksi 13. 10. Seinäjoella pieneltä sairastauolta suorastaan erittäin kovan esityksen. Ruuna juuttui tuolloin kuolemanpaikalle, mistä se puristi reippaassa vauhdissa vahvasti sisään asti. Valmentajan mukaan ruunalla oli kahdessa edellisessä startissaan sanomista terveyden suhteen ja hevosen pitäisi vielä parantaa tähän. 4 William Pine kilpailee myös hyvässä kunnossa, vaikka viimeksi 15. 10. Lahdssa se olikin JTT- finaalissa kärkipaikalta pettymys. Karsinnoissa 6. 10. ruuna hallitsi kärkipaikalta oikein helposti sisään asti. 1 Elliot Web palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Ruuna starttasi viimeksi 3. 9. Vermossa, missä se ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta kirimiseen. Vermon 24. 8. Derbykarsinnoissa ruuna teki taustalta aivan hyvän 600 metrin kirin ulkoratoja pitkin. Nyt asetelmat ovat paremmat ja ruuna on tässä yksi niistä, jotka pystyvät voittoon asti. 3 He Is Emil oli viimeksi 13. 10. Seinäjoella koko matkan vähän ajettavan oloinen, mutta ruuna innostui silti loppukaarteen alusta lähteneellä kirillään nappaamaan vielä hallitun voiton. Lähdön mahdollinen tasaisen reipas matkavauhti sopisi vauhtikestävälle menijälle.

7. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 2, 4, 10, 12, 9, 5, 7

C: 1, 11, 8

3 Elian Web on toisen Kasvattajakruunu välierän suuren suuri suosikki ja samalla Toto4- pelin läpivarmamme. Ruuna starttasi viimeksi 3. 9. Vermon Derbyssä, missä se sai alussa erittäin kovaa prässiä ja avausrinki sujui kosteissa olosuhteissa kerrassaan 11,5- tahdilla. Ruuna sai toisella kierroksella rauhoittaa ja se nappasi lopussa vielä ajamattoman oloisesti helpon voiton. Esitys oli ehdottomasti yksi Derbyhistorian parhaita. Haastajista selvästi tiukin on 2 Still Loving You. Orilla ajettiin viimeksi 28. 9. Solvallassa UET- karsinnassa aktiivisesti, eikä kuolemanpaikasta haluttu luopua. Kovassa lähdössä matka luonnollisesti hieman painoi, mutta tulos oli silti hienoa tasoa. Vermon 3. 9. startissaan ori teki keskijoukoista vahvan viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin. 4 Saxoi teki viimeksi 7. 10. Turussa kärkipaikalta aivan hyvän esityksen, vaikkakin loistokkuus oli poissa. Seinäjoen 26. 9. startissaan ruuna oli kuolemanpaikalta loistava ja karkasi lopussa vielä hallittuun voittoon. 10 Sue´s Photo matkasi viimeksi 13. 10. Seinäjoella kärjen tuntumassa, mistä se puristi lopussa selvään voittoon. Hevoselle nousi valmentajan mukaan sunnuntaina pientä kuumetta ja jalatkin paisuivat hieman. Starttiin osallistuminenkaan ei ole vielä tänään (tiistaina) varmaa. Joka tapauksessa ori on tässä tehtävässä arvoitus.

Toto4:

I

10 ( 4, 5 )

I

10, 4, 5, 8, 1, 3 ( 12, 6 )

II

7, 5 ( 8, 2 )

II

7, 5, 8 ( 2, 9 )

III

2, 4 ( 1, 3 )

III

2, 4, 1, 3, 8, 11 ( 5, 10 )

IV

3 ( 2, 4 )

IV

3 ( 2, 4 )


1x2x2x1=4 yhd. a 1,0€=4,0€


6x3x6x1=108 yhd. a 0,2€=21,6€

Troikka:

I

3

I

3

II

2, 4, 10

II

2, 4, 10, 12, 9, 5, 7

III

2, 4, 10

III

2, 4, 10, 12, 9, 5, 7

 

1x3x2=6 yhd. a 1,0€=6,0€

 

1x7x6=42 yhd. a 0,5€=21,0€

Duo:

I

2, 4

I

2, 4, 1, 3, 8, 11, 5

II

3

II

3

 

2x1=2 yhd. a 1,0€=2,0€

 

7x1=7 yhd. a 1,0€=7,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 12, 5

B: 9, 6, 8

C: 3, 11, 7, 1, 4, 2

12 Pikkukahveli palaa tähän tehtävään koelähtö allaan. Ori teki alkukaudesta useita erittäin hyviä esityksiä ja se on tässä tauosta huolimatta Esa Holopaisen ajamana tiukasti voittotaistossa. 5 Maisema eteni viimeksi 8. 10. Mikkelissä 700 juostuna 3.radan kautta kuolemanpaikalle. Se puristi siitä lopussa 23,5-lopetuksessa niukkaan, mutta varmaan voittoon. Ori teki jo 30. 9. Ylivieskassa kuolemanpaikalta hyvän esityksen ja hävisi vain niukasti nytkin mukana olevalle Helmen Vilille. 9 Siirin Älli kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta aivan kovin terä on ollut hetken kateissa. Viimeksi 17. 10. Oulussa ruuna sai mukavaa juoksua. Se kiertyi tuolloin viimeisellä takasuoralla johtaneen Vilma Lydian tuntumaan, mutta ei saanut tästä loppumatkalla mitään otetta. Ylivieskan 30. 9. startissaan ruuna suoritti 4.ulkoa asiallisesti. 6 Vihin Mahti palasi 12. 10. Vermoon pitkältä tauolta ja ori teki heti kuolemanpaikalta vahvan esityksen. Startti vei sitä varmasti vielä eteenpäin, eikä oria saa tässä tehtävässä unohtaa.

9. Lähtö

Ranking:

A: 13

B: 5, 6, 3, 8, 2, 11, 9, 7, 12

C: 1, 16, 15, 4, 14, 10

Illan toisen troikkakohteen selvä suosikkimme on 13 Umberto Croft. Ruuna oli viimeksi 13. 10. Seinäjoella kärkipaikalta pieni pettymys, vaikka joutuikin tuolloin vetämään avausringin vauhdilla. Se oli kuitenkin 9. 10. Kajaanissa ja 20. 9. Teivossa niin hyvä, että kovaluokkaista menijää ei tuomita yhden hieman tasaisemman esityksen perusteella. 5 Arctic Masculino teki viimeksi 13. 10. Seinäjoella keskijoukoista rehellisen hieman yli kierroksen mittaisen kirin ja nousi lopussa toiseksi. Ruuna on tässä ravin maistuessa ilman muuta tiukasti tototaistossa. 6 Greenland palasi 11. 10. Teivoon pitkältä tauolta ja ruuna teki heti mukavan esityksen. Se matkasi tuolloin 4.sisällä, mistä ruuna kiri loppua oikein pirteästi. Se varmasti vielä parantaa tähän ja ruuna on tässä tiukasti tototaistossa. 3 Indyana Poliss sai viimeksi 26. 9. Seinäjoella vetää kärkipaikalla erittäin sopivalla tahdilla, mutta ruuna joutui tuolloin lopussa silti yllättävän tiukille. Edellisellä kerralla 6. 9. Teivossa se tuli kärjen tuntumasta asiallisesti sisään asti, vaikkakin loistokkuus oli tuolloinkin poissa. Nyt ruuna starttaa lisäksi volttilähdössä ja laukkariski on olemassa, eli se voi hyvinkin kerätä tässä hieman liikaakin peliä.

Troikka:

I

13

I

13

II

5, 6, 3, 8

II

5, 6, 3, 8, 2, 11, 9, 7, 12

III

5, 6, 3, 8

III

5, 6, 3, 8, 2, 11, 9, 7, 12

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x9x8=72 yhd. a 0,5€=36,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 8

B: 11, 16, 15, 5, 14, 10, 1, 13

C: 3, 4, 9, 2, 12, 6, 7

8 Viekra on tässä selvä suosikkimme. Ruuna starttasi viimeksi 10. 10. Jyväskylässä, missä se eteni ensimmäisen takasuoran lopussa kuolemanpaikalta kärkeen. Ruuna hallitsi siitä 26,0- lopetuksellaan hallitun voiton. 11 Eskel matkasi viimeksi 8. 10. Mikkelissä keskijoukoissa, missä ruuna otti 600 ennen maalia laukan. Se kulki lopun vielä aivan juosten. Killerin 27. 9. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. 16 Jamas Victor kilpailee nousukunnossa. Viimeksi 13. 10. Seinäjoella ruuna matkasi 3.ulkona, mistä se teki vahvan viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin. Ruuna teki jo 26. 9. Seinäjoella se tuli kärjen tuntumasta sisäradalta hyvin sisään asti. 15 Mysteerio laukkasi viimeksi 13. 10. Seinäjoella heti hylkäykseen asti. Nikulan 25. 9. startissaan ori kulki ravatessaan koko ajan alle 25- vauhteja. Se olisi tässä ravin maistuessa tiukasti voittotaistossa, mutta alkumetrit ovat viime starteissa olleet kovin hankalia.

11. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 9, 12, 3, 4, 7, 10

C: 1, 6, 8, 11, 5

2 Tähtisäihke kilpailee hieman sekavasta tulosrivistään huolimatta hyvässä kunnossa. Ruuna otti viimeksi 27. 9. Killerillä laukkojen lomassa hyvin vauhtia. Edellisellä keralla 13. 9. Lappeenrannassa se matkasi Villimiehen tammakisan karsinnassa pääosin johtavan kannassa, mistä tamma tuli aivan juosten maaliin asti. Ravin maistuessa hevosella on hyvä mahdollisuus ottaa tämän kauden toinen voitto. 9 Passinto seuraili viimeksi 13. 10. Seinäjoella 2-3.sisältä aivan hyvin sisään asti. Seinäjoen 5. 9. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. 12 Komento puristi viimeksi 11. 10. Teivossa kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. Seinäjoen 26. 9. startissaan tamma oli 5.ulkoa kirivaiheessa tasainen. 3 Humetar seuraili viimeksi 26. 9. Seinäjoella sisärataa pitkin maksimaaliseen sijoitukseen. Tamma ei riitä tässä normaalisti aivan kärkitaistoon, mutta ainakin sijat 4-6. ovat tässä sen ulottuvilla.

 

 

Vihjeiden tuottamisesta vastaa,

Juha Koskela