Seinäjoen 4.6. ravien vihjeet

1. Lähtö
Ranking:
A: 9
B: 5, 6, 2, 1, 11, 10
C: 4, 3, 8, 7
Illan avauslähtö on tasainen ja aika vaikeasti arvioitava. 9 Speedy Scion omaa tuoreimman näytön kunnostaan. Ruuna teki viimeksi 26. 5. Seinäjoella kuolemanpaikalta aivan mallikkaan suorituksen. Se paransi tuohon selvästi Killerin 8. 3. uran avauksestaan, missä oli kärjen tuntumasta toiselta radalta lopussa tasainen neljäs. 5 Bwt Eden aloitti uransa 6. 3. Seinäjoella. Tamma eteni tuolloin kärkipaikalle, missä suoritti aivan hyvin. Se voi olla nyt selvästikin parempi, eikä voittokaan yllättäisi. 6 Cheerful Dream on siirtynyt Hannu Hietasen valmennukseen. Tamma ei ole tähän asti suuremmin vakuuttanut, mutta tehtävä on nyt varsin sopiva, eikä uran toinen totosijoitus tulisi yllätyksenä. 2 That´s a Lady on aivan vauhdikas menijä, jolla on tähän asti ollut aika suurta epävarmuutta. Tamma palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ravin maistuessa se on tässä tehtävässä ilman muuta yksi mahdollisista.
2. Lähtö
Ranking:
A: 7
B: 1, 6, 4, 2, 8, 5, 10
C: 9, 11, 3
7 Hallitseva kohtaa tässä sopivan vastuksen. Tamma teki viimeksi 26. 5. Seinäjoella hyvän esityksen. Se tuli tuolloin viimeisen lenkin hieman alle 28- tahdilla ja vastaavat vauhdit riittävät tässä voittoon asti. 1 Tähti- Kulkuri on tässä sekavasta taulustaan huolimatta aivan mahdollinen menestyjä. Antti Tupamäen hevoset ovat nyt pakollisen tauon jälkeen olleet kautta linjan hyviä, niin oletuksena on, että hyvä stallform ja mainiot lähtöasetelmat mahdollistaisivat menestystä. Vauhtiahan tällä hevosella on jo pidempään ollut. 6 Tripla Hoo juuttui viimeksi 6. 3. Seinäjoella kuolemanpaikalle ja matkavauhtikin oli aika kovaa. Ori masentui tuolloin loppukaarteessa ja tuli lopun aika hiljaa. Edellisellä kerralla 30. 1. Seinäjoella se oli toisesta sisältä aivan hyvä kakkonen. 4 Metsärinteen Vilja palaa tähän starttiin todella pitkältä tauolta. Tamman edelliset suoritukset ovat vuodelta 2017. Hevosen viime vireen voi tarkastaa lämmityksestä / pruuvista. Tamma on kuitenkin olemassa aivan hyvä ja se on lisäksi vaihtanut tauon aikana Mia Kjellmanin valmennukseen.
3. Lähtö
Ranking:
A: 6
B: 5, 2, 3, 4, 1, 7
6 Miss Vivacious on Prix Etoile- karsinnan selvä suosikki. Tamma teki viimeksi 11. 3. Vermossa hyvän esityksen. Se eteni tuolloin nopeasti kärkeen. Jäi ensimmäisellä takasuoralla johtavan taakse, mistä oli lopussa hyvä kolmas. Tamma kohtaa tässä varsin sopivan vastuksen ja se on 40 metrin takamatkasta huolimatta tiukasti voitossa kiinni. 5 Evi käynnistyy hyvin, eikä olisi ihme, vaikka Susanne Klemolan värit olisivat nopeasti kärkipaikalla. Tamma on usein lopussa hieman antanut periksi, mutta tässä vastus on suosikkia lukuun ottamatta aika sopivaa tasoa. 2 Jenel In The Crown on asiallinen menijä, jolla on tässä totosaumat. 3 Father Allan Lay ei ole juurikaan vakuuttanut, mutta sen ratsailla nähdään viime vuodet hyvin raviratsastuksessa menestynyt Janita Antti- Roiko.
4. Lähtö
Ranking:
A: 6, 7
B: 5, 1, 2, 4
C: 3
Nuorten Sarja on pienestä osallistujamäärästä huolimatta mielenkiintoinen lähtö. Niukka suosikkini on 6 Vieskerin Sävel. Ruuna palasi 25. 5. Killerille pitkältä tauolta ja teki hyvän esityksen, vaikka tulikin lopussa kovan hevosen ohittamaksi. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin, eikä menestys tulisi yllätyksenä. 7 Krios palasi Seinäjoen 26.5. starttiin tauolta ja teki heti hyvän esityksen. Se tuli kärkipaikalta koko viimeisen kierroksen alle 30- tahdilla ja voitti oikein helposti. Nyt tietenkin 80 metrin takamatka hieman hankaloittaa tehtävää. 5 Vivakka palasi 1. 6. Powerparkkiin tauolta ja teki tuolloin lähtölaukkansa jälkeen aivan hyvän esityksen. Se teki jo viime vuoden puolella aivan mukavia esityksiä. Viime startin perusteella alkumatkalla on kyllä laukkariski. 1 Meno Wille teki 11. 10. kolmivuotiaana hyvän koelähdön. Se tuli tuolloin viimeisen lenkin parastaan yrittämättä 39,0 tahdilla. Ruuna voi olla nyt yllättävänkin hyvä.
5. Lähtö
Ranking:
A: 4, 1
B: 5, 12, 7, 3, 2, 9, 6
C: 10, 8, 11
Illan viiden lähtö on ilman muuta tasaisen tasokas. 4 Tagquer on tässä niukka suosikkini. Ruuna palasi 26. 5. Seinäjoelle tauolta ja se teki heti hyvän esityksen. Ruuna matkasi johtavan kannassa, missä laukkasi loppukaarteessa yllättäen hylkäykseen. Näytti olevan tuossa vaiheessa vielä täysissä voimissa ja luultavasti ainakin toiset rahat paloivat laukkaan. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin, eikä Tommi Ala- Nikkolan valmennettavan voitto tulisi tässä yllätyksenä. 1 Ranch Rocky Road kilpailee mukavassa kunnossa ja tamma on hyvältä lähtöpaikaltaan tiukasti voittotaistossa. Viimeksi 26. 5. Seinäjoella se kiri loppua pirteästi juostuaan pääosin 4. sisällä. 5 Destiny Lime oli viimeksi 26. 5. Seinäjoella voittaneen Coboltin takaa asiallinen viides. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin ja sillä saa nopeana lähtijänä valita tässä haluamansa taktiikan. 12 Moonlight Velvet on tässä pahasta lähtöpaikastaan huolimatta juoksun onnistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä. Viime kausi päättyi 6. 12. Forssassa sopivasta tehtävästä toisesta ulkoa tulleeseen helppoon voittoon.
6. Lähtö
Ranking:
A: 1
B: 4, 7, 5, 6, 8, 3
C: 10, 12, 9, 11, 2
Toto5- pelin avauskohteesta löytyy heti ensimmäinen läpivarma. 1 Lumi- Oliver oli viimeksi 26. 5. Seinäjoella varsin vakuuttava. Ruuna kiertyi tuolloin toisessa kaarteessa johtavan kantaan, mistä oli voittaneen Vastatuulen kannasta oikein hyvä kakkonen. Startti vei hevosta varmasti vielä eteenpäinkin, joten tässä tehtävässä Hannu Torvinen ajokki on oikeinkin todennäköinen voittaja. Muutoin lähtö on varsin tasainen ja rankingin luominen on hieman haastavaa. 4 Tilun Taru on mennyt koko ajan eteenpäin. Tamma palaa tähän tehtävään tauolta, eikä totosijoitus tulisi yllätyksenä. 7 Kilmisteri on olemassa melko kovakin hevonen, jolla on ilman muuta hyvä kehityspotentiaali. Ruuna on tähän asti ollut vain melko epävarma, mutta se pystyy ilman muuta menestymään. 5 Slovari on myös melko epävarma menijä, jolla on vauhtia. Ori on tässä kaiken onnistuessa ilman muuta mahdollinen totohevonen.
7. Lähtö
Ranking:
A: 9, 13
B: 15, 4, 12, 7, 5, 6, 10
C: 14, 11, 2, 8, 3, 1
Toisessa T5- kohteessa vaikeusaste nousee. 9 Redemption teki viimeksi 20. 5. Vermossa 65- lähdössä kuolemanpaikalta oikein mallikkaan esityksen. Se oli hyvä myös 1. 3. Mikkelissä, missä ruuna hallitsi vaivatta kärkipaikalta. 13 Charmike matkasi viimeksi 25. 5. Killerillä johtavan kannassa, mistä kiri lopussa eleettömään voittoon. Taakse jäi niinkin hyvä hevonen, kuin ravia kulkenut Indyana Joness. Startin ansiosta ruuna on nyt varmasti vieläkin parempi. 15 He´s a Keeper kiri viimeksi 16. 3. Joensuussa loppua 3. sisältä varsin pirteästi. Edellisellä kerralla 7. 3. Joensuussa ori ei saanut lopussa kiritilaa sisäratajuoksun jälkeen. 4 Universe Leader palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Tamma teki viime kaudella koko ajan mukavia esityksiä, eikä sitä voi tässä tehtävässä unohtaa peleistä.
Troikka:

I9, 13I9, 13
II9, 13, 15, 4II9, 13, 15, 4, 12, 7
III9, 13, 15, 4III9, 13, 15, 4, 12, 7, 5, 6, 10

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x5x7=70 yhd. a 0,5€=35,0€


8. Lähtö
Ranking:
A: 6
B: 2, 5, 8, 13, 1, 3, 9, 10, 12
C: 7, 15, 11, 14
6 Ruopas on tässä pienemmän Toto5- systeemimme toinen varmani. Ori on tehnyt jatkuvasti hyviä esityksiä ja se on tässä ravin maistuessa ilman muuta tiukasti voittotaistossa. 2 Tuulian Sälli palaa tähän tehtävään tauolta. Ruuna teki viime kaudella ravatessaan koko ajan hyviä esityksiä, eikä koko matkan johtokaan tulisi tässä lainkaan yllätyksenä. 5 Hotlinki teki viimeksi 6. 3. Seinäjoella hienon esityksen. Ruuna matkasi tuolloin johtavan kannassa, mistä nousi toisessa kaarteessa kuolemanpaikalle. Piti jatkossa tempoa yllä ja painui lopussa eleettömään voittoon. Porin 28. 2. startissaan se suoritti kärjen tuntumasta aivan mukavasti. 8 Villiheili juuttui viimeksi 26. 2. Vermossa kuolemanpaikalle, mikä oli lopussa liikaa. Teivon 18. 2. startissaan tamma teki taustalta vahvan kierroksen mittaisen kirin.
9. Lähtö
Ranking:
A: 11
B: 13, 1, 6, 9, 14, 12, 4, 3
C: 7, 2, 10, 8, 5
11 Don Williams on tässä illan Toto5- pelin toinen läpivarmani. Ori palasi pitkältä tauolta 13. 5. Solvallaan, missä se lähti aivan taustalta kierros ennen maalia selkiin 3. radalle. Siirtyi lopulta 350 ennen maalia vetämättömästä selästä kiriin 4. radalle ja tuli erittäin vahvasti sisään asti. Viimeinen kierros sujui tuolloin 11,7- tahdilla. Vastaava esitys riittää tässä ilman muuta voittoon asti. Ori starttaa vielä myöhemmin tänään Forssassa, mistä sen viime kunnon voi tarkastaa. 13 The Swede juuttui viimeksi 26. 5. Seinäjoella nopeasti kuolemanpaikalle. Ruuna laukkasi siinä viimeisen takasuoran alussa yllättäen pitkäksi. Hevonen oli tuossa vaiheessa vielä täysillä paineilla. Ruuna vaikuttaa tässä muuta haastajalaumaa paremmalta, joten sillä on tässä tehtävässä hyvät mahdollisuudet olla toisena maalissa. 1 Dalton Hoss hallitsi viimeksi 16. 3. Forssassa sopivaa lähtöä kärkipaikalta. Edellisellä kerralla 6. 3. Forssassa se ei saanut lopussa kiritilaa. Aivan voittotaistoon asti ruuna ei tässä normaalisti riitä, sillä takamatkan menijät ovat erittäin kovia. 6 Don Pescador on aivan kovaluokkainen menijä, jolla on tässä mahdollisuudet ainakin sijoille 3.-5.
10. Lähtö
Ranking:
A: 2, 5
B: 7, 9, 13, 4, 10, 6, 3, 1
C: 14, 12, 11, 15, 8
2 Vinksahti teki viimeksi 26. 5. Seinäjoella mukavan esityksen. Se matkasi tuolloin lähes koko matkan ajan kuolemanpaikalla, mistä oli voittotaistossa maaliin asti. Ruuna parantanee tähän startin ansiosta selvästi. 5 Ypäjä Luotsi avasi kautensa 10. 3. Teivossa. Ruuna eteni tuolloin nopeasti kärkeen. Jäi 550 ennen maalia alakynteen kovatasoisessa Eetin voittamassa lähdössä. Hevonen on nyt varmasti huomattavasti terävämpi ja Jouni Miettisen valmennettava on tässä tiukasti voittotaistossa. 7 Hymynkare on erittäin vauhdikas, mutta samalla melko epävarma menijä. Ruuna pystyy tässä ravin maistuessa nousemaan ilman muuta voittoon asti, sillä se taitaa olla luokaltaan koko tämän lähdön paras. 9 Lakuri on perusvarma menijä, jolla on tässä ilman muuta mahdollisuudet. Ori on juossut koko ajan aika kovissa tehtävissä.
Toto5:

I1 ( 4, 7 )I1 ( 4, 7 )
II9, 13 ( 15, 4 )II9, 13, 15, 4, 12, 7 ( 5, 6 )
III6 ( 2, 5 )III6, 2, 5, 8, 13 ( 1, 3 )
IV11 ( 13, 1 )IV11 ( 13, 1 )
V2, 5 ( 7, 9 )V2, 5, 7, 9, 13, 4, 10, 6 ( 3, 1 )

1x2x1x1x2=4 yhd. a 0,1€=0,4€
1x6x5x1x8=240 yhd. a 0,1€=24,0€

Troikka:

I2, 5I2, 5
II2, 5, 7, 9II2, 5, 7, 9, 13, 4
III2, 5, 7, 9III2, 5, 7, 9, 13, 4, 10, 6

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x5x6=60 yhd. a 0,5€=30,0€


Duo:

I11I11
II2, 5II2, 5, 7, 9, 13, 4

1x2=2 yhd. a 1,0€=2,0€
1x6=6 yhd. a 1,0€=6,0€


11. Lähtö
Ranking:
A: 4
B: 1, 2, 5, 6
C: 3
Illan päätöslähdön oikein selvä suosikkini on 4 Excalibur It. Ruuna kohtaa tässä varsin sopivan vastuksen ja kauden toisen voiton ottamiselle on erinomaiset mahdollisuudet. Viimeksi 20. 5. Vermossa se puristi kuolemanpaikalta umpirehellisesti sisään asti. Seinäjoen 6. 3. startissaan ruuna otti kuolemanpaikasta huolimatta varman voiton. 1 Por Nie Rock juuttui 26. 5. Seinäjoella vetämättömään selkään ja kiri loppua vahvasti, kunhan väylä aukeni. Ruuna starttaa vielä tänään Forssassa. 2 Sundsvik Mayday palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Tamma starttaa nyt ensimmäistä kertaa Risto Salmelan tallista, eikä menestys yllättäisi lainkaan. 5 Sahara Rouge on varma työmyyrä, joka on tässä tehtävässä juoksun onnistuessa mahdollinen totohevonen.

Vihjeiden tekijä,
Juha Koskela